Психология

..или как да.. направим живота си по-приятен !

| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Новак
Новак

Мнение 
Доста се позачетох, обхванали сете цялото съществуване.
Ако мислиш че си круша си кармично обременен :) Сентенцията гласи "Крушата не пада по далече от дървото " и не случайно .
Всеки от нас е копие на родителите си ще не ще ...........Цял живот ги е слушал ,какво са искали и какво са пропуснали.
Направо е програмиран какво трябва да направи :)
Ако първите 10-15 години бащати е те е нлагал с колана си за да те направи човек, един шамар от непознат по скоро ще те развесели.
И обратното ,ако си бил писаното яйце на семейството същото събитие може да те вкара в психодиспансер с Депресия.
Всичко се свежда до това как приемаме нещата около нас.
Кармата е осъзнатите грешки които искаме да поправим.
Ако се смятаме за безгрешни , то пей сърце ;)

Вто Авг 05, 2008 6:11 pm
Профил
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Мнение 
Аз не съм много съгласна с по-горното мнение, защото първо казваш, че зависи от родителите, а после споменаваш, че зависи от отва как ние приемаме нещата. Ако баща ми ме е биел като съм била малка, един шамар от непознат няма да ми е приятен, защото ще връща усещането, което съм изпитвала, когато баща ми ме е биел - ще припиша ситуацията към миналото си. Може да се затворя в себе си, може и да изкарам тази агресия, която вероятно се е трупала през годините на побой. Ако съм била писано яйце, едва ли ще ме вкарат в психодиспансер заради един шамар. Разбира се, ако това писано яйце е в границите на нормалното, а не на разглезването. И все пак един шамар би ме разстроил ако съм чувствителна и през детството си съм изживяла някакъв момент, който е насадил у мене чувство на страх и отдръпване. Макар че едва ли ако си вървя по улицата и някой случайно ще спре до мен да ми удари шамар и да ме пита как се чувствам. За шамарът естествено ще си има причина и ако е от близък човек, естествено бих се разстроила малко или много, което не означава нито, че ще се свра в ъгъла и ще помна да плача или пък ще ударя шамар и на другия. Всичко зависи от ситуацията. Мисля, че вкарах прекалено много ако в поста си, за което се извинявам.

Вто Авг 05, 2008 7:10 pm
Профил
Гуру
Гуру
Аватар

Мнение 
sheiha написа:
Всичко се свежда до това как приемаме нещата около нас.
Кармата е осъзнатите грешки които искаме да поправим.

Това е всичко друго но не и карма :) Светоглед - да, стремеж за усъвършенстване - да, добро познаване на себе си - да, но не мисля, че под "карма" се разбира това, което си написал. Не и според дефинициите, които хората са се опитали да дадат по-горе.
Представи си, че си много добре подготвен за някакъв изпит, но в деня на изпита бравата на вратата ти се прецаква и не можеш да излезеш от къщи... Или примерно да те оставят в дом за сираци като се родиш. Никакви осъзнати грешки не виждам тук.
Или не съм разбрала правилно мнението ти?

Сря Авг 06, 2008 5:02 am
Профил
Доктор
Доктор
Аватар

Мнение Re: КАРМА
Вярвам, че има карма под някаква форма...Може би не става въпрос за минали животи, за тях още нямам мнение, а за кармата в текущият ни път! Смятам, че сме на периоди - периоди с грешки и периоди с вярна (правилна) насока и те се редуват постоянно през някъв времеви фактор! Аз вървам в тази зависимост и е моя лична философия на действие и осмисляне! В смисъл:
- имаме период на правене на грешки - следва:
- период на осмисляне на грешката (дали ще я квалифицираме като такава) - следва:
- период на изплащане на грешката (кармично да си пречистим пътя, т.е. да изчистим грешката) - следва:
- период зависещ от нас самите ( няма намеса на карма или съдба, или предначертаност, защото всичко е изчистено и заплатено. Ние взимаме решения, случват ни се неща каквито сами предизвикаме с действия, ходове...) следва:
- период зависещ от предходния период - дали в тази свободна зона сме правили грешка или добродетел
И кръгът се затваря!
И моят личен извод с две думи е следния:
- ако правиш "лошо", задължително трябва да си го заплатиш - кармата ти поднася несгоди, нещастия..., които ти трябва да изживееш, осмислиш и оцениш, след което си отново свободен...и така, ако правиш "добро" - кармата ти носи същото! А ако в периода за пречистване продължиш да правиш "лошо", то тази енергия ще се пренесе някъде на някого, някога, за да бъде изплатена...а теб не те чака светло бъдеще тук или някъде в дръго време, в друг свят, в друго измерение, в друга реалност!

Сря Юли 01, 2009 7:00 pm
Профил
Доктор
Доктор
Аватар

За да класифицираме "лошото" и "доброто" като такива - имаме ценностна система! Говоря за хора, които не са зависими от болестно състояние или психологическа аномалия! Няма безгрешни хора! Всеки знае и съзнателно определя дадена своя постъпка като лоша, грешна, несправедлива. Първоначално несъзнателно се самозалъгваме, че имаме право, че това не е "лошо", а е "добро" или е "не чак толкова лошо" и вярваме в това, но подсъзнанието знае, че всъщност на лице е "грешка". Съзнанието може да се манипулира от нас самите, може да се излъже, да се заблуди, но подсъзнанието - неможе!
Затова всичко закодирано в подсъзнанието рано или късно изплува.Така, че има начин по който подсъзнанието контролира класифицирането, разграничаемостта и определяемостта на "добро" и "лошо", само, че ние незнаем...и си измисляме оправдания, заблуди, които са плод на съзнанието! Цаката е да сме искрени със това съзнание и да търсим подсъзнанието, което не греши, за да продължим правилно закономерността в периодите, ако, разбира се, сме "фенове" на тази теория за кармата в текущият ни живот!

Сря Юли 01, 2009 7:15 pm
Профил
Гуру
Гуру
Аватар

Dedoto написа:
Приемате ли някои житейски несгоди като кармически обусловени последствия?Дали е възможно да има връзка между карма и психология?

Не.

Съб Юли 04, 2009 3:59 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2