Пуснато на: Пон Апр 02, 2007 10:25 am Заглавие: МАГИСТРАТУРАТА-спекулация или необходимост?
Почти всички учреждения,по силата на някаква всеобща инерция,в едни от основните си изисквания при селекцията на кандидатури за свободни работни места,сочат магистратурата като задължително условие.Вие смятате ли,че това е форма на необоснована дискриминация или намирате ,че това е естествена необходимост.Колко голяма е в действителност разликата между бакалавър и магистър? _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Последната промяна е направена от Dedoto на Вто Апр 17, 2007 12:25 am; мнението е било променяно общо 1 път
Почти всички учреждения,по силата на някаква всеобща инерция,в едни от основните си изисквания при селекцията на кандидатури за свободни работни места,сочат магистратурата, като задължително условие.Вие смятате ли,че това е форма на необоснована дискриминация или намирате ,че това е естествена необходимост.Колко голяма е в действителност разликата между бакалавър и магистър?
Може би доста зависи от учебното заведение. Аз завърших бакалавърската си степен в един университет, а магистърската - в друг. Ами докато карах магистратурата успях единствено да позабравя това, което научих като бакалавър. В смисъл, не научих почти нищо ново.
Дали е важно в действителност да си магистър? Не знам, според мен работодателите пишат това изискване за всеки случай. Може би по-скоро се надяват новият служител да не хукне да се доизучава и да ги зареже. Не че се надяват на по-висока квалификация... така или иначе се знае как се взима диплома в България. _________________ Луда съм, еййй!
Неотдавна станах неволен свидетел на развоя на трудово-правно дело на детска учителка и нейния работодател.
Директорът я уволнява,независимо от дългогодишния и опит и доброто и представяне като професионалист,след като щата налага някои съкращения.Изборът му попада точно на нея,защото тя е с най-ниската квалфикационна степен.Жената,угорчена,завежда дело и го печели безусловно,защото директора по никакъв начин не успял да докаже в съда,че другите и колежки я превъзхождат с нещо, въпреки тяхното образование.Наложило му се да и изплати съответното обезщетение и да я върне на щат.
В резюме не успях да си отговоря еднозначно на въпроса:доколко защитени могат да бъдат добрите и утвърдили се специалисти в България ако те не притежават достатъчната квалифиционна форма, и това че я нямат,означава ли,че те не са професионалисти?! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 8:07 pm Заглавие:
Dedoto написа:
В резюме не успях да си отговоря еднозначно на въпроса:доколко защитени могат да бъдат добрите и утвърдили се специалисти в България ако те не притежават достатъчната квалифиционна форма, и това че я нямат,означава ли,че те не са професионалисти?!
Ами според мен не е нужно човек да притежава някаква диплома от университет, за да се каже, че е професионалист. И смятам, че стигне ли се до съкращения, частният работодател ще задържи тези хора, които си вършат работата най-добре. Обаче в държавните учереждения... не знам как стои въпроса там. Не знам и какво казва законът по въпроса. _________________ Луда съм, еййй!
Аз да си кажа моето мнение. В днешно време не искат хартията толкова, а уменията. Но за да имаш тези умения - трябва да минеш през това обучение. Не говоря за тези, които минават транзит, за да вземат хартийката, а говоря, че магистратурата е полезна, АКО искаш да научиш нещо от нея.
Всички знаем, че за разлика от гимназията, в университета ходиш по желание и си носиш последствията. Те са там за тези, които искат да учат. Тези, които ще си минават с пищови и по лесния метод - да си минават. Те и с тая диплома и без - пак са си некадърни и няма да ги искат.
Ако ти обаче имаш желанието да учиш и да задълбаеш в това, което учиш - магистратурата ще ти е полезна. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Ако ти обаче имаш желанието да учиш и да задълбаеш в това, което учиш - магистратурата ще ти е полезна.[/quote]
Дипломата е необходимо, макар и недостатъчно условие за работа. И бакалавърската и магистърската дават знания, ако ти сам ги пожелаеш. И двете са ми дали много. Ценя образованието и който желае получава знания.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети