Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За или против аборта

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейството
Предишната тема :: Следващата тема  

За или против аборта
За аборта
46%
 46%  [ 7 ]
Против аборта
20%
 20%  [ 3 ]
Само по изключение
26%
 26%  [ 4 ]
Нямам мнение
6%
 6%  [ 1 ]
Общо гласове : 15

Автор Съобщение
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 16, 2007 3:02 pm    Заглавие: За или против аборта Отговорете с цитат

Смятате ли, че абортът е оправдан и при какви условия?
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Апр 16, 2007 7:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз смятам, че трябва да има аборти. Много млади момичета, по неясно и разнообразно стечение на обстоятелствата се случва така, че да забременеят. Ако няма аборти, ще се създават деца, без родители или по-лошо - с родители, които не ги обичат и искат и не могат да им предложат живот.
Детето според мен, трябва да е желано.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 12:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам мнение,,,въпрос на личен избор Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 1:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Абортът при определени обстоятелства може да бъде оправдан,но безотговорността и лекомислието при допускането му-никога!
Angel
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 12:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също мисля, че аборта е "необходимо зло". Обаче не може деца на по 17-18 години да станат родители само защото не са внимавали или са правили глупости. Нито имат пари, нито техен дом, нито професии с които да се издържат. Детето няма вина, че се ражда в лишения заради глупави родители. Точно в такива ситуации за мен аборта е напълно оправдан. Когато закона го разрешава, поне се прилага в по-добри условия. Иначе аборти пак ще има, но от това ще страдат майките, които трябва да извършат освен морално и законово престъпление.
El
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 1:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мисля че не трябва да бъдем крайни, за или против аборта. Ситуации има безкрайно много, така че най-правилно е всеки сам да взема решенията си. В такъв случай аз подкрепям възможността за аборт. Колкото и да не е приятно понякога се стига до нежеланата бременност. Редно е да има изход, който да устройва и двамата "съучастници".
Върнете се в началото
animateh
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 12:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Гласувах против, аз не бих направила аборт. Държа да уточня, че не винаги съм мислила така. Но съм имала достатъчно късмет да не изпадна в ситуация да имам труден избор. Много мои приятелки минаха по този път, някои го преживях а тежко, други - не. Нека всеки сам решава за себе си.

Ако трябва да гласувам за правото на аборт, сигурно бих казала "да".
Върнете се в началото
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Вто Фев 05, 2008 12:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм "за" аборта, защото, както някои хора казаха - той е необходимо зло (а защо пък зло). Не само, защото някои хлапаци са сгафили. Какво да кажат жените, жертви на изнасилване? За тях абортът е в почти всички случаи - задължителен. Но от друга страна аз считам аборта за убийство, тъй като от биологична гледна точка това вече е развиващ се човек. Тук идва моралната дилема: да дадеш или да отнемеш живот? Според мен това е най-трудният избор. Не знам как бих реагирал в такава ситуация, не знам как момичето до мен би реагирало. Но според мен едно е ясно за всички - абортът е нещо, до което хората не искат да се стига.
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Всеки има право на личен избор,естествено.Мисля че е по-добре да се използват предпазни средства за даа не се стига до нежелана бременност и после да се прави аборт.
Аз съм правила аборт и знам че се отразява физически,но най вече влияе зле психически.Направих го по здравословни причини.имам проблеми със сърцето и бях излезнала от болница преди 3 месеца.Лежала съм 6 месеца в болница и лекарите ми казаха че е абсурд при моето състояние да родя.Минаха 2 години след аборта.Реших да имам дете,но в продължение на още 2 години не можах да забременея.Започнах да изпитвам вина,че съм допуснала да направя аборт.Ходихме с мъжа ми по лекари още 3години.Е,накрая забременях.В четвъртия месец прокървих и лежах в болница за задържане почти докрая на бременността.Слава Богу родих прекрасно момиченце през януари 2006г.Сега си мисля че е време за второ дете.Е,ще поизчакаме още малко.
Но в крайна сметка спомена от аборта го нося в душата си още.Затова съм на мнение че трябва да има аборт,но само в изключителни случаи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейството Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї