Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да използваме хомеопатията?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Философия,Митове и Легенди
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 23, 2008 11:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Оттова , което ми казваш то може да е Боаронска школа Те работят с по- ниски - до 30СН потенции.
Пулсатила - лекарство, предимно за жени.Променливост и мекота. Лесна отстъпчивост. Обича предизвикателствата. Трудно уловима. Подчертана емоционалност, нежен, мек характер. Подобрява се от компания и утешаване.
Променящи се симптоми - променлива менструация, главоболие от тила се мести към челото, болки по тялото, местещи се от една част към друга.
Парене на стъпалата. Влошават се в топла, задушна стая, горещина , ярко слънце.
Обича студени храни, отвращение от тлъсти храни.
Важни са връзките с хора. Обича да пише писма(или във форум в твоя случай).
Добре се изразява но може да има проблем с голяма аудитория(да чете пред много хора).Идеалистка, оптимистка. Съчувства на близките, внушаема.
Гелсемиум се препоръчва при страх от изпити или при някои грипни състояния.

Реакцията зависи от това дали конкретния човек и чувствителен към лекарствата. Влошаването е неприятно, но не е опасно - показва, че лекарството действува.

Много е важно да казваш истината, защото да не се подведе лекарката. И не само ти. И на мен главния ми проблем е да получа достоверна информация.
Иначе . има си справочници - реперториум, по който се определя кое лекарство е за даден човек.
Изучаваме около 100 основни лекарства, а иначе има около 4000.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 12:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ха, нищо чудно, че ми помага Smile Smile Smile

А на флакончето пише BOIRON.

Много е интересно това, че няма хапче за глава като при традиционната медицина, а зависи от толкова много неща от характера.
А знам, че лекарствата се правят от отрови, растения и други такива. Аз си го обяснявам така..че когато те отрови змия...реакцията която получаваш е при концентрата. Но ако е в много по-малко количество.. тя само ще предизвика леки такива реакции - нещо като имунитета и ваксините. Все едно предизвикването, но в много леки нива на на определени реакции на организма, го карат да се пребори сам с проблема. Така ли е? Как дежстват връсщност и има ли нещо такова както ваксините, които именно вкарват омаломощени бацили, за да ги разпознае организмът?
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 12:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да права си но ще го обясня утре, защото малко се уморих. Не знам дали да го казвам, но тъй като видях темата за смъртта, там пишеш за катастрофа. Е да ти кажа и аз попаднах в катастрофа, със страхотно нечовешко главоболие и на 12 обезболяващи дневно. Случайно попаднах на лекарка хомеопат и при първата гранулка - Арника 1000С или което се отбелязва с Арника 1М след няколко дни бях без болки.
Не исках да го казвам, защото не искам съжаление. Затова започнах да уча, бях с отлични резултати, а практиката!!! Колко много случай и такава патология!!!
Е - щом съм започнала, в съответната тема мога да ви разкажа.
Върнете се в началото
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 2:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хей,Лейди - не се плаши. Не е толкова страшно. Попаднах в катастрофа, но нямам никакви телесни увреждания. Само спукана ключица, която дори не я шинираха, само я пристегнаха с бинтове - да зарастне. Искам да ти кажа - не е страшно. Не изчезвай така, нищо ми няма. С главоболието се справих. Точно да се върнем в темата. Ти пишеш - няма определено лекарство за главоболие и това е така. Търси се причината - в моя случай - очевидна. И мен са ме лекували с традиционна медицина, която не успя да помогне. Смених няколко лекари и куп лекарства и нямаше ефект. И когато глава те боли по 24 часа без прекъсване, а обезболяващите само намаляват болката, то тръгваш да търсиш всякакви други начини - само и само някой да ти помогне. И в този момент ти е все тая, дали лекарят е екстрасенс (в които не си вярвала) или билкар или какъвто и да е! Просто ти обяснявам, защо някои хора - интелигентни се принуждават да отидат на екстрасенс. Благодаря на съдбата, на Господ ако щеш, че попаднах на хомеопат, а не на екстрасенс.
Просто знай - не е толкова страшно.
Ако кажа, че случилото се ме е направило по-добра ще излъжа. Но се гордея, че не ме направи по-лоша. Не се оставих да се озлобя, да протестирам - защо на мен. Просто не мислиш за това. Мислиш - ще се оправя, трябва да има начин, ще се оправя.
Мисля, че станах по-мъдра, много по-мъдра, отколкото бях. Научих се, че животът е ценен сам по себе си, че изживяваш възходи и падения, правилни и погрешни избори и се учиш от грешните.
Ето, прочетох твоята тема - за смъртта на кучето и болезненото ти преживяване. И за смъртта. И виждаш ли чудех се къде да отговоря. Дали тук или там? Всичко е свързано - не го ли усещаш.
Точно това е хомеопатията. Тя разглежда всеки човек като уникално същество, единствена и неповторимо, със уникални преживявания. Защото ще се съгласиш, че ако твоето куче е умряло, то никой друг не ще може да разбере на 100% какво чувстваш. Някой ще си каже - е какво пък толкова - едно куче. Друг ще заплаче и за бездомното , или за някоя сцена на смърт на куче по телевизията.
Хомеопатът, ако си е на мястото - ще се опита да разбере какво точно ТИ чувстваш от случилото се. И хората правят следната грешка - Мислят си - дали да кажа за това куче? Може би някой ще ми се присмее? По добре да спомена, но да кажа, че съм го преживяла. Ето това може да обърка хомеопата. Докато учех, се научих, че хомеопатите са хора добронамерени и те няма да те упрекнат защо се чувстваш така по такъв"дребен" повод Научих се да се доверявам - поне на някои хора, защото иначе няма да могат да ме разберат.
Ето това е общото между хомеопатията и психотерапията. Разликата и в различните доуточняващи въпроси, които са много важни (наричат се модалности)
Ще продължа, но искам да се включиш. Ще отговоря на предишните въпроси - за начина на действие. Кажи ми какви книги си прочела. Даде ли ти ги лекарката, или ти си ги намери сама . Да знам какво вече ти е ясно.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 6:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хей...

Не съм се уплашила, просто нямах време да отговоря Smile

Да разбрах идеята ти а свързаните работи. Когато отидох при лекарката бях като теб - нямах вече избор и след като си поговорихме, ми каза "ти си си събрала цяла кошничка със страхове" Smile Аз също съм преживявала 2 кататрофи и си чупя предни стъкла с глава.. но мен ме рзтърси болестта на майка ми.. а после кучето беше вече черешката и то защото беше след смъртта на майка ми. Някак приписах същото и към кучето и все едно два пъти я загубих. От там тръгнаха атаките. Абе гадна работа, но след като отидох при хомеопатката, започнах да чета за хомеопатията. Да ти кажа, не съм чела книги, но се порових доста в интернет... и когато съм ходила при нея съм я подпитвала още неща, за други съм се досещала по логичен път. Така, че имам разпокъсани знания, като някои факти и след това мои теории на базата на наблюдения и попрочетено.

П.П Исках да те питам и за иглотерапията и най-вече за ирисовата диагностика. Запозната ли с тези неща, защото аз съм потресена от точноста им и там вече.. нямам идея. Представям си го като някаква "карта" на тялото в ирисите.. както има "карта" в мозъка... човечето на Пенфийлд. Ох много те заливам с въпроси Smile
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 8:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, продължавам с въпросите, които задаваш.
Лекарствата се правят от най- различни основни субстанции, от растителен,, животински, и минералин характер. Растителните се притотвят от всякакви отровни и неотровни растения, животинските - например змийската отрова за която говориш, има от сепия, от мляко на животни, но те са по малко на брой от растителните. Минералните - от всякакъв вид съединения. Например: има лекарство Натриум Муриатикум, което си е чиста морска сол. Пиша ти на български, защото се бавя да сменям клавиатурата. Има и такива, които са като ваксините - например Стрептококсинум или Стафилококсинум. Но разликата е в приготвянето - това са безкрайно малки разреждания, много по-малки, отколкото в стандартните лекарства. Практически - дори лекарство от змийска отрова е толкова разредено, че няма молекули, а само енергиен модел.

Как се приготвят и как действат - мога да обясня, има книги - точно физика и изследвания се правят, но мисля, че е излишно. Просто казвам, че разполагам с книги - научно обосновани, за да не си помисли някой, че няма такива.

Лекарството се дава на принципа на подобието - подобното лекува подобно. Разбирай - ако те ухапе змия, получаваш определени симптоми. Ако дадеш на ухапания от змия потенцирано (хомеопатично лекарство) отровата ще се неутрализира. На принципа на подобието - ако има друга патология (не точно ухапване), която да прилича на човек, ухапан от змия, му се дава пак змийско лекарство и симптомите се подобряват.
При интервюто, ако лекарката установи, че проявяваш симптоми на змийско лекарство, то тя може да попита дали обичаш да ходиш с яка поло, дали си жадна, страх ли те е от змии, когато боледуваш каква температура вдигаш и мн. други. Затова са странни въпросите.

Има една така наречена Материя Медика която представлява подробно описан характер от даден хомеопатичен тип.
Не е задължително да имаш всички, казва се - най малко три ключови. Но те са толкова интересни, че все едно описан темперамент но със всички физически слаби места. Ако ходиш на хомеопат не ти препоръчвам да ги четеш, защото можеш да решиш, че си някое друго лекарство(хомеопатичен тип) и да се самозаблудиш. Когато започнахме да учим всички се обявявахме за няколко типа - мислиш си - това е моят тип, а не е.
Затова само знай, че лекарката те наблюдава, отчита промените и определя. Тя няма да те остави да ти се случи нещо лошо.
Като имаш предвид, че имаш няколко типа( нали писах, че човек се ражда с няколко) то може да се прояви единият , после другият и т.н. Като си се доверила - тя знае. Но може да не стане бързо.
Аз периодически баласирам състоянието си, защото се натрупват нови впечатления и човек се променя.

Да почти като при ваксините е, но обикновено не се дава профилактично, чака се да се прояви симптом, и тогава се дава.
Има няколко лекарства, които се дават на всички хора, независимо каква конституция са - например: всеки може са си удари глава, да счупи кост да изкълчи нещо. Там се задават въпроси - как боли ,къде, какви са болките, от какво се подобряват, в кое време от денонощието и др.

Иначе за другите курсове - иглотерапия и ирисова диагностика - не съм ги учила.
Искам да поясня - нямам статут на хомеопат ,защото според новия закон часовете по медицина не са достатъчно. Ако искам да практикувам, трябва да набера още часове Ако имаш нещо друго да питаш ще ти отговоря. Засега прекъсвам, за да не ми прекъсне връзката

Последната промяна е направена от iris на Съб Фев 02, 2008 12:14 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 8:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

уау...изчерпателно е да Smile Страхотно.

Аз разглеждах един справоочник на хомеопатичните лекарства и типовете и естествено се намерих при няколко Smile Но и казах - тя разбира и щом не ми го е дала - значи не трябва. Smile Така, че тази част я минах.

А иначе и мен ме пита за яката и дали имам страх от змии... ама аз от толкова неща тогава се страхувах, че.. Smile

Също така има въпроси относно използването на мента и производни, алкохол и тн. Какво ти е мнението за това.

А за практикуването - ти искаш ли да се занимаваш с това.. или просто ти е било любопитно? ААА исках да питам и за обучението. Когато учите хомеопатия, учи ли се медицина, като традиционните лекари - тъкани, мускули, чаасти на тялото и тн или е само като "специализация" все едно ако си лекар и искаш да специализираш това?
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 9:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, учи се 400часа. След това се въведе закон, според който трябва още часове академично образование. И мисля, че с право. 400часа не са достатъчни. Ние се надявахме да се признаят, но не се получи.
А дали искам - още се колебая. Не само ученето ме притеснява. Трудно се работи с пациенти, които и "хал хабер" си нямат как точно да отговарят. Не могат да си опишат симптомите, да обяснят как се чувстват и такива неща. Понякога умишлено крият или заблуждават. Срам ги е или се правят на други от каквито са. Та не знам.
Най много се унищожава(антидотира) лекарството от рентгенови снимки или упойка(например при вадене на зъб) За ментата - лично на мен ментата не ми убива действието. За алкохол не зная, защото не пия. Кафе си пия, какво друго?
А иначе имам една друга перспектива, та ако потръгне...
Ще видя, още не съм решила.
Ох само се надявам, като дадох отговор да не съм станала вече излишна.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 10:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Айрис, ога ли да те попитам, защо смяташ, че ще станеш излишна... или, че ще спрем да си пишем...

Тук има много теми, и други неоткрити (които са още в главите ни), в които може да се пише и аз лично страшно много се надявам да ти е приятно да пишеш при нас и да вземеш участие.

Може би аз съм ти създала това впечатление и ти дадох причина да го мислиш това, заради прекаленото ми любопитство за хомеопатията. Но не е така...това е форум за всички хора, на които им е приятно и както казах... ще е хубаво ако пишеш мнения и по други теми, които са ти интересни Smile Тук всички си блъскаме главите да измислим "що е то човекът и психиката му". Така, че още една глава с идеи - е направо нужна Smile

П.П има една папка Среща - би ли искала да дойдеш на срещата на форума... да се видим наживо Smile Smile
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 12:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не напротив, точно ти си тази с която искам да общувам, защото с удивление усещам еднаквост в отговорите, които си дала с моите възгледи Но не желая с нещо, казано от мен да предизвиквам спорове Пък и нали нямам афинитет към терминология, чета не само професионални книги по психология, вярвам в някои недоказани от науката неща. Ходя на сбирки на Силва - медитация в алфа ниво.
Определено не обичам да споря. Ние сме оформени характери и надали някой ще ме убеди в нещо, което дори може да не съм дорасла да разбера. А пък и аз надали ще убедя някого в нещо, в което вярвам.
Знаеш ли - дори и някои приятелки не мога да убедя да се лекуват с хомеопатия. И не се опитвам.
Ще се радвам да пиша пиша - нали съм филолог - това ми харесва
Като четох по форума, видях, че има ЛС. Ако искаш ще ти пиша някои неща. Става въпрос за ударената глава в катастрофата да ти кажа какво мисля за едно хрумване за хом. лекарство. И още една - Игнация амара за загуба на близък човек.
Сега обмислям да пусна още един пост за хомеопатия тоест - какво могат да използуват психолозите. Само теория, без използувуване на никакви лекарства. Става въпрос за конституциите в Материя медика.
Може би утре ще се пробвам да пусна ЛС. Ако го получиш, прати и ти, за да видя как става.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 12:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Айрис, на прав път си тук.

Идеята ми в този форум е именно обсъждане на алтернативи. Аз също съм против споровете за доказано и не и за това и реагирах малко по остро, от колкото трябваше. Това, което искам е именно запознаването с тези ралични от приетите неща, ащото именно незнането ни за тях ни плаши. Не искам никой с нищо да убеждава, а по-скоро да изложи гледна точка и на който му допада - да си го намери, на който не - просто да си остане с неговите убеждения. Но да има варианти.

А за Игнацията - аз си я пия редовно Smile Тя и желземиума са ми ежедневните лекарства. Те са ми и за паническите атаки...то си страх от смъртта, в следвстие от загубата.

Така, че аз също гледам да не се впускам в спорове, защото знам, че е загубена кауза. Но искам тези, които се интересуват - да имат поле за изява и който иска да научи повече или да сподели за тях - да може. Така, че те подкрепям с 2 ръце за тема за медодът Силва. Аз самата съм чела книга за този метод и имам познати, които са се опитвали да го практикуват и са достигнали до някакви постижения и са много въодушевени. Дори големи хора, които са супер успяли и не са хора, които се поддават на наивни разъждения. Но както каза ти - въпрос на вярвания и характери.
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2008 11:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

iris написа:
Но не желая с нещо, казано от мен да предизвиквам спорове

iris, ти не искаш, ама хората обичат да си спорят понякога Smile
Няма лошо да има спорове, няма защо да се притесняваш за това - който иска, спори. Който не иска - не се включва. Малко по-смело, достатъчно тактичен човек си, за да пишеш без да засягаш никого. То си личи.

Иначе, да питам и аз за себе си, че ми стана любопитно. Има ли тип Aconitum Napellus? Wink
Първия път, когато се лекувах от панически атаки пиех най-много от него (9CH на Boiron) и малко Gelsemium Sempervirens, 30CH.
Втория път (след около година) беше предимно Gelsemium Sempervirens, 30CH и Ignatia Amara 30 CH. Тогава вече знаех за какво става въпрос (бях старо куче в паническите атаки) и го нямаше вцепеняващия страх. Имаше повече яд на себе си, че пак съм се докарала до това състояние...

Пила съм и Sepia Officinalis, малко Calcareum Fluorica (това май си е калциев флуорид), малко Lachesis mutus. Ама вече не помня какво точно са ме разпитвали...

Като гледам така, нищо не казах с този пост Laughing Ама нещо ми се пише тази вечер Smile)
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Фев 02, 2008 12:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Гхх пак,

Благодаря за поощрението и ще се възползвам.
Само че ще пиша на български лекарствата, за да не губя време да сменям клавиатурата. Първото - наричаме го Аконитум Ето кратка характеристика : Пристъпи на паника с внезапно, тежко сърцебиене, треперене, изпотяване със студ, прималяване, световъртеж и страх от смъртта. Аконит се взима след шок, внезапна силна уплаха. Може да има болки в сърдечната област. Може да има страх от тесни пространства, тунели, земетресения.
Кризите може да се съпровождат и от други фантомни болки.
Следващите: Гелсемиум - главно лекарство за страх от предстоящи събития(най вече го изписват за страх от изпити)
Игнация Амара - помниш ли на Лейди и бях писала, че е подходящо? Това е лекарство, което се дава за да се справи човек със загуба от всякакъв характер.

Всички тези лекарства са както казваш за тези атаки на паника. Останалите са конституционални - което означава, че вече те лекуват, като стабилизират състоянието на организма. Това означава ли, че са овладяли паниката?
Мога да ти напиша картина на всяко поотделно - накратко.
Но първо ми пиши - овладяха ли паническите атаки?
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Съб Фев 02, 2008 1:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

iris написа:

Всички тези лекарства са както казваш за тези атаки на паника. Останалите са конституционални - което означава, че вече те лекуват, като стабилизират състоянието на организма. Това означава ли, че са овладяли паниката?
Мога да ти напиша картина на всяко поотделно - накратко.
Но първо ми пиши - овладяха ли паническите атаки?

Оооо, да! Smile Сега съм непоклатима! Общо взто се лекувах по половин година (горе-долу) и двата пъти, като тежък беше първия месец. После просто май се поддържах, за да не се върне това състояние. Полека-лека ги намалях. Първо спряхме аконита. Лекарката каза, че той е най-тежък, каквото и да значи това и че не е добре да го приемам твърде дълго. Може и да се бъркам де, преди 3 години беше, но имам някакъв такъв спомен...

Но сега съм здрава като бик и почти толкова умна! И насочвам към същата лекарка-хомеопат всеки мой познат, който има проблеми и се бори безрезултатно чрез стандартната за България медицина. Лекарката гледа и в ирисите, и боцка с иглички. Е, малко е неприятно да те погледнат в очите и да ти кажат, че имаш хемороиди Embarassed ама се преживява Wink

Иначе, като описа аконита - съвсем ме е нацелила. Паническите атаки се предшестваха от период, в който се страхувах от всичко, включително и от земетресения. Само нямах страх от тунели и затворени пространства. Но всеки момент очаквах блока да ми се срути на главата...
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Фев 02, 2008 1:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За другите лекарства - мога да ти кажа като общо - лекувала е различни състояния. Малко са ми противоречиви, и общото е някакви хормонални проблеми???

Последната промяна е направена от iris на Съб Фев 02, 2008 1:34 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Съб Фев 02, 2008 1:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А, не се чувствай длъжна да пишеш. Аз исках да знам главно за аконитума.
Иначе, лекувахме проблемна менструация, слаба съединителна тъкан, като цяло си бях изтощена, по принцип съм с мигрена от време на време...
Тези лекарства не са ми ги изписвали наведнъж. Мисля, че lachesis mutus беше по-късно. По едно време си лекувахме главоболието и болките във врата от седене под климатик...
За съжаление не помня хронологията - кое за какво беше и кога беше :/
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Фев 02, 2008 1:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, сега повече ми се навързват нещата.
Сепия - обикновено се дава за временно понижена енергия.Ако не се балансира, може да прерастне в хронична.
Виж какво открих за Калкарея Флуорика -Физическа и умствена подвижност, съчетана със слаба координация на движенията. Импулса на движение е по- бърз от реализацията. "Ходи бързо, но при внезапно спиране залита. Като че ли тялото се придвижва по-бързо от краката"
И още : влошаване от студ, втвърдявания на лимфни възли, сливици, врат; втвърдяване на мускулите. Влошава се от студено, влажно, течения, променливо време.
Тези симптоми не трябва да ги имаш всичките. Ако имаш някой от тях - ще се подобри.
Писах ти, че ми изглеждат противоречиви, защото тип Сепия е коренно различна от Лахезис. Лахезис е бързоподвижен, най- вече като умствена дейност. Бих казала - светкавично мисли, отговаря перди да го питаш.
Но може да се даде само за хормонални проблеми - с менструация.
От всичко си личи, че ти е балансирала временни състояния, и след лекарството сигурно са се подобрили.

За Аконитум - не трябва да се пие много дълго, а само до подобрение, защото му се изчерпва действието.
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Съб Фев 02, 2008 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лахезиса наистина беше само за менструацията.
Калкареята... да, имаше нещо такова... Тази лекарка работи с масажистка, и масажистката се чудеше защо не могат да ми се отпуснат мускулите, въпреки че почти заспивах на масата (бях си отпусната и спокойна). Мисля, че споменаваше и съединителната ми тъкан покрай това лекарство.

ОК, много благодаря, iris Smile
dana
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Съб Мар 29, 2008 11:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ghh може ли адреса на твоята лекарка
Върнете се в началото
mikaella
Асистент
Асистент

Местожителство: The Valley of the Moon

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2008 8:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя близка приятелка лекува всички в семейството си само и единствено с хомеопатични лекарства и знам, че наистина действат и също съм забелязала, че в България голяма част от хората не знаят дори какво е хомеопатия, дори знам, че повечето го свързват с Фитотерапията (билколечение), но може и да бъркам. Чела съм доста статии и различни мнения, въпреки че аз лично не съм се подлагала на тази терапия.

Един въпрос ми се върти в главата - по време на лечение с хомеопатични лекарства може ли да повлияе негативно приемането и на обикновени лекарства? Rolling Eyes
И как бихте коментирали това изречение: "Една терапия е хомеопатична не поради факта, че използва хомеопатични лекарства, а според това КАК ги използва! ".

Въпросите са леко реторични, но ми е много интересно да чуя и вашите мнения! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Философия,Митове и Легенди Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї