| Предишната тема :: Следващата тема |
| За или против аборта |
| За аборта |
|
46% |
[ 7 ] |
| Против аборта |
|
20% |
[ 3 ] |
| Само по изключение |
|
26% |
[ 4 ] |
| Нямам мнение |
|
6% |
[ 1 ] |
|
| Общо гласове : 15 |
|
| Автор |
Съобщение |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 3:02 pm Заглавие: За или против аборта |
|
|
Смятате ли, че абортът е оправдан и при какви условия? _________________ Луда съм, еййй! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 7:54 pm Заглавие: |
|
|
Аз смятам, че трябва да има аборти. Много млади момичета, по неясно и разнообразно стечение на обстоятелствата се случва така, че да забременеят. Ако няма аборти, ще се създават деца, без родители или по-лошо - с родители, които не ги обичат и искат и не могат да им предложат живот.
Детето според мен, трябва да е желано. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 12:41 am Заглавие: |
|
|
Нямам мнение,,,въпрос на личен избор  |
|
|
 |
Dedoto Асистент

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 1:07 am Заглавие: |
|
|
Абортът при определени обстоятелства може да бъде оправдан,но безотговорността и лекомислието при допускането му-никога! _________________ Само Истината те прави свободен!!! |
|
|
 |
Angel Разбирач

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 12:40 pm Заглавие: |
|
|
Аз също мисля, че аборта е "необходимо зло". Обаче не може деца на по 17-18 години да станат родители само защото не са внимавали или са правили глупости. Нито имат пари, нито техен дом, нито професии с които да се издържат. Детето няма вина, че се ражда в лишения заради глупави родители. Точно в такива ситуации за мен аборта е напълно оправдан. Когато закона го разрешава, поне се прилага в по-добри условия. Иначе аборти пак ще има, но от това ще страдат майките, които трябва да извършат освен морално и законово престъпление. _________________ Който умира с възторг, нека се пази от възкресение. |
|
|
 |
El Новак

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 1:47 pm Заглавие: |
|
|
| Аз мисля че не трябва да бъдем крайни, за или против аборта. Ситуации има безкрайно много, така че най-правилно е всеки сам да взема решенията си. В такъв случай аз подкрепям възможността за аборт. Колкото и да не е приятно понякога се стига до нежеланата бременност. Редно е да има изход, който да устройва и двамата "съучастници". |
|
|
 |
animateh Подрастващ

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 12:22 pm Заглавие: |
|
|
Гласувах против, аз не бих направила аборт. Държа да уточня, че не винаги съм мислила така. Но съм имала достатъчно късмет да не изпадна в ситуация да имам труден избор. Много мои приятелки минаха по този път, някои го преживях а тежко, други - не. Нека всеки сам решава за себе си.
Ако трябва да гласувам за правото на аборт, сигурно бих казала "да". |
|
|
 |
L00P7R00P Асистент

Регистриран на: 06 Дек 2007 Мнения: 364 Местожителство: Looptroopland
|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 12:03 am Заглавие: |
|
|
Аз съм "за" аборта, защото, както някои хора казаха - той е необходимо зло (а защо пък зло). Не само, защото някои хлапаци са сгафили. Какво да кажат жените, жертви на изнасилване? За тях абортът е в почти всички случаи - задължителен. Но от друга страна аз считам аборта за убийство, тъй като от биологична гледна точка това вече е развиващ се човек. Тук идва моралната дилема: да дадеш или да отнемеш живот? Според мен това е най-трудният избор. Не знам как бих реагирал в такава ситуация, не знам как момичето до мен би реагирало. Но според мен едно е ясно за всички - абортът е нещо, до което хората не искат да се стига. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields. |
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 12:00 pm Заглавие: |
|
|
Всеки има право на личен избор,естествено.Мисля че е по-добре да се използват предпазни средства за даа не се стига до нежелана бременност и после да се прави аборт.
Аз съм правила аборт и знам че се отразява физически,но най вече влияе зле психически.Направих го по здравословни причини.имам проблеми със сърцето и бях излезнала от болница преди 3 месеца.Лежала съм 6 месеца в болница и лекарите ми казаха че е абсурд при моето състояние да родя.Минаха 2 години след аборта.Реших да имам дете,но в продължение на още 2 години не можах да забременея.Започнах да изпитвам вина,че съм допуснала да направя аборт.Ходихме с мъжа ми по лекари още 3години.Е,накрая забременях.В четвъртия месец прокървих и лежах в болница за задържане почти докрая на бременността.Слава Богу родих прекрасно момиченце през януари 2006г.Сега си мисля че е време за второ дете.Е,ще поизчакаме още малко.
Но в крайна сметка спомена от аборта го нося в душата си още.Затова съм на мнение че трябва да има аборт,но само в изключителни случаи. |
|
|
 |
|