Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Тест - ЕКСТРОВЕРСИЯ или ИНТРОВЕРСИЯ, НЕВРОТИЗЪМ, ПСИХТИЗЪМ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zmey
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 1:10 am    Заглавие: Re: Тест - ЕКСТРОВЕРСИЯ или ИНТРОВЕРСИЯ, НЕВРОТИЗЪМ, ПСИХТИЗ Отговорете с цитат

lady-to написа:
-Екстроверсията е:откритост, ориентация към външният свят.
-Интраверсията - обратното - ориентация към вътрешния ни свят, към себе си. Затворени хора, не обичат да са център на внимание.
-Невротизъм - наличие на силна тревожност, страх, безспокойство от тип "ами ако...?"(ако е във високи степени). В ниски - обратното.
-Психотизъм - това не е дали сте луди, а по-сково екстравагантност.

Направете си тест. Тук http://www.kak-da.info/website/test1.html

и кажете какви са резултатите.

Не преписвайте Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Айзенк тест

Вашият резултат по скалата ЕКСТРОВЕРСИЯ - ИНТРОВЕРСИЯ:
Характерно за Вашата личност е изявената интроверсия, затвореност и самодостатъчост. Вие не се нуждаете непременно от нови връзки и контакти, предпочитате самостоятелни дейности, утвърждаващи индивидуалността Ви и срещи със стари приятели и познати.

Вашият резултат по скалата за ПСИХОТИЗЪМ:
Не смятате ли, че отдавате прекалено голямо значение на непременната изява на уникалността на Вашата личност ? Замислете се за околните, не ги ли пропускате често, зает със собствената си особа?

Вашият резултат по скалата за НЕВРОТИЗЪМ:
Вие умеете успешно да контролирате своите притеснения и страхове. Дори да Ви се случи да загубите почва под краката си, бързо преодолявате подобно състояние.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 10:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Змей, ти си флегматик - пасивен, внимателен, спокоен, надежден, дистанциран. Интраверт и емоционално стабилен. относно психотизма ти - то си е казано всичко. Помисли дали има такъв елемент при теб и ако има дали той ти помага или пречи и дали би искал да се справиш или да задържиш тази черта на характера си.

Успех
bi1987
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 1:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Характерно за Вашата личност е умението да общувате с много хора без да разпилявате чувствата си и да губите трезвата си оценка за Вашето Аз. Вие умеете да извличате новото от всяка връзка и едновременно с това държите на старите си познати и контакти.

Не смятате ли, че отдавате прекалено голямо значение на непременната изява на уникалността на Вашата личност ? Замислете се за околните, не ги ли пропускате често, зает със собствената си особа?

Вие сте прекалено загрижен и тревожен човек. Често Ви се случва да сте обхванат от понякога излишни страхове и състояния на безспокойство. Постарайте се да мислите по-малко за лошите неща в живота, все пак животът не винаги е толкова черен.
Върнете се в началото
deanne
Гуру
Гуру

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Фев 13, 2008 8:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вашият резултат от ЕКСТРОВЕРСИЯ-ИНТРОВЕРСИЯ- х-но за Вашата личност е изявената интроверсия,затвореност и самодостатъчност.Вие не се нуждаете непременно от нови връзки и контакти, предпочитате самостоятелни дейности, утвърждаващи индивидуалността Ви и срещи със стари приятели и познати.
Вашият резултат по скалата ПСИХОТИЗЪМ- замислете се дали винаги сте прав по отстояваните от Вас позиции, може би понякога наистина грешите.
Вашите резултати по скалата НЕВРОТИЗЪМ- не се притеснявате излишно, рядко губите почва под краката си. Прекалената тревожност и безпокойство са сравнително чужди за Вас състояния.
ще прегръщаш кръста вместо мен."
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Фев 13, 2008 10:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей deanne,

Имаш интересни резултати. От една страна си самобглъбен интроверт, от друга...отстояваш мнението си... а от трета - няма тревожност.

"флегматик" - пасивен, внимателен, спокоен, надежден, дистанциран.
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 14, 2008 12:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, Лейди,
Тестът на Айзенк има и скала социална желателност.
Струва ми се, че ако включиш и нея, резултатите мъ-ъ-ъничко ще се попроменят Smile
или повечко, та чак до невалидни понякога Smile
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 6:05 pm    Заглавие: За резултатите от теста Отговорете с цитат

Характерно за Вашата личност е изявената екстраверсия и отвореност към света. Вие свободно изразявате желанията и чувствата си, метафорично казано сте насочен навън. Непрекъснато се стремите към осъществяването на нови контакти и активно общуване с околните.

Отличавате се с трезва оценка за себе си и своето място в света. Отстояването на всякакви крайни позиции е чуждо на Вашата личност.

Вие сте прекалено загрижен и тревожен човек. Често Ви се случва да сте обхванат от понякога излишни страхове и състояния на безспокойство. Постарайте се да мислите по-малко за лошите неща в живота, все пак животът не винаги е толкова черен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Sashito
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 6:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Айзенк тест

Характерно за Вашата личност е изявената интроверсия, затвореност и самодостатъчост. Вие не се нуждаете непременно от нови връзки и контакти, предпочитате самостоятелни дейности, утвърждаващи индивидуалността Ви и срещи със стари приятели и познати.

Отличавате се с трезва оценка за себе си и своето място в света. Отстояването на всякакви крайни позиции е чуждо на Вашата личност.

Вие умеете успешно да контролирате своите притеснения и страхове. Дори да Ви се случи да загубите почва под краката си, бързо преодолявате подобно състояние.
Върнете се в началото
GAGA
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Местожителство: VARNA

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 1:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо искам да отбележа че след теста директно оставям впечатленията си тук без да прочета нито едно от вашите мнения, за да съм възможно най-безпристрасна. И да ви кажа НИКОГА НЕ СЪМ ЧЕЛА ПО ТОЧНО ОПИСАНИЕ НА ХАРАКТЕРА СИ. Даже не предполагах че е възможно това да ми го покаже един тест. Сега смятам да почета.
Върнете се в началото
GAGA
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ЛЕЙДИ резултатите са ми точно като на Bibini два отговора по нагоре от моя. Ще ми се да прочета мнението ти. Предварително благодаря.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 3:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хей Гага,

Ти си много изразен Холерик - високи стойности на емоционална нестабилност и високи стойности на екстраверсия Smile

Агресивен, импулсивен, активен, променлив, често се вълнува, изпада в гняв, не контролира емоциите си. Smile
Общителен, търси нови контакти, обича да споделя. Приятел събеседник.
GAGA
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 4:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ХА знам си аз......... угода нямам Laughing каквото и да стане все не е на мойто Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile Ами опитай да се бориш със себе си за щастието си Smile Промени малко гледната точка за нещата и се опитай да стиснеш зъби за малко повече търпение Smile

Аз също съм Холерик и това толкова добре ме описва. И знам по себе си, че правя от мухата слон, че лесно се паля и лесно ми минава...смея се, карам се след 20 мин Smile и ей такива неща. Но от известно време се опитвам да не съм толкова емоционална и гневна. Да се науча да сдържам и да не обвинявам винаги другите. Загледах се, че лесно обвинявам, но когато попадна в ситуация - действам сходно. И зпочнах да се опитвам да не съдя толкова бързо за нещата. Абе.. не сме лесни характери. тези, които са до нас - са златни хора, че ни търпят... Smile
spell
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 6:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Характерно за Вашата личност е умението да общувате с много хора без да разпилявате чувствата си и да губите трезвата си оценка за Вашето Аз. Вие умеете да извличате новото от всяка връзка и едновременно с това държите на старите си познати и контакти.

Замислете се дали винаги сте прав по отстояваните от Вас позиции, може би понякога наистина грешите?

Здрасти на всички и от мен!Горе-долу вярно(за теста)
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 6:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей spell и привет в нашия форум Smile

И ти си към групата на холериците. По-горе на Гага съм описала чертите.
Екстраверт и високи нива на емоционална нестабилност.
Психотизма си говори сам.
spell
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 6:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди,когато си правих този тест,резултата беше в полза на ИНТРОВЕРСИЯТА.Хората се променят....Винаги съм обичала нормалното човешко общуване,но обстоятелствата при мен бяха такива,че предпочитах да "говоря сама със себе си" Very Happy .Откакто намерих своята "половинка" и получих опората,от която се нуждаех,в негово лице,нещата са различни.
За холерика-да,аз съм си типичен представител Very Happy
За отстояваните позиции-понякога заставам на "грешната"страна само защото човека отсреща хем не разбира за какво говори,хем не ми харесва........ Laughing
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 7:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Даааам, аз съм се хващала че защитавам едно и също нещо от двете страни. Преди особено спора беше най-важен. Идеята да се пребориш - ако той е на едното мнение, защитаваш другото.. както каза - особено ако не ми е симпатичен човека.
moriss
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Май 23, 2008 2:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Характерно за Вашата личност е изявената екстраверсия и отвореност към света. Вие свободно изразявате желанията и чувствата си, метафорично казано сте насочен навън. Непрекъснато се стремите към осъществяването на нови контакти и активно общуване с околните.

Вие не се притеснявате излишно, рядко губите почва под краката си. Прекалената тревожност и безспокойство са сравнително чужди за Вас състояния.

Хм Иначе по зодия сам Овен Very Happy
Върнете се в началото
poopo
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Юни 02, 2008 3:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Айзенк тест

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Юни 02, 2008 4:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

poopo - чист холерик Smile

Агресивен, импулсивен, активен, променлив, често се вълнува, изпада в гняв, не контролира емоциите си.
Общителен, търси нови контакти, обича да споделя. Приятел събеседник.

Емоционалната нестабилност е причината за паническото разстройство. Т.е не причината, а предпоставката, която е нужна да се има по рождение, за да се развияе разстройството.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї