Пуснато на: Съб Май 05, 2007 1:11 am Заглавие: kakvo e 6tastie -da izgori6 v borba da postigne6 celtasi
e 6te razkaja edna istoriq na edin du6evno slab 4ovek.NA 18 sam I nasam 6tasliva za6toto me be6e strah da postigna celtasi.Nesam balgarka as sam romka ,roditelitemi sa vlasni hora bogati no malko po savremeni ot dr romi.TAZI GODINA SAM Abiturentka,minalata godina roditelitemi me nakaraha da se omaja za 4ovek koito nejelaq i neharesvam sviknah snego no ne i sas sredata v koqta jiveq as sam BALGARKA vapreki 4e sam romka vinagi 6te kazvam gordo as sam BALGARKA ,izrasnah mejdu priqteli koiti sa samo bylgari i segasam v edna sreda zaobikolena ot ciganski nravi.Postapih taka kakto pojelaha roditelitemi za da ne gi razo4arovam, podlojihami psihi4eski natisk i as neizdarjah.Sega jiveq ne6tasno darja na nego no toi ne ocenqva 4ustvatami.obi4am biv6iq si i jivotami e precakan imah me4ti a gi nqma zagubih sobstvenoto si as koeto taka i ne namerih, iskah da sledvam da dokaja na roditelitemi i na mn dr hora 4e as sam razli4na ,predadohse i ne se borih za eno edinstveno ne6to nai-krasivata duma SVOBODA .
AS ne postignah celtasi ,zatova se borete za tova koeto jelaete po dobre da izgorim v borba no da postignem tova koeto jelaem
nepozvolqvaite da ruhnat me4titevi samo za da ugodite na nakogo _________________ i pro6tavat i se mnogoto grehove zadeto e obi4ala a komuto malko se pro6tava toi malko e obi4al.
Привет,Юлия!
Благодаря ти за хубавата тема и за това,че намери смелост да споделиш с нас своята орисия!
Това са всичко друго,но не и думи на душевно слаб човек.На твоята възраст,предвид тези обстоятелства ти прави чест,че си се жертвала в името на това да не разочароваш родителите си.Това че не си отстояла до край позицията си не е завършен процес.Знаем за строгостта при вашите разбирания и семейните ценности,но все още си достатъчно млада,за да намериш сили и воля у себе си да се адаптираш към новите условия или да поемеш по друг път,а и дори ромските разбирания подлежат на либерализация и еволюират.Сигурен съм,че би намерила път към сърцата на родителите си при повече усилия.Ако не си създала поколение-всичко това би било по-лесно.Надявам се примирението ти да е само временно.
Поздрави и успех! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Последната промяна е направена от Dedoto на Съб Май 05, 2007 12:37 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Юлия, аз преди всичко искам да попитам как стоят нещата във вашата култура.
Имам подобен случай с приятел много близък, който е мюсюлманин. Той живее в българия и комуникира с българи. Имаше момиче, което много обичаше и бяха заедно от години. Родителите му казаха "или ние или тя" и аз много време когато ми споделяше му казваш "абе човек, те няма дате изоставят, ако те обичат, ще те разберат, все пак те са те поставили в тези условия. Не може да те закарат в нигерия и да кажат, намери си българка". Но той ми разказа, че там нещата никак не са като при нас. Родителите му наистина ще се отрекат от него, и това вече се е случило с негов братовчед, който и тои самия няма право да разговаря с него заради това, че се е оженил за християнка.
Истината е, че е матова ситуация. Нито към едното , нито към другото. Това те обрича на нещастие и общо взето родителите никак не могт да го разберат, защото за тях това са свещенни закони.
Интересно ми е при вас как стоят нещата - пак ли се отричат родителите, и роднините, защото при моят познат цялата рода, цялата фамилия е ЗАДЪЛЖЕНА да не говори с теб и да се отрече.
Разкажи ни повече и.. може заедно да намерим начин и вратичка...
Благодаря _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Лейди, и аз познавам един български турчин, който страда от това.
Разказа ми, че е имал приятелка българка, с която искали да се оженят, но родителите на момичето(!) не позволили...
Обясни ми, че неговите родители държат техните обичаи и традиции да се спазват (напр. децата му да са с турски имена).
Има натиск и от двете страни.
И той е нещастен, но примирено казва "за мен е най-добре да си намеря туркиня..."
Да и аз също. При него, той каза, че е от много известна фамилия и не може да си го позволи. Много тъжна работа. Много пъти съм му казвала - абе родителите ти те обичат, те ще застанат на твоя страна - сега се инатят ... но не за съжаление той каза, че му е жал за майка му, защото мого я обича и е много мила.
Много неравностойно положение
А защо реши да се омъжиш за него? Щом не го обичаш какво правиш с него? Разбирам, че са родители, че са властни, че искат да правиш това, което те искат. Но ние живеем в 21-ви век. Всеки е свободен човек. Ако толкова не искаше да се омъжиш за него щеше да си го кажеш, да откажеш сватбата. Щом някаква традиция, религия или свещени закони поставят човек в ситуация, в която се чувства нещастен, задължен и с големи очаквания от него, за какво си говорим?! Знам какво ти е, защото бащата на приятелката ми е мюсюлманин. Той не знае за нас. Нея я е страх, ако той разбере, но за мен това е пълна глупост. Все пак това са родители. Родили са ни с любов, грижили са се за нас, за тях не е ли най-важното да сме щастливи? И щом родителите ти са модерни цигани, защо живеят по тези толкова остарели (и според мен безсмислени) нарави?
Силно се надявам някой ден да намериш сила и смелост да изразяваш мечтите и желанията си.
ПП: Много ти се моля, пиши на кирилица, имах много големи затруднения да разчета какво написа. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети