Пуснато на: Сря Мар 26, 2008 3:38 pm Заглавие:
lady-to,разбирам че е комплекс и то ужасен.Знам че трябва да продължа да опитвам да говоря с него.Но понякога изпитвам СТРАХ да говоря,защото тази тема е болна.Страх,че накрая пак ще стигнеме до разправии.Не съм се предала.Ще опитам и по тоя начин.Наистина всеки път му обеснявам че той и Криси са най-важните хора в моя живот.Но тогава идва въпросът-Защо тогава ти трябва да се виждаш с Ваня?
Следващото е-Какви са тия толкова добри приятели от мъжки пол дето те търсят за щяло и нещяло и по всяко време?А аз наистина имам приятели/2-3ма/,и то от 15-20години/мъже/,с които сме си споделяли много неща,много неща сме изживяли заедно още преди да познавам мъжа ми.Това са хора,които винаги ще ми помогнат,каквото и да се случи.Да,звънят ми понякога към 10ч.вечерта и то защото знаят че Криси е заспала и може да говориме нормално.Защото Криси е много будно,живо дете и много обича да говори по принцип,а по телефоните направо откача и е фенка. Постоянно ми ги дърпа и може да си говори по 1час.И аз им бях казала да звънят по-късно,защото иначе няма как да говориме.всичко това съм му обяснила.Но мъжа ми е на мнение-Какво толкова има да си казвате?Не може ли на мен да ми споделяш и да ми говориш?Тях какво ги засяга твоя живот?
Вчера на лична си писах с ГАГА и тя ми каза че е имала същия проблем.Но се е справила-всъщност по същия начин.С търпение,време,хиляди обяснения-и в един момент без нападки,но измества темата и т.н.Но при мен търпение и време има,но ми се иска той наистина да разбере че никой друг няма,никой друг не обичам,но не мога да се затворя само с него и детето.Аз съм общителен човек,контактен и имам приятели.Не искам да ги загубя само защото той така ще бъде по-спокоен.Не мисля че това е решението.Защото тогава няма да съм аз.И ще страдам от това.И наистина се чудя защо :
"Когато често се срещаме с дадени хора,
те стават част от живота ни. И като станат част
от живота ни, започват да се опитват да го променят.
И се сърдят, когато не правим това, което те изискват
от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият
трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае
как трябва да живее своя собствен."
Паулу Коелю ("Алхимикът")
Цитатът е най-ясно описващ чуствата които поражда тази негова ревност в мен.
Защо се влюби в мен и твърдеше че ме обича такава каквато съм,а сега иска да стана коренно различна и да ме вкара в някаква си негова рамка?Май станаха много въпроси и на различна тематика,но това е всичко,което усещам.Дано успееш да ме разбереш напълно lady-to. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Абсолютно те разбирам и е нормално това, което усещаш. Не търси отговори на тези въпроси - те не са там. Не е важно, че имаш 2-3 мъже приятели, щом и за една жена приятелка е същия проблем. Не е проблема в мъжете - тук става въпрос за борба за внимание и да е на челна позиция. Никой друг да не е важен за теб - освен него. Това не е нищо общо с теб - това е негово чувство за малоценност, което иска да задоволи - и то избива към теб.
Защо искаме да променим - е този въпрос все още търси отговора си, но е факт, че всички го правим - дори и ти. Но защо.....има много теории, но може би е по нещо от всички тях.
За сега е много важно да разбереш, че ти не си причина, че ти не му даваш причини с поведението си - просто тази дупка се опитва да намери покой. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 9:14 pm Заглавие:
lady-to,да,наистина реших да оставя този проблем,да го игнорирам доколкото мога.Може би тогава наистина ще намери покой и той и аз.Ще се опитам за известно време да не говоря на тази тема,да не се обеснявам като ученичка.
Доколкото промяната на другия човек-може би и аз го правя неволно,но все си мисля че не е в такава досадна и ужасна степен.Не съм от хората,които си налагат мнението на всяка цена и при всички положения.Така че мисля че съм доста либерална в много отношения и оставям на хората правото на избор.
И поне съм спокойна и чиста пред съвестта си-наистина не съм аз причината и не съм му давала основателни поводи за ревност.
Отново ти благодаря за успокояващите думи. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 5:23 pm Заглавие:
lady-to,oтново говорихме с мъжа ми.Наистина се оказва,че той се дразни конкретно на едната ми приятелка,защото за него тя е груба,нетактична и смята че не ми е истинска приятелка.Никога не можела да се съобрази,винаги искала да стане на нейното и той затова изпитва такива отрицателни емоции към нея.Притеснява се,защото с нея едно време сме правили много неща и той си мисли че може пак да се повторят тези работи,особено когато пийнеме и сме сами - без него.
А той изобщо не желае да я вижда-така че... с нея ще се виждам по-рядко и то навън за по кафе.Няма смисъл да го дразня излишно по този начин и той само да се афектира повече.
Поне си призна чуствата и мислите и то се опитахме да говориме без да се караме.И това е постижение.Призна си че ме ревнува от други мъже,но за мен беше най-важното че изяснихме защо ревнува от Ваня. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пак е крачка напред. Общо взето тези разговори без нападки вършат работа, ама са много трудни да се нагласи човек и да устои на изкушението да гризне от събеседника си
А ти каза ли му как се чувстваш, когато той те ревнува толкова силно?
п.с - гледай тези разговори, когато са на една тема да не са на често един след друг, че човек си има лимит да слуша и после вече минаваш границата и другия си казва "тя си го е навила на пръста и само човърка". Малко оставаш раната да заздравее и тогава пак с памука _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 5:39 pm Заглавие:
lady-to,да естествено.
Обясних му за моите чувства.Но се опитах да не ставам многословна,защото иначе пак ще го приеме като нападане.
Казах му че не ми е приятно да ми няма доверие.Защото се чувствам гадно.А той знае колко много го обичам и държа на него.Той се съгласи с това.
Ще видиме докъде ще стигнеме.Засега нещата са наред.И аз ще се опитам да спестя някои излишни неща,за да не го дразня толкова. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Важното е да си спокойна отвътре. Както и при другите проблеми - когато си спокоен, някак нещата са по-лесни.
Но аз много се гордея с теб. Ти си човек, който прави усилие и търпи критика. Малко хора са така и се радвам, че нещата крачка по крачка ще вървят напред.
Дръж ни в течение _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 6:15 pm Заглавие:
lady-to,на всяка цена ще ви държа в течение Радвам се че постигам нещо,колкото и да е малко.Но стъпка по стъпка-става повече.
И най-вече се радвам че има хора като теб,които са готови да изслушат и да помогнат в такива ситуации.
И аз се гордея със себе си-точно с това че съм готова да си взема забележка,а не да се сърдя като ме критикуват.
Естествено,ако се появи проблем,за каквото и да е - ще пиша и ще очаквам съвет от теб най-вече. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети