Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сънищата
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Философия,Митове и Легенди
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
doc.Papzov
Новак
Новак

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 4:15 am    Заглавие: Здравейте Отговорете с цитат

ДА ЖИВЕЕ ПРОФАНИЗАЦИЯТА

Та шефке моя мила! Аз първо не съм психолог все още нямам практика, а отностно "Сдружението на младите психолози в БЪлгария" наричано по долу за краткост "организацията", тя е неправителствена организация с нестопанска цел тоест или да използвам старата българска дума сиреч не носи пари и облаги на нейните членове управа и така нататък от извършваната дейност.А и без това организацията си е достатъчно популярна и единствената която обединява всички студенти по психология просто алтернатива няма а и така и трябва. Отностно това пред закона и съвеста ми съм чист!!! А що се отнася до форума аз влизам защото искам да помогна на хората които се нуждаят, но се натъкнах на хора които си измислят проблеми и така нататък как им викаха тролове или къртове. Както и да е предполагам влизат и хора с нужда за помощ, хора депресирани с единствена мисъл да се избавят от самотата с поредното хапче, а не хора на всяка манджа мирудия които незнаят за какво говорят но го говорят добре, дървени философи които да си покажат колко са умни и властни както е случаят с вас предполагам и както е случаят с един моя иприятел който е админ на един друг много голям форум за психология. Самата дума форум означава площад място където всеки може свободно да си изрази мнението без никой да му налага цензура, поне така е било преди, но във форумите има правиа което не е лошо дори е страхотно, но всеки закон има и субективна страна човекът който го налага, а и от там цензурата Smile
Отностно форума разполагате с цялат власт може да ме банете изтриете и така нататък все пак всеки трябва да прави това което рави най добре Smile А аз ще си пиша в другия форум където влизат наистина само разумни хора с реални проблеми и нужда от помощ. Желая ви успех в дългия и безсъзнателен живот кото евентуално да даде бог ще водите Smile

P.S.
Много хора например лейдито което се води ГУРО е анонимно т.е. пише навсякъде, а никой не я знае каква е защо е.Еми като съблюдавате правилата накарайте ги да си оставят поне дани!
sheffkata
Site Admin
Site Admin

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте док.Папзов,

Този форум не е насочен към практика, помагане професионално или каквото и да било. Никой от тук пишещите не претендира да е нещо повече или да е над останалоте с някакво мнение. Честотата на мненията, както знаете, е свързана с честотата на влизанията. Вие казвате, че форумът е като площад в откритото пространство и всеки да си пише каквото пожелае - но защо тогава критикувате Лейдито, че е анонимна - за вас тя е такава, но не мисля, че за други хора от форума е такава, както и "Троловете" тук. Всеки има право да се прави или да чувства - и не мисля, че трябва някой да ги съди или анализира. Вие казахте "всеки да си пише както и каквото иска без цензура - това правят и тези хора в този форум.
Раздвам се, че вашият форум е успяващ и има хора с реални проблеми. Но тук, тъй като не претендираме, че разбираме - не можем да претендираме, че лекуваме. Нека хората с истинските пролеми се насочат към хора, с истински умения - дано това е вашият форум.

Не бих могла да скрия неприятното усещане от това, което прочетох. Смятам, че сме интелигентни хора и най-малкото вие се занимавате с хора - за това се учудих от начина, по който критикувате и обиждате хора, които не познавате, и които не са намерили вас, а вие тях. Не бих искала да задълбавам, но се чувствам длъжна да защитя хората, които пишат тук и с които ми е приятно да общувам.

Както казах и предния пост - ще се радвам на вашите мнения в този форум, ако на вас ви е приятно да пишете и комуникирате с тези хора.
Пожелавам ви успех с форума ви
doc.Papzov
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 7:13 pm    Заглавие: Понякога любовта изисква време :) Отговорете с цитат

Е много може да се каже или пък пише но няма смисъл нали музиката е за тези които я чуват, а светлината за тези които я виждат. Когато някой пише че иска да се самоубие защото приятелката му го е напуснала, а някой му казва абе спокойно ве има още много жени и живот пред теб. Е това за мен си е престъпление и аз не се опитвам да правя терапия или нещо подобно по скоро да просветя хората и да ги държа далеч от харлатанията трудна задача почити загубена кауза но все пак някой трябва да свърши мръсната работа Smile НО мисля че се отклонихме много от темата а тя е сънища. Ако съм обидил някой се извинявам почитително въпреки че съм сигурен че има доста хората които се вписват в моята по горна квалификация.
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Пон Ное 05, 2007 1:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

doc. Papzov здравей,

като активен потребител в този сайт или форум /не съм много наясно с терминологията/ Smile бих искала да споделя няколко думи и аз преди да се върнем на темата за сънищата:

1. Агресията и острият език дори аз зная като лаик и само любител в психологията, че издават липса на вътрешна увереност. Принципно - не винаги, но именно заради принципа аз лично ги избягвам.

2. Относно форума - според мен всеки тук не претендира нито да е със сериозни психологически проблеми - нито да е по-здравомислещ или разбиращ от останалите. Всички са хора - с проблеми и мнения, които просто в един дружелюбен тон споделят съжденията си за света по различни теми от битието и се съветват взаимно при наличен проблем, зощото никой не се е родил толкова щастлив, че да има абсолютно гладък, равен и безпроблемен житейски път, пък и вероятно, ако имаше такъв човек - то той сигурно и не би бил щастлив...

3. Въпреки написаното по-горе, ако тук във форума се включи някой и каже "искам да се самоубия" - недай си боже - според теб какво би трябвало да направим?! Да не му отговорим може би?! Защото според мен трябва да се опитаме да го обсъдим с него, да потърсим решение на проблема му и в това има много човечност и нищо шарлатанско, според мен. И все пак в този форум пак казвам - това на което се радвам много е, че всеки има право на мнение и моето не тежи повече или по-малко от твоето - щом казваш, че за теб е шарлатания, значи за теб си е така.

Аз лично не съм обидена от думите ти. Дори да беше написал Елсита, а не тролове, пак нямаше да съм обидена. Защото всеки си има право на мнение, а ако според мен изказа и съжденията са грешка - то всеки си има право на грешки. И на нас пак ни приятно да си пишем с теб Smile [/img]
Екзистенциалните теми, въпросите от битието и човешките въпроси и проблеми никога не свършват, затова е толкова хубаво в една приятелска и непринудена атмосфера човек да може да поговори за тях. Нека не дефинираме това като провилно или неправилно, защото всяка крайност е кофти работа, а във всяка крайна оценка - положителна или отрицателна има ужасно много пробойни Smile Така си мисля Smile

А на мен от твоите съждения ми хрумна предложение, че трябва да си отворим папка "агресия" Smile Можем просто да чопкаме по темата за агресията, а може и тази папка да е по-специална и именно там всеки да излее отрицателните си емоции към нещо или някого член на форума или не и всички да спазваме едно - че казано в тази папка не е причина за обида и никой няма да му се впряга, защото всеки има право и нужда да изкещи понякога. Себеконтролът е хубаво нещо, но понякога наистина май човек има нужда да освободи отрицателната енергия Smile
doc.Papzov
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пон Ное 05, 2007 1:42 am    Заглавие: Лет ми да те ловям бейби :) Отговорете с цитат

Аве за агресията ми незнам едва ли, просто имам мнение по въпраса и си го отстоявам особено ако и науката и човешкото знание и практика стои зад гърба ми, ако аз съм агресивен то тогава за вас всички холерици са за затвора Smile накажете ги ! Но тъй като моето мнение не е точо битовото и обще разпространеното и лесно смилаемото, то е лошо, но те хората са склони към това то им е в кръвта когнитивното пестене Smile И понеже тея лични нападки и размяна на полуневини полувраждебни мнения няма да спре докато някой не спре аз мисля да спра Smile Както обичам да казвам аз, аз нямам проблем с това надявам се че и вие нямате защото на вас ще се налага да живеете със себе си до края на живота си Smile Типично е за хората да гледат повърхностно на нещата, а тишично за мен е да ги карам да се задълбочат, е надявам съм да съм провокирал някой но в момента нямам сили за повече така че ви оставям на собственото ви несъзнавано и волята ви за живот по Шопенхауер Smile HAVE A NICE LIVE
Лейла
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пон Ное 05, 2007 7:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хора, ама той месията се е родил бе Smile Ние всички водим безсмислен живот, а той проповядва мъдрост. Хахахахаха

Пази боже спяпо да прогледа, а по-лошото е че от този човек ще зависят други - сигурно е тежко да си неразбран и по-умен и знаещ от простите хора. Тц тц тц
mishleto
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 7:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Боже (прости ми, че използвам името ти) може ли да има толкова ограничени хора на тази земя като докторчето.
Наистина за първи път виждам някои, който не познава нито един член на форума, но сложи диагноза на всички и то еднаква.Аплодирайте го моля за това, че човек трябва да е гении за да пише като него.Smile
Първо мили мой да ти кажа, ако не са ти казвали, че си объркал професията взимай мерки от сега, че после може да е късно.Второ не си толкова умен, като ми използваш някакви сложни думи.И трето знаеш ли колко ме боли, че няма да пише един такъв гении като теб в този форум направо ще умра.Като те гледам какъв психолог си направо се плаша.Липсва ти много ама много матеряла, лошото е , че нямаш никакъв шанс, да разбереш, какво означават човешки отношения.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 7:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Елси, да се върнем на сънищата.
Та освен значението на детайлите в съня, което се намира, чрез асоциации има и цензура. аз съм написала точно за Фройд в началото на тази тема. За да не се повтарям много - ако искаш прочети началото, първото мнение и ми кажи има ли общо с това, което си чела на Дако.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
marias
Новак
Новак

Местожителство: Испания

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2008 11:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм имала сънища като твоите Лейди. Сънувах един и същ сън 3г. подред някъде по едно и също време (за дати не мога да говоря). На всичкото отгоре сънят беше дълъг..Много дълъг, като филм бих казала. Някакви наводнения, та после се спасяваме с моя приятелка..
Аа..чувала съм, че сънищата били много къси като времетраене, няколко секунди или минути. Rolling Eyes
Сърцето е като корабни платна, в началото на странстването те са чисто бели и неопетнени, но бурите и ветровете ги разкъсват многократно, докато един ден целите платна станат в кръпки съшити с дебел конец, но никоя буря не може да ги скъса отново...
Върнете се в началото
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 30, 2008 12:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Елси, още ли търсиш психоаналитик?
Не рекламирам себе си Smile , много съм далеч от това. Но мога да ти дам информация за някои от дипломираните (т.е. обучени и добри) психоаналитици в България - неса никак много. Wink
tabu
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Съб Фев 02, 2008 5:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!
Отново се появявам с питанка. Smile
Аз също се интересувам от тълкуването на сънищата и също съм чела книгата на Дако за сънищата. От години наред обаче сънувам нещо, което ми е трудно да "разшифровам". Обикновено картините са различни, но "сюжетът" е един и същ - някой ме преследва, гони ме, а аз бягам от него - това се повтаря абсолютно всяка вечер. Понякога е истински кошмар (убийци, кръв, екшъни), а друг път е дори забавно - като игра на гоненица.
Ще се радвам, ако някой ме насочи поне към символиката на съня ми.
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
HANDLE
Подрастващ
Подрастващ

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2008 12:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сънят е един много сложен процес. Съвкупност физически, психологически, материални и не материални процеси и явления. Сънят занимава любопитството на хиляди учени и не толкова учени. За сега няма да Ви разходя и до Тибет. Какво са сънищата. В какво състояние изпада мозъкът. Има ли центрове, които са си почивали докато човек е буден. Има. И какво правят те. Как човек може да сънува неща които още не са се случили и по какъв начин. За да го обясня ще се опитам с три думи да опиша еволюцията. Времето се изкривява в пространство, пространството в енергия, материята е енергия. Тук някъде е и мястото на телепатията. Май стана много философски. Спирам. Само ще добавя, че сънищата са любимата играчка на „психолозите”
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2008 6:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Недей да спираш Хендъл.... ако има някаква гледна точка, неизказана до сега - целите сме в очи (за четене) Smile

А Табу, извинявй, че не съм ти писала. За това ще го направя сега. Сънят, както горе сме написали няма символика като точно нещо, означава точно друго. Отговора на съня е само и единствено в теб. Т.е за да откриеш символика някаква, трябва да се опиташ да си припомниш елементите на съня ти и да се опиташ да се замислиш какво е първото (дори и супер глупаво на пръв поглед) за което се сещаш, когато си помислиш за този елемент. Само по пътя на асоциациите можеш да откриеш някакъв смисъл. За мен ако сънувам меченце, може да се сетя как когато съм била малка съм си гушкала такова и да ми напомня на детско легълце, а на теб меченце като бебе на мечка и от там да се сетиш за някой пикник, когато си се уплашил от нещо...ня може да има универсален символ на меченцето. Така е и с твоя сън. Замисли се какво ознаяава това, от което бягаш - местата, където бягаш...какво чувстваш когато бягаш и дали си изпитвала подобен вид страх някога... в каква ситуация и тн.
tabu
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2008 6:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лейди, благодаря ти за вниманието!
Опитвала съм да си прилагам тази тактика. Рядко съм стигала до желания успех. Това, разбира се, е обяснимо, тъй като не умея да боравя добре с тези психологични "интрументи". Или може би не знам какъв резултат точно да очаквам. Всъщност какъв точно е резултатът от едно правилно тълкуване на сън? Да изведеш на преден план потиснати емоции, спомени, случки, за които до скоро не си подозирал? Какво да очаквам след едно такова прозрение?
А символиката ме интересуваше, защото доколкото си спомням Дако беше писал, че елемнтите в съня имат специфична символика, която е първата стъпка към успешното тълкуване. Спомням си примерния сън, който беше описал за падането на зъб - символ на чувството за кастрация. Мисля, че имаше и значенията на цветовете, числата и прочие. За жалост книгата не е в мен, а и съм я чела доста отдавна.
Може пък аз да не съм го разбрала правилно тогава. Rolling Eyes Smile
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2008 7:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Табу,

Ами да, до колкото знам трябва да излезнат някакви притеснения, страхове, емоции, желания, нагони... Не очаквай предсказания за бъдещето или от този сорт. По-скоро съня трябва да се разтълкува, за да осъзнаеш какво те кара да го сънуваш - т.е какво се опитваш да преживееш и да го изтласкаш. Осъзнавайки го, можеш да успееш да го изкараш на съзнателно ниво и да се отървеш от съня, а и да получиш отговор на някои притеснения Wink

А относно това за съня за зъбите - аз съм сънивала такъв сън и знам ли....дали е свързан с кастрацията Wink
full_of_feelings
Подрастващ
Подрастващ

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 3:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам да споделя - вече в продължение на една година по няколко пъти седмично сънувам влакове - пътувам с тях. Или просто ги виждам да отминават на някоя гара. Почнах да ги сънувам откакто тръгнах по кандидат-студентски кампании. И до днес. Вече не пътувам толкова често с влак, а тази мисъл, че не спирам да ги сънувам, ме побърква.Не мисля, че ме е страх от влакове или че имам лоши преживявания във влак.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 5:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А каква е ПЪРВАТА ТИ СВОБОНА АСОЦИАЦИЯ, когато се сетиш за влак - колкото и абсурдно да ти изглежда...
full_of_feelings
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 6:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Връщане у дома, отегчение по време на пътуването, непознати хора, страх да не си изтърва гарата. Макар че това с връщането у дома не виждам да ми пречи. Мисля, че обичам да се прибирам. А може и подсъзнателно да не ми харесва.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 4:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо да ти пречи? Смяташ, че щом сънуваш нещо - то то ти пречи?
full_of_feelings
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 8:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

МИ ако не ми пречеше, защо щеше да е проблем?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Философия,Митове и Легенди Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї