| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vankata112 Новак

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 8:45 am Заглавие: помощ за цигарите... |
|
|
Много ви моля, дайте ми идеи как да намаля цигарите.
Пуша по 2 кутии на ден и вече започвам да усещам че ми е трудно дори да се кача до 3тия етаж където живея...хеелп  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kotarana Подрастващ

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 4:25 am Заглавие: |
|
|
Пробвай Табекс, или просто воля Искаш да ги намалиш или спреш? _________________ mur-mqu |
|
|
 |
bra1nless Подрастващ

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 6:26 am Заглавие: |
|
|
| Според мен просто воля трябва. Просто си кажи че няма да пушиш, когато не ти се пуши. Ако се замислиш реално цигарите, които ти доставят наслада са 3-4 за деня. Другите са просто навик. Ако намалиш тези "излизшни" цигари ще видиш, че ще пушиш поне 2 пъти по-малко. |
|
|
 |
kotarana Подрастващ

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 10:52 am Заглавие: |
|
|
Има една много хубава реплика за тази тема "най-лено е да откажеш цигарите - правил сум го над 200000000000 пъти". Та и вие така. Волята е много важна част не отричам, ама я да ви видя вас с воля. Според мен пурво трябва да има МНОГО силна мотивация - тия работи с вредата са ясни ама не действат толкова - според мен трябва да се уплаши човек или просто да е темерут и да спре от раз и то главно от инат. Ама дали ината тогава е достатучно силен колкото когато искаме да натрием носа на някой??  _________________ mur-mqu |
|
|
 |
boss Site Admin

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 11:31 am Заглавие: |
|
|
| PDT_003 PDT_006 |
|
|
 |
Willie Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 11:31 am Заглавие: |
|
|
| що не опитате като почнете работа на място където пушенето е забранено. Така ще свикнете да не пушите през деня. Намерете си начин да се лъжете и вечер и така. Абе не се ли дразните на себе си, че сте слабохарактерни и не може да си наложите да спрете. В смисъл приемете собствения си вреден навик като лична обида в стил "абе да не съм накапан бе". Не знам, нямам нищо против пушачите, но тези които хленчат, че не могат да спрат, а искат са си жалки. Кво значи не мога ебати, спираш и тва е. Няма да умреш от тва, даже ще помогнеш на тялото си. Белия дроб не е виновен, че волята струва 5 стотинки... |
|
|
 |
Ani-bani Подрастващ

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 12:15 pm Заглавие: |
|
|
| ти май не си пушач Уили, нали? Хмм как да ти го обясня - примерно ти можеш ле да се откажеш да пиеш алкохол?? PDT_009 PDT_034 |
|
|
 |
Willie Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 9:19 pm Заглавие: |
|
|
Абе Уили не пие бе, нещо Ани Бани е в грешка. Аз пия само вода и айрян Уфф добре де, пия по малко, но не мисля че ако не пия сутрин с кафето ще ми е гадно... |
|
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 10:09 pm Заглавие: |
|
|
Нужен е мотив, проект, причина...заемете се с нещо сериозно...включето го като точка в плана за изпълнение, конкрето обвързан с изпълнението... пушенето да е дребна част но да проваля сериозното психологически изпълнението му, което ще мачка навика поради тежеста и важността на проекта.Не измисляйте проект с основна задача спирането на вредния навик...помогнете си и с никотинови заместители в началото (междудругото)
Аз така, след като пушех 15 години в края повече от една кутия на ден ги спрях и вече 6-7 години не съм си дръпвал  |
|
|
 |
bra1nless Подрастващ

|
Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 5:21 pm Заглавие: |
|
|
Единствения начин да спреш цигарите е да го искаш и да си упорит. Няма друг! Който ви говори за тактики, проекти това са пълни глупости. Аз ги спирам сигурно 10 пъти и повече от 2-3 седмици не искарвам. Ама проблема е, че не съм напълно убеден, че искам да ги спра. Вижда само колко лекари пушат и ще ви кажа каква са ми казвали едни от светилата в медицината в България - Един човек трябва да си изпуши цигарите в живота! Има хора, които ги спират от раз ( като баща ми преди 30 години например ) и такива които няма да ги спрат ( като мен най -вероятно ). На един роднина лекарите му забраниха да пие и да пуши и колко спря ги за около месец, после се позакрепи здравословно и сега го вижте - пак е на 2 кутии на ден и на по 200-300 г. вечер. |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 7:00 pm Заглавие: |
|
|
| Похвално. Аз също съм на това мнение, че има хора и хора или по-точно има воля и воля. Аз пуша и честно са си кажа май не искам много да ги спирам. Някак си "айде да се видим на по цигара" или "пушим по последна цигара и тръгваме " са си неща, който са си чаровни. Обаче пък съм ги намалила - 5- 10 цигари на ден са си супер, понякога и по-малко |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 04, 2007 12:59 am Заглавие: |
|
|
Да де ама сега тези дето пушат ми миришат много лошо...без майтап  |
|
|
 |
bra1nless Подрастващ

|
Пуснато на: Пон Фев 05, 2007 8:43 pm Заглавие: |
|
|
| Stoni написа: | Да де ама сега тези дето пушат ми миришат много лошо...без майтап  |
Абсолютно си прав и съм съгласен с теб. Пушачите миришат ( миришем ) на пепелници, но пък е толкова готино да си правиш кръгчета от дим особено в лицето на някой непушач  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 05, 2007 8:56 pm Заглавие: |
|
|
| Аз не съм напълно съгласен с последните световни моди да се натикват и гонят пушачите като прокажени...да не е еприятно да ти пушат наоколо но с изгонването от всички обществени билдинги и заведения на тези хора смятам, че им нарушаваме личните права и свободи....... |
|
|
 |
Dedoto Асистент

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 11:37 pm Заглавие: |
|
|
Неотдавна имаше класация за най-изявените егоисти-познайте кой я оглавяваше?!
Вижте ме на какво заприличах след толкова години пушене...Имах два основни мотива да спра тютюнопушенето-първия,когато тренирах активно- не беше особено успешен,както и дълготраен, и последния,когато се уплаших,че ми има нещо на дробовете... |
|
|
 |
Willie Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:05 am Заглавие: |
|
|
| Не пуша, но всички около мен го правят. Искам да кажа, че пасивните пушачи са станали големи "женчовци". Така де, сега вече е модерно да си погнусен от цигарен дим. Ами само преди 5-6 години се пушеше навсякъде и никой не възразяваше. Така де, стига хленчене, сега явно щото идва от Запад и все едно е модерно да набуташ пушачите в кучи гъз. Не е редно чак такива мерки. Аз не пуша и никога не съм. Обаче не хленча докато не ми стане гадно на очите, пък и тогава май не съм тръгнал да викам еколози. Нека се вземат мерки(вдигането на цените е хубаво, щото така децата по отчасти няма как да си купуват), но все пак и те са хора. |
|
|
 |
Dedoto Асистент

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 1:24 am Заглавие: |
|
|
| Willie написа: | | Не пуша, но всички около мен го правят. Искам да кажа, че пасивните пушачи са станали големи "женчовци". Така де, сега вече е модерно да си погнусен от цигарен дим. Ами само преди 5-6 години се пушеше навсякъде и никой не възразяваше. Така де, стига хленчене, сега явно щото идва от Запад и все едно е модерно да набуташ пушачите в кучи гъз. Не е редно чак такива мерки. Аз не пуша и никога не съм. Обаче не хленча докато не ми стане гадно на очите, пък и тогава май не съм тръгнал да викам еколози. Нека се вземат мерки(вдигането на цените е хубаво, щото така децата по отчасти няма как да си купуват), но все пак и те са хора. | Приятелю,това би могло да се дефинира като еволюция,а не непременно като своеобразно хленчене,коректност,а не женственост,свобода на отношения,право на избор,а не като някакво си копиране на модерна Европа...Това че преди години никой не е реагирал адекватно на този тормоз,не ни прави по-мъжествени,повярвай ми,а просто по-невежи!!!Всеки проблем от подобен характер е поставен на място!!! |
|
|
 |
Willie Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 11:43 pm Заглавие: |
|
|
Така е, може би си прав. Аз не съм еволюирал явно хехе. Ами аз все пак съм млад и при нас пороците са си ежедневие и такива "дреболии" като цигарен дим са си част от природата в града. Обаче Дедо, забелязал съм, че тези дето са пушили преди "мрънкат" много повече от тези дето цял живот са си били пасивни пушачи. Не знам дали си съгласен, но хората около мен са го доказали за мен. Откажат ли цигарите, стават яко манияци и само като усетят дим и откачат. Ама пък моите познати не са определено критерии за поведение на нормални хора. Иначе ми хареса гледната точка. Да не пипат обаче темата за пиенето, че ще се ядосам  |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 3:32 pm Заглавие: |
|
|
Според мен единственият начин да се откажат цигарите е човек да изпита последствията им на собствен гръб - проблеми с имунитета, с дробовете, пристъпи на главоболие или нещо подобно. Не виждам кое друго би могло да накара стар пушач да спре цигарите. А някои и тогава не ги спират.
Просто е доказано, че към никотина се развива зависимост и в един момент без цигари се чувстваш по-зле, отколкото когато пушиш. Тогава човек просто не вижда смисъл да ги спре.
Пушачите - поправете ме ако греша.
А който просто ей така ги е спрял, има искрените ми възхищения  _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
Dedoto Асистент

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 11:43 pm Заглавие: |
|
|
| ghh написа: | Според мен единственият начин да се откажат цигарите е човек да изпита последствията им на собствен гръб - проблеми с имунитета, с дробовете, пристъпи на главоболие или нещо подобно. Не виждам кое друго би могло да накара стар пушач да спре цигарите. А някои и тогава не ги спират.
Просто е доказано, че към никотина се развива зависимост и в един момент без цигари се чувстваш по-зле, отколкото когато пушиш. Тогава човек просто не вижда смисъл да ги спре.
Пушачите - поправете ме ако греша.
А който просто ей така ги е спрял, има искрените ми възхищения  | Това,със зависимостта към никотина,е доста остаряла и изтъркана теза,която се оказа,при последни проучвания ,и не особено вярна!
Наблюдения сочат,че привързаността е пряко свързана с типа темперамент и степента на удоволствие,което пушача добива при съприкосновението с цигарата-тактилино и орално,които от с своя страна са свързани с различни степени на възприятия ...Чак от там вече всичко това се принася и на психофизичен план,т.е преминава към фаза физическа и никотинова зависимост.
Що се отнася до необходимостта от сериозен мотив,за да откажеш цигарите-тук си абсолютно и безусловно прав.Освен това е необходимо и задължително цялостното пренасочване на съзнанието към различни видове заместители,които да са в състояние да изкоренят годишните вече стереотипи.Жалко,че не продават хапчета за воля-бих си купил едно порядъчно количество....  |
|
|
 |
|