Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да надебелеем
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Спорт, Хранене и Диети
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Фев 01, 2007 12:08 am    Заглавие: Как да надебелеем Отговорете с цитат

Абе хора знам милиони диети за отслабване и май нито една за дебелеене? Напоследък се замислих, че имам познати с нечовешки метаболизъм и не могат да пълнеят - как става тая работа?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Willie
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 9:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дееба, аз май също го имам този проблем. Има седмици, в които ям като прасе, има такива дето карам на вафли, пиене и ооооода- Зайо Байо натурално. Абе работата е, че не качвам кила дори и да ям много. Майка ми и баща ми са слаби(или са били слаби като млади). Аз си вервам, че всичко е до ген. Който може да ми промени мнението ще му благодаря щото наистина искам да кача 5 кила. Дори да не са мускули, поне няма да ме бъркат със стълб, че ми писна да ми лепят некролози като спра за малко на улицата.
Върнете се в началото
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 9:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Младеж, време е да спреш с ръкоделието или поне да го намалиш на 1-2 на седмица...знаем че то оформя характера но и харчи много енергия Very Happy Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Willie
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 1:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво пич, направо вече се чувствам образован и готов да дебелея. Сега няма ли накой с по-сериозна информация да напише нещо вместо да сме поредния форум където се избълват само говна и всеки се прави на яко оригинален.
Върнете се в началото
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 6:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сори ако те разочаровам но във форум едва ли ще спретна нещо смислено...не и аз...ако се намерят хора, за сериозни неща аз изчезвам..няма да преча...тук съм, за фън Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Eli
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 7:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе смислено или не, важното е да надебелее момчето. Гледай сега - спорт и ядене, но какви са пропорциите - нямам идея Laughing
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 2:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Минаваш само на тестени изделия и си готов Smile
Кифлички, курабийки, бял хляб и такива ми ти работи. Шоколад - също. За по-сигурно може и да обядваш обилно в МакДоналдс. Никакъв метаболизъм няма да те спаси Smile)
Единственият проблем е, че при такава диета може да се гътнеш от високо кръвно и холестерол, преди да се видиш дебел.
Друг е въпросът, ако искаш да си опаковаш кокалите с мускули и да "направиш тяло". Мисля, че във всеки фитнес салон с инструктор ще могат да те посъветват. Из нета също би трябвало да има доста информация. Потърси!
И успех Smile
bra1nless
Подрастващ
Подрастващ

Местожителство: около София

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 8:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък си се харесвам слабичък пукнете се от яд PDT_005 . Толкова съм секси, че чак си налитам като се застоя пред огледалото за повече от 2 минути Very Happy
Върнете се в началото
Ani-bani
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 9:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bra1nless написа:
Аз пък си се харесвам слабичък пукнете се от яд PDT_005 . Толкова съм секси, че чак си налитам като се застоя пред огледалото за повече от 2 минути Very Happy

Аз незнам, но не си падам по СОЛЕТКИ Laughing Laughing . Мисля си, че е доста неприятно мъжа да може да се скрие зад твоя профил и то при положение, че не съм пълна или дебела или както и да се опитате да го извъртите. Rolling Eyes Laughing
Върнете се в началото
bra1nless
Подрастващ
Подрастващ

Местожителство: около София

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 1:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе определенията слаб и дебел са много разтегливо понятие да ти кажа. Аз познавам жени който задници са колкото екватора и пак са с доста добро мнение за фигурата си ! Въпрос на гледна точка и на вкус е ако питаш мен. Пък с толкова "чаровна" усмивка като мойта кой ще гледа дали съм слаб или дебел Wink
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Сря Фев 07, 2007 9:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хей, undercovah, къде си? Кажи една диета за качване на кила, но не на тлъстини и ако може не само на д-то...
Че на мен само там ми се лепят
Smile
undercovah
Новак
Новак

Местожителство: ml IV

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 11:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ghh написа:
Хей, undercovah, къде си? Кажи една диета за качване на кила, но не на тлъстини и ако може не само на д-то...
Че на мен само там ми се лепят
Smile

хаха ами мога да ти кажа моята диета която карам сега ама ще ме помислите за тъп култуст Smile но е около - 1 кг месо + 1.2 кг ориз/картофи Wink
а за теб ще е малко по-различно. Храни се с по-богати на протеини храни в малко по-големи количества, като трябва логично да приемаш малко повече въглехидрати. Те са необходими за синтеза на белтъците - протеините. Но в никой случай не прекалявай с тях след 4-5 часа, защото няма да може да ги изгориш и тогава ще качиш мазнини. Може да направиш така - сутрин хапвай повече макарони, овесени ядки, като цяло храни богати на въглехидрати. И ако до сега си яла по 1 паржола сега яш по 2, но всичко това да става много плавно за да се избегне нежелан ефект от затлъсяване. Вода също трябва повече.АААхххххх тая фонетична азбука ме изнервя!!! Smile А тренировките във фитнеса трябва да стават с малко по-големи тежести, и малко повече серии. За дупето Smile повече секс и тва е Wink хехе не бе просто тренирай сериозно коремните и седалищните мускули и няма да има проблем мисля, но за всичко трябва много постоянство, а не само на приказки да става и ти да почнеш да се тъпчеш със шоколад, ащото мноооого ти се е дояло Smile
Успех Smile
Върнете се в началото
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 10:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам,че много хора не могат да напалнеят,въпреки че си похапват,заради изнервеното им и напрегнато ежедневие.Аз например когато съм ядосана не мога да ям.А понякога ми се случва 1-2дена да не ям докато не ми мине.Кофти е за стомаха,но аз съм така.
Angel
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 2:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дебелеенето е вредно, оставете го на сумистите. Ама пък ако искате да качите наистина, стойте повече пред компютъра и телевизора и пазарувайте 1 път седмично от Метро, че да не се разхождате по принуда всеки ден Smile. Майтапа настрана, мисля, че вече има доста хранителни продукти с добро качество от които бързо и правилно човек може да качи килограми.
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 7:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Willie написа:
Браво пич, направо вече се чувствам образован и готов да дебелея. Сега няма ли накой с по-сериозна информация да напише нещо вместо да сме поредния форум където се избълват само говна и всеки се прави на яко оригинален.
Уили,по -слабата конституция у човек може да бъде предхождана от множество фактори.Като започнеш от чисто физиологични-най-различни неврологични нарушения до хормонални такива,и стигнеш до генетични(само в определена степен).Също така огромен принос може да има и поредица от психични причини.
Ако нямаме налице физиологични отклонения,то тогава говорим за неправилен обмен между даване и вземане,колкото и невероятно да ти звучи.Много повече човек дава,отколкото взима и това може да бъде отнесено към чувства,време,енергия.Тези несъответствия естествено се проектират и отразяват и на физически план.
Ти сам каза,че твоите родители са слаби,или поне са били,т.е това предполага,че в момента не са много слаби.Виждал съм много слаби хора да напълняват внезапно и осезаемо,както и обратния вариант.
С две думи искам да кажа,че трябва да промениш нагласата си към някои неща,да не си прекалено самокритичен,да се съобразяваш малко повече с теб самия,не с околните или с обстоятелсвата около теб.От там-нататък всякакви съвети за начин на хранене,диети и рецепти биха били само помощно средство за теб.Също така добър ирационален метод за напълняване е усилването на стремежа-към натрупване на вещи,знания,дори пари.Това рефлектира и върху физиката.Лично аз поставям психиката над генетиката в това отношение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lilia
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Чет Сеп 06, 2007 5:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dedoto, моите поздравления- от цялата тема, единствето твоето мнение е сериозно и съдържа някаква информация, която да си заслужава разискването.

Ще ти бъда благодарна да поясниш това:

Цитат:
Също така добър ирационален метод за напълняване е усилването на стремежа-към натрупване на вещи,знания,дори пари.Това рефлектира и върху физиката.Лично аз поставям психиката над генетиката в това отношение.

Как точно усилването на стремежа към натрупване на такива работи ще доведе до напълняване?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 1:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако мога да си позволя да се включа, Дедото може би има предвид, че, когато промениш начина си на мислене, променяш и нагласата на тялото си - да трупа. Т.е психиката влияе на тялото. Аз лично намирам логика..дори и от онзи много известен триъгълник - мисли, чувства, действия. Когато повлияеш на едното , то променя и другите 2.

Имам познат, който не може да напълнее, а определено е човек, който трупа и има нагласата да получава повече от всичко в живота. Но си заслужава да се помисли върху детайли от такава идея...

хмм
lilia
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 3:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с трупането, то не е, което може да предизвика дебелеене. Ако беше, то всички, които се стремят да имат, да са дебели. А това очевидно не е така.

Наблюдавам себе си. От тази година се глася да започна второ висше и си имам достатъчно цели пред себе си.
Аз не мога да кача някой и друг кг. Или ако кача с хиляда зора 2 кг, почва ефектът на йо-йо-то и след седмица все едно не съм постигнала нищо.
Ако изобщо действа по този начин, то ще е в някакъв специфичен аспект. Дали занимавката и гоненето на целите ще изкарва от депресивно състояние и тогава организмът в знак на възстановяване ще качи... Нещо такова е най-вероятно...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 4:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Давам 2-3 кила безвъзмездно Laughing който ги иска тел: 000000 Laughing Laughing Laughing

Относно връзката психологическа настройка - килограми и състояние на тялото мисля, че приемаш думите на дедото твърде буквално и се хващаш за буквата не за контекста и общото значение, Лили.

Аз например, когато съм под напрежение и завладяна от цели, стремежи, натрупване на пари, знания или каквото и да е слабея жестоко - така е устроен моя организъм. Въпросът е, че умствената активност и точно това психологическо състояние при мен водят до физически изменения и промяна в теглото съответно дори при крайно намалена физическа активност и без хранителен режим. Аз се наблюдавала и зная кои психологически състояния ме карат да пълнея и кои да слабея просто - поне при мен има зависимост.

Аз честно казано така разбирам думите на дядото, че психическото състояние и настройка влиаят на килограмите и метаболизма, а не че има някаква строга зависимост еднаква и валидна за всички хора. Може би е добре да се замислиш и видиш как е базирана зависимостта при теб просто?
lilia
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 10:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing При мен няма зависимост. Моето тегло не иска по никакъв начин да върви нито нагоре, нито надолу.

Е, понякога със зверски усилия качвам съвсем малко кг (около 2) и не успявам да задържа това нещо по никакъв начин.

А мнението на Дедото не го възприемам никак. Иначе нямаше да искам да се доизясни какво има предвид. Аз само предполагам- Дедото разполага! Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Спорт, Хранене и Диети Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї