Така е! Аз също смятам, че хората трудно правят разлика между чувствата си. Много хора, не могат да разберат, кога обичат приятел като любовник и кога любовникът е по-добре да е приятел. Много често бъркаме дори и понятието обичам те, но това е друга тема.
Наистина много интересни мнения има в тази тема.
Добре де ами ако наистина липсва сексуалният поглед и гледаш на всичките си приятелки като точно такива, хора на който може да разчиташ,да споделяш и т.н. но до там, какво правиме в този случай?
И защо по дяволите веднага заговорихте за секс-а, приятелството по често според мен е такова при което имаш изгода от човека с които дружиш, изключително рядко се среща приятелство в чист вид.... _________________ Come as you are, as you were,
As I want you to be
As a friend, as a friend, as an old enemy
Take your time, hurry up
The choice is yours, don't be late
Take a rest as a friend as an old memoria
защото говорим за приятелство между мъж и жена. Прав си за изгодата - но за разнополовите приятелства, тази изгода е много често - секс _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Пет Юни 22, 2007 12:46 pm Заглавие: може или не
Много хубава тема! Може или не, да има приятелство между отделните полове Тази тема е разисквана въртяна сукана сигурно много много преди ние тук да се съберем и да я подхванем отново, което ни прави и чест, че сме сериозни и инициативни Амии тоо какво да кажа конкретно по темата.... мисля че самото заглавие дори и под въпросителна форма криеща неизвестно, до някаква степен съдържа и двата възможни основни отговора, разбира се, поляризиращи повече към единия или другия в зависимост от конкртения случай )) Просто казано
може и не може Най-основното сатукво е че не може, защото рано или късно идва момент за възпроизводство , но така или иначе след това двете половинки освен любовници си имат и добри приятели от другия пол.
Здраве за всички!
ММда, от еволюционна гледна точка - не сме направени да сме приятели, а да се размножаваме и този инстинкт наистина - искаме или не, си действа в нас - съзнателно или не. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 10:47 pm Заглавие: по темата
lady-to може да направим един психологически експеримент, който ще има за цел да разчупи мита, за това че мъже и жени на един стол не могат да стоят )) (По едно и също време) Разбира се имаме нужда от участници за целта. Предлагам в случай на липса на желаещи Аз и Ти да поемем ролята на изледователи-експериментатори и опитни зайчета същевременно. Еххх това лято, само какво прави с хората, превръща ги в животни )) които не е съгласен да каже
Здраве за всички!!!
Гемето - Дай дизаин за експеримента. Направи операционализация - опищи как точно го виждаш експеримента и може да помислим. И без това трябва да правя емпирична разработка - експеримент PDT_009 PDT_008 _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Вто Юли 03, 2007 9:45 pm Заглавие: по темата
lady-to, радвам се за гласуваното доверие Конкретно за дизайна и оформлението му, мисля да използвам една стара и много добре изпитана стратегия (Максимално опростена) Трябва ни момче и момиче, за предпочитане непознати, след което им се обясянва, че това е експеримент, за който най-важно е да протича в естествена среда определяща и тяхното естествено поведение. Ще се проведе наблюдение на развитието на техните взаимоотнощения и така анализи сравнения, с други двойки, в ранна фаза на запознанство. Важно е да се проследи, докаде достигат развитие връзките, какъв процент търпят пълно развитие, какъв никаво. Събират се колкото е възможно повече инфо. Това е предложението ми за едни вариант експеримент. Рискове има във всяко начинание, особенно за младата и крехка наука психология те са много и големи, само че как без опити да постигнем желани знания
Здраве за всички!!!
Ммда. Ако нашият биг брадър не беше толкова режисиран, може би щеше да е добра основа за подобен експеримент. Непознати хора в една къща - как протичат отношенията. Факт е, че дори и в този наш вариант, пак се наблюдава, че една стабилна част от участниците развиват влечение към дръги от противоположния пол - дали ще стане двойка вече зависи от много предпоставки, но е налице желание за опит - т.е привличането на половете. В колко от тези предавания имаше приятелства м/у мъж и жена...
Та ако се погледне от този ъгъл - експериментът ти Гемето има много общо с това вече направено нагледно предаване _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Бях зает да клатя правителството през интернет...не е трудно....есента го събарям...само да се върна от отпуска и го почваме
Вие кво правите тук...ваканция ще има ли?
Последната промяна е направена от Stoni на Пет Окт 19, 2007 12:15 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 10:14 am Заглавие:
Stoni написа:
Бях зает да клатя правителството през интернет...не е трудно....есента го събарям...само да се върна от отпуска и го почваме
Живот и здраве... моята е през септември. За другите не знам. _________________ Луда съм, еййй!
Сега вече се чудя дали да го бутаме....кого ли ще сложим
Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 176 Местожителство: Wild Rose Country
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 6:12 am Заглавие:
Ето аз например, мога да ви бъда на всичките там приятелки - просто приятел, докато си стоите в България, а аз тука. И бъдете сигурни че нищо няма да стане, при тая ситуация по интернет. Просто не са ги измислили още тези периферни устройства към компютрите, като оная пухената играчка...
Тука вече се сближихме с темата за виртуалните запознанства... _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни.
Миньончо, за да се отдалечим от темата за виртуалното пространтво и да се приближим към съществената тема тук...ако се премахне тази дистанция ще родължиш ли приятелство или ще поискаш друго... а дори и по интернет.. пак мисля, че приятелството може да се упорочи с по-така мисли и желания... снимчици и тн.. Но да излезнем от детайлите - както и да го гледаш където и да си... смяташ ли, че можеш да имаш приятелство с жена.. не познанство, а ПРИЯтеЛСТво _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 176 Местожителство: Wild Rose Country
Пуснато на: Нед Дек 02, 2007 9:56 am Заглавие: приятелка
Мога - да, имал съм жени - приятелки. Аз също добре работя с жените - професионално, примерно. То ако започнеш със всичките приятелки, да си интимен - къде ще му излезе края. За мен лично това би принизило и обезценило интимната връзка. А също и би развалило може би много приятелства. Пък и нали и те, приятелките, трябва да са съгласни, все пак. А мисли - минават, много от ситуациите предразполагат, просто.
За мен е по-ценното да имаш един човек като приятел, преди всичко. Отколкото като 1 интимен партньор, който понякога може и да не си разгледал добре, в тъмното...
А да имаш някого като приятел и интимен партньор заедно - това си е направо цяло щастие. Такива неща не стават често в живота, нали? _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни.
Естествено, че човек държи на приятели повече от да е интимно...НО идеята е, дали приятелството... дали този човек не е и обект на другото в теб...въпросите като "абе какво ще стане ако.. ей така сега го направим"... дори и да мине за секунда само през главата ти...това прави ли приятелството с жена по-различно от приятеството с мъж?? Имаш приятел мъж и не ти минават от време на време такива мисли...нали?
И все пак говорим не за колежки, за познати и тн... говорим за приятелство с жена... като приятелство от години, като човека на който ще се облегнш, когато имаш кофти ден.. говорим за приятелство по-различно от..."да бе разбирам се с момичета"... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Хммм ми незнам дали може да се мешат нещата честно казано Някои хора ги умешват, обаче аз лично аз имам много лош опит с тая работа - един от приятелите ми се оказа, че е влюбен в мен и не можел да ми е приятел искал друго след 3 години, пък аз нямах такива мераци честно казано и се наложи да си развалим дружбата, с друг пък след като станахме интимни си поразвалихме приятелството, защото мен ми хареса и вкарах чувства и се поразвали работата.
Незнамммм наистина - струва ми се сякаш във всички тези приятелства комбинирани с интимна близост от време на време винаги единия има нещоо малко повечко, но се страхува да го признае, защото се страхува да не загуби и това, което има. Обачееее може би така се измъчва Да поясня, че все пак говоря за истинските усещания и често непризнавани чувства и емоции, не за онова, което човек част от едно такова готино фиешън приятелство изкарва на повърхността и не за онези неща, които той/тя би ни казал в разговор.
Просто понятието "само секс" съществува за един за два или за пет пъти айде. Обаче, когато двама души им харесва секса заедно, прават го сравнително често, та дори и някакъв, спортен или пък по-див и животински да е и още повече, когато си познават до голяма степен душичките като приятели - все си мисля, че поне единия ще да е по-надълбоко нагазил в нещата и ще има някакви чувства, макар и непризнати
Това е за мен "секс по приятелски" - просто един от двамата стиска зъби, мълчи и се радва и на малкото, което получава от човека, който всъщност харесва, та макар непризнато или дори неосъзнато _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети