Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Тест - ЕКСТРОВЕРСИЯ или ИНТРОВЕРСИЯ, НЕВРОТИЗЪМ, ПСИХТИЗЪМ
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 8:35 pm    Заглавие: Тест - ЕКСТРОВЕРСИЯ или ИНТРОВЕРСИЯ, НЕВРОТИЗЪМ, ПСИХТИЗЪМ Отговорете с цитат

-Екстроверсията е:откритост, ориентация към външният свят.
-Интраверсията - обратното - ориентация към вътрешния ни свят, към себе си. Затворени хора, не обичат да са център на внимание.
-Невротизъм - наличие на силна тревожност, страх, безспокойство от тип "ами ако...?"(ако е във високи степени). В ниски - обратното.
-Психотизъм - това не е дали сте луди, а по-сково екстравагантност.

Направете си тест. Тук http://www.kak-da.info/website/test1.html

и кажете какви са резултатите.

Не преписвайте Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Нед Фев 04, 2007 12:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Айзенк тест

ЕКСТРОВЕРСИЯ - ИНТРОВЕРСИЯ:
Характерно е открояваща се интроверсия

ПСИХОТИЗЪМ:
-трезва оценка за себе си и своето място в света. Отстояването на всякакви крайни позиции ви е чуждо.

НЕВРОТИЗЪМ:
- не се притеснявате излишно, рядко губите почва под краката си. Прекалената тревожност и безспокойство са сравнително чужди за Вас състояния.

Туй ми каза Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Фев 04, 2007 8:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това са доста добри резултати. Показва и какъв тип човек си - обичаш ли да си център на внимание? или предпочиташ ли да си правиш нещо сам или с хора - познати, непознати - навън? Според този резултат ти си затворен тип . т.е предпочиташ да си предимно единак, намираш комфорт в себе си - интересен си си така да се каже. Интровертния тип се мотивира от наказание, за разлика от екстраверта,който се мотивира от награда. Интровертните хора са обикновено добри в това, с което се занимават - те са добри в една област и си копаят в нея. По-силни са в по-точните науки. Според показателите ти си в зоната "флегматик" - пасивен, вниматилин, спокоен, надежден, дистанциран.
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 4:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Направо мъж мечта а Wink
...само с точните науки нещо не се връзва...освен събиране и умножение с другите функции съм скаран Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 5:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Под точни науки имам предвид - нехуманитарни. Т.е архитектура, инженер, компютри и тн. Някаква заетост, която не изисква въображение толкова, както и общуване с много хора.
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 5:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ти кажа хич не ми се общува с много хора...ама нали трябва и да се работи а и преди и сега все с хора ми е работата..мама му стара Very Happy ...мисля да отида в манастир ама пък пустите му семейни задължения поети на млади години...сега се налага да чакам до пенсия Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
bra1nless
Подрастващ
Подрастващ

Местожителство: около София

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 10:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ЕКСТРОВЕРСИЯ - ИНТРОВЕРСИЯ:
-общувате с много хора без да разпилявате чувствата си и да губите трезвата си оценка себе си. Вие умеете да извличате новото от всяка връзка и едновременно с това държите на старите си познати и контакти.

ПСИХОТИЗЪМ:
-отдавате прекалено голямо значение на изява на уникалността на си. Замислете се , не пропускате ли често околните, зает със собствената си особа?

НЕВРОТИЗЪМ:
-рядко губите почва под краката си.
Върнете се в началото
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 10:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Обе сигурно си юник вече 5- ти ден не си спрял, кат глееам Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 10:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Брейн Ти си по-скоро екстроверт, но не си силно изявен. би могло даже да се каже, че не си характерен екстраверт. За психотизма - то си говори само. а за Невротизма - означава, че си емоционално стабилна личност. Твоят тип е Сангвиник - дружелюбен, лесно общува, приказлив, безгрижен, обича да излиза навън, обича да е лидер.
bra1nless
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 11:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Брейн Ти си по-скоро екстроверт, но не си силно изявен. би могло даже да се каже, че не си характерен екстраверт. За психотизма - то си говори само. а за Невротизма - означава, че си емоционално стабилна личност. Твоят тип е Сангвиник - дружелюбен, лесно общува, приказлив, безгрижен, обича да излиза навън, обича да е лидер.

....и тебе те обичам след толкова комплименти :-*.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 6:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ми се радвай толкова де, аз само разшифрирам и обяснявам. Ако има още въпроси- ще ги поема мъжки!!!
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 9:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз предпочитам да го поемеш по женствено Wink
Върнете се в началото
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 9:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Екстроверсия-Интроверсия:
-отвореност към света,свободно изразяване на желания и чувства,стремеж към осъществяване на нови контакти

Психотизъм:
-"Замислете се дали винаги сте прав по отстояваните от вас позиции,може би понякога наистина грешите".

Невротизъм:
-няма излишно притеснение,рядко губите почва под краката..
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 6:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Такааа Лили. Това означава, че ти си Сангвиник - дружелюбен, лесно общува, приказлив, безгрижен, обича да излиза навън, обича да е лидер. Ти си изявен екстраверт, с добра емоционална стабилност. Психотизма, както казах и на Брейн - си говори само за себе си. Тази скала измерва екстравагантност - отличителни черти на характера, които не е задължително да са психота, но понякога, когато има крайни резултати, може да се открие отклонение. Вие сте в нормата, но по-различни в някои отношения.
Тоест този резултат, показва, че често спорите за спорта, като сте сигурни в правотата си - трудно приемате чуждо мнение.
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 6:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lili, идваш ли на среща с мен? Very Happy
Върнете се в началото
bra1nless
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 8:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Психотизма, както казах и на Брейн - си говори само за себе си. Тази скала измерва екстравагантност - отличителни черти на характера, които не е задължително да са психота, но понякога, когато има крайни резултати, може да се открие отклонение.

Е кво по-крайно от мойто? Май при мен може да се открият отклонения, така ли? Ма какво да направя, че съм толкова НЕВЕРОЯТНО ПРЕКРАСЕН Laughing
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Мар 04, 2007 10:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази скала измерва екстравагантност - отличителни черти на характера, които не е задължително да са психота, но понякога, когато има крайни резултати, може да се открие отклонение.

Аз пък нещо не разбрах точно какво имаш в предвид.Поясни ми моляте да не взема да прекаля Rolling Eyes Laughing Laughing
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Мар 04, 2007 11:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята е такава. Психотизмът измерва не дали сме луди, или имаме психични отклоненя, а по-скоро, по-изявени хактерни черти. Ексртавагантност. Това са индивидуални особености. Примерно, при Брейн (давам го него за пример, защото от тези които са написали резултатите си, само той е с по-различни и ти) негова отличителна черта е това, че той има повишена оценка за себе си. Характерно за него е чувството за уникалност. Това не е наличие на отклоненя или психични болести, а просто различна черта, която е по-силно изразена. При теб е това, че в повече случаи ти смяташ твоето мнение за правилно, не приемаш чуждо мнение лесно (евентуално, само талкувам резултатите). Това, може да означава също, че имаш изградени вече разбирания за много неща, за които силно вярваш в правотата си, дори и те да не са точно така. Някакав вид по-различна преценка на нещата имате, която ако откриете като черта в себе си - или можете да я промените или да ви харесва и да си я подчертаете.
lili
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 11:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ми хареса този тест,още повече анализа върху моите резултати направени от Лейдито.Всичко това знаех за себе си,но е интересно когато го разбереш и от друг човек.Тъй като съм зодия Близнаци понякога съм толкова объркана,че не знам дали въобще имам точно мнение за каквото и да било.Сега поне за тези които коментираме ще бъда сигурна,а на мен такава характеристика(ако може така да се каже)ми харесва. Razz
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Мар 06, 2007 12:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Лили, смяташ ли, че резултатите са вярни? Т.е смяташ ли, че отговарят на характера и представата ти за себе си?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї