|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Сексуалната дисфункция - проекция на социалната дисфункция
| Автор |
Съобщение |
|
Solarcoaster
Подрастващ
|
 Сексуалната дисфункция - проекция на социалната дисфункция
С удоволствие чета този форум, но наистина рядко пиша защото по повечето теми нямам мнение, а и като нямам много да кажа, предпочитам да си замълча. Имам огромното удоволствие, да общувам на всякакви теми с един от модераторите тук elfi666. С нейно позволение, ще Ви разкажа за един наш разговор. Той беше на тема “ерективна дисфункция и преждевременна еякулация”, които явления да си призная не са ми чужди напоследък. Доказано е, че сексът е много повече психология, отколкото физиология. Тя спомена нещо от рода на това, че ерективната дисфункция и сексуалните проблеми често биха могли да бъдат проекция на социалната дисфункция, както и следствие на нарушено психично здраве и психичен дисбаланс. След нашия разговор трябваше да ходя някъде. Както обикновено със събеседници като нея, дълго време се преосмисляш разговорите. Направих кратък анализ на моя опит, и явно Elfi666 е съвсем права. Както вече съм споменавал тук най-често практикувам секс с разни каки дето това им е работата срещу конкретното заплащане. Много отдавна ми се е случвало с познат човек, може би защото недостатъците са ми в повече, но все пак имаше логика в казаното от нея, поне според моя опит. Помня как в периода 2003-2005г. всичко ми вървеше като по вода, взимах изпитите с отлични оценки, изкарвах добри пари, давах на нашите кинти, бях в Америка на бригада, имах си много готино гадже макар и за кратко, въобще нещата вървяха. Тогава и в леглото бях бомба. Не можех да си представя, че ще свърша преди двайстата минута или, че няма да ми стане. По-късно обаче нещата се промениха в противоположна посока. От близо две години претърпявам провал след провал. Не успях да се дипломирам магистратурата, не успях да завърша един Сиско курс, които компанията в която работех преди ми го плати. С една от чиските съкращения изхвърлиха и мен. Смених още две работи. На едната си ме уволниха заради несправяне, а на другата напуснах, защото не бях съгласен с мушенническата политика на фирмата и не бих искал да съм съпричастен към далаверите им. От седмици съм на нова работа, със сравнително добра заплата, но се страхувам да не се издъня и там, защото повечето неща не съм ги правил преди, а имам опит в не много подобни дейности. От година /тогава ме заряза предишната приятелка/, вече започвам да се убеждавам, че любовта не е нещо което заслужавам. Никоя не иска интимна близост с мен, защото не съм красавец, не изкарвам поне 1000 лв. заплата, а нямам и кола, фактори които са огромни недостатъци за един мъж. Това доста ме подтиска, но не съм се предал. Драпам за по-добър социален статус и смятам, че съм способен да изкарам тия четирицифрена сума, както и да се дипломирам през зимата. В кризата е малко трудно, но се надявам тя да не продължи още дълго време! Та падението ми забелязвам, че оказа влияние и върху сексуалния ми живот. По-често като ида по ония местенца се излагам, като свърша през първите 5 минути или го втвърдя доста слабо. Даже последните няколко месеца не съм ходил изобщо, защото сметнах, е няма смисъл да си давам парите, които и без това не са ми в повече с тия чести смени на работата, пък и като се има в предвид, че доста често ме се случваха гореспоменатите явления, сметнах, че няма смисъл. Някъде бях, чел че тези неща стават и с напредването на възрастта. Нормално е човек да загуби креватната си форма с течение на годините. Докато бях на 23 г. въобще не съм и предполагал, че могат да ми се случат тия работи, а сега почти на 29 г. се чудя как да се отърва от тях. Мой приятел ми каза, че ако си намеря жена с която да се обичаме и да нямаме само и единствено физическо привличане било възможно да забравя за ерективната дисфункция и преждевременна еякулация и всичко да си тръгне нормално. За момента не се е появила такава обаче. Иска ми се физически контакт, но честно да ви кажа се страхувам да ида на компаньонка, защото мога да се изложа пак. Предпочитам да изчакам момента с позната, а парите които бих ги дал по компаньонки да вложа в свалки, може и първи неуспешни, с разни момичета на които поне съм малко симпатичен. Бих искал да експериментирам и този случаи. Обобщено, како мислите Вие по този въпрос? Дали ерективната дисфункция /преждевременната еякулация/ е проекция на социалната дисфункция /преждевременна еякулация /както искаите го разбирайте/. Дали пък годините не си казват думата или пък както е в моя случай продължително време без секс и липса на постоянен партньор? Дали пък и в трите има по нещо вярно? Какво мислите? Ако искате споделете и вие нещо от вашия опит! Дали тази теория се отнася по някакъв начин и за жените? Дайте мнения!
_________________ "Когато живееш докосвайки планината, твоето виждане за нещата се променя напълно" - С. Де Бенедети
|
| Вто Авг 11, 2009 6:32 am |
|
 |
|
lady-to
Site Admin
|
 Re: Сексуалната дисфункция - проекция на социалната дисфункция
Дълъг пост, провокиран според мен от дълги размисли на тази тема.
Сексуалните отношения са отгледало на другите отношения. Ако човек има определени трудности - с близостта, с това да се привърже, да създаде трайни отношения където и да било - то тези трудности ще се отразят и в сексуално отношение. Дори нещо по-вече - ако ние се съмняваме в себе си, в способностите ни, в това че сме ценни - как това да не даде отражение в мятото, където близостта и одобрението са доста силно засегнати?
_________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:) http://center.kak-da.info
|
| Вто Авг 11, 2009 5:51 pm |
|
 |
|
alisia
Кандидат Гуру
Регистриран на: Пон Юни 15, 2009 10:00 pm Мнения: 778 Местоположение: Bulgaria
|
 Re: Сексуалната дисфункция - проекция на социалната дисфункция
Доста дълго:)на първо четене това, което ми направи впечатление е, че искаш да те харесват и гледаш да излизаш с момичета, на които си симпатичен. Аз пък гледам да излизам с момчета, които на мен са ми симпатични.Не можеш да спечелиш една жена, ако не покажеш интерес към нея.Тоест мисля, че трябва да излизаш с момичета, които ти харесваш или по-скоро с едно момиче.Всяка жена обича да се чувства специална,а освен ако не си голям лъжец, не можеш да я накараш да се чувства специална, ако не я чувстваш ти такава.Че искаш да си то1но с нея, а не просто с някоя и ти е все едно коя.Ние ги усещаме тези неща много ясно.Мисля, че външния вид не е толкова важен, защото големите красавци се оказват мухльовци, а и ако момичето си струва ще иска първо да те опознае и тогава външния ти вид няма да има значение.Вярно, че е важен фактор при първите срещи, но не е нещо, което не може да се повлияе и избегне.Не знам за сложните думи с дисфункции, но определено притеснението да не се провалиш отново оказва влияние.А всъщност ти защо толкова се притесняваш, че свършваш бързо?Това не е мерило за повечето жени,защото винаги има втори път:))))Аз имах едно гадже, което винаги ми казваше, че ако мъжът не свърши до 10 минути първия път значи не му харесва толкова много.И винаги като съм с някой, ако започне да се бави повече си мисля, че може би не му доставя такова удоволствие. А най-страхотния ми секс е бил с едно момче, което също свършваше супер бързо.Но пък за сметка на това правихме секс по цяла нощ, макар и не толкова продължителен.Може би това, че не правиш секс редовно също оказва влияние на свършването.Имам приятели, които са ми споделяли, че ако не са правили секс повече от 2 седмици след това едвам се сдържат да не свършат на 3-тата минута.За работата-споко бе човек,това е само работа.Никой не очаква от теб да знаеш всичко.И да сбъркаш няма лошо.Важното е грешките да не се повтарят.Аз като почнах работа нищо не знаех, даже бях забравила 2 пъти да преведа заплата на шефа, което вече е виц във фирмата.Но всеки се учи.Все още правя някой път грешки, но никой не е безгрешен.И шефът ми харесва точно това, че като сбъркам отивам и си признавам, а не се мъча да го прикрия.Трябва да намериш начин да се сработиш с хората.И междудругото аз и никоя от моите приятелки не се интересуват от заплатата на приятеля си.Една жена, която има хубава работа и е финансово стабилна(тоест може да се издържа) рядко търси точно парите в другия.А коли, апартаменти и такива глупости са толкова скъпи, че повечето сме на мнение, че това трябва да го градим заедно с партньора си, а не да чакаме на готово да си пренесем багажа в апартамента му.Не знам явно е до разбирания.Аз все пак съм само на 23.Като стана на 29 мога да мисля по различен начин.Всеки има трудни моменти.Не се отчайвай.Сигурна съм, че можеш да накараш една жена да се чувства желана,защото самият факт, че се тревожиш за това е сигурен знак.Веднъж първият път не му стана.целият започна да трепери и се притесни супер много и започна да се черви и извинява.Беше толкова сладък.Никога няма да го забравя.Тогава разбрах, че наистина държи на мен, а не иска просто да ме вкара в леглото си:)))Ако намериш подходящото момиче каквито и проблеми да имаш със секса няма да са вече проблеми.
_________________ Любовта,братя мои,е най-трагичното,което съществува на този свят и в живота.Любовта е рожба на измамата и ражда разочарованието.Любовта е утеха в безутешността,единственият лек срещу смъртта,защото тя е нейна сестра.
|
| Вто Авг 11, 2009 5:59 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|