|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт
| Автор |
Съобщение |
|
GALKA
Разбирач
|
 Re: помощ за цигарите...
Bibini много си права,едно са цигарите,а друго са килограмите,с тях е лесно. Не помня от кога не бях пушила.Но възникна проблем.Съпруга ми имаше сериозни здравословни проблеми.Бях уплашена.Тогава си казах ,само една цигара и няма да пушя.Та само една цигара,а след нея дойдоха и другите.Е преди пушех по 10 на, ден а сега само по 3-4.Все е нещо.Незнам защо, но мисля,че всеки един бивш пушяч,когато има сериозни проблеми,отново посяга точно към цигарата,а не към бонбонче,хапче или нещо друго.
|
| Пет Май 29, 2009 3:01 am |
|
 |
|
charley
Кандидат Разбирач
|
Извинявай ако съм навредил по тоя начин на някого... Но може пък да помогна на някой друг... Може да греша но - за да проработят тези активни защити в дадения човек - не значи ли това че той изобщо не е решил на сериозно че иска да ги спира, или го обмисля изобщо? Поне от мой опит - цялата работа не става на шега, ако някой толкова лесно се отказва...
_________________ Дали - или ?
|
| Пет Май 29, 2009 4:08 am |
|
 |
|
Vanq
Доктор
|
_________________ Не върви пред мен,може да не те последвам.Не върви зад мен,може да не те водя.Върви до мен и ми бъди приятел!
|
| Пет Май 29, 2009 4:30 am |
|
 |
|
JustMe
Дипломиран разбирач
Регистриран на: Вто Май 05, 2009 1:53 am Мнения: 249 Местоположение: страната на мечтите
|
Vanq, ти защо си започнала да пушиш? Нямало е какво да правиш? 
_________________ "Това, което имаше, бе обикновено..загуби го и то стана ценно!"
|
| Пет Май 29, 2009 4:40 am |
|
 |
|
Vanq
Доктор
|
Ами да в интерес на истината е така. Просто имах много свободно време и това ми беше забавление и минаваше времето. Чувствах се някак си по-важна,сигорна.А тази сигорност е много илюзорна.
_________________ Не върви пред мен,може да не те последвам.Не върви зад мен,може да не те водя.Върви до мен и ми бъди приятел!
|
| Пет Май 29, 2009 4:49 am |
|
 |
|
charley
Кандидат Разбирач
|
На шега образно казано... имах в предвид недостатъчна мотивация... Мен буквално трудно ме разбира човек, извинявам се 
|
| Пет Май 29, 2009 5:07 am |
|
 |
|
Vanq
Доктор
|
Ами същото де 
|
| Пет Май 29, 2009 2:54 pm |
|
 |
|
elfi666
Доцент
|
Кое те накара да мислиш, че те обвинявам? Защитите, не напразно се казват така, защото те предпазват от нещо което те застрашава и се активират на подсъзнателно ниво. Та в този ред на мисли, не смятам,, че щом те се включват, не си го решил на сериозно 
_________________ http://center.kak-da.info http://www.facebook.com/pages/Centur-Ka ... 788?ref=mf
|
| Пет Май 29, 2009 2:59 pm |
|
 |
|
Bibini
Наш човек
Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 4:50 pm Мнения: 1839 Местоположение: София
|
GALKA,аз ги бях отказала преди доста време,защото бях в болница за половин година.Тогава не можех да дишам,бях с кислородна маска.От един грип стигнах дотам.Но когато се съвзех и оправих - година след това - почнах отново от лиготия.И накрая пропуших отново.Да,но сега нямам желание да се боря с това.Спрях пиенето,отслабвам,по мъже не ходя.Поне този порок ме прави щастлива,доставя ми кеф.Нямам и воля за тези цигари,не съм убедена че искам.Може би затова не ги отказвам.Докато за пиенето и килограмите съм убедена,че не ги искам и затова се боря и имам воля  Просто човек трябва да е мотивиран и убеден че иска да се откаже от нещо.Само тогава ще се откаже наистина.А познавам много хора,които са отказали цигарите и от 20 години не пушат.Така че това отново е до мотивация и разбиране на всеки един човек.
_________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
|
| Пет Май 29, 2009 3:56 pm |
|
 |
|
ros7878
Новак
|
с помоща на лепенки специално, NICORETE от франция си ги порачай 50евро пакета 30бр жесток ефект, и ако можеш да отделиш час на ден тичане в парка след месец ниама и да пушиш. А штом пушиш по две кутии значи имаш време.
|
| Пет Май 29, 2009 11:04 pm |
|
 |
|
GALKA
Разбирач
|
 Bibini,така е по един порок поне да си имаме/поне това ме успокоява/ Иначе може и крилца да почнат да ни никнат. 
|
| Съб Май 30, 2009 12:22 am |
|
 |
|
sellfkiller
Гуру
|
Пуших 30 години. От 10 дни не пуша и си ми е много добре. Толкоз по въпроса 
_________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
|
| Съб Май 30, 2009 12:23 am |
|
 |
|
GALKA
Разбирач
|
О браво на тебе.Всеки ден без цигара,та било то и един,е добре. Но знаеш дните.Това ме довежда до мисълта,че ще запалиш. Любопитно ми е по какъв повод ще запалиш първата си цигара. Ако искаш може да нопишеш.Е ще се радвам,ако успеш да се справиш с тях.
|
| Съб Май 30, 2009 1:13 am |
|
 |
|
elfi666
Доцент
|
Ти сякаш, не вярваш че може да не запали никога повече?!
_________________ http://center.kak-da.info http://www.facebook.com/pages/Centur-Ka ... 788?ref=mf
|
| Съб Май 30, 2009 2:47 pm |
|
 |
|
Bibini
Наш човек
Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 4:50 pm Мнения: 1839 Местоположение: София
|
Ами доста си е трудничко за вярване.Имам познати ,които са успяли.Но на фона на пушачите,които ги отказват и пак почват - отказалите се завинаги от цигарите са по-малко Може би затова така е написала GALKA.
_________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
|
| Съб Май 30, 2009 7:00 pm |
|
 |
|
charley
Кандидат Разбирач
|
Пушачите които ги спират и пак почват в повечето случаи го правят на шега, поне по мои наблюдения... Забравят колко е гадно след като не пушат половин година и след 1вата цигара са обратно на старта. Поне с едно 10 души които познавам които са ги спряли и почнали пак е така, само 1 човек посегна към тях отново за утеха... и наистина му се беше случило нещо ужасно.
|
| Съб Май 30, 2009 7:40 pm |
|
 |
|
GALKA
Разбирач
|
Да така е Bibini.Разбрала си ме.А няма как да е иначе. Просто няма начин да не дойде оня трудния момент когато се чустваш,уплашен,незнаещ как да се справиш с проблема,няма кой да ти помогне и т.н.Тогава повечето бивши пушачи/да не кажя всички,защото всяко стадо си има една различна овца/,палят цигара.Така е мисля и при повечето бивши алкохолици/е аз не бих посегнала към чяшката бих предпочела една цигара/
|
| Нед Май 31, 2009 2:04 am |
|
 |
|
sellfkiller
Гуру
|
Знам дните защото беше наскоро момента в който запалих последната цигара. А за да спра ми помогна мисълта, че никога вече няма да пуша а не е само временно явление. Допреди 6-7 години пиех всяка вечер приспивателно и това беше в продължение на около 20 години. Един ден реших, че повече няма да пия и въпроса се приключи с това. Това което пиех е в листа на контролираните субстанции 
_________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
|
| Нед Май 31, 2009 5:03 pm |
|
|