Психология

..или как да.. направим живота си по-приятен !

| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
dreamer 
Автор Съобщение
Разбирач
Разбирач
Аватар

Мнение dreamer
За да не разводнявам темата в Игри, реших да задам въпроса си към dreamer тук...

No.23 Научих се да....?

Подтискам чувствата си и да не ги показвам пред околните хора.

Чувстваш ли се наистина по-добре така?

Нед Сеп 13, 2009 5:45 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

Мнение Re: dreamer
По-добре в сравнение с какво? Чувствата са си мои, мога да си ги контролирам. Защо всички около мен трябва да знаят как се чувствам във всеки един момент?

Flames to dust, Lovers to friends. Why do all good things come to an end?

Нед Сеп 13, 2009 6:50 pm
Профил
Доктор
Доктор
Аватар

Dreamer, искам да те попитам - ти обичаш ли жена си!? Въпреки всичко, въпреки неразбирателствата, въпреки моментните отношенията, дълбоко в себе си - обичаш ли я!?
И още един въпрос - смяташ ли, че си готов да загърбиш всичко домомента и цялата тази обич!? Смяташ ли че си готов и достатъчно силен да се разделиш със принципите си.
И още един - какво ще стане после!? Какво ще стане, ако сега се запознаеш виртуално с момиче, срещнете се и се наложи да продължите!? Дали си готов за този край и същевременно начало.!?И кое е по силното!? Не по-правилното, а по-силното като усещане за теб!?
Ако си отговориш искрено на първия въпрос, смятам, че ще намериш отговори и на другите!

Семейството това е най-висшата форма на святост и най силната ценност в моя живот! Ти вече го имаш - искаш ли да го задържиш!? Да го възродиш, да го запазиш!?

Нед Сеп 13, 2009 7:50 pm
Профил
Доктор
Доктор
Аватар

Тъй, де - не е нужно да ми отговаряш, важното е ти да си отговориш, сам на себе си!
Желая ти успех - и да намериш вярното решение! Точното решение, не това, което предприемат другите или това, което биха направили другите, а това което би било "точно" и "правилно" - за теб!!!

Нед Сеп 13, 2009 7:54 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

city_play_iwi написа:
Dreamer, искам да те попитам - ти обичаш ли жена си!? Въпреки всичко, въпреки неразбирателствата, въпреки моментните отношенията, дълбоко в себе си - обичаш ли я!?

В това е проблема, че не мога да си отговоря еднозначно на този въпрос. Чувствата като че ли вече ги няма. Според мен любовта трябва да се поддържа, да се подхранва, в противен случай тя изстива. Ако любовта и обичта към даден човек се изразява само с чувства, то при мен като че ли си е отишла. От друга страна остава привързаността, уважението, спомените. Някак си ме е страх да загърбя всичко преживяно дотук, да нараня съпругата си и хората около мен, но също така искам отново да усетя любовта. Както обикновено става, сърцето ми говори едно, но разума - точно обратното. В момента се намирам на кръстопът и не знам накъде да продължа. Съмнявам се, че това което е "точно" и "правилно" за мен, ще е най-доброто за всички. А аз не съм егоист и по-скоро бих се примирил със сегашното положение, отколкото да нараня другите.

Нед Сеп 13, 2009 8:46 pm
Профил
Доктор
Доктор
Аватар

А този силен стремеж към нещо ново, нещо завладяващо и емоционално - за нещо изпълнено със чувства, дали не е породено именно от липсата на такива!? Предполагам, че е така. В такъв случай, щом има съжаляване за липсата на чувстава и липсата на някой който да ги дава и това е проблем, значи ако нещата са както преди - със чувства, със емоция и живец - то проблем няма. Следователно този стремеж се явява следствие, а не причина. Следствие от нещо което го няма, т.е. - нещо изгубено. А щом това изгубено нещо предизвиква стремеж към отново придобиване, значи има носталгия към него - т.е. Може би:
много, много силно обичаш жена си и тази липса те провокира да направиш компенсация, да набавиш липсващото. Но нека не забравяме, защо - защото то го няма, защото то липсва, но го е имало! Така. Сега е моментът да насочиш тази компенсация в правилната насока. Възможността за набавяне не липсващото, чрез някой друг, чужд - е само един от вариантите. Но дали ще е удовлетворение - дали ще замести същинската нужда или само ще прикрие и залъже собствената потребност!?

Нед Сеп 13, 2009 8:58 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

dreamer написа:
По-добре в сравнение с какво? Чувствата са си мои, мога да си ги контролирам. Защо всички около мен трябва да знаят как се чувствам във всеки един момент?

Отговорил си на въпроса ми с въпроси, защо ли? :)
Никой не е казал, че другите трябва да знаят какво чувстваш, аз - още по-малко, просто попитах дали тази сигурност (защото това го правиш с цел сигурност, нали така?), те кара да се чувстваш по-добре?

Нед Сеп 13, 2009 9:00 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

city_play_iwi написа:
Следователно този стремеж се явява следствие, а не причина. Следствие от нещо което го няма, т.е. - нещо изгубено. А щом това изгубено нещо предизвиква стремеж към отново придобиване, значи има носталгия към него

Разбира се, всичко е точно така. Много точно си обобщила това, което се опитвам да кажа с много думи. Не търся нежност и внимание другаде, защото жена ми ми е омръзнала или не искам повече да съм с нея, а защото вече го няма това, което ми даваше едно време. След като не мога да го получа от нея, какво ми осава? Или да се примиря с положението и да се надявам, че някога нещата може би ще се оправят или да потърся другаде. Не знам дали набавяне на липсващото, чрез някой друг, чужд, ще е удовлетворение и дали ще замести същинската нужда. Как мога да разбера, ако не опитам?

Последна промяна dreamer на Нед Сеп 13, 2009 9:29 pm, променена общо 1 път

Нед Сеп 13, 2009 9:25 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

slance20 написа:
Никой не е казал, че другите трябва да знаят какво чувстваш, аз - още по-малко, просто попитах дали тази сигурност (защото това го правиш с цел сигурност, нали така?), те кара да се чувстваш по-добре?

Не знам дали ме кара да се чувствам по-добре, но определено се чувствам по-сигурен и по-защитен.

Нед Сеп 13, 2009 9:28 pm
Профил
Доктор
Доктор
Аватар

dreamer написа:

Или да се примиря с положението и да се надявам, че някога нещата може би ще се оправят или да потърся другаде.

Направи ми впечатление, че вариантът за оставане с жена си, не го приемаш като борба, сякаш не зависи от теб, не носиш отговорност и не са нужни усилия за подобрение. Сякаш си дал, каквото си дал и си се изчерпал...и един вид сега е нейн ред да спаси положението!
-Защо!?
Защо така си се предал, защо окачествяваш този вариант, като вариант на поражение, като вид необезпечен компромис от твоя страна, след като това би те направил най-щастлив!?

Пон Сеп 14, 2009 4:30 am
Профил
Доктор
Доктор
Аватар

...И още нещичко да попитам...
Жена ти знае ли или поне, подозира ли за това как се чувстваш!? Понякога човек има нужда просто някой да му отвори очите, да загатне и да обърне внимание на дадено нещо вместо другия, за да насочи вниманието му (на другия) там! Мисълта ми е - струва ли си заради една липса на внимание и липса на показването на обич и чувствителност (нарушена комуникация) - да се рискува толкова много. Може би, ако жена ти знае как си намислил да компенсираш, не би допуснала да загуби толкова много, би обърнала сериозно внимание и би взела адекватни мерки! Може би просто не вижда...може би просто не знае...!? Понякога от недоразумения, човек греши!

Пон Сеп 14, 2009 4:38 am
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

city_play_iwi написа:
Направи ми впечатление, че вариантът за оставане с жена си, не го приемаш като борба, сякаш не зависи от теб, не носиш отговорност и не са нужни усилия за подобрение. Сякаш си дал, каквото си дал и си се изчерпал...и един вид сега е нейн ред да спаси положението!
-Защо!?
Защо така си се предал, защо окачествяваш този вариант, като вариант на поражение, като вид необезпечен компромис от твоя страна, след като това би те направил най-щастлив!?

Не е така city. Не е вярно, че не приемам варианта за оставане с жена ми. Ако не го приемах, досега вече щях да съм предприел нещо друго и нямаше да сме заедно. Но точно този вариант ме спира да направя нещо по-сериозно. Защото има някаква надежда вътре в мен, че нещата могат да се оправят. За мен семейството също е една свята институция и нямам намерени да загърбя всичко с лека ръка. Въпросът е в това, че аз полагам някакви усилия, давам каквото мога, но не виждам резултат. И затова започвам да се питам, има ли смисъл всичко това? Според мен не всичко зависи само от мен. Според мен всеки един от нас трябва да положи някакви усилия, нали?

Пон Сеп 14, 2009 2:38 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

city_play_iwi написа:
Жена ти знае ли или поне, подозира ли за това как се чувстваш!? Понякога човек има нужда просто някой да му отвори очите, да загатне и да обърне внимание на дадено нещо вместо другия, за да насочи вниманието му (на другия) там!

Ами според мен знае как се чувствам. Говорили сме за това, нали точно това е в основата на проблемите ни. Не смятам, че ако седна и и кажа в прав текст как съм намислил да компенсирам, ще е най-добрия вариант. Според мен това ще я нарани, а аз не искам тя да страда. Въпреки това мисля, че тя се досеща какво правя, но ефекта е нулев.

Пон Сеп 14, 2009 3:18 pm
Профил
Кандидат Гуру
Кандидат Гуру
Аватар

Може и тя вече да се е предала като теб

Любовта,братя мои,е най-трагичното,което съществува на този свят и в живота.Любовта е рожба на измамата и ражда разочарованието.Любовта е утеха в безутешността,единственият лек срещу смъртта,защото тя е нейна сестра.

Пон Сеп 14, 2009 4:03 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

Всичко е възможно.

Пон Сеп 14, 2009 6:32 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

dreamer написа:
city_play_iwi написа:
Не смятам, че ако седна и и кажа в прав текст как съм намислил да компенсирам, ще е най-добрия вариант. Според мен това ще я нарани, а аз не искам тя да страда. Въпреки това мисля, че тя се досеща какво правя, но ефекта е нулев.

Преди това, когато нещата са били различни, изпитвала ли е тя някога ревност, показвала ли ти е, че те ревнува от някоя?

Вто Сеп 15, 2009 2:21 am
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

Не мисля, че ме е ревнувала. По принцип не е ревнива. А и аз не съм и давал поводи за ревност.

Вто Сеп 15, 2009 2:32 am
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

По какво разбра тогава, че тя се досеща?

Вто Сеп 15, 2009 2:43 am
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

Не че се досеща, защото аз нищо не правя, а вижда когато примерно пиша във форума.

Вто Сеп 15, 2009 2:49 am
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

И аз като alisia, започвам да се питам как ли се чувства тя, когато ти седнеш пред компютъра и започнеш да пишеш тук или другаде... :?

Вто Сеп 15, 2009 3:35 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща