Пуснато на: Сря Май 02, 2007 11:00 am Заглавие: гадже=?
Здравейте имам малко опит и затова се допитвам .Направо на въпроса ,когато си в взаимоотношения с момиче т.е. сте гаджета ,освен взаимното уважение и вяра ,длъжен ли съм да поемам всички финансови разходи по разходки,подаръци,и каквото се сетите още.И нормално ли е когато аз я поканя някъде ,винаги да ми отказва и тя да определя къде да ходим и кога,и още да излиза без мен и без да ми казва къде.Ще съм благодарен ако дадете някакви съвети . Благодаря!
Здравейте имам малко опит и затова се допитвам .Направо на въпроса ,когато си в взаимоотношения с момиче т.е. сте гаджета ,освен взаимното уважение и вяра ,длъжен ли съм да поемам всички финансови разходи по разходки,подаръци,и каквото се сетите още.И нормално ли е когато аз я поканя някъде ,винаги да ми отказва и тя да определя къде да ходим и кога,и още да излиза без мен и без да ми казва къде.Ще съм благодарен ако дадете някакви съвети . Благодаря!
Така както описваш ситуацията... на мен ми се струва, че тя е с теб, за да те използва. Уважението явно не е взаимно, щом никога не се съобразява с теб. Дали е нормално? Ами... за съжаление има много жени, които разбират връзката по този начин, но ако аз съм на твое място, бих й дала да се разбере по някакъв начин, че тази ситуация не ме кефи и не отговаря на разбиранията ми за връзка. _________________ Луда съм, еййй!
Моят съвет е такъв - няма правила какво е връзка и как да бъде. Никой не може да каже правилна рецепта каква връзка да имаш. Някои хора обичат да са непрекъснато заедно с половинката си, други не.
Ако ти харесва - значи е правилно. Ако не ти харесва - не е твоят тип връзка.
Няма идеални връзки, но трябва да търсиш такава, която те задоволява на максимално проценти. Ако ти не се чувстваш добре при обстоятелствата, които налага другият - просто това не е твоят партниор.
А ако трябва да дам лично мнение - аз като жена, мисля че това, че някои ми е гадже не означава, че трябва да ме издържа. Подаръците са хубаво нещо, но не и когато се гледат от материална гледна точка. Мен едно шоколадово яице (въпреки че съм на 25) може да ме зарадва много повече от златна гривна. Идеята на подаръка е да е жест - не материална придобивка. Ако жената до теб обаче мисли обратното - ти си този, който да прецени, дали такава жена иска и дали гледните ви точки са сходни - ако не....това не е жената за теб.
Относно вижданията - за мен както тя е човек, така и ти - както ти искаш да я видиш, така и тя.
И като цяло ако трябва да дам коментар на ситуацията, която описваш - според мен това момиче няма сериозни чувства, а просто си и удобен. Когато пожелая, както аз го искам и тн. Това е поведение на човек, който не е заинтересован и най-вече въвлечен с чъвства. По отношението ти, мога да съдя, че теб не те удовлетворява това и съветът ми е просто да излезнеш от играта като победител и ти прекратиш отношения. Ако иска играчка - има други, които обичат да са такива. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Привет ,Страхил!
На колко години си и от колко време същуствува вашата връзка.Интересува ме и възрастта на дамата също.Така по-лесно бихме могли да те посъветваме правилно и целенасочено,а също да ти помогнем да разбереш поведението и,както и твоето собствено.
Поздрави! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Страхил,
ако обективно и задълбочено си поставил нещата смея да направя заключението,че твоята приятелка се позовава на доста атавистични схващания и подхожда към връзката ви,респективно към теб подчертано консуматорски.Обикновено това се дължи на липса на задълбочени чувства и в много редки случай на неумения при наличието им те да бъдат проявявани.Ако съм прав и имаме първия случай-твоите усилия колкото и да нарастват,постиженията ти биха били кауза пердута,защото не биха били оценени по достойнство.
Иначе няма нищо по-хубаво да се грижиш за приятелката си,да плащаш сметки ако имаш възможността за това,защото нейната тиха радост и благодарност ще те карат да се чувстваш страхотно,но не и по задължение,а по любов,да ти идва отвътре да се жертваш или да правиш поредица от компромиси.В противен случай,правено по задължение,това притъпява и убива цялата романтика и чистотатата на идеята да се отдаваш.
Аз бих те посъветвал две неща:или проявяваш търпение и приемаш връзката ви такава,каквато е,заради това,което получаваш,независимо то колко те удовлетворлява,или намираш волята у себе си да промениш хода на нещата,своите очаквания,или преустановяваш отношенията си с нея ако прецениш,че те са в ущърб на твоето развитие и особено на твоето емоционално здраве.
Което и да е от тия направление да предприемеш съветвам те най-приятелски да водиш открит диалог-в това е истината и само така може да се развиват едни отношения.Дай воля на чувствата и емоциите си по време на този диалог и ако срещнеш неразбиране...извода е ясен!
Пожелавам ти късмет и успех! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Така ,раздялата ни вече е факт .но си казахме че ще останем приятели (и то заради това ,че на последното гости на което бяхме заедно сметката си я поделихме ,не я платих изцяло аз) както и да е,; Никога не и държах сметка ,къде ходи и с кого ,когато не сме били заедно навън,и тя като ме видя такъв какво си е казала ,(дай да се възползвам колкото мога от тоя наивник,пък като стане неудобен ще му бия шута)така вече уж само като приятели я поканих на разходка (чатихме си по ICQ) ,и не стига че не отговори по време на разговора ,ами спря да пише и отговори след 4 часа ,че сега се връщала от почерпка ,как да го рабирам това ,според мен ,няма никакъв смисъл да и пиша или обаждам повече.Наистина ме обърка съвсем ,в един момент изгаря по мен и само след 2 дена ми казва ,че не иска да сме гаджета повече...заради споменатото по горе ,и най-лошото за мен е че я обичам истински и се надявах ,че поне малко ще се промени след като е с мен,но уви не стана.Извинявам се ако съм се отплеснал със словоизлияния. Сигурно това мойто се казва да си сляп и отвеян от любов.
Не се притеснявай,Страхил.Това са нормални неща.Всеки съзнателен човек е споделял поне веднъж твоята участ.Много боли и който каквото и да ти разправя-не помага.Само времето и обстоятелствата биха те извадели от неестественото състояние,в което се намираш.
Пожелавам ти час по-скоро да бъдеш отново себе си и да се радваш на възможностите,които живота ти предоставя!
Успех! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Страхиле, защо се тревожиш за глупости? Тя изобщо не заслужава да е с теб. Дори да беше мирярдер, пак не бива ти да поемаш нейните разходи. Нито си и настойник, нито задължен. Момичета-БЕЗБРОЙ. Не се излагай! _________________ www.icp-bg.com - психология на човека
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети