Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Тест - ЕКСТРОВЕРСИЯ или ИНТРОВЕРСИЯ, НЕВРОТИЗЪМ, ПСИХТИЗЪМ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
cry
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пон Авг 18, 2008 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
cry - холерик. Експтраверт/емоционално нестабилен; психотизма - то си говори само, мож би е от възрастта ти или просто от нагласите. Това е нещо, което е отличително за теб

Нещо не можах да разбера. Аз по принцип си имам паник атаки и то от доста време. След като родих може би повече, заради страховете свързани с детето. Може ли малко по-разширено да ми обясните, това което виждате от резултатите? Аз съм от скоро сред вас и още не съм изчела всичко.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Авг 18, 2008 5:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кое да обясня повече? Smile

Екстраверт съм го описала в началото на тази тема - ако искаш можеш да почетеш там и ако имаш въпроси, ще се опитам да отговоря.

Другото е емоционалната нестабилност - комбинацията от тези - екстраверт/интраверт и дали е емоционално стаилен или не човекът определя 4 типа хора. Ти си холерик.

От наблюдения тук ми се струва, че холериците са с панически атаки...

Хмм.. заслужава си да се направи една емпирична на тази тема, ако някой по-велик ум от мен, вече не го е открил през 10-та и дълбокия сняг Wink
deanne
Наш човек
Наш човек

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Авг 18, 2008 6:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Направих теста още веднъж, за да видя има ли разлики и открих, че има и не им се зарадвах много, в скала невротизъм

Вашият резултат по скалата ЕКСТРОВЕРСИЯ - ИНТРОВЕРСИЯ:
Характерно за Вашата личност е открояващата се интроверсия и самодостатъчност. Вие не държите непременно да осъществявате нови контакти и да разкривате чувствата и впечатлемията си пред останалите. Предпочитате срещи с добри приятели и сравнително самостоятелни дейности.

Вашият резултат по скалата за ПСИХОТИЗЪМ:
Замислете се дали винаги сте прав по отстояваните от Вас позиции, може би понякога наистина грешите?

Вашият резултат по скалата за НЕВРОТИЗЪМ:
Вие сте прекалено загрижен и тревожен човек. Често Ви се случва да сте обхванат от понякога излишни страхове и състояния на безспокойство. Постарайте се да мислите по-малко за лошите неща в живота, все пак животът не винаги е толкова черен.
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 1:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Смяташ ли, че не отговаря?

И с какво се различават отговорите от миналия път - в коя скала?
deanne
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 1:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами според мен съм винаги права, но то вероятно всеки мисли така.

Тук е разликата:

1.Преди
Цитат:

Вашите резултати по скалата НЕВРОТИЗЪМ- не се притеснявате излишно, рядко губите почва под краката си. Прекалената тревожност и безпокойство са сравнително чужди за Вас състояния.

2. Сега
Цитат:
Вие сте прекалено загрижен и тревожен човек. Често Ви се случва да сте обхванат от понякога излишни страхове и състояния на безспокойство. Постарайте се да мислите по-малко за лошите неща в живота, все пак животът не винаги е толкова черен.

А аз лично смятам, че не съм прекалено тревожен, загрижен-да, но не и тревожен. Не бих казала, че често, ами че понякога ми се случва да появят излишни страхове, безпокойства. А за живота мисля в черно-да, но определено не съм прекалено тревожна-тревожа се прекалено само за нещата, за които ми пука, а за другите изобщо не се тревожа.
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 1:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Зависи како приемаш под "тревожност". Тревожността е именно чувство на безспокойство, нервност, напрежение - понякога без видима причина.

Тревожността е във въпросите "ами ако", "дали", "ами ако.." и главно в негативното мислене на тези въпроси - т.е всички хора мислят хипотези с ами ако, дали и тн, но при тревожните хора - тези въпроси са обагрени в черно.

От какво мислиш, че може да произтича разликата в резултатите?
deanne
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 2:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Под тревожност имам предвид точно безпокойство и нервност.

Но при тревожност имам предвид не да си задавам въпроси-ами сега ако ? , ами тревожност е да си кажа-леле, сега със сигурност ще се случи това, как я докарах дотук, как можах да сбъркам толкова, не просто няма измъкване Confused В същото време, това да е нещо, което съм си въобразила, тоест вероятността това да се случи да е почти под нулата, тоест почти невъзможна. Като на няколко пъти се случи безпричинно да си втълпявам, че сега ще се случи еди си какво осъзнах, че аз само си въобразявам, ама пак си ме е страх де-пфюю, добре че се случва рядко.

А защо има разлика в резултатите-ами вероятно, защото когато правих теста първия път трудно може да се каже, че имах желание за нещо или по-точно не ме интересуваше почти нищо, щото и в момента нямам желание за почти нищо, та не е от това предполагам. Сега съм може би по-притеснена- идва септември, последният ми 15ти септември, след това последният ми рожден ден, след това балът, след това изпитите-изобщо най-тежката година, която определено нямам желание да преживея и може би фактът, че ми предстоят тези неща ме прави по-притеснена.
Може да има разлика в резултатите и ако съм се променила.
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 2:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези промени и тези неща, които ти предстоят повишават тревожността ти, защото се повишава и страха от това - "дали ще се справя" Wink

А може би си била по-искрена в отговорите?
deanne
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 3:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Тези промени и тези неща, които ти предстоят повишават тревожността ти, защото се повишава и страха от това - "дали ще се справя"
-дааа, така е Confused или по-точно, когато знаеш, че няма да се справиш Sad

Цитат:
А може би си била по-искрена в отговорите?
-кога-тогава или сега? Искрена спрямо кого-пред себе си би трябвало винаги да съм искрена, а пред вас- защо да не съм?!

Мисля, че има по малко вярно и от двете. Има моменти, в които се усещам толкова провалена в нещо, че си казвам-вече за нищо не ми пука, просто няма за какво, провалих се тотално, какво да искам от себе си след като не постигам нищо, какво да искам от другите като не мога аз да постигна каквото и да било и така се стига до това, че отивам в едната крайност. Друг път (може съвсем без причина) да започна да се притеснявам за нещо, случвало ми се е и да плача веднъж-ей така от притеснение, от чувство на безсилие и се тюхкам.

Чудя се обаче, кое е по-вярно-аз съм непукист или аз съм много тревожен човек или пък истината е някъде по средата. Много искам да разбера, а за съжаление разбрах колко много не се познавам и не знам почти нищо за себе си, знам само какво обичам като напитки и храни, като спорт, но нямам идея какво искам, дори да имам идея какво искам, не знам защо, един ден искам едно, друг ден друго, един ден съм готова да направя всякаква глупост, друг ден- кисна цял ден в леглото или пред компютъра. Но искам да разбера коя съм, искам, защото трябва да знам коя съм, за да знам с кой си имам работа.
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 3:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А може ли да си много тревожна и именно тази тревожност и постоянния страх, че ще се провалиш - да са те направили непукист?

Т.е с идеята - аз така и така ще се проваля - защо да опитвам с каквото и да е.

Аз мисля, че ти имаш просто много силна неувереност - за себе си и за възможностите ти - и тази неувереност те кара да не се харесваш...
deanne
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 3:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
А може ли да си много тревожна и именно тази тревожност и постоянния страх, че ще се провалиш - да са те направили непукист?
-ами аз не съм постоянно непукист, понякога съм много тревожна. Но нещата вървяха в този ред досега-полагам неимуверни усилия, за да постигна нещо и в същото време адски много се притеснявам дали ще стане (това се изразява и физически) и накрая то не става, за да не се тръшна на леглото го подминах този факт, но станах непукист, казах си-аз какво си въобразявах, че от мен може да стане нещо, че ще успея въпреки старанието, та аз никога не успявам, какво си мислех, че ще се промени.
Това беше доскоро, сега- предстои ми нещо много важно, но аз така или иначе ще се проваля, изобщо заслужава ли си-не усилията, те си заслужават, защото след като не ме бива заслужавам нещо като наказание, а това е именно да се измъчвам полагайки огромни усилия в нещо, което няма да стане. Поради тези огромни усилия капвам, недоспала съм, изнервена, адски преуморена и това е моето наказание. Заслужавам ли изобщо да постигна нещо, явно не, но защо?

Цитат:

Т.е с идеята - аз така и така ще се проваля - защо да опитвам с каквото и да е.
-ми засега не се е случвало. Някак се чувствам длъжна да опитам, защото всички ми казват, че това че съм се провалила веднъж не означава, че няма да успея втори път, същевременно усилията, които полагам са и наказание, за това че не мога.
Цитат:

Аз мисля, че ти имаш просто много силна неувереност - за себе си и за възможностите ти - и тази неувереност те кара да не се харесваш
-да, определено не се харесвам, а на моменти се и мразя, например моментите, когато се провалям. Не се харесвам, защото се провалям и не успявам в нищо. Нещата вървят в следния ред неувереност<=провал=>омраза или нехаресване на себе си.
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 3:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Смяташ ли, че това може да се промени - щом сама описваш кръга, в който попадаш - как смяташ, че трябва да се излезне от него?
deanne
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 4:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами трябва да постигна това, което искам. Но как ще го постигна с цялата неувереност, която притежавам. Значи трябва да си набавя увереност, и стигнахме до трудната част.

Сетих се и за едно по забавно решение, имаме кръг, описан около тъпоъгълен триъгълник, правим височина към тъпия ъгъл и сме вън от кръга Laughing
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
Crafter
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Окт 17, 2008 9:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Характерно за Вашата личност е изявената интроверсия, затвореност и самодостатъчост. Вие не се нуждаете непременно от нови връзки и контакти, предпочитате самостоятелни дейности, утвърждаващи индивидуалността Ви и срещи със стари приятели и познати.

Отличавате се с трезва оценка за себе си и своето място в света. Отстояването на всякакви крайни позиции е чуждо на Вашата личност.

Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Окт 17, 2008 10:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Crafter - Меланхоник. Отличителни черти са тревожен, плах, песимист, резервиран, склонен към депресии.

Предразположен към панически атаки.

Сега още повече съм сигурна, че паническите атаки ще изчезнат, ако се промени мисленето - малко позитивна мисъл и повече действие. Опитай да не се спираш, когато те е страх от нещо, а го направи - не избягвай ситуациите, които те плашат. Когато това стане твоят нов модел - паническите атаки ще заглъхнат.
avis
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Окт 30, 2008 9:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Айзенк тест

Характерно за Вашата личност е умението да общувате с много хора без да разпилявате чувствата си и да губите трезвата си оценка за Вашето Аз. Вие умеете да извличате новото от всяка връзка и едновременно с това държите на старите си познати и контакти.

Замислете се дали винаги сте прав по отстояваните от Вас позиции, може би понякога наистина грешите?

Вие умеете успешно да контролирате своите притеснения и страхове. Дори да Ви се случи да загубите почва под краката си, бързо преодолявате подобно състояние.

Smile
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Окт 30, 2008 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сангвиник Smile Екстраверт и емоционално стабилен.
avis
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Окт 30, 2008 9:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mерси за бързия отговор! Smile Много интересен тест.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Окт 30, 2008 9:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

дружелюбен, лесно общува, приказлив, безгрижен, обича да излиза навън, обича да е лидер.
Това са характеристиките на сангвиника. А има и още ако искаш, може в интернет да напишеш сангвиник и да видиш какво ще намериш Smile
avis
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Окт 30, 2008 10:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
дружелюбен, лесно общува, приказлив, безгрижен, обича да излиза навън, обича да е лидер.
Това са характеристиките на сангвиника. А има и още ако искаш, може в интернет да напишеш сангвиник и да видиш какво ще намериш Smile

Да, мерси, и преди ми се е падало , че съм Сангвиник от подобни тестове, значи наистина клоня към този темперамент. Макар, че за приказлив - не мога да кажа, че това е едно от качествата ми , но за сметка на това наистина общувам лесно..Smile)а и повечето от характеристиките са верни. Но като се замисля характера на човек е съвкупност и от много други фактори. Smile..
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 5 от 6

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї