Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Не зная как да й помогна :((

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Приятели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nadya64
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Нед Юли 08, 2007 11:00 am    Заглавие: Не зная как да й помогна :(( Отговорете с цитат

Здравейте,

Сестра ми има сериозен проблем - красива е, мъжете я харесват, но няма никакви приятели. Стеснителна е, не умее да разговаря и да бъде интересна за другите, трудно се отпуска да бъде самата себе си, но едва ли причината е само в нея.
Живеем в различни градове и просто не зная как да й помогна. Няма си дори интимен приятел, а толкова иска да се омъжи и да има деца. Има регистрации в различни сайтове за запознанства, срещала се е с хора от нета, но излиза, че мъжете искат само секс за един път и толкова, не желаят сериозна връзка с нея.
Споделяла ми е, че хора, които заявяват, че я харесвали, са й казвали:
"Пожелаваме ти да имаш много приятели/да бъдеш много щастлива. Ти заслужаваш." И после просто забравят за нея. Това е обидно.
Sad Sad Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Юли 08, 2007 3:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,
От твоята комуникация със сестра ти, ако можеше да погледнеш като непозната..просто ей така отстрани, какво щеше да ти хареса или издразни...
Забрави, че е сестра ти, представи си, че си гадже на някое момче и във вашата компания изведнъж се появява тя. Първо впечатление, дали ще искаш да я заговориш, дали ще ти е интересно, дали може да поддържа разговор...всичко. Опитай и ни разкажи
Nadya64
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Нед Юли 08, 2007 9:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще кажа само, че причината не е само в нея. Хората са несъвършени. И че нямам никакво намерение да я обвинявам за гадния начин, по който се чувства.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Юли 08, 2007 11:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не смятам, че вината е само в нея в никакъв случай, ние дори не я познаваме и знаем за "проблемите й" само от вас. Вие искате помощ казвайки:
Цитат:
"Има регистрации в различни сайтове за запознанства, срещала се е с хора от нета, но излиза, че мъжете искат само секс за един път и толкова, не желаят сериозна връзка с нея. "
.
Щом не мислите, че проблемът е в сестра ви - тогава какъв съвет търсите?
Nadya64
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пон Юли 09, 2007 6:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кога проблемът е само в едната от страните? Исках да намеря точните думи, с които да я насърча да преодолее кризата, без непотърсени съвети и без обвинения. Това е.
Да се надявам, че сега вече съм разбрана.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Юли 09, 2007 9:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен отговорът на въпроса
Цитат:
Кога проблемът е само в едната от страните?
е когато някой ти каже, че говориш много - може и той да греши, но ако 10 човека ти кажат, че говориш много - най-вероятно проблемът е в теб. Това е мое мнение. Относно насърчаването - аз мисля, че няма 1 реплика или изречение, което да носи магическа сила и да оправи нещата. Първо трябва да се намери източника на проблема - дали е притенение, някакав комплекс или каквото и да е и след това да се работи върху него. За това и първото ми мнение беше въпрос, като страничен налюдател да ни дадете повече материал. Има много различни причини, заради които някой има проблем със задържане на познанства, а да не говорим, че има хора, които не искат да имат толкова познати и това не е проблем,а техният вътрешен комфорт не включва толкова външни лица.
На базата на вашите думи, на мен не ми става ясно какви са "спирачките" при сестра ви и дали тя самата го определя като недостатък.
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Пон Юли 09, 2007 11:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дайте сайтовете де...нека да я видим и нашия клуб Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Nadya64
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 6:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Rolling Eyes Тежко му и горко на човек с проблем, който сгреши да се обърне за помощ" на този форум.
Върнете се в началото
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 7:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой наистина ли си въобразява, че тежките неща ще ги реши във форум...па който и ще да е форум той...
Всеки форум може нещо да помогне...да подскаже...да посъветва...по най различен начин...останалата част на решението може да се намери на всевъзможни места...но те трябва да се открият...приемете, че форума е само линк към....а останалото е там някъде...
Сега ми изпрати един линк към профила на хубавото момиче...пък може някой друг да го последва Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
monita
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 10:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Nadya64, с тези крайни изказвания и липса на търпение не е чудно, че помагането нещо не ти се получава... Rolling Eyes
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 10:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Nadya64 написа:
Rolling Eyes Тежко му и горко на човек с проблем, който сгреши да се обърне за помощ" на този форум.

Честно казано, и аз не мога да разбера за какво точно търсиш съвет. lady-to ти задава конкретни въпроси, за да разбере повече за сестра ти, а ти не отговаряш на нито един от тях. Какво очакваш да се случи?

Иначе, аз лично мисля, че е добре на сестра ти да спре да й пука толкова какво мислят другите за нея, особено ако са непознати. На мен лично това много ми пречеше като бях по-... млада да го кажем. Обаче един познат ми помогна да се осъзная с едно-две изречения:
"Хората говорят. На колкото и години да станеш, каквото и да правиш, винаги ще се намери кой да каже нещо зад гърба ти. Затова няма какво да се съобразяваш с това, че хората ще кажат нещо."
Демек, няма смисъл да се стесняваш. Особено пред хора, които може и да не видиш пак. Ако успееш да й втълпиш това, може и да се отпусне. Обаче като не знам нищо за нея, не съм сигурна, че това ще помогне.
Дай малко повече информация, не се стеснявай Wink
Challenge
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Ное 30, 2007 9:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Nadya64 написа:

Или може би ви е генетично вродено и на двете да сте грубички и неделикатни ...съответно ако една жена е такава никакъв външен вид няма значение.
Малко повечко финес,смелост и опити да разсъждава ... мисля, че проблема и ще е решен. Wink
minion_of_fire
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Wild Rose Country

МнениеПуснато на: Съб Дек 01, 2007 6:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересна тема.
Аз като мъж бих казал, че мъжете търсят за постоянен партньор не само жена, но и ерудиран, общителен, отворен човек, личност, с която е интересно да се общува. А може би и някой по-активен от самите тях, за да ги оправя, малко или много в този суров свят. Това е едната страна на проблема.

Другата е, че със сигурност има много самотни и подходящи за нея мъже, но и те поради проблема в общуването си и намирането на своя човек, си остават изолирани и неоткрити. Тя просто трябва да опитва и да повярва в себе си. Имам колега ерген, който от години се опитва да се ожени - но не става. Я и дайте контактите на тая мома някъде... Smile
sPonGy
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Мар 03, 2008 3:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мъжете я харесват?! Много общо понятие...Не знам на какво се дължи положението на сестра ти, тъй като размяната на реплики не ми донесе никаква информация от теб. Казваш, че е хубавка...или поне така се подразбира, което за нея е една огромна крачка напред пред много други хора.Мога да те посъветвам само да и кажеш, че с мъж също се прави приятелство (даже понякога по-сполучливо от с жена...) Няма ли теми, които да я интересуват?! Които да споделя, или върху които да спори с някого?! Нека поработи над себе си. Имам предвид да си изясни самата тя кои са нещата които я забавляват, натъжават... и да се научи да говори за тях. Ти дори можеш да и помогнеш за това. И между другото имам един въпрос: Сестра ти ли ти сподели за проблема си, или ти сама забеляза?! Rolling Eyes
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Приятели Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї