Психология

..или как да.. направим живота си по-приятен !

| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Да опознаем себе си - филмотека 
Автор Съобщение
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач
Аватар

Мнение Да опознаем себе си - филмотека
Здравейте, колеги!
Предлагам в тази тема да споделяте линкове на филми, които имат връзка с този подфорум. Да опознаем, разберем и контролираме себе си отвътре - ключ към успехите навън. Дори точно това ще е слоганът на темата ни - да опознаем себе си.

Какво е нужно, за да опознаем себе си?
Опит? Знания?
Всъщност и двете. И може би още много други. Но все пак знанията и жизнения опит са най-важни. До знанията достигаме чрез информацията, до опита - с пълноценно живеене. Според мен, тестването на нашите знания в живота не само ни води до това да трупаме житейски опит, но и ни води точно до това слогана на темата. Опознаваме себе си.

Тази тема е предназначена за всички, които искат да опознаят себе си.
Тази тема е предназначена за хората, които живо се интересуват от света, от живота си.
Тези тема е за човека, който не е умрял приживе и си задава въпроси.
За всички, които искат да се почувстват още по-живи, по-щастливи, по-вдъхновени.

В тази тема ще пускаме линкове за филми, които ще ни помагат да трупаме знания.

П.С. : Ако модераторите сметнат, че това, което правя е излишно, лично ги моля да изтрият всичко.

П.С. 2: Следващите редове ги пиша за хората, които ползват гугъл и търсят систематизирани всички тези филми в една тема.

филми за щастието
филми опознай себе си
тайните на вселената
филми като тайната
(ако се сетя за още "тагове", ще ги добавям)

Последна промяна jordanoff на Вто Май 19, 2009 6:34 pm, променена общо 2 пъти

Вто Май 19, 2009 5:23 pm
Профил
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач
Аватар

Мнение Re: Да опознаем себе си - филмотека
Започваме с култовия филм The Secret/ Тайната.

Изображение
Цитат:
Тайната е пълнометражен филм, който представя Голямата тайна на Вселената. Тя се е предавала от уста на уста през годините и е просъществувала през вековете. Това е тайната за всичко - тайната на неограниченото щастие, здраве, пари, отношения, любов, младост – всичко, което някога сте искали. Всичката информация от която ще имате нужда, за да разберете и живеете с Тайната. Водещите учени, писатели и философи ще ви разкрият Тайната, която е променила напълно живота на всеки, който я е разбрал - Платон, Нютон, Карнеги, Бетовен, Шекспир, Айнщайн.

МОЛЯ ПРОЧЕТИ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА. НЕ СЕ ПЕЙСТВАТ ЛИНКОВЕ, ОСВЕН В ИВЪНРЕДНИ СЛУЧАИ. МОЖЕШ ДА СПОДЕЛИШ ИНФОРМАЦИЯ И АКО НЯКОЙ СЕ ПОИНТЕРЕСУВА ДА СЕ СПОДЕЛИ НА ЛИЧНА.

Последна промяна jordanoff на Вто Май 19, 2009 6:36 pm, променена общо 2 пъти

Вто Май 19, 2009 5:27 pm
Профил
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач
Аватар

Изображение
Цитат:
Ето още едно продължение на филма "Тайната". Тук идеята е, че великите неща винаги започват от най-малкото и нищожното. Ако не се откажем от мечтата си и малко по-малко я следваме, ще я постигнем, каквато и да е тя.

(този ще го гледам сега и ще напиша коментар за него, тъй като цитата ми се струва недостатъчен за ревю)

Вто Май 19, 2009 6:29 pm
Профил
Доктор
Доктор
Аватар

Здравей jordanoff ! :)
Мисля,че темата е много интересна.Едва ли има хора,които да не искат да опознаят себе си.
Просто понякога задаваните от нас въпроси си остават без отговор.и чак след известно време той идва като проблясък.
Аз лично мисля да гледам филма и ще споделя впечатленията си след това.
И още веднъж поздравления за хубавата тема! 013

Вто Май 19, 2009 6:31 pm
Профил
Гуру
Гуру
Аватар

Е чак пък линкове за теглене на филми... това си е незаконно, jordanoff, а и сайтът определено не е създаден с такава цел. Мисля, че името на филма и кратко описание са достатъчни. Който се заинтересува, ще си намери как да го гледа.

Вто Май 19, 2009 8:10 pm
Профил
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач
Аватар

/оффтопик
Незаконно? Смятам, че всеки е в правото си да получи това, което иска като информация. Проблемът може да го създадат модераторите и администраторите на този сайт, в който пишем в момента. От Замунда какво да се сърдят, като им правим реклама?

А ако мнението ти е свързано с пиратството, ще те помоля да не ми цапаш темичката.

WHAT THE BLEEP DO WE KNOW

Изображение

Цитат:
Мозъкът ни е способен да върши милиони различни неща. Хората трябва да узнаят какви невероятни способности притежават и колко удивително нещо е техният ум. И не само, че притежават това невероятно нещо в главите си, което е способно на толкова много неща;което ни помага да учим, да се променяме и адаптираме, но то може да ни направи и много по-съвършени от това, което сме сега и може да ни помогне да надраснем самите себе си. Той може също да ни отведе към едно по-висше ниво на съществуване, където ще опознаем много по-задълбочено света; където ще разберем много по-добре
нашето сродство с нещата и хората. И в крайна сметка нашият живот ще стане много по-смислен.
Можем да докажем, че има дял от мозъка, свързан с духовността. Ние всички имаме достъп до него и можем да го използваме. Необходимо е само да формулираме точно какво искаме и да се концентрираме единствено върху тази мисъл да насочим към нея цялото си осъзнаване и тя да остане единствена в съзнанието ни, докато престанем да възприемаме себе си и времето и забравим за своята индивидуалност. В момента, в който постигнем това преживяване, когато забравим и себе си, и времето и в съзнанието ни остане едиствено тази картина, тя става реална.

Вто Май 19, 2009 8:27 pm
Профил
Гуру
Гуру
Аватар

jordanoff написа:
А ако мнението ти е свързано с пиратството, ще те помоля да не ми цапаш темичката.

Именно това имах предвид, но извинете, че Ви нацапах темичката. Няма повече.

Вто Май 19, 2009 11:30 pm
Профил
Доктор
Доктор
Аватар

Гледах филма "Тайната" и честно казано много ми хареса.
Описват се много истини за човешкото съществуване и начин как да направим живота си по-хубав.
Просто трябва да го видите,трудно е да се опише само с думи. :) 013

Сря Май 20, 2009 5:55 am
Профил
Кандидат Гуру
Кандидат Гуру
Аватар

Гледах един немски филм.Хващат сериен убиец.Предполага се, че той е убил едно момиче в малък град.полицаят от този град отива да го разпита, за да е сигурен, че той е убил момичето и да донесе мир на селото.Интересно ми стана следното.Полицаят пита:Ти ли уби момичето.
Убиецът:Какво си мислиш докато чукаш жена си.Това се повтаря доста пъти.Никой не отговаря.Убиецът започва да пита "Мислиш ли си как я чукаш и много бруталности около това".Полицаят си тръгва.След няколко дни пак се срещат и пак същите въпроси.Най-накрая той отговаря.Мисля си колко много я обичам.Убиецът повтаря няколко пъти "Мислиш си, че я обичаш, а не как....и поредните вулгарности". А да говорят и, че той никога не и е изневерявал.И вечерта полицаят отива при една и изневерява на жена си и си мисли онези вулгарни неща и правят див секс.После същото се случва с жена му.Че си мислих дали убиецът му е повлиял или той си е бил такъв.И дали ние сме това, което всъщност не искаме да бъдем.

Любовта,братя мои,е най-трагичното,което съществува на този свят и в живота.Любовта е рожба на измамата и ражда разочарованието.Любовта е утеха в безутешността,единственият лек срещу смъртта,защото тя е нейна сестра.

Пон Сеп 14, 2009 9:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]