Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 10:42 pm Заглавие: Спорт и релакс с Йога!
Йогата за разлика от останалите спортове е много отпускаща и полезна.Скоро бяхме за първи път с една приятелка и мисля, че и на двете доста ни хареса!Раздвижваш места, който досега не си раздвижвал и са били в пълен покои, места който често болят и ни карат да се чустваме неконфортно.Често седим в неправилни пози напрягаме места по тялото и ето има начин да поправим това, което сами си причиняваме.Йогата е много лечебно и поучително изкуство, помагаме не само на тялото, а и на душата!От малкото което видях на първото ми ходене на йога, знам че е супер и който има желание нека да опита!А който е ходил нека да сподели с нас тръпката!А поне според мен йогата си е голяма тръпка!Как мислите можете ли да се съсредоточите и да се отпуснете в някоя поза, до толкова, че да заспите? _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 7:44 pm Заглавие:
Ооо да, след първите ми сблъсъци с Йога открих че имам мускули на най-невероятни места. Всичко ме болеше! Но определено човек се чувства жив
За анкетата - лично аз предпочитам плуване, но хигиената в басейните, които съм посещавала е... какво да ви кажа...
Затова си чакам търпеливо лятото и морето. _________________ Луда съм, еййй!
Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 11:30 pm Заглавие:
Не съм ходил на йога, но смятам, че спорта е необходим при нашето статично ежедневие. Какъвто и да било спорт е по-добре от нищо. Лично мое мнение е че фитнесът е спортът, чрез който можеш да оформиш добро тяло за най-малко време . Плуването е хубаво, също. Гласувам за фитнес и да живеят стегнати дупета и коремчета на сладките момиченца (18+ ) PDT_004 _________________ Не можеш да промениш миналото, затова промени бъдещето!
Не ми се спори Бра1нлесс,
но искам да ти кажа, че грешиш плуването е най- добрия начин и да се оформиш и да се стопиш бързо.Когато плува за един час, човек гори 400ккл, което означава,че гори много повече от колкото да бяга за 1 час.Освен това, когато човек плува работи за всички мускули.Е ти сам си направи сметката с кое се оформяш по-бързо.
А относно йогата, да тя е и учение и спорт нещо, като бавна гимнастика с която раздвижваш тялото,освен това е и лечение за много болести, това научих последния път когато бях на курс!Нещо като 3в1,за тялото,за душата и за здравето! _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 5:13 pm Заглавие:
Много странно, уж се пише за йога, пък повече говорите за плуване. Може да се измисли нещо като подводна йога, комбинация от двата спорта. Да плуваш на лотус сигурно е яко _________________ Който умира с възторг, нека се пази от възкресение.
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 11:07 pm Заглавие:
Angel написа:
Много странно, уж се пише за йога, пък повече говорите за плуване. Може да се измисли нещо като подводна йога, комбинация от двата спорта. Да плуваш на лотус сигурно е яко
Нищо чудно вече да е измислена _________________ Луда съм, еййй!
Аз мисля, че йогата си е повече женски спорт. Не заради друго, ами защото мъжете са по-неразтегливи. Но като се замисля има и много мъже. Интересно ми е, дали разтегливостта е по рождение даденост или е въпрос на тренировки?
Аз мисля, че йогата си е повече женски спорт. Не заради друго, ами защото мъжете са по-неразтегливи. Но като се замисля има и много мъже. Интересно ми е, дали разтегливостта е по рождение даденост или е въпрос на тренировки?
Струва ми се,че доста се принизява същността на понятието йога,като се определя като спорт.Да се смята йогата за спорт е несериозно.
Това е духовна техника,развита и прилагана изключително от мъже в древността и е свързана с ротацията на някой мъжки енергийни принципи като практическа реализация на вътрешен и външен самоконтрол.Това значи,че по своята истинска природа,йогата не би могла да се третира като по-скоро "женски спорт",а като помощно средство за придобиване на някой знания,и то еднакво приложима и за двата пола..
А това с разтегливостта не е съвсем вярно.Мъжете са много по-лесно разтегливи и гъвкави,само че в много по-ранна възраст,в сравнение с жените,но те са в състояние много по-бързо да губят това свойство при липса на достатъчно упражнения.
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 1:11 am Заглавие: Re: Спорт и релакс с Йога!
mishleto написа:
Как мислите можете ли да се съсредоточите и да се отпуснете в някоя поза, до толкова, че да заспите?
Хехе,точно днес се сбъсках с този проблем Попринцип ходя на йога веднъж седмично след/преди училище и когато съм 1ва смяна може да се окаже доста приспивно занимание. Днес например ни караха да се отпуснем за известно време без да правим абсолютни никакви движения. Ииии аз така направих,обаче след около 5 мин установих,че съм леко позаспала ужас
Иначе по темата-плуването е универсален и страшно здравословен спорт и ако имах повече време,бих се занимавала именно с това А пък за йогата-не я приемам за спорт,чиста философия е. И да,помага много за освобождаване на ума от всякакви досадни ежедневни проблеми
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети