Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Май е уместно да се запознаем
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Правила и въпроси към нас
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Фев 21, 2007 10:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Успех Шефке! Razz
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Фев 21, 2007 10:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти лили, какво те води при нас? Laughing Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Blondelle
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 1:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мога ли да попитам защо предишното ми мнение в темата беше изтрито? Evil or Very Mad
Върнете се в началото
sheffkata
Site Admin
Site Admin

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 7:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Blondelle написа:
Мога ли да попитам защо предишното ми мнение в темата беше изтрито? Evil or Very Mad

Защото проблемът е между мен и Психолог, а не за публично достояние.
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Съб Фев 24, 2007 10:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Здрасти лили, какво те води при нас? Laughing Laughing

Съвсем случайно попаднах тук.Имате интересни теми и надявам се да имам повече свободно време,за да се включвам в тях.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 2:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Надявам се да сме ти полезни, както и ти на много хора. От колко време учиш психология и къде? Може да ти помогнем и с някои теми или интересни начини как да минеш някой курс, ако и аз съм минала от там и имам информация, да помагам и с реферати или с каквото мога Laughing
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 3:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Надявам се да сме ти полезни, както и ти на много хора. От колко време учиш психология и къде? Може да ти помогнем и с някои теми или интересни начини как да минеш някой курс, ако и аз съм минала от там и имам информация, да помагам и с реферати или с каквото мога Laughing

Благодаря ти много за съветите които ми даде.Все още никъде не съм записала,поради изтъкнатите причини.Отговорът ти определено ми вдъхна надежда(всичко е наред с главата ми Razz ).Сигурна съм,че ще ми бъдете полезни с доста неща.Тук се развиват интересни теми и е забавно-разтоарваш и всъщото време научаваш разни работи,а когато имаш въпрос питаш и ти дават полезни съвети.Хубаво е че Ви има!
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 3:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Още едно полезно нещо - схтом се замисляш дали полудяваш - значи нищо ти няма. Истински лудите хора, вярват в собствения си свят. Те не осъзнават нито, че са луди, нито, че полудяват. Нормално е да те е страх, когато усещаш нещо ненормално в себе си. Ако не се замисляш е по-стресиращо. Laughing А относно ученето - както и всички неща, които те плашат и първоначалната ти реакция е "как да избягам" - първата крачка е да го осъзнаеш - втората трябва да ти е да се надъхаш, че няма някаква пречка да те спира.. аиде бе колко други го правят, аз ли няма??? надъхваш си се, стискаш зъби и го правиш. Ще откриеш, че нещата, от които най-много те е боло страх, когато ги направиш ти дават, страшно голямо удовлетворение. Защото си казваш - УСПЯХ, направих го бе... явно го мога.
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 3:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Само ще уточня-не съм се замисляла толкова дали полудявам,колкото предполагах,че е възможно да имам прекалено малко умствен"багаж",въпреки,че моите приятели и дума не дават да говоря така за себе си.А като се замисля,за доста трудоемки неща съм се амбицирала и след това постигала,така че се надявам и за образованието да ми е дошъл реда
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 7:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аха, съжалявам, май си изложих моя умствен багаж Laughing PDT_005 Аз мисля, че ученето е просто един от резултатите. Имам познат с подобен проблем - адски умен човек, страхотна обща култура, логическо мислене и тн, обаче все нещо не е за него. Има страхотен потенциал, но примерно няма вяра в себе си. Ако трява да отиде на интервю за работа, няма да отиде, защото непрекъснато се притеснява, че могат да го питат нещо, което незнае, че нещо няма да направи като хората - знае, че е умен, но въпреки това се подценява - и не прави първата крачка. Казвам подобен проблем, защото се подсигурявам ако пак не съм те разбрала
Laughing А ако е проблемът само в ученето като такова - то тогава е нагласа. Аз съм така за много неща, щом знам, че трябва... това става най-големият ми ужас - започвам да търся изход, как да го прехвърля на някой друг или да го правим заедно, защото ми е притеснено. Ако нещо съм поела по собствена инициатива или са ми възложили нещо и нямаш на къде да ходиш и планина повдигам, но когато ТРЯБВА.. да влизаш в стандартите, в изискванията.. е проблем. А той се задълбочава, колкото повече го отлагаш и бягаш. Имам една позната, която си е зарязала образованието от мързел и липса на мотивация също и ми казваше "ставам през нощта и се чувствам ужасно - започвам да ги мисля.. леле какво правя, хората учат, работят, правят нещо, а аз съм на никъде - от утре ще ходя редовно на всички лекции и ще се оправя, защото съм се забатачила яко". Хубавото и лошото нещо на това състояние е, че минава бързо... но идва пак. Така, че най-добрия начин е да го пребориш. Незнам дали съм по темата или съвсем се увлякох, ама.. това еSmile
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 8:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно това имах впредвид.Още повече,че никой не ме кара на сила,смятам че и с твоите съвети ще се мобилизирам достатъчно.Аз лично не съм се притеснявала да ходя на интевюта за работа,винаги съм била добре подготвена.Може би и малко факта,че ще се захвана с нещо сериозно(да се поизуча),малко ме притеснява-да не взема да се изложа.Но както и да е,важното е че достатъчно ми помогна,за да мога да се взема в ръце най-накрая. Wink
Ani-bani
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 9:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

леле хора, сега като чета за това си мисля, колко от нещата, които ни се случват си мислим, че нещо не ни е наред, а те се случват почти на всеки, но просто повечето не говорт за това, я да не се изложат, я защото са по-затворени. Но едно нещо откривам, че е много полезно споделянето, защото когато открием, че не сме единствени е успокоително...или бъркам? Confused
Върнете се в началото
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 9:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да така е! Сега чета една книга, която ви я препоръчвам горещо - Емоционална интелигентност. И в нея прочетох, че хората с високо IQ имат проблеми с уреждането на живота си. Там говорят, че освен интелектуалната интелигентност има и емоционална- контролиране на емоциите. Едно от обясненията е, че хората, които имат високо IQ могат да имат много ниска емоционална и когато не водят прекалено много вътрешни битки, губят обективността си и им е трудно да взимат решения. И си мисля, че когато един човек може да премисля нещата от много страни, а не само от една - му е адски трудно да реши какво да направи, това го фрустрира и се озовава в задънена улица с 2 и повече изхода, които изглеждат еднакво псиемливи. Имаше едно изречение, което ми се заби, че "глупавите" хора са самоуверени, а умните все повече се колебаят. Ако ти не притежаваш аналитични способности, си казваш за да направя това и това, трябва да направя това- правя го. А другите са "ако направя това, ще стане това, но... ако направя другото, пак ще стане това, но тогава пък другото може да е друго. И започваш да мислиш, да се чудиш - не можеш да решиш и това изморява. Губиш увереност в решенията си и губиш и мотивация. Май излиза, че трябва да не му мислиш много. Култувата реплика - 3 пъти мери, 1 път режи излиза малко несъвместима, защото като ще го меря 3 пъти, значи не съм много сигурен, дай да го премеря пак и пак и пак и пак.. и все не можеш да срежеш.
Върнете се в началото
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 9:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ani-bani написа:
леле хора, сега като чета за това си мисля, колко от нещата, които ни се случват си мислим, че нещо не ни е наред, а те се случват почти на всеки, но просто повечето не говорт за това, я да не се изложат, я защото са по-затворени. Но едно нещо откривам, че е много полезно споделянето, защото когато открием, че не сме единствени е успокоително...или бъркам? Confused

До преди време аз определено не споделях подобни проблеми с когото и да е.Но в един момент реших,че няма от какво да се притеснявам,тъй като винаги ще се намери някой който да помогне.Въобще не се притеснявам,че някой ще ми се присмее,защото съм сигурна,че на всеки се е налагало да иска съвет,на пръв поглед дори и незначителен.Понякога е добре когато знаеш,че и някой друг има подобни проблеми,защото разбираш,че това е нещо нормално в този живот. Wink
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 12:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Шефке,
поразгледах,поразмислих и искам да те помоля да сложиш още една папчица с предложения,в която,сигурен съм,всеки би могъл да бъде полезен с нещо,ако напише по някоя и друга препоръка.А,щях да забравя,бих искал да се свържа с теб,пробвах с лично съобщение,но изглежда нещо не е наред с тях...Дали е възможно да дадеш имейл?!
Благодаря!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sheffkata
Site Admin
Site Admin

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 8:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Написала съм ти лична. Би трябвало да работи. Ако не си го получил напиши да ти дам маил, тъй като не бих искала да го имат всичкиSmile но ако не става иначе ще го направим и такаSmile Благодаря за предложенията, ако обясниш точно какви са ти идеите ще се радвам да ги удовлетворя. Всичко ново е добре дошло. Много глави мислим повече от 1Smile
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 12:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубаво е,че реши да покажеш на всички мейла си,това е,бих казал, едно добро начало.Добре ще е повече хора да вземат това като пример на откритост и непринуденост.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sheffkata
Site Admin
Site Admin

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 12:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Папките, които направих добре ли са? Това ли имаше предвид?
muncho
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Мар 06, 2007 2:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

да живее спама, сега ще те абонираме за новите безплатни листи Smile) Twisted Evil

абе хора много смело си давате ел. адреси на публични места.
Върнете се в началото
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Мар 13, 2007 12:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мунчо, добре започна ама си нередовенSmile)) ще имаш отсъствияSmile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Правила и въпроси към нас Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї