Лили, не само ти се е струвало. Наличиетона сънуване означава, че спиш повърхностно, леко. През нощта се редуват, дълбок сън и лек сън. По правило, те се редуват, като в началото дълбокя сън е в по-големи интервали и по-малки за лекия сън. През нощта се изравняват и към сутринта - се сменят. Лекият сън започва да се увеличава и за това, главно имаме чувството, че сънуваме сутрин, преди да станем. Колкото повече спим, толкова повече сънуваме, защото преобладава лекия сън, тъй като тялото почива по време на дълбокия. Когато вече сме отпочинали - само привидно спим - състояние на просъница, както го наричаме. Тук обаче трябва да спомена и преспиването. В един момент, когато тялото ни е взело това, което му трябва за почивка и мие продължим да спим и сънуваме, това е вече като преживяване на истинска ситуация - с емоции и тн. За различните хора е различно, но нормалното време за сън е 8-10 часа. Ако ги преминем - се чувстваме много по-изморени. Ако се насилиш да станеш по-рано, въпреки, че ти се спи - през деня ще се чувстваш по-добре, докато свикнеш. След това тялото ти само ще си сика тези часове и ще се будиш по-свеж.
Произнесох се _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
На мен като малък често ми се е случвало да сънувам нещо и после след известно време да ми се случи.Винаги съм смятал,че се бъркам или просто си въобразявам.Реших да проверя дали не съм изперкал и поговорих с баба ми.Тя ми разказа за теорията на Петър Дънов.Според него когато човек спи,неговата аура напуска тялото и започва да обикаля.Тоест ние сануваме това което се случва с нея,а тя представлява точно копие на нас самите.Затова според него не трябжа да будим никого по груб или рязък начин,защото можем да прекъснем връзката между него и неговата аура.Това е само една теория но все пак на мен ми помогна като малък........... Защото каквото и да си говорим-да изживееш "Deja vu" си е доста объркващо(поне за мен беше).........
.Реших да проверя дали не съм изперкал и поговорих с баба ми.Т:
Нека тогава и дедо да ти каже нещо!Теорията на баба ти е вярна.Не се притеснявай,няма ти нищо,просто при тебе е развито повече друго чувство.Не го потискай,развивай го,може да се окаже,че точно това трябва да правиш и че то ще те ръководи през значимите събития на твоя живот.Иначе дежаву няма нищо общо с интуитивно прозрение,кавото ти си имал на сън
Последната промяна е направена от Dedoto на Чет Мар 01, 2007 12:29 am; мнението е било променяно общо 1 път
Това е много интересно. Не го бях чувала. Подобно ли е и при сумнамбулите. Знам, че и те не трябва да се будят и стряскат. И да питам Капацитета - сънуваш нещо, което после става по същия начин ли, или дадени случки са сходни. Защото Гхх горе казва, че е сънувала стая, в която не е била никога? _________________ mur-mqu
Ами винаги е било различно,но в повечето случаи нещата които санувам ми се случват след това.И са ситуации подобни на тази като при ghhhh За места и хора които не съм виждал преди това.Не твардя че съм от онези откачни "Ясновидци" дето ги дават по телевизията.........хахахахааааа.Просто съм се чудил дали не си внушавам
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 11:06 pm Заглавие:
Gan4o"Kapaciteta&q написа:
Мерси за савета на Дедо Стана ми драго,но все пак не мисля че има какво да развивам а и не знам как.......
Ами може да не се плашиш от тези неща, а да започнеш да ги приемаш за нещо нормално. Така и така ти се случват и няма как да ги избегнеш
А за теорията на Дънов... Аурата скита не само в пространството, а и във времето, така ли?
Има теория, според която всичко съществува едновременно, а хората имат способността да го виждат подредено в някакъв ред - време. Но някои хора имат способността да погледнат и това цялото... За това ли става въпрос? _________________ Луда съм, еййй!
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 1:39 am Заглавие: Решение
Ами мили мои ако искате да разберете процеса и системата на асоциациите прочетете точно три книги "Тълкуване на сънищата" Зигмунд Фройд "Човекът и неговите символи" Карл Густав Юнг "Психологическите типове" К. Г. Юнг от там нататък ви трябва много силно несъзнавано и богата обща и не толкова обща култура _________________ "Робът не мечтае за свободата, той мечтае да има роб"
нямах търпение да изчета цялата тема... видях само на първа страница, че сте спонавали вече нещичко за дежа-вю-то, което наскоро зачекнахме на друго място
Но на въпроса...Има ли тук някой психолог, който може да каже, че би открил подтекста на даден сън или поне да опита? Сънувам едно и също нещо три пъти - малко като полиджбите описани в книгите на Коелю ми идва вече и горя от нетърпение, ако мога да разбера какво подсъзнанието ми се опитва да ми каже с него...Има конкретен човек в съня, когото познавам и конкретно действие - случка, която се повтаря...Третият път - миналата нощ - странно, но беше илюзорно и някак по различно, но сюжетът отново същия в общи линии. Сънят е кратък. Толкова е ярък обаче. Не знам мисля си, че подсъзнанието ми се опитва да ми каже нещо, но не зная какво...
Открих една книга на Дако за тълкуването на сънища - разкошна е, но аз не мога сама - не съм психолог. В книгата дори хората, които сами асоцеират и тълкуват сънищата си са поне направлявани от психолог... Ще опитам да дам достъп до книгата в библиотеката...сложна е за намиране, така че ако и линка открия повторно пак ще е добре...
Според мен книгата е доста силна - аз попречетох избирателно, но ми се струва, че с нейна помощ, познанията и уменията на психолог можем да си направим фобрика за анализ на подсъзнанито ни изразено чрез сънищата тука Ако тръгнат нещата - пу съм си касата и събирам такса вход за анализ
Сериозно де - някой психолог ще удари ли едно рамо? ще си прехапая устата вече, ако изсънувам още един път пак това, много емблематично ми изглежда, но не знам какво ще да говори всъщност... _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Аз не съм завършил психолог, но пък съм разгадавала на 2 приятелки сънищата. Някой път може да се пробваме, но е хубаво да се направи наведнъж и на живо, а не така онлайн. Ако искаш може да се видим и да поговорим за това _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Тя дипломата е за стената над камината Въпроса е какво може човек май
Ми оттука разбрах, че и двете учим в НБУ, така че няма нищо сложно в тая работа с виждането като чели... Само че наистина си мисля, че тая книга е безценно богатство за човек, който не е любител като мене, а е запознат по-из основи с психологията... В библиотеката има conection вече
Моите лекции са вечерни Лейди след 6, пък от следващата седмица вероятно и ще позакъснявам и за тях порядъчно Та ако имаш нещо вечер можем да го организираме така някакси в НБУ, ако искаш...
Изпращам описание на съня в съобщение директно към тебе, ако искаш да имаш представа някаква...там може и да се разберем и кой, кога, защо, какво и каккк _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 12:27 am Заглавие: Здравей
ЮТова че си чела Дако и неговата версия на "Тълкуванто на сънищата" е чудесно. Но! Има едно<но, Но-то в случая в книгата Дако е че е повърхостен и не ти дава никаква дори основа за тълкуване на съня ти.Това може да стане след прочитането на много книги като основни трудове са на Карл Густав ЮНГ, и не на последно място Зигмунд ФРОЙД Аз се занимавам със собственото си несъзнавано и нямам претенции за професионалист т.е. психоаналитик.Но съм запознат с основните моменти на Юнг и доста посветен от Фройд Молбата ми към теб е да опиташ да си спомниш възможно повече детайли от съня си и ако може и приода преди съня по възможност целия ден но ако не си сигурна в нещо не го пиши защото много е вероятно просто да покриваш белите петна с измислена информация.Да ти кажа това се прави в кабинети където можем да разговаряме да питам за чувства отношения и какво ли още не за да се определи каква асоциация може да направиш каква е личноста в съняти какво символизира и т.н. Аз съм привърженик на Фройд който търпи много критики но пък при него всичко е наука и разум Ако искаш напиши чесно съня си ако нямаш проблем с това че има лична и смущаваща информация в него пример Аз сънувах че искамда правя секс моята баба което си беше чист едипов комплекс и опит да си го върна на моят баща Сънищата са голяма работа, но трябва да се чете защото тълкуването на сънищата си е наука преди всичко въпреки че има много шарлатани особено в българия, но надявам се ние младите психолози , и вие умните и будни хора ще променим това _________________ "Робът не мечтае за свободата, той мечтае да има роб"
Така е! Аз също много харесвам теорията на Фройд, която даже се опитах да опиша в началото на тази тема. Чела съм и на Юнг, но за мен поне Фройд е по-добър в това отношение. Неговата теория ми харесва повече и мисля, че е по-издържана.
Когато правех Фройдовата методика на моя позната се убедих още повече, колко действа. Човекът сам достига до спомени, които му излизат в главата от наоваването на някой от детайлите - спомени, които му идват, и дори той се учудва от къде ги помни Аз също съм много против цялата тази работа със съновниците и нещата, които се набиват в главите на хората - ако сънуваш чиста вода е на смърт и бла бла...тази вода за един означава един спомен, за друг- друг
Най-странно е обаче, че има сънища, които не мога да ги разадя- мои..И ако е друг ще усее, но когато са мои сънищата ми е по-труден моментът на асоциациите...Когато е на друг - някак прозира идеята, но на моите ми е по-трудно... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Ами то самоасоциациите са много вредни просто идеалният АЗ а и от друга страна цензурата на съзнаваното се бори с това да бъде осъзнато несъзнаваното така че е почити невъзможно да се изградят правилни самоанализи. Затова и практикуващите психоаналитици първо задължително минават през психоанализа от някой друг следтова чак минават и на самоанализ Това разбира се се прави и с друга цел, а имено за да не може някакви собствени несъзнавани стереотипи комплекси или пък неврози да повлиаят на бъдещата практика отношение към клиента и адекватния анализ на сънищата и случките от ретроспекцията _________________ "Робът не мечтае за свободата, той мечтае да има роб"
Теоритично съм впечатлена докторе Практически нещо препоръчвате ли...?
Може би не сега точно, че ми е малко преходен етап и доста разходи направих без приходи последните месеци, но си мисля за психоаналитик от време на време да посещавам. Страшно съм емоционална, все нещо мисля, все нещо ми се върти и не съм доволна и не ми е наред. Постигам си нещата и пак не съм доволна от себе си, все още искам, все това ме тормози, онова ме тормози, ами това, ами другото Няма покой ейййй Та до месец два може и да организирам едно такова начинание от време на време да разтоварвам мислите и емоциите си при специалист...
Вие практикувате ли или да препоръчате някой колега? Може в директно съобщение да не скара шефката, че правим реклама да изпратите някоя препоръка в тази посока и инфформация за таксите евентуално, ако имате...Мисля, че може би, ако ходя при психоаналитик да се разтоварвам е добре да е мъж, не зная... Но съсзнанието ми е малко така устроено, че в много усещания и нагласи се разминавам с голямата част от нежния пол и по-скоро се приближавам до нагласите на мъжката половина от човечеството. Може и да бъркам, но ако имате какво да препоръчате и имате желание - предпочитам мъж и не говоря за психолог, а за психоаналитик....Щото е емоционална нужда от разтоварване и някакво вечно лутане и напрежение при мене, не мисля да са характерни за даден вид заболяване симптоми, а чиста човешка свръхемоционалност _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Аз мила колежке, доколкото разбирам сме колеги учиш психология или се лъжа, не съм специалист. Аз съм студент 3 ти курс психология със специализация съдебна психология(съдебен експерт), но както казахте дипломите са за стената важен е човека.Та аз искам да се занимавам със психология в момента се занимавам и смятам и за напред да се занимавам със това. Отностно терапия! Не е необходимо да бъде психоаналитик човекът който ще ти води терапия има много други модерни и ефективни начини. Първо психоанализата в който и да е нейн вариянт си е дълбина терапия т.е. отнема месеци години за разрешаването и откриването на сериозни проблеми незабравяйте че Фройд и Юнг са били псиатри и са се занимавали с клинични случай, не твърдя че психоанализата се занимава само с тях, но според мен ти изобщо не си за тази терапия, а и ако знаеш колко струва сама ще се откажеш Между другото аз също не съм доволен от нищо може да постигна всичко което някога съм искал и тогава ще искам повече и това не е защото не ми стига това което имам напротив. Всичко е заради пътя, упорството, развитието. Характерът ми е такъв, че аз вечно трябва да съм ангажиран с нещо важно за мен което винаги се мени. При мен това се получава, ако се върнем на психоаналитичната практика, от липсата на секс и вискота доза сублимация, която на кратко означава в психоанализата трансформирането на сексуалната енергия (ерос инстинкта) в социанлно значими цели Според мен на теб не ти трябва психоаналитик а човек с който да си говориш, Аз ти предлагам едно простичко решение на нещатата или много секс шегичка или ще те посаветвам да се запишеш в една организация "Дружеството на младите психолози в България " имат клонове почти във всички университетски градове в страната, щаба е в София. члеството струва 12лв. на година само трябва да ги убедиш че се интересуваш от психология, а за да се запишеш съвсем не трябва да си млад или пък психолог, а трябва да се интересуваш от психология Там ще срешнеш много отворени хора, с необходимите знания които ще ти помогнат да се запознаеш със себе си и да се развиваш смело напред Разбира се ако се налага терапия те ще те насочат към верният специалист напълно чистосърдечно и безплатно Смятам че съвета ми е мъдар, надявам се поне да се опиташ да се свържеш с тях и да поговорите, но от теб зависи Желая ти успех и надявам се да подържаме връзка!
Послепис:
Мога да попитам за адрес или телефон на организацията в София, мисля че каза че си от там, аз съм кординатор на проекти в клона във Велико Търново Бих се радвал ако ми изпратиш своя или своите сънища може да се забележе нещо набиващо се на очи _________________ "Робът не мечтае за свободата, той мечтае да има роб"
Бих искала да ви помоля да редактирате този ваш пост, като премахнете линковете и откритото рекламиране на себе си и вашето занимание. Смятам, че е неуместно и ако искате да дадете съвет на някой, напишете го. Ако искате да набавите и разширите "практиката си" ще ви помоля да не го правите в този форум. Ако обаче сметнете, че някой може да се заинтересува - то имате опцията да му изпратите лично съобщение, но това смятам е по-практично след изявен интерес от страна на човека.
Ще се радвам занапред на вашите мнения и коментари в нашия форум, и отново ви моля, да се въздържате от толкова открито рекламиране. Ще повторя отново, ако някой се заинтерсува от вас и ваш съвет - той ще може да го направи на лична кореспонденция.
Благодаря ви предврително. Утре сутрин, ако не сте редактирали поста си, той ще бъде изтрит от мен, както и това съобщение. _________________ Кой свирка там, еЙ....??
Не уча психология, не сме колеги тоест Секс правя сравнително редовно мисля напоследък иначе благодаря за съвета
Относно психоанализата - искам професионалист психоаналитик при когото да отида да си говоря от интирес по-скоро. И да искам да си платя и не смятам, че това би ме притеснило.
Всички сме гледали филми, в които пича отива след работа тръшва се на едно кожено кресло и започва да си разказва деня на психоаналитика. Страшно печеливша индустрия по света - може би тези филми им правят поредната реклама на психоаналитиците, а аз съм една от мухичките в капана, които са проявили интерес. Знам ли
Явно не съм се изказала нещо много май както трябва по горе но случва се сега _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
ЕЕЕхх..това с канапето е много гот. Аз пък като съм ги гледала тези филми исках да съм психоложката с кока и очилцата И ако някой ден, по някакви причини имам възможност да си имам собствен кабинет - задължително ще си сложа такова кожено шезлонгче. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 2 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети