Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 1:10 am Заглавие: Re: Тест - ЕКСТРОВЕРСИЯ или ИНТРОВЕРСИЯ, НЕВРОТИЗЪМ, ПСИХТИЗ
lady-to написа:
-Екстроверсията е:откритост, ориентация към външният свят.
-Интраверсията - обратното - ориентация към вътрешния ни свят, към себе си. Затворени хора, не обичат да са център на внимание.
-Невротизъм - наличие на силна тревожност, страх, безспокойство от тип "ами ако...?"(ако е във високи степени). В ниски - обратното.
-Психотизъм - това не е дали сте луди, а по-сково екстравагантност.
Вашият резултат по скалата ЕКСТРОВЕРСИЯ - ИНТРОВЕРСИЯ:
Характерно за Вашата личност е изявената интроверсия, затвореност и самодостатъчост. Вие не се нуждаете непременно от нови връзки и контакти, предпочитате самостоятелни дейности, утвърждаващи индивидуалността Ви и срещи със стари приятели и познати.
Вашият резултат по скалата за ПСИХОТИЗЪМ:
Не смятате ли, че отдавате прекалено голямо значение на непременната изява на уникалността на Вашата личност ? Замислете се за околните, не ги ли пропускате често, зает със собствената си особа?
Вашият резултат по скалата за НЕВРОТИЗЪМ:
Вие умеете успешно да контролирате своите притеснения и страхове. Дори да Ви се случи да загубите почва под краката си, бързо преодолявате подобно състояние.
Змей, ти си флегматик - пасивен, внимателен, спокоен, надежден, дистанциран. Интраверт и емоционално стабилен. относно психотизма ти - то си е казано всичко. Помисли дали има такъв елемент при теб и ако има дали той ти помага или пречи и дали би искал да се справиш или да задържиш тази черта на характера си.
Характерно за Вашата личност е умението да общувате с много хора без да разпилявате чувствата си и да губите трезвата си оценка за Вашето Аз. Вие умеете да извличате новото от всяка връзка и едновременно с това държите на старите си познати и контакти.
Не смятате ли, че отдавате прекалено голямо значение на непременната изява на уникалността на Вашата личност ? Замислете се за околните, не ги ли пропускате често, зает със собствената си особа?
Вие сте прекалено загрижен и тревожен човек. Често Ви се случва да сте обхванат от понякога излишни страхове и състояния на безспокойство. Постарайте се да мислите по-малко за лошите неща в живота, все пак животът не винаги е толкова черен.
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 8:55 pm Заглавие:
Вашият резултат от ЕКСТРОВЕРСИЯ-ИНТРОВЕРСИЯ- х-но за Вашата личност е изявената интроверсия,затвореност и самодостатъчност.Вие не се нуждаете непременно от нови връзки и контакти, предпочитате самостоятелни дейности, утвърждаващи индивидуалността Ви и срещи със стари приятели и познати.
Вашият резултат по скалата ПСИХОТИЗЪМ- замислете се дали винаги сте прав по отстояваните от Вас позиции, може би понякога наистина грешите.
Вашите резултати по скалата НЕВРОТИЗЪМ- не се притеснявате излишно, рядко губите почва под краката си. Прекалената тревожност и безпокойство са сравнително чужди за Вас състояния. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
ще целуваш букви вместо устни
ще прегръщаш кръста вместо мен."
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 12:39 am Заглавие:
Здравей, Лейди,
Тестът на Айзенк има и скала социална желателност.
Струва ми се, че ако включиш и нея, резултатите мъ-ъ-ъничко ще се попроменят
или повечко, та чак до невалидни понякога _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 6:05 pm Заглавие: За резултатите от теста
Характерно за Вашата личност е изявената екстраверсия и отвореност към света. Вие свободно изразявате желанията и чувствата си, метафорично казано сте насочен навън. Непрекъснато се стремите към осъществяването на нови контакти и активно общуване с околните.
Отличавате се с трезва оценка за себе си и своето място в света. Отстояването на всякакви крайни позиции е чуждо на Вашата личност.
Вие сте прекалено загрижен и тревожен човек. Често Ви се случва да сте обхванат от понякога излишни страхове и състояния на безспокойство. Постарайте се да мислите по-малко за лошите неща в живота, все пак животът не винаги е толкова черен.
Характерно за Вашата личност е изявената интроверсия, затвореност и самодостатъчост. Вие не се нуждаете непременно от нови връзки и контакти, предпочитате самостоятелни дейности, утвърждаващи индивидуалността Ви и срещи със стари приятели и познати.
Отличавате се с трезва оценка за себе си и своето място в света. Отстояването на всякакви крайни позиции е чуждо на Вашата личност.
Вие умеете успешно да контролирате своите притеснения и страхове. Дори да Ви се случи да загубите почва под краката си, бързо преодолявате подобно състояние.
Първо искам да отбележа че след теста директно оставям впечатленията си тук без да прочета нито едно от вашите мнения, за да съм възможно най-безпристрасна. И да ви кажа НИКОГА НЕ СЪМ ЧЕЛА ПО ТОЧНО ОПИСАНИЕ НА ХАРАКТЕРА СИ. Даже не предполагах че е възможно това да ми го покаже един тест. Сега смятам да почета.
Ти си много изразен Холерик - високи стойности на емоционална нестабилност и високи стойности на екстраверсия
Агресивен, импулсивен, активен, променлив, често се вълнува, изпада в гняв, не контролира емоциите си.
Общителен, търси нови контакти, обича да споделя. Приятел събеседник. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Ами опитай да се бориш със себе си за щастието си Промени малко гледната точка за нещата и се опитай да стиснеш зъби за малко повече търпение
Аз също съм Холерик и това толкова добре ме описва. И знам по себе си, че правя от мухата слон, че лесно се паля и лесно ми минава...смея се, карам се след 20 мин и ей такива неща. Но от известно време се опитвам да не съм толкова емоционална и гневна. Да се науча да сдържам и да не обвинявам винаги другите. Загледах се, че лесно обвинявам, но когато попадна в ситуация - действам сходно. И зпочнах да се опитвам да не съдя толкова бързо за нещата. Абе.. не сме лесни характери. тези, които са до нас - са златни хора, че ни търпят... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Характерно за Вашата личност е умението да общувате с много хора без да разпилявате чувствата си и да губите трезвата си оценка за Вашето Аз. Вие умеете да извличате новото от всяка връзка и едновременно с това държите на старите си познати и контакти.
Замислете се дали винаги сте прав по отстояваните от Вас позиции, може би понякога наистина грешите?
Здрасти на всички и от мен!Горе-долу вярно(за теста)
И ти си към групата на холериците. По-горе на Гага съм описала чертите.
Екстраверт и високи нива на емоционална нестабилност.
Психотизма си говори сам. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Преди,когато си правих този тест,резултата беше в полза на ИНТРОВЕРСИЯТА.Хората се променят....Винаги съм обичала нормалното човешко общуване,но обстоятелствата при мен бяха такива,че предпочитах да "говоря сама със себе си" .Откакто намерих своята "половинка" и получих опората,от която се нуждаех,в негово лице,нещата са различни.
За холерика-да,аз съм си типичен представител
За отстояваните позиции-понякога заставам на "грешната"страна само защото човека отсреща хем не разбира за какво говори,хем не ми харесва........
Даааам, аз съм се хващала че защитавам едно и също нещо от двете страни. Преди особено спора беше най-важен. Идеята да се пребориш - ако той е на едното мнение, защитаваш другото.. както каза - особено ако не ми е симпатичен човека. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Характерно за Вашата личност е изявената екстраверсия и отвореност към света. Вие свободно изразявате желанията и чувствата си, метафорично казано сте насочен навън. Непрекъснато се стремите към осъществяването на нови контакти и активно общуване с околните.
Вие не се притеснявате излишно, рядко губите почва под краката си. Прекалената тревожност и безспокойство са сравнително чужди за Вас състояния.
Агресивен, импулсивен, активен, променлив, често се вълнува, изпада в гняв, не контролира емоциите си.
Общителен, търси нови контакти, обича да споделя. Приятел събеседник.
Емоционалната нестабилност е причината за паническото разстройство. Т.е не причината, а предпоставката, която е нужна да се има по рождение, за да се развияе разстройството. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 3 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети