Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да надебелеем
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Спорт, Хранене и Диети
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Angel
Разбирач
Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2007 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също не мисля, че може да се качват килограми като се промени начина на мислене като начало. Може ми обаче не съм такъв тип човек и не мога да се мотивирам толкова силно на подсъзнателно ниво. Имах етапи в живота когато нямах 2 лева в джоба и такива в които правех по 4-5 хиляди на месец, сега пък съм си нормален средностатистически млад мъж и за последните 7-8 години май съм се променил с 1-2 килограма. Имало е месеци, в които седя в офис по цял ден и такива които плувам по 1 км 3 пъти седмично и само тонуса ми се променя, не и масата ми. Мисленето ми и начина на живот също търпят промени, но не и килограмите. Разбира се не отричам написаното, но при мен явно са различни нещата. Има вече доста инструктури и диетолози, които наистина са добри в това, което правят и могат трезво анализират какво трябва и не трябва да се прави. Най-вече обаче според мен се иска воля и постоянство, което да си призная аз май нямам и затова искам да кача 5 кила вече толкова години Smile.
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2007 3:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Айнджъл и аз много съм съгласна за волята PDT_018
И мен ми е липсвала на моменти - примерно в обратния случай обаче - 172 см. съм и бях станала 58 кила - ама кофти ми седяха и от фитнес и от диети не отслабнах - само силна любов или сериозна конценрация в работата ми помагат на мен Very Happy - в моя случай да слабея щото с качването не съм имала проблем сериозен.
Не е задължително да нямаш воля си мисля, може би просто не ти е приоритет 5-те кила и си влагаш воля в други неща. Аз си мисля, че когато няма отклонения от нормите дръстични килограмите не са пък най-важното нещо - просто поредния фактор да се чувстваме добре Smile
lilia
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2007 4:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Ангел.

Това за диетолозите е идея. Обаче...

Някак ми е странно да ида на диетолог и да кажа: "Всички са се юрнали да отслабват и някои даже искат с по 20-30 кг да си махат, а аз идвам за друго и съм скромна в това, което искам, та кажете как да си прикача максимум 5 килограма и те да не ми избягат неусетно на другата седмица". Mr. Green

Няма да го преживея, ако ме изгледат въпросително. Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Angel
Разбирач
Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 1:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами наистина е странно, но аз мисля, че тези хора(диетолозии др.) са подготвени. 5 килограма са и малко и много. Аз съм висок 1.83 и тежа 68 килограма. Не е много малко, но може би е нормално да съм около 74-75. При мен 5 кила са много, при един 90 килограмов мъж може би не е кой знае какво. Може би обаче един специалист ще се стреми да ми помогне да кача толкова колкото ми е нужно, било то и 5 килограма. Обаче това са само предположения разбира се, не съм запознат с тези неща, а по-скоро предполагам на глас (или на текст Smile) Говори се много за проблемите при дебелите хора, но аз мисля, че и доста хора имат проблем с това, че са слаби. Просто при дебелите има повече вредни за здравето фактори и се акцентира върху свалянето на килограми и съответно се мисли, че колкото по-слаб е човек, толкова му е по-добре Smile.
lilia
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А не би трябвало да се мисли, че когато теглото е под нормата, това е без последици. И пак зависи колко под нормата. Би трябвало да има някакви граници, а не точно фиксиране.

Само предполагам, че това може да означава недостиг на вещества за организма, които да доведът до разни болести (остеопороза в един момент примерно).

Или пък, чакай да чукна на дърво някъде, да си разбие човек апетита и да си докара анорексия или анорексия в комплект с булимия, докато се опитва да си качи теглото. Ужасно е, като се има предвид, че да кажем анорексията, ако не се лекува, може да бъде и смъртоносна.

Или пък да рефлектира върху имунната система в един момент (да кажем, ако има липса на желязо). Еле пък да си докара желязодефицитна анемия: те това е напаст също.

Значи изводът е, че човек е най-добре да има в някаква граница горе-долу толкова килограми, колкото му се полагат спрямо ръста. Туй ще е идеалният вариант.

Ама като се замисля, то на малко хора им се удава да им се падне да се впишат в границите на този идеален вариант. И това сигурно носи здравословни проблеми със себе си. Де да знам и аз. Сложна работа. Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
deanne
Гуру
Гуру

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2008 6:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз понапълнях като бях в 6ти клас съвсем с цел, може би имах някви комплекси, щото другите все ми казваха, че съм много слаба. Излъгах се, че им повярвах и почнах да ям почти двойно не след дълго имаше резултат-4-5кг. А сега се чудя пък как да отслабна със толкова, тоя път заради себе си, ма и тука си тряя постоянство.
ще прегръщаш кръста вместо мен."
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Спорт, Хранене и Диети Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї