Здравей Николина,
Първо благодаря за откровенията и за това, че си ги споделила с нас.
Четяйки историята ти си задавах няколко въпроса, които бих искала да задам и на теб..
Първият въпрос е ..каква е твоята причина да бъдеш с г-н Х, след като казваш, че ти също обичаш още приятелят си..? Мислиш ли, че при него не може да е същата?..Можеш ли да обичаш и двамата и ти? И ако можеш..защо го приемаш за нормално при себе си, а при него търсиш неискреност...? Възможно ли е да ти се иска...той да се разкъсва м/у брака си и теб... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Явно е, че положението, в което се намираш е трудно, но според мен си взела правилното решение. Възможно е, Х да изпитва някакви чувства към теб, но ти смяташ ли, че това ще ти е достатъчно и занапред?! Той явно няма да остави жена си, а аз мисля, че на теб това полоцение много скоро ще ти омръзне - това "криене", чувството, че си "другата", липсата на сигурност. А замисляла ли си се, че ако жена му разбере, по - вероятно е той да жертва връзката си с теб, отколкото 25-годишния си брак...На мен неговото поведение ми се струва много егоистчно - има и теб, и нея; "нуждае се", както сам е казал от теб "като мотивация в неговия живот да прави нещата по-добре", има разнообразие, а всъщност не се замисля нито за това как се чувстваш ти, нито са жена си. Не те упреквам за отношенията ти с него, на всеки му се случва да изпадне в период, в който не знае какво иска и не може да оцени това, което има. Опитай се да дадеш "втори шанс" на връзката ти с твоя приятел, щом казваш, че оше го обичаш, а ако решиш, че нещата вече не са същите - по - добре се разделете, отколкото да търсиш, това което ти липсва при други и да му изневеряваш. Според мен ти трябва малко време хубаво да осмислиш какво ще правиш занапред. Сигурна съм, че ще вземеш правилно решение, просто не се оставяй да бъдеш заслепена. Успех! _________________ Психологът може да ИЗЛЕКУВА определен брой клиенти. Много повече може да ОБЛЕКЧИ. Но е длъжен да УТЕШИ всеки един!
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 8:12 pm Заглавие: отговор на lady-to
Здравей "lady-to"!!! ? Благодаря за отговора !!! Ще се опитам да опиша малко повече нещата, които се случиха между нас, за да не останеш с впечатлението, че съм неспособна да погледна нещата и при мен, а търся вината само в другия!!! Когато нещата между нас прераснаха от "любопитство" - "приятни моменти,докато си пиехме кафето, споделяне,приятелство" - до "интимност" аз вече бях сигурна,че сме в състояние да обсъждаме всякакви теми между нас. Но в един момент установих,че за него темата "Семейство" за него е свързана с "Бягство от конкретен отговор". Аз не съм му задавала въпроси , с които да си мисли, че го карам да се "разкъсва" между мен и жена си или да прави избор. Първо,аз никога няма и не съм искала това. Никога! Второ,аз никога няма да допусна дори той да го прави /например ако усетя,че той реши да напуска семейството си/. Искам той да бъде със семейството си!!! Аз също искам да бъда с моето!!! Аз просто исках да превърнем темата "Защо сме заедно след като имаме любими хора???" в едно честно, откровено споделяне - дали то е от любопитсво, чувства, нещо, което ни липсва и т.н ,а не в тема "Тя или Аз"!!!! В този момент той започна да ме убеждава, че обича жена си, дори много я обича, тя му дава всичко от което той има нужда и е щастлив!!! Зададох въпроса - "Ами нека да си кажем тогава защо след като имаме "всичко това" сме с други хора" ??? Отговор- мога да обичам и двете!!! И аз питам- нормално ли е ? /питам и за себе си/ или просто е отговор зад който може да се крие друго
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 8:26 pm Заглавие: отговор на Мilady
Благодаря за отговора !!! Искам само да уточня, че аз не търся/очаквам в тази връзка развитие в неблагоприятен аспект за семейството му , а благоприятен за мен !!! Както отговорих на "lady-to"- Аз никога няма да го допусна!!! Ако той при някакви обстоятелства той не е със семейството си - аз никога няма да избера него!!! Аз имам човек до себе си, когото обичам!!! Той също има жена, която обича /тъй като според него жена му е тази която той обича така, както никоя друга, защото тя му дава всичко-любов, разбиране и т.н/!!! Аз се радвам , че имаме хора до нас, които обичаме, те също-нас!!! Точно оттам тръгнаха нещата - Задавах си въпроса "Защо тогава ние двамата сме заедно, защо той търси компанията ми постоянно???"- исках с него да стигнем до истината чрез откровено споделяне. Нищо повече!!!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети