Психология

..или как да.. направим живота си по-приятен !

| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Има ли разлика в причините за изневяра между мъжете и жените 
Автор Съобщение
Site Admin
Site Admin
Аватар

Мнение Re: Има ли разлика в причините за изневяра между мъжете и жените
Идеята за изневярата е още един начин да го предизвикаш да правите повече секс..
Ти не го искаш наистина, но вече ненаеш как да получиш своето...

Пет Апр 24, 2009 3:33 pm
Профил
Доцент
Доцент
Аватар

Т.е. ти смяташ, че като му изневериш не го нараняваш?

Пет Апр 24, 2009 3:37 pm
Профил WWW
Наш човек
Наш човек
Аватар

Знам че ако разбере - ще го нараня.Но не го правя с цел нараняване,а защото секса в къщи не ми е достатъчен.

А аз наистина не знам как да получа своето от мъжа,с който го искам.Опитах,говорих и т.н.Не става.Той иска секс 1-2 на 2-3 седмици и то само когато той поиска.А когато аз поискам - той все е уморен,изнервен и не иска.

Ако има начин - помогнете ми и ми кажете.Всъщност то затова и искам да участвам в тия курсове - комуникация с партньора.Да разбера къде греша.

Пет Апр 24, 2009 3:42 pm
Профил ICQ WWW
Site Admin
Site Admin
Аватар

Аз мисля, че те ще ти дадат насока наистина, която ще ти помогне за такива проблеми във взаимоотношенията.

Именно как се получава така, че единия става пасивен и как да се преодолеят тези различия. Има начин.

Пет Апр 24, 2009 4:10 pm
Профил
Наш човек
Наш човек
Аватар

Благодаря отново.Надявам се да направиш групата от 30 май.

Пет Апр 24, 2009 4:13 pm
Профил ICQ WWW
Site Admin
Site Admin
Аватар

А до тогава опитай да му кажеш една игра. Нека всеки от вас има своя ред - един път ти казваш кога а правите секс и как и един път той казва кога и как. Разберете се дали имате право на отказ или не.
И опитайте така. В началото ти ще си хабиш патроните бързо и ще чакаш малко повече, когато той иска, но е МНОГО ВАЖНО да се спазват правилата. Той да не ти отказва и ти да не мрънкаш, когато той се бави.

Опитайте така 2-3 седмици. Когато е негов ред - не подмятай, че се бави и не го хапи. Опитай да подтиснеш нетърпението си. Ти ще си имаш после своя ред както и когато ти искаш.

Опитай да видиш как ще се почувствате.

Пет Апр 24, 2009 4:28 pm
Профил
Наш човек
Наш човек
Аватар

Добре,благодаря ти за съвета.Ще видя дали той ще се навие така.

Пет Апр 24, 2009 4:57 pm
Профил ICQ WWW
Новак
Новак

icon_wavey здравейте, много интересна тема сте пуснали аз докато си решавах проблемите.
Ето и какво мисля аз: Като начало думата "из–не–вяра" поражда доста съмнения и недоверие и според мен точно там е разковничето - хората си изневеряват, просто защото не си вярват или не вярват в себе си. Всичко това за ЕГО-то, бройките, "да си поживееш" и т.н. си е чиста проба опит да докажеш себе си. В отношенията за които говорите има нещо по-дълбоко от секса просто като такъв. Липсва нежност- има причина за това, но със сигурност не е нежеланието! По-скоро е нещо друго, което сама самата двойка може да определи. В смисъл, че ако вероятната причина за проблем в едно семейство е "..........", то не значи че на всички това им е проблема.
Мисля си и за още нещо, не мислите ли, че изневяра може да има и не само в секса? Аз в моето семейство нямам проблем от подобно естество, но вероятно бих изневерила по-друг начи. Да, имаме проблеми като семейство, да, нямам му вече доверие, и въпреки това не търся секс.

Пет Апр 24, 2009 5:47 pm
Профил
Наш човек
Наш човек
Аватар

sasha icon_wavey ,здравей

Аз не търся чисто физическата страна.Просто секса като начин на проява на интимност,ласки,нежност-не животинското начесване на нагона.Всяка двойка си има някакви проблеми,но те се решават само ако има желание и от двете страни за комуникация.

В нашия случай е по-сложно.Той не желае да говори затова,да го обсъждаме и т.н.И винаги като почна такъв разговор - се казва само едно - на тебе в главата ти е само секс :!:
Какво да направя че моето либидо е високо :?: И че за мен секса е нещо много красиво между двама души,които се обичат.За мен това е сливане на телата и душите в такъв момент в едно.Това за мен е начин да покажеш на другия че ти е най-близкия човек в сърцето,душата и разума.Начин по който показваш на другия,че го обичаш,че го приемаш,че ти му се отдаваш изцяло.Сексът в този случай не е чист секс - това за мен е правене на любов.Така го приемам и може би затова имам проблем.Мисля че щом той не иска - значи вече не ме желае,не ме обича,не държи вече на мен.

Пет Апр 24, 2009 6:03 pm
Профил ICQ WWW
Site Admin
Site Admin
Аватар

А може да има и съвсем различна причина за това, която не е свърана с теб, а е свърана с него...

Пет Апр 24, 2009 6:09 pm
Профил
Наш човек
Наш човек
Аватар

lady-to написа:
А може да има и съвсем различна причина за това, която не е свърана с теб, а е свърана с него...

Може,и в повечето случаи когато съм го питала къде е причината - той точно това ми е казвал.Че не е в мен,а в самия него.Но като го питам каква е причината,какво го мъчи и какво просто мисли - защо се получава така и той почва да се ядосва и да ми казва - НЕ ЗНАМ.И не иска да говори изобщо на такива теми.

Пет Апр 24, 2009 6:17 pm
Профил ICQ WWW
Доцент
Доцент
Аватар

sasha написа:
Мисля си и за още нещо, не мислите ли, че изневяра може да има и не само в секса? Аз в моето семейство нямам проблем от подобно естество, но вероятно бих изневерила по-друг начи. Да, имаме проблеми като семейство, да, нямам му вече доверие, и въпреки това не търся секс.

Какво имаш предвид, не съм сигурна че те разбирам?

Пет Апр 24, 2009 6:18 pm
Профил WWW
Новак
Новак

Бибини тук си напълно права - причината е в него. Нещо го мъчи отвътре и това не му дава мира. wall То и при нас такава беше причината, в смисъл че мъжа ми криеше нещо от мен и това го измъчваше неистово. Е, дойде време нещата изплуваха и най-големите му страхове не се сбъднаха. Разказвам ти всичко това, защото моят опит би могъл да ти послужи. В нашия случай моето момче си е мислело, че ще го изгоня от къщи и няма да му позволя да вижда децата. Как ли не съм го разпитвала, молела, предразполагала и сумати други "хватки" и той нищоооо! Виждам, че има проблем, но той отрича или сменя темата или се прави на маймунче.... Сега като се обърна назад виждам, че страховете му са били доста големи и това направо го е превърнало в друг човек! Ако знаех това преди, вероятно щях да постъпя по-различно. Не знам какво да те посъветвам, може пък ако започнеш отново да му докажеш, с начините които само вие двамата си знаете, че го обичаш въпреки всички тайни и лоши неща които знаеш за него той би разкрил душата си. Ееее, много сложно го написах, дано да ме разбереш.

Пет Апр 24, 2009 6:31 pm
Профил
Новак
Новак

Имам предвид, че човек може да изневери и не само със секс. Можеш да допуснеш доста близо даден човек до себе си и въпреки това дори да не сте се докосвали. Точно това е "правенето на любов" според мен. Но ако между двамата няма доверие нещата могата да са различни. Може да ти е хубаво с този човек, но нещо в теб да се е сринало. Това няма как да го опиша с думи, защото за мен то е така нареченото тайнство на семейството. Нали знаете за тайнствата на православната църква?

Пет Апр 24, 2009 6:37 pm
Профил
Доцент
Доцент
Аватар

Разбирам.
Как мислиш, различно ли е, когато само мислиш за някого и когато му се отдадеш физически. Според мен прекрачването на границата, значи много hmmm

Пет Апр 24, 2009 6:53 pm
Профил WWW
Новак
Новак

Според мен крайната фаза е наистина края. Преди това си имал няколко стъпки докато стигнеш до там. Но както и да го погледнеш още с първите крачки се отдалечаваш от човека, друг е въпроса, че ако и двамата искате можете отново да намерите път един към друг. А тук опираме до комуникация, мерак и много други работи :wink:

Пет Апр 24, 2009 7:01 pm
Профил
Доцент
Доцент
Аватар

Когато дойде края, това не е изневяра, а решение за край на връзката ти с този човек.

Пет Апр 24, 2009 7:16 pm
Профил WWW
Наш човек
Наш човек
Аватар

sasha,разбирам те.Но не мога сама да разбера какво крие или какво го мъчи.Хиляди пъти съм говорила,хиляди пъти съм му казвала че с проблемите трябва да се бориме двамата,че дори и да е сгрешил - важното е да продължиме напред и заедно.Но ... стена wall - все едно не говоря за нас,а за комшиите.Той си таи нещата в себе си,казвал ми е сто пъти - защо да те натоварвам с моите проблеми.

Напълно те разбрах какво ми казваш,пробвала съм и пробвам хиляди неща - но УВИ.Той се промени от преди около година.Преди работеше електротехник/повече физически усилия/,след това стана технически ръководител/и психическо натоварване+физическо/,чертежи и работа в къщи и т.н.Това го разсипа психически.И започнаха проблемите.Той само за това мисли.
Но пък в крайна сметка и аз имам много проблеми и отговорности в работата.

Не знам,може би има и още нещо.И той го таи и го крие в себе си.

Пет Апр 24, 2009 7:55 pm
Профил ICQ WWW
Site Admin
Site Admin
Аватар

Бибини може би не е до не искам...
Замисляла ли си се, че него може да го тормози това негово нежелание не по-малко от теб?

Може и той да се опитва да намери причината, но да не може...и това да е още по-стресиращото...Да знаеш, че ти си виновен, да ти го показват непрекъснато и да виждаш как се проваляш като любовник и не можеш да разбереш защо??

Пет Апр 24, 2009 8:06 pm
Профил
Наш човек
Наш човек
Аватар

Да,може би и това го има.Но съм го питала дали преди му се е случвало това.Той ми каза че не.И наистина преди нямахме такива проблеми в това отношение.Може би е стресиращо и за него наистина.Но как да му помогна в случая като той не иска да говориме по никакъв начин затова.

Пет Апр 24, 2009 8:25 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща