| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
minion_of_fire Дипломиран разбирач

Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 204 Местожителство: Wild Rose Country
|
Пуснато на: Нед Ное 11, 2007 12:55 am Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Еееей това пчеларството е много интересно. |
Така е, човек може да получи и пристрастяване. Гледахме ги 5 години с баща ми, докато бях в БГ. Тука още не съм опрял до тях, живот и здраве по-нататък.
А иначе е много интересно - имат страшна организация в кошера: майката, търтеите, работничките, всеки си има функция, която се регулира с феромони и танци. Например майката излиза веднъж в живота си, още като млада на брачен полет, съешва се с 10-на търтея, и това и стига да снася яйца като разпрана, години наред понякога. И други неща - летят на километри, намират цъфнали цветя с нектар, връщат се и казват на сестрите си (всички пчели са сестри в кошера, освен братята-търтеи) къде е тази паша и как да я намерят и те.  _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Нед Ное 11, 2007 4:33 am Заглавие: |
|
|
Да, на мен ми беше много интересно как се раждаш и си заемаш позиция в тази йерархия. Как и по какво се определя тази йерархия...как разбираш какво си и за какво си най-добър. Това издава наличие на някакав интелект..по-висш от на доста насекоми..странна работа. И тези клекти по питите... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 11, 2007 7:22 pm Заглавие: |
|
|
Позицията им се определя от възрастта, която пък влияе на физиологията - например само младите пчели на определена възраст отделят восък и значи могат да градят пити и килийки. А те трябва да са с точно определен размер, за отглеждане на работнички, и друг размер за гледане на търтеи. Ако не са, майката не ги харесва и не снася там яйца. Освен това функциите могат да се сменят според нуждите на семейството и сезона. Интересно е, че, ако в момента цъфтят 5 вида цветя с нектар, една група пбели съчира от единия вид, друга от другия, трета само прашец и т. н . т. А зимата всички си стоят в кошера и се топлят...
Няма да преписвам книгите... интересно е. PDT_008 PDT_008 _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни. |
|
|
 |
monita Подрастващ

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 6:35 pm Заглавие: |
|
|
| minion_of_fire написа: | Ей, хора, не всички хобита са равни на бой и насилия!
Аз имам по-мирни - като фотографията, разходки, велисипед, пчеларство, цветя...
Важното е че през сивото ежедневие или другите досадни моменти си мислиш за хубави и приятни неща, които скоро ще се повторят, и това ти повдига духа... PDT_003
Чудя се къде я събирате тази отрицателна енергия, та трябва да разпускате с бойни изкуства? Или нещо бъркам.
А това с планините много помага. Чустваш се над всичко. Ето ви и един-два линка от снимките на мой познат:
http://picasaweb.google.com/kiril.rusev/YohoBanffAndJasperFall2007
http://picasaweb.google.com/kiril.rusev/Jasper2 |
Хи-хи!
За бойните изкуства не си прав - при нас няма насилие. Работата с тялото ти помага да станеш по-уверен в себе си и по-спокоен, което автоматично те прави по-малко агресивен.
Може и да е различно в бойните спортове (като бокс например), но за тях нямам личен опит и няма да коментирам.
Според мен е безспорен факт, че всеки спорт, който практикуваш за (със) удоволствие (без външен натиск да постигаш някакви нормативи и резултати) - има благотворно въздействие и върху физиката, и върху психиката ти.
Твоите хобита и за мен са приятни занимания
Благодаря ти за прекрасните снимки! Много се радвам на такива красоти, наистина!
Да се занимаваш с пчели наистина е интересно, пък и какво по-хубаво от това да си хапнеш мед-собствено производство! PDT_019 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 6:38 am Заглавие: |
|
|
Съгласен съм с последното мнение. Знаех го, но нещо повърхностно прочетох темата. Не съм бил във форма в момента. Много е важно да се научиш да контролираш духа си. От там нататък тялото вече става послушно, то не е проблем... _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни. |
|
|
 |
L00P7R00P Асистент

Регистриран на: 06 Дек 2007 Мнения: 364 Местожителство: Looptroopland
|
Пуснато на: Сря Яну 02, 2008 3:20 am Заглавие: |
|
|
Аз преди също спортувах. 5 години трнирах баскетбол, но после поради куп причини спрях.
В момента (като че ли) нямам хоби. Обичам да слушам музика, да си пускам концертите на Металика или пък някоя друга група, сядам си на сточлето и почвам да се правя на изтрещелия Ларс. За жалост нямам кинти да си купя един комплект барабани, иначе досега да съм си изкарал целия гняв, дето го имам в мен. Яд ме е, че не съм си намерил истинско хоби, с което наистина да се разтоварам, да си изкарам всичките гадости от седмицата и да се заредя с енергия.
Радвам се за тези, които са намерили своето хоби. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields. |
|
|
 |
deinameina Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 5:38 pm Заглавие: |
|
|
Няма значение какво ти е хоби-то - идеята е да го има...примерно гледам мноого странно за на мама хоби-то -"бродиране" братче- е тв'а ако е хоби . .. и всеки път женицата ми споделя-как я успокоява и т.н...А пък аз все си мисля, че при мене такъв тип хоби би ми изострило нервите до краен предел-но...затова сме различни хората- иначе нямаше да е толкова цветен животът ни
Практикувайте си хоби-то и се радвайте |
|
|
 |

|
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 4:13 pm Заглавие: |
|
|
Уау, снимките са страхотни.
Обичаш да се катериш ли? Баирбудала  _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |
_barboranka_ Дипломиран разбирач

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 7:48 pm Заглавие: |
|
|
баирбудала??????????? _________________ Аз съм!Никога на колене пред КОГОТО И ДА Е!!! |
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 7:52 pm Заглавие: |
|
|
И аз така ще кажа - баирбудала - не с лоша мисъл.Всеки е различен.Един път се качих на Мусала и нямам желание да го повторя.Не ме кефи толкова.
Обожавам морето - да се излегна на плажа,да влизам и плувам във водата и да се наслаждавам блажено на живота.  _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 10:24 pm Заглавие: |
|
|
| barborana1204 написа: | | баирбудала??????????? |
Това е турист, който обикаля баирите  _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
_barboranka_ Дипломиран разбирач

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 10:25 pm Заглавие: |
|
|
БЛАГОДАРЯ ЗА ОБЯСНЕНИЕТО  _________________ Аз съм!Никога на колене пред КОГОТО И ДА Е!!! |
|
|
 |
vazar Новак

|
Пуснато на: Нед Юни 29, 2008 9:52 am Заглавие: |
|
|
да , моето хоби напълно ме освобождава от стреса и напражението което събирам около моето АЗ , и планетарната ми форма на съществуване . защото кърмичния ми кръг е доста натоварен и събира доста енергия която смущава пълноценното ми съществуване .
И така моето хоби е Гребане с лъжица , по принцип най-го обичам на шкембе чорба и бира рано сутрен в неделя след като съм се напил като кон предния ден и не мога да гледам , за това много здраве на хобитата . |
|
|
 |
|