| Предишната тема :: Следващата тема |
| Какъв тип си ти? |
| По-скоро Ектоморф |
|
25% |
[ 2 ] |
| По-скоро Ендоморф |
|
25% |
[ 2 ] |
| По-скоро Мезоморф |
|
50% |
[ 4 ] |
|
| Общо гласове : 8 |
|
| Автор |
Съобщение |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 8:09 pm Заглавие: типовете хора спрямо физиката |
|
|
Уилям Шелдън (един голям мозък) се е постарал да направи връзка между структурата на чавешкото тяло и характера. Той оформя 3 тип-а:
1.1. Ектоморф
• Отличителни белези - слабо тяло, деликатна натура, младолики, високи, с леко развита мускулатура, сведени рамене, голям мозък.
Отличителни черти на характера - сигурен в себе си, препочитание за уединение, интроверти, потиснати, социално разтревожен, артистичен, психически стабилни, емоциално сдържани
2. Ендоморф
• Отличителни белези – меко тяло, недоразвита мускулна система, закръглено тяло, пре-развита храносмилателна система.
Отличителни черти на характера – любов към храната, толерантни, умерени емоции, любов към комфорта, социален, с добро чуство за хумор, склонност към отпускане и почивка, изпитва нужда от обич и привързаност. Екстроверт.
3. Мезоморф
• Отличителни белези – има здраво и мускулесто тяло, по-зрял външен вид, правоъгълна форма на тялото, дебела кожа, изправен форма на тялото.
Отличителни черти на характера – приключенски дух, желание за сила и доминиране, куражлия, не се интересува от мнението на другите, самоуверен и дързък, изпитва удоволствие от физическа дейност, има съзтезателен дух, обича риска и шанса.
Много често не е само идно от тях - имаме и от трите по малко или по повече. За това към кой тип по-скоро спадате е правилния въпрос. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Последната промяна е направена от lady-to на Съб Фев 03, 2007 8:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 8:17 pm Заглавие: |
|
|
Тук можете да ги видите нагледно  _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |
ghh Асистент

|
Пуснато на: Пон Фев 05, 2007 9:08 pm Заглавие: |
|
|
Еее ама това са само мъжки фигури. А дамите?
Иначе аз май съм нещо като Ектоморф със зачатъци на Мезоморф. Но не разбрах как може Ектоморфа едновремено да е и потиснат, и психически стабилен?
Може би стабилно поддържа своята потиснатост? _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пон Фев 05, 2007 9:27 pm Заглавие: |
|
|
| ghh написа: | Еее ама това са само мъжки фигури. А дамите?
Иначе аз май съм нещо като Ектоморф със зачатъци на Мезоморф. Но не разбрах как може Ектоморфа едновремено да е и потиснат, и психически стабилен?
Може би стабилно поддържа своята потиснатост? |
Веднага отгоарям - ако имаш (а то повечето хора не са само един вид) 2 или 3те типа, характеристиките не са еднакви, не можеш да имаш и на единя и на другия тъй като не си пълен тип. Примерно може да си определени характеристики от единя тип и други от другия - не всички. Например - може да си интроверт, емоционално стабилен, да предпочиташ уединение, но и да имаш приключенски дух и да не се интересуваш от мнението на другите. В зависимост от това, кой тип доминира - има повече характеристики. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |
Willie Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Пон Фев 05, 2007 9:41 pm Заглавие: |
|
|
| Абе Гхх, това са не само мъже бе, има и жени дето изглеждат така PDT_003 |
|
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Пон Фев 05, 2007 10:32 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм като борче и съм умен колкото две
..само дет не съм дебелокож  |
|
|
 |
ghh Асистент

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 8:43 am Заглавие: |
|
|
| Willie написа: | | Абе Гхх, това са не само мъже бе, има и жени дето изглеждат така PDT_003 |
 _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
Angel Разбирач

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 9:46 pm Заглавие: |
|
|
Това е интересно, но по-скоро като една обща информация. Има хора, които са слаби, после почват да спортуват здраво и стават яко мускулести. Минават време, те стават семейни и нямат време за фитнес и мускулите и плочките стават на коремче и паласки. Това значи, че примерно за 2 години един млад човек може да мине през 3-те етапа, но това не значи, че характера и мисленото му драстично ще се променят. Може би само самочувствието му малко, но дотам  |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 8:42 pm Заглавие: |
|
|
1. При проблеми търся изход чрез :
а)хора
б)действия
в)уединение
2Предпочитам
а)комфорт на тялото
б)приключение
в)уединение
3.Любим период от живота ми е
а)детството
б)юношеството
в)по-късните години
4.Това което би ме притеснило най-много е
а)да бъда изолиран от другите хора
б)да бъда затворени на тесни пространства
в)да бъда изложен на постянен шум
5.Когато съм сред хора искам да :
а)смеся
б)да доминирам
в)да си тръгна
6.Предпочитам да :
а)оставя нещата сами да се случат
б)да върша нещата
в)да наблюдавам какво се случва
7.Нещата, които ми харесват най-много са
а)хранене
б)физическа активност
в)отделям време за себе си
8.Качествата които ме определят са :
а)толерантност и любов към хората
б)любовта към лидерството и силата
в)високо чуство за самоосъзнаване
На отговори А) съответстват ендоморф
Б) Мезоморф
В) Ектоморф
Вижте от кой тип по колко имате  |
|
|
 |
ghh Асистент

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 11:19 am Заглавие: |
|
|
| Angel написа: | Това е интересно, но по-скоро като една обща информация. Има хора, които са слаби, после почват да спортуват здраво и стават яко мускулести. Минават време, те стават семейни и нямат време за фитнес и мускулите и плочките стават на коремче и паласки. Това значи, че примерно за 2 години един млад човек може да мине през 3-те етапа, но това не значи, че характера и мисленото му драстично ще се променят. Може би само самочувствието му малко, но дотам  |
Не е точно така. Ако раменете ми са тесни, колкото и да спортувам, те ще си останат тесни. Кокалите няма как да ги удължиш.
Освен това... ако от атлетичен тип жена се отпусна и стана шкембелийка, може би наистина нещо в характера и начина ми на мислене се е променило. Хората се променят в крайна сметка, в това няма нищо странно. _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 7:55 pm Заглавие: |
|
|
| Точно така. Човек има структура. От там колкото и да варира то е в тая рамка. |
|
|
 |
_barboranka_ Дипломиран разбирач

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 7:44 pm Заглавие: |
|
|
по теста съм мезоформ а май не правилно _________________ Аз съм!Никога на колене пред КОГОТО И ДА Е!!! |
|
|
 |
deanne Гуру

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 7:46 pm Заглавие: |
|
|
На външен вид, а и по доста от качествата съм мезоморф, но имам и качества,характерни за другите видовe, най-вече ектоморф ли беше, нещо с екто, а и на тестчето на Жана Дарк, съм почти абсолютен екто, но на външен вид съм с доста мускулесто тяло и отговарям на поне половината от това, което е писала Лейдито за мезо. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
ще целуваш букви вместо устни
ще прегръщаш кръста вместо мен."
Последната промяна е направена от deanne на Чет Юни 26, 2008 7:54 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 7:50 pm Заглавие: |
|
|
и аз също  _________________ Аз съм!Никога на колене пред КОГОТО И ДА Е!!! |
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 7:58 pm Заглавие: |
|
|
4 отговора Б
3 отговора А
1 отговор В
излиза мезоморф - ендоморф _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 8:03 pm Заглавие: |
|
|
5-б
3-а
??????????????? _________________ Аз съм!Никога на колене пред КОГОТО И ДА Е!!! |
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 8:04 pm Заглавие: |
|
|
| _barboranka_ написа: | 5-б
3-а
??????????????? |
излиза мезоморф - ендоморф И това е като при мен. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |
deanne Гуру

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 8:07 pm Заглавие: |
|
|
4-в, 2-б, 1-а и на един въпрос не отговорих, защото нямаше подходящ отговор. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
ще целуваш букви вместо устни
ще прегръщаш кръста вместо мен." |
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 8:09 pm Заглавие: |
|
|
| deanne написа: | | 4-в, 2-б, 1-а и на един въпрос не отговорих, защото нямаше подходящ отговор. |
ектоморф-мезоморф излиза _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |
sellfkiller Доктор

|
Пуснато на: Нед Юни 29, 2008 3:59 am Заглавие: |
|
|
| ghh написа: | Еее ама това са само мъжки фигури. А дамите?
Може би стабилно поддържа своята потиснатост? |
При жените зависи от цвета на косата им и от дебелината на портфейла на представителите на другия пол  _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности  |
|
|
 |
|