Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Секса и продажбите.....!?..к`во пък имат общо те

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> На работното място
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Don Vito
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Мар 22, 2007 3:55 pm    Заглавие: Секса и продажбите.....!?..к`во пък имат общо те Отговорете с цитат

Между секса и продажбите има много общи неща.
И ухажването, и продажбите, са процес на комуникация, на общуване, на привличане и съблазняване.
Но ухажване без резултат не е продажба, а по-скоро маркетинг - има оценяване на продукта, изграждане на познаваемост и пр., но няма завършващ финален акт(секс) Wink

Първата целувка е като първата продажба. Не е необходимо да бъде най-добрата и най-професионалната. Важното е обаче да има преживяване, емоция и за двете страни, да се запомни. Пулсът е 200, краката омекват, гласът потреперва от вълнение. След това ще се целувате много пъти ( ще сключите много сделки с този клиент), но първата целувка се помни! Embarassed Embarassed Embarassed
Важно: Да не сме яли чесън!

И в продажбата, и в секса, разговорът често е важен. Е, може и на принципа "от вратата за краката", но това си е механична хамалогия

Да не забравим най-важното: И сексът, и продажбите, изискват постоянство! Може да сте страхотен любовник(-ца), но ако го правите само веднъж месечно или веднъж годишно, кой ще ви брои за такива? И в секса, и в продажбите, честотата на контактите е от решаващо значение! Помислете върху това и се обадете на любимите си клиенти, а после и на няколко позабравени гаджета!
Idea И умната!
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Съб Мар 24, 2007 2:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ми напомня на една статия "маркетинг по женски" много забавноSmile

Какво е маркетинг.
1. На купон забелязвате млад привлекателен мъж. Отивате при него и казвате-Аз съм невероятна в леглото- това е директен маркетинг.

2. Вие сте на купон с приятели и забелязвате млад привлекателен мъж. Ваш познат отива при него, посочва ви и казва-Тя е невероятна в леглото-Това е реклама.

3. На купон забелязвате млад привлекателен мъж. Отивате до него и му искате телефонния номер. На следващия ден му се обаждате и казвате - Здравей. Аз съм невероятна в леглото-Това е телемаркетинг.

4. Вие сте на купон и забелязвате млад привлекателен мъж. Настройвате се, оправяте тоалета си и тръгвате бавно към него. Подавате му чаша с уиски с репликата-Може ли??. Оправяте гънките на неговата вратовръзка, докосвайки леко с тяло ръката му. След това небрежно подхвърляте-Между другото, аз съм невероятна в леглото-Това е връзки с обществеността.

5. Вие сте на купон и забелязвате привлекателен мъж. Той се приближава и казва - Чух, че сте невероятна в леглото?-Това е разпознаване на марката.

6. Вие сте на купон и забелязвате привлекателен мъж.. Така правите, че той да се прибере вкъщи с вашата приятелка - Това е представител по продажбите.

7. Вашата приятелка обаче, не може да го задоволи и той отново се обажда на вас - Това е техническа поддръжка.

8. Вие сте на път към голям купон, когато осъзнавате, че някъде в сградите, покрай които минавате, би могло да има много привлекателни мъже. Качвате се на някой покрив и изкрещявате колкото можете - Аз съм невероятна в леглото-Това е спам.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Don Vito
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 1:28 pm    Заглавие: ИКОНОМИКА НА КРАВИТЕ Отговорете с цитат

1. Традиционен капитализъм
Имаме 2 крави. Продаваме 1-та и купуваме бик. Стадото се увеличава и това води до икономически растеж. Продаваме ги и се пенсионираме с изкараното.

2. Американска корпорация
Имаме 2 крави. Продаваме 1-та и насилваме другата да дава мляко за 4 крави. Изненадваме се, когато кравата умира.

3. Френска корпорация
Имаме 2 крави. Стачкуваме, защото искате 3 крави.

4. Японска корпорация
Имаме 2 крави. Променяме визията им, така че да са с 1/10 от размера на обикновена крава и да дават 20 пъти повече мляко. Тогава създаваме анимационен филм с крави, наречени Каукимони и ги пласираме навсякъде.

5. Германска корпорация
Имаме 2 крави. Правим ги така, че да живеят по 100 години, да ядат 1 път на месец и да се доят сами.

6. Английска корпорация
Имаме 2 крави. И 2-те са луди.

7. Италианска корпорация
Имаме 2 крави, но не знаем къде са. Правим малка почивка, за да обядваме.

8. Руска корпорация
Имаме 2 крави. След преброяване научаваме, че имаме 5 крави. След ново преброяване научаваме, че имаме 42 крави. На следващото преброяване вече са 12 крави. Спираме да броим и отваряме нова бутилка водка.

9. Швейцарска корпорация
Имаме 5000 крави, но нито една от тях не е наша. Взимаме други, за да ги държим на склад.

10. Индуска корпорация
Имаме 2 крави. Обожаваме ги.

11. Китайска корпорация
Имаме 2 крави и 300 човека, които ги доят. Претендираме за пълна заетост, висока волска производителност и арестуваме репортерите, които са съобщили числата.

12. Израелска корпорация
та, ето ги тези 2 еврейски крави, нали? Те отварят млечна фабрика и магазин за сладолед, и тогава продават филмовите права.
Изпращат телетата си в Харвард, за да станат доктори. Така че, за какво са им хора?

13. Българска корпорация
Нямаме нито една крава, но казваме, че сме експерт в гледането на такива. Намираме консултант, който да напише проект, с който кандидатстваме за 2 крави без пари по ФАР и 1 теле по САПАРД. След 3 годишни мъки ни дават само 2-те крави, които веднага даваме на консултанта като разплащане за услугите му. Той твърди, че му дължиме още 2 крави и едно теле и ви съди в Брюксел."
sheffkata
Site Admin
Site Admin

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 10:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

отново искам да помоля да не се копира и пейства. Горното на лейди е променено, на Дон Вито обаче не е, сега го промених цялото, но както вече за пореден път пиша - НЕ ГО правете. Следващи просто няма да променям, а ще трия.
Don Vito
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 11:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де, какво е променено-аз пък съм тъп и не разбирам.
Да, пействам ама от личната поща , а не от сайт ....МОЛЯ ,МОЛЯ

ПФУУУУУ....ДА МУ ПИСНЕ НА ЧОВЕК ОТ ШЕФОВЕ Wink
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 12:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile
Аз мисля, че секса и търговията имат общо - все пак и при секса търгуваме нещо реално, но малко по-различно нещо. Основните моменти и там си ги има - как да подходиш, как да си поискаш, и да оправдаеш цената на стоката. Естествено ако можем образно да сложим тялото като стока. Повтарям образно, защото сега моралистите ще писнат как може да се сравняват двете нещаSmile
Истината е, че търговията е тясна свързана с комуникацията и хората. Следователно и при двете неща има комуникация, цели, манипулация и продуктSmile))
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 08, 2007 11:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И още нещо. Народът си го е казал - "Голото продава"
Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> На работното място Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї