Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да използваме хомеопатията?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Философия,Митове и Легенди
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Фев 01, 2007 12:53 am    Заглавие: Как да използваме хомеопатията? Отговорете с цитат

Как действа хомеопатията? Напоследък яко ми предписват хомеопатични продукти, а аз съм чувала, че имат пласебо ефект? Вярно ли е това и до колко излекуването е в главата ни?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Angel
Разбирач
Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 01, 2007 1:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля, че е само плацебо ефект. Сестрата на приятелката ми има бебе. Дават му хомеопатични продукти. Плацебото съшествува само при хора, които са достатъчно разумни, че да могат да се "излъжат" и после да си "повярват". Не мисля, че 10 месечно бебе може да се "излъже". Значи хомеопатичните продукти определено не са плацебо. Поне аз мисля така PDT_001
Върнете се в началото
Лейла
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Фев 01, 2007 4:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да така е, аз имах проблеми и отидох на хомеопат и съм много доволна- никак не е плацебо Cool
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Нед Фев 04, 2007 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Как да използваме хомеопатията?
5 гранули под езика Very Happy Very Happy Razz
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 3:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпросът е 5 гранули от кое лекарство?? Истината е, че лекарствата в хомеопатията никак не са на принципа на традиционната медицина. Тук организма ти се подсилва и се кара сам да се пребори. Ако имаш кашлица, пиеш лекарство което ако си здрав, ще ти предизвика кашлица. И знам също така, че лекарствата не са като традиционните - боли ме глава - пии аналгин. Тук 1 лекарство се дава ако имаш поне 3-4-5 симптома, дори в зависимост от характера на чавека. По-индивидуални са. Абе - безвредни и полезни - по-добрия избор. Стига само да се навиеш да пробваш и да прескочиш бариерата на предрасъдъците - че всичко е плацебо.
Върнете се в началото
Angel
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 4:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе не е плацебо бе, нали ви писах по-горе, че действа на бебета пък и май на животни. Аз не ползвам хомеопатски работи, ама много мои близки ползват и казват, че си има ефект.
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 10:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Jana D'ark написа:
Стига само да се навиеш да пробваш и да прескочиш бариерата на предрасъдъците - че всичко е плацебо.

Ако трябва да съм честна, и аз се лекувам с хомеопатия. Затова от предишното ми мнение лъха такава компетентност Embarassed
Ако някой все още има съмнения по въпроса за плацебото, ще му кажа, че ако пиеш неподходящо лекарство, можеш да се почувстваш по-зле. Това няма как да е пла1цебо, нали?
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 12:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

При мен не беше проблемът в лекарството, а в дозировката - беше ми малко в повече. Определено мога да твърдя, че не е плацебо. Или ако е аз съм пълен психар Laughing
При мен поне ако някое лекарство не е за мен или не е предписано правилно, просто не ми деиства. Ако ми е правилното лекарство проблемът ми се изостря, след това постепенно започва да затихва и накрая отшумява. Но това е, до колкото знам, в зависимост от нивото ти на чувствителност. Лекарката ми разказваше за човек, които е много податлив и чувствителен към лекарствата, че е трябвало да пие по 5 гранулки веднъж месечно. А за сравнение, аз ги пия всеки ден някои и кум 1 дадох много силна реакция, и него го пия 1 седмично.
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Вто Фев 13, 2007 6:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, предполагам че зависи от много неща. При мен нямаше влошаване, при мои познати имаше.
Важното е лекарят да е на място и все пак да има медицинско образование. Защото съм чувала за "лекарка", която преди да започне да лекува хора е била МАШИНОПИСКА!
Изкарала курс и станала "лекарка".
Е, заради такива хора на хомеопатията й излиза лошо име.
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Фев 14, 2007 7:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мисля, че хомеопатията е заклеймена, защото е различна от традиционната. Т.е всеки, кожто има малко по-консервативно съзнание е скептичен. Не че мога да обвинявам такива хора, защото вече всеки продукт е "страхотен" и много действа, само си платете 50 лв и сте излекувани от всичко. Но истината е, че когато водата дойде го гушата - горе главата. Когато си минал през традиционната медицина и не ти е помогнала, човек е по-склонен да пробва нещо ново. МИсля, че до някъде това идва и от очакването. Очакваш да се оправисх, не става толкова време, че накрая си казваш - кво толкова, по-лошо няма да стане. Иако се излекуваш ЮПИИИИ, ако не... "ми то това не действа".
Върнете се в началото
flower
Новак
Новак

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 2:26 pm    Заглавие: хомеопатия Отговорете с цитат

Предписаните продукти имат ефект след мнооого голям период от време. Истинските хомеопати приготвят точно определено лекарство за точно определен човек. Ефектът е поразителен и то най-вече при малките деца, за които и дума не може да става за пласебо ефект. Успех с намирането на истински лекар хомеопат.
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Сря Мар 21, 2007 10:24 pm    Заглавие: Re: хомеопатия Отговорете с цитат

flower написа:
Предписаните продукти имат ефект след мнооого голям период от време. Истинските хомеопати приготвят точно определено лекарство за точно определен човек. Ефектът е поразителен и то най-вече при малките деца, за които и дума не може да става за пласебо ефект. Успех с намирането на истински лекар хомеопат.

А, някои лекарства действат на момента. За кризи, така да се каже.
А специално тези за нервните проблеми... наистина трябва да се пият по-дълго време.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Мар 22, 2007 1:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също не съм много съгласна. Хомеопатията отнема повече време от стандартната медицина - да, но иначе чак мноооооого дълго време...не съм много съгласна. За някои неща, както каза Гхх отнема месец, за да започнеш да получаваш ефект. Но за някои други - аз имам лекарство хомеопатично, което за 3 дни му почувствах много силен ефект - даже повече от колкото искахSmile Според мен, колкото е за вас и правилно едно лекарство - най-много отговаря на вашите характеристики, оплаквания и индивидуалност - толкова по-бързо действа.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Яну 23, 2008 8:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Айрис.. разкажи ни тук за хомеопатията. Колко типа човека има и знам, че по много критерии се назначава лекарство.
Знам също, че хомеопатията действа на принципа на засилването на имунитета на организма с цел сам да се пребори. Ако нямаш кашлица и пиеш хомеопатично хапче за кашлица, ще ти предизвика.. в смисъл че принципът е такъв. Така ли е...? По какв и как се определят типовете хора и колко са?
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Яну 23, 2008 8:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Лейди,
Толкова съжалявам, че станах причина за конфликт и искам да ти се извиня че причиних проблем с някакви може би некомпетентни изявления. Ти си едно съкровище! Когато чета твои отговори, виждам колко близки до моите възгледи имаш. Бих казала сродна душа. Възхищавам се колко си отзивчива и как подкрепяш всички, които пишат за какъвто и да е проблем.
Разбира се, че ще отговоря на ВСИЧКИ твои или на някой друг въпроси.
Просто и аз се вълнувам - дали ми е тук мястото и вместо да помагам, само ще преча. Започвам след малко - да обмисля материята, защото е много и няма да мога наведнъж.
Само ще ти кажа - има школи - различни, и там има противопоставяния - както и навсякъде. Държа да кажа още отсега - не съм фанатичка, мога да посоча плюсове и минуси, защото има и недобросъвестни (както и навсякъде). В България още всички се учим.
Само искам да попитам - подробно ли да обясна или само информативно?
Айрис
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Яну 23, 2008 9:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Айрис изобщо не си причинила нищо ти. Просто има различни хора и мен ме интересуват неща, които другите неWink. Много се радвам, че ти си се занимавала с алтернативна медицина и други такива интересни за мен неща, защото колкото повече аспекти допуснем, толкова повече бихме се обогатили. Та, според мен ти пасваш на това място, стига и ти да се чувстваш добре Wink

Та, аз съм съвсем съгласна с теб, че има много хора, които злоупотребяват с това, но покрай тях страда и името на хомеопатията. Аз наистина от 1 година се лекувам с хомеопатия и съм изключително доволна и ми е много интересно. Знам за интервютата и за това, че има типове хора.. лекарката ми казва...ти си точно тип желзениум. Т.е едно от лекарствата, които пия Wink Напоследък имам много познати, които започват да ходят на хомеопатичен лекар и то за децата си. Има ги вече много в аптеките, което ме кара да мисля, че хората започват да вярват и да опитват най-вече. Но мисля, че именно незнанието за нещата ни прави подозрителни и недоверчиви към новите неща. Особено, когато стане въпрос за лекарства.
Така, че колкото повече учим, толкоа повече бихме го приели.. така мисля аз. За това ти си късметче, че можеш да ни отговориш на въпросите.

П.П. относно колко конкретни да са отговорите - нямам изисквания изобщо Smile Ти като започнеш ще излезнат още и още въпроси Smile Така, че както ти смяташ, че ще е по-разбираемо за лаици.
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Яну 23, 2008 10:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК, започвам от това - какво е хомеопатия. Това е енергийна медицина, която има допирни точки с традиционната, защото има също цел да балансира конституцията на всеки човек. Конституция - терминът означава нещо като темперамент, но свързан със специфична телесна химия. Тоест всеки човек има определен тип, който има специфични реакции в различни ситуации и има предразположеност към специфични заболявания. Щом казваш, че ти е определено лекарство, то означава, че ти е определена конституцията за момента. Мисля, че е GELSEMIUM SEMPERVIRENS.
Човек се ражда с повече от една конституция. Според Шанкаран поне три, като могат да се наследят от майка и баща, но може да са по-различни. Когато човек е в стрес - еднократен, силен, или по.слаб, но постаянен, то той може да придобие друга конституция.
Всяко лекарство има "картина" - тоест определени симптоми, които са характерни. Когато човек е разбалансиран, то телесната му химия се променя и започват симптоми на болести. По тези симптоми се определя конституцията и степента на увреждане.
Тук започва по-трудното да се намери подходяща потенция. Ще изпратя сега, за да не изключа от мрежата и после ще продължа Ако имаш дотук въпроси?
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Яну 23, 2008 10:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да имам.
Когато съм търсила за някои от лекарствата ми съм виждала този списък от симптоми.. някои са примерно предпочитам по-хладни места, бягам от топлото, за точно опредлен проблем с месечния цикъл, за това че често плачеш .. и ей такива много много на пръв поглед несвързани неща. И ми е интересно, щом действа на толкова много нива....може ли примерно пиейки лекарство, което е идеално за психичното ти състояние, да ти докара примерно проблем с цикъла. В смисъл да се прояви ефектът на напасване. Т.е едното ти влияе много добре за дадено нещо, но ти причинява проблем с другото и трябва да пиеш за него друго?

Разкажи за примерен тип човек. Уф сигурно съм ти досадна, но ми е много интересно. Промерно критерии или да опишеш един тип...как става. Понякога лекарката ми задава много странни въпроси и набазата на тях - ми казва ок това, а не онова.
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Яну 23, 2008 10:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи - нека първо изясним каква школа ползуваш? Има няколко. В България са разпространени - Боаронската и класическа на Витулкас - гръцки лекар лауреат на Алтернативна нобелова награда. И Английския колеж по класическа хомеопатия - с пеподаватели от английската школа.
Боаронската е най разпространена и лекарствата ги има във доста аптеки
Класическата има една аптека, защото лекарствата се приготвят по-трудно.
Разликата е в разреждането (потенцци) Те са 5СН; 6СН; 9СН; 12СН; 15СН; 30СН.
Класическата използува 200С; 1000С= 1М ;10000= 10М; 50000= 50М; 100000 =СМ. Горе-долу -ако пиеш 15СН не е същото като 200С Високите потенции действат по-дълбоко и доста силно.
На въпроса ти - може. Затова е толкова трудно да се намери подходящо лекарство и то в подходяща потенция. Сега можеш да ми кажеш в каква потенция го пиеш? Например - GELS. 15CH, или ти го дава в шише?
Въпросите са наистина необичайни. Важното е да отговаряш искрено, за да не се обърка лекарката. Всяка неправилна информация може да я подведе и да ти сбърка лекарството.
Та ако го обърка, можеш да получиш някакви други симптоми, но те са враменни и отшумават, без да те увредят.
Сега мога да ти опиша Гелсемиум мисля - ако е това, което съм ти написала.Давай - интересно е дали е Гелсемиум и каква потенция и ще ти кажа характеристика.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Яну 23, 2008 11:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз съм 30СН. Но на мен основното ми е Pulsatilla 30СН. Това лекарство когато ми го даде...направо ме побърка. За 3 дни получих панически атаки и тя каза, че е точно за мен, но в по-малки дози. Сега си го пия 1 седмично по 3гранулки и съм по-добре Wink

Но да примерно Пулстатилата 30 на какъв човек отговаря и.. над колко процента трябва да имаш покритие, за да се каже че това твоя тип. Ако си по 30% от 3 тип-а?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Философия,Митове и Легенди Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї