Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Началото беше.. или ще бъде
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Приятели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Фев 01, 2007 11:36 pm    Заглавие: Началото беше.. или ще бъде Отговорете с цитат

Тази тема за късането ме подсети за една по евъргриин тема - приятелство между мъж и жена (момиче - момче). Като заговаряме за раздяла, да поговорим и за събирането - началото. Моето мнение е , че не може да има истинско приятелство - безкористно. Винаги ще стои въпроса - а какво ще е ако....??? Мисля обаче, че бивши гаджета(от по-несериозна връзка - да няма наранени) могат като преживеят раздяла ( което не е трудно ако не са имали чувства много) да станат перфектни здрави приятели. Т.е минали са през "ако-то" и са установили, че им е готино заедно ама повече като приятели - тогава, според мен, може да има много приятно приятелство. Да не говорим и че се опознавате повече, а е казано - ОПОЗНАЙ, ЗА ДА ОБИКНЕШ
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishleto
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 12:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мисля, че може да има приятелство м/у мъж и жена!Не мисля, че трябва непремено човека който ми е приятел да ми е хвърлил око.Не в никакъв случай не споря, че има и такива случай има, но никога не може да си категоричен и да кажеш, че няма начин да не си го сложат.Аз лично имам много познати и знам, че нито те нито аз мислим,че някога м/у нас може да има нещо.Разбира се, че са красиви, но когато гледаш един човек приятелски и с него се държиш на положение ти не допускаш мисли в главата си които могат да объркат нещата м/у вас!Т.Е. въпрос на нагласа поне според мен!
Върнете се в началото
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 1:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Трудна работа е жена, за приятел без ала бала...за мен е невъзможно това..виж след като ни се поразмине може и да станем приятели но преди това си е сексуален обект иначе е жена която не ми харесва а какъв приятел може да ми е щом не ми харесва Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 2:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoni написа:
Трудна работа е жена, за приятел без ала бала...за мен е невъзможно това..виж след като ни се поразмине може и да станем приятели но преди това си е сексуален обект иначе е жена която не ми харесва а какъв приятел може да ми е щом не ми харесва Very Happy

Така е и аз съм на това мнение. Вие може да сте си само приятели привидно - ама какво му или и се върти в главата.... си е друго. Ако ми каже някой "ние сме само приятели и винаги е било така" ще му задам въпроса "а от къде знаеш дали при другия е така и дали не го крие за да не изгуби и това, което имате, щото явно знае, че няма шанс за друго или издебва момент?" Аз имах "много добър приятел 5 год. беше ми като брат - и накрая ми казаха , че даже и кучето ми е знаело, че той иска друго - ама аз съм си бела - не бе той просто е загрижен за мен. Тогава разбрах защо толкова мразеше гаджетата ми и как ги псуваше с мен като късахме Cool
Willie
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 04, 2007 8:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако двойките са горе долу от един калибър като сексуалност може да има приятелство. Обаче ако примерно момичето е яко красива, а момчето обикновено има шанс само при по-грозновати момичета, то тази негова приятелка може да го провокира и сексуално. Същото важи и ако мъжа е красив, а жената грозна. Има много изключения разбира се, но аз имам много приятелки с които сме си наистина партия, но как да съм "само" приятел с Памела Андерсън примерно. Е извинявай, ама ако искаш да си "само приятел" с жена като нея без да искаш друго, значи има нещо нередно с половата ти система. Същото е с жените- нормалните жени имат мъже приятели (или поне така казват) но колко са жените дето искат да си легнат с Брат Пит и колко искат да са си просто приятели? Ами това е според мен по-кратко казано Very Happy
Върнете се в началото
Ani-bani
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 9:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе аз не съм много съгласна - аз да ти кажа има доста грозновати мъже, които не е като да имат проблеми с жените и имат доста красиви приятелки, които не е като да не искат те. Красотата ми се струва доста субективна мярка. Грозен, хубав - по-скоро може да имаш право от по-неопитен и "смотан" или по-отракан. Може да има някаква нотка от това като фактор, но аз си мисля, че има мъжея които не биха се захласнали толкова по Памела или която и да е красавица, още повече като знае колко и е мозъка. Отдалечихме се от темата ми се струва - защото ако мацката е като Памела няма да бъдете приятели а темата беше мъж и жена приятели. Аз мисля, чекато начало е трудно приятелството между половете - без секс, защотот може да сте си приятели и да минете през секса Laughing
Върнете се в началото
mishleto
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 9:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато си приятел с един човек ти разбира се мислиш, че той е красив, но има и нещо друго, когато си приел един приятел за приятел, ти не го гледаш с такива очи с които би го гледала жена му.Ти го гледаш по различен начин, може би така както гледаш брат, сестра.Допуснеш ли близост вече не говорим за приятелство, а да не говорим, че и изобщо не е било.Ако мислиш, че изпитваш нещо с някои с който си се запознал м/у вас не може да има никакво приятелство, е може и да има някакви изключения.Има и друго според мен е мн. подло да се правиш на приятел на някои към който имаш чувства и си мислиш , че може да ти върже така,направо заблуждаваш себе си!Имам малко добри познати мъже, но напълно съм изключила вероятноста м/у нас да се случи нещо занам, че и за тях е така, а понеже са ми приятели и нещата които сме преживели никак не са малко ме карат да им вярвам.
Но понеже не съм човек, които ще отрече и факта, че понякога в живота тези неща стават дори с приятели без дори да си го планират,но това не значи, че приятелството пропада.И все пак всичко зависи от въпросните приятели!И да не забравяме че това е само понякога! Smile
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 12:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе рецепта няма. Има всякакви. Аз определено бих погледнала скептично кум приятели от мужки и женски пол. Мисля си, че не винаги всичко се казва и е явно. Но пък замислете се - за да сте приятели и то добри, не просто познати - трябжа да има нещо специално, което ви държи заедно. Т.е за да предпочитам да съм с него, вместо с друг и за да го обичам толкова и да мога да споделям... не може да не го харесвам. Бих се съгласила, че процентът на "заинтересованата" страна е по-голям при мъжете отколкото при жените. И това, че тои никога не го е показал, не значи, че не му е минало през главата. Тук не става съпрос да дебне случаи, или да таи надежди - това е про определен процент само. При повечето дори бих казала, че е повече любопитство - "какво би било да правя секс с нея/него". Най-малкото си мисля, че като си споделяте - кой, куде, как с кой. И ти като споделяш и той няма как да не визуализира. Промерно разказваш как си се запознала с някакво момче, как си искала да му направиш романтична вечер и тн и как още преди да седнете да ядете ти му разкопчаваш панталона и...нали. И той си казва - ехааа баси искам и аз жена, кудето го прави - ама тя го прави и е готина... хммм - в този момент да ти кажа - надали няма да има и по-непроятелски мисли. И е нормално. Никой не казва да иска връзка или каквото и да е.. може да иска и в повечето пути е така - да иска просто да правите секс, защото толкова е слушал и си е представял. Имам познати, които имат приятелки приятелки - не гаджета - и са ми споделяли... "добре де... ама знам, че ако преспим, ще ни се развали проятелството, а аз не бих рискувал да го направя. Така че, аз мисля, че може да има приятелство между половете, но ВИНАГИ поне единят са му минавали такива мисли и при обещание, че няма да им се развалят отношенията - би скочил. Даже бих посъветвала така, ако си мислиш и искрено вярваш, че сте само само приятели - чрез намеци, не директно подпитайте и ще му блеснат очичките на вашия "приятел".
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 12:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също съм на това мнение.Имам приятели мъже с някой от които съм имала връзка.Мога да разчитам на тях,не се притеснявам,че са ми приятели само за да ме вкарат в леглото,но като им се врътнеш по-наконтена или им заговориш за секс-само им виж погледа.Но да не забравяме,че преди всичко са мъже и след това приятели.
bra1nless
Подрастващ
Подрастващ

Местожителство: около София

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 3:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де не ти ли става поне малко гадно, като знаеш, че можеш да манипулираш приятелите си със своята сексапил например. Можеш ли да си сигурна, че приятелството не се крепи на надеждата и ти в един момент да започнеш да го харесваш като нещо повече от приятел. Все пак един от пътищата да се "получат" нещата между двама души е пътят на приятелството или аз нещо съм грешка? Rolling Eyes
kotarana
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 7:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така си е. Ако е по-открит мъжът даже и сам ще си го каже. Ако вече сте минали през този път - както казва Лили, тогава е още по-лесно. Вече сте си задоволили любопитството, пробвали сте, не се е получила връзка и сте останали приятели - най-чистият вариант. Пак се появява една "носталгия". Седите си вече като приятели, ти разказваш, той на теб и изведнъж - "еееех помниш ли като бяхме...там и там"Smile тук ако още има нещо (както в повечето случаи) направо сте си се взелиSmile Абе истината, според мен, е че те винаги са в режим "в готовност". Покажи, че искаш и ще си го получиш "по приятелски" Smile))
Angel
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Фев 26, 2007 5:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мисля, че може да има приятелство между мъж и жена. Има едно "обаче"- не мисля, че мъж може да има най-добър приятел от женски пол и обратно. Близък съм с жени, с които нито имам сексуални отношения, нито пък желания за нещо такова. Партия сме си,разбираме се, но не мисля, че можем да станем адски близки- просто мъжете си имат приятели мъже- това което ги сближава е еднаквостта в хобитата, мисленето и целите им. Поне с мен е така, не знам другите мъже. Може би жените, които си падат по "мъжки" неща са по-близки с нас, а мъжете дето си падат по "женски" неща имат много приятелки. Но генерално, между мъже и жени има едно "познаваме се с нея/го" повече отколкото "приятели сме с нея/го". PDT_002
Върнете се в началото
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пон Фев 26, 2007 11:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това,приятели,е много дълбока и интересна тема!
Намирам,че отговора на този въпрос винаги,през всичките векове,епохи,традиции,религии,общности и нации, е представлявал трудност,както и днес,разбира се.
Не мога да не се съглася обаче с мненията на Лейди.Те, за мен поне, представляват отражение на доста реалистична оценка за гамата от възможности при протичането на определен вид отношения.
Бих допълнил,че възникването на приятелство винаги е в резултат на достатъчна доза симпатия(не се позовавам само на физическата),която всеки един момент неминуемо може да доведе и води до душевна близост,от където по естествен път към сексуално-ментално напрежение,както отбелязва и младежа с очилата!Определено този процес става неусетно бързо и извоюваното приятелство бива качествено застрашено.В досегашния ми опит няма изключения,а в този,на моето най-близко обкръжение-също.
Преди време,при определени обстоятелства бях ревностен и наивен подражател на идеята за чиста и независима форма на приятелство...Е,както можете да се досетите,доста кратко и се наслаждавах.Естествено дойде времето за равносметка-да запазим ли късчетата останало приятелство след наивната и привидно случайна "грешка" ,или да преминем в нова фаза,където и двамата след толкова години не знаем как точно да се чувстваме....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Как става, че аз съм съгласна с теб, а ти с мен неSmile с коя част не си съгласен?
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Как става, че аз съм съгласна с теб, а ти с мен неSmile с коя част не си съгласен?
Хех,никъде,Лейди ,не съм написал ,че не съм съгласен с теб!Напротив.Прочети по-внимателно! Surprised
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 1:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Dedoto написа:

Не мога да не се съглася обаче с мненията на Лейди.

От това съм се заблудилаSmile Така или иначе истината е някъде по средатаSmile
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 10:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А как и дали изобщо е възможно,сексуалния заряд да бъде неутрализиран и да се запази приятелството,независимо от,да кажем, "случайна"грешка в тношенията между приятели?
А ако се изгуби момента на приятния флирт и интереса към даден човек намалее,то това означава ли,че не ти е бил истински приятел?Къде е границата и кога можеш да си дадеш равносметка за това?
Много ми харесваше рекламата на "Спрайт"за нещата,такива,каквито са Surprised Това може да бъде мотото на нашата тема Surprised
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 9:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Някъде в някое мъжко списание се разказваше за мъж и жена, които бяха любовници и в същото време бяха станали много добри приятели. И въпреки че много се обичаха, сексът нещо беше започнал да им куца.
Обяснението беше много просто: човек не може просто да изчука най-добрия си приятел. Приятелите не са за това.
Някак си съм склонна да го приема за себе си...
sheffkata, ако сметнеш за необходимо, редактирай онази думичка от коментара ми. Embarassed
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 10:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Все най хубавите неща редактирате ей Wink
...хем въртите, за това хем като го допрете пискате Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Чет Апр 05, 2007 10:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoni написа:
Все най хубавите неща редактирате ей Wink
...хем въртите, за това хем като го допрете пискате Very Happy

Ами то така пишеше в списанието... /оправдаваше се тя/
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Приятели Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї