| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milady Подрастващ

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 8:39 pm Заглавие: Моля за малко помощ колегите психолози... |
|
|
В момента си пиша темите за държавния изпит и стигнах до една тема, която доста ме изуми. Не си спомням на лекции да сме говорили за това и общо взето нямам представа за какво точно да пиша. Надявам се някой да може да ми даде поне някакви насоки. Става въпрос за последната четвърта точка, но ще напиша и предишните, за да се ориентирате горе - долу за насоката:
А. Допсихичен и психичен начин на реагиране.
Б. Доречева психика у животните.
В. Словестно-логичен психичен живот.
Г.Микропроцесорната техника и перспективите на човешкия интелект.
Благодаря предварително! _________________ Психологът може да ИЗЛЕКУВА определен брой клиенти. Много повече може да ОБЛЕКЧИ. Но е длъжен да УТЕШИ всеки един! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 9:45 pm Заглавие: |
|
|
Леле божке! Добре, че не уча психология ))
Включвам се само за да кажа, че може би идеята е дали човешкото мислене, поведение и каквото там се включва в понятието "интелект" може да се представи формално, да се вкара в някакви правила, и алгоритми, по които евентуално биха могли да работят машини (защото компютрите са си машини). Дали има стриктна логика в цялата работа с интелекта. Така ми звучи...
Дано да намериш нещо по-полезно де. _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 9:58 pm Заглавие: |
|
|
... и естествено някакво описание на това какво е постигнато до момента. _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
Milady Подрастващ

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 10:02 pm Заглавие: |
|
|
Ох, ами и на мен ми е горе - долу ясна идеята, само че ми трябва да постигна някакъв обем от поне 1-2 странички по темата, а ми се струва невъзможно.  _________________ Психологът може да ИЗЛЕКУВА определен брой клиенти. Много повече може да ОБЛЕКЧИ. Но е длъжен да УТЕШИ всеки един! |
|
|
 |
ghh Доцент

|
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 10:12 pm Заглавие: |
|
|
Хм. А да не би пък... да не става въпрос за изкуствен интелект, а за нормалния човешки интелект...
За това как развитието на изчислителната техника (разбирай компютрите) ще повлияе на интелекта на средния човек? Защото няма какво да си говорим - ако има кой да мисли вместо теб, ти отвикваш да мислиш.
Ох, не знам, по-добре някой психолог да каже какво би трябвало да означава темата... _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
Milady Подрастващ

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 10:14 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря, някои от нещата ги бях намерила, но сега ще прегледам това в start. Дано има нещо полезно! _________________ Психологът може да ИЗЛЕКУВА определен брой клиенти. Много повече може да ОБЛЕКЧИ. Но е длъжен да УТЕШИ всеки един! |
|
|
 |
trol Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 9:50 am Заглавие: |
|
|
| Кандитаг - колега, къде учиш и това да не са теми по "физиология на висшата нервна дейност" |
|
|
 |
Milady Подрастващ

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 11:53 pm Заглавие: |
|
|
Ами аз вече си взех Държавния и съм много щастлива! Иначе учех в ЮЗУ. А първата част от въпроса е от Еволюционната психология, а в последната подточка всъщност става въпрос за развитието на изкуствения интелект и приликите на човешката психика с компютъра. _________________ Психологът може да ИЗЛЕКУВА определен брой клиенти. Много повече може да ОБЛЕКЧИ. Но е длъжен да УТЕШИ всеки един! |
|
|
 |
trol Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 8:37 am Заглавие: |
|
|
Честито колега!!! Пожелавам ти да успеш да се съхраниш, докато се раздаваш в помощ на другите.
Честито !!! |
|
|
 |
Milady Подрастващ

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2007 3:40 pm Заглавие: |
|
|
Много благодаря! И аз се надявам на същото! _________________ Психологът може да ИЗЛЕКУВА определен брой клиенти. Много повече може да ОБЛЕКЧИ. Но е длъжен да УТЕШИ всеки един! |
|
|
 |
|