Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Знаете ли, че...?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Клюки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Сря Мар 14, 2007 4:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Знате ли, че Стони е бил 17 години ченге Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Сря Мар 14, 2007 4:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoni написа:
Айде-е-е-е,Дон Вито изгоря... Surprised Laughing Surprised
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Сря Мар 14, 2007 5:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нема страшно дедо, аз не съм съд нито палач и най-отгоре спазвам призумцията "Невинен до доказване на противното" Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 10:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Dedoto написа:
Stoni написа:
Айде-е-е-е,Дон Вито изгоря... Surprised Laughing Surprised

Хехе, кой знае каква му е фамилията на Stoni... може да е Stoni de Vito
Laughing
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пет Мар 16, 2007 1:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Знаете ли че на всеки ден от седмицата съответства определен цвят?

Понеделник-зелено

Вторник-червено

Сряда-жълто

Четвъртък-синъо

Петък-розово

Събота-виолетово

Неделя-оранжево
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Пет Мар 16, 2007 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dedoto написа:

А в какво се изразява съответствието? В смисъл, от къде идва то и какво значи? Дай малко повече информация, моля Smile
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ghh написа:
Dedoto написа:

А в какво се изразява съответствието? В смисъл, от къде идва то и какво значи? Дай малко повече информация, моля Smile
Ами счита се,че всеки ден от седмицата се свързва със специфични планетни влияния и носи различни вибрации,откъдето и влияе на човек по различни начини.Всеки ден носи по нещо ново в себе си,което е характерно и уникално.Тези енергии се харектеризират и с цветово съотношение,които стимулират определени енергийни и мисловни конструкции.Има проучвания в тази посока,които удостоверяват,че дори визоализацията(представата)на съответния цвят ти помага да се хармонираш с излъчването на съответния ден и да си в много по-добра кондиция с външния свят и със себе си.А самите цветове проектират и стимулират различни въздействия върху човека според степента на неговото развитие и състояние.
Върнете се в началото
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Знаете ли,че няма мозъчен център на мисълта, нито на паметта. И все пак ние мислим и си спомняме. В действителност паметта е разпределена навсякъде в мозъка.В течение на живота ни, нашият опит оставя следи в изключително сложните мрежи, изградени от невроните.Мисленето и съзнанието остават загадка за науката. Но може да се твърди, че те са свързани със цялостната дейност на кортекса и с взаимодействията му с останалите части на тялото. Именно затова е невъзможно да се изобрети компютър, способен да мисли, освен ако той не бъде снабден с тяло и чувства.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е. Това го знам.
Също така е интересно, че информацията, която обработваме и запомняме е с асоциативни връзки. Т.е помним по категории. И когато нова дума научаваме, я причисляваме в дадена категория и след това когато я вадим нея, можем лесно да вадим и думите от тази категория. Ако запомните 10 думи, от които 3 са от един вид, по един или повече критерии,и се сетите 1 от тях после, е по-голяма вероятността да се сетите и другите 2 от колкото останалите 7.
Когато разпознаваме предмет или се запознаваме, гледаме да го причислим към група, в която имаме съвпадение на максимално количество качества еднакви.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Сря Мар 28, 2007 4:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dedoto написа:
Именно затова е невъзможно да се изобрети компютър, способен да мисли, освен ако той не бъде снабден с тяло и чувства.

Ами то и без това компютъра няма как да мисли. Той работи. Работи с ток, който тече по жички, по някаква програма, разработена от хора.
Винаги ми е било интересно как някои хора смятат компютрите за "умни", "зли" и т.н. А те са си просто машини...
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Сря Мар 28, 2007 4:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо се казва "Добър вечер", след като вечер е в женски род? Това е по-скоро въпрос към тези, които знаят. Винаги ми е било чудно...
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Оригиналното е Добра вечер. Но понеже се казва добър ден и е тръгнало добър вечер. Както и по задушница казват "БОг да прости", се сменя ударението - то не е правилно, но понеже главно бабите бутат традициите и обичаите а ние ги учим от тях - ги учим грешно, като копираме.
По тази тема и от къде идва Goodbye - Когато си е тръгвал някой са казвали "God be with you" Бог да е с теб. Но от бързината на изговаряне (опитайте и вие) се е получило съкращение, което със всяко поколение е губело корените сиSmile
Challenge
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Ное 21, 2007 8:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами знаете ли, защо на къщата на кокошките се казва кокошкарник, на свинете - свинарник, на кравите - краварник, а пък забележете където са делфините се казва делфинарИУМ !?
Вид дискриминация май...
Трябжа да се приравни...да стане делфинарник !Виж как звучи КОКОШКАРИУМ, КРАВАРИУМ и наи-сетне свинарИУМ

не знам и аз.... Smile
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Ное 21, 2007 8:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хаха, да не се бях замисляла за това.

Аз пък си мислех за друго. Как ви звучи - ЧОРАПОГАЩНИК....на мен тази дума ми е ужасна. Ако се замислиш по нея... ЧОРАПИ и ГАЩИ...ГАЩНИК..абе ужасно..приемаме я като термин все едно (или поне аз) и като се замислих един ден.. и...или ПОТНИК... от ПОТ Smile
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Съб Дек 08, 2007 10:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Знаете ли, че българският език е един от най-лесните за учен и говорене?
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Съб Дек 08, 2007 1:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Странно, аз знам че е доста труден за чужденците и им е доста тежко ученето на тия съгласувания, падежи и бла бла
minion_of_fire
Разбирач
Разбирач

Местожителство: Wild Rose Country

МнениеПуснато на: Съб Дек 08, 2007 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

L00P7R00P написа:
Знаете ли, че българският език е един от най-лесните за учен и говорене?

И аз мисля, че е доста труден за чужденците. Лесен е може би само за хора, дето са си полиглоти или знаят някой друг славянски език, пък и имат желание да го научат. LOOP, ти това от опит ли го знаеш или го прочете някъде ..?
L00P7R00P
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Съб Дек 08, 2007 11:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам наблюдения върху някои европейски езици.
И не мисля, че за чужденците е труден. Имах един даскал по английски, който много добре си говореше български. Лесен е, защото каквото чуваш, това пишеш. А пък и падежите хич не са сложни. Ако направим сравнение с руския, където са 6 падежа и всеки падеж си има различни правила за ползване, особености, простотии, нашият език си е като песен. Иначе езици, в които има много от буквите, които ги има в нашата азбука (латиницата например), са направо невъзможни за говорене. Вземете немския, френския, италианския. Там все едно човек се опитва да си върже езика на възел. Но това си е мое мнение. Не казвам, че трябва да се съгласявате.

lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Дек 09, 2007 8:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз определено не съм съглана. Не мисля, че е каквото чуваш това пишеш..защото ако е така.. нямаше и българите да правят толкова много правописни грешки. Аз смея да твърдя, че българите не познаваме езика си..хем го говорим толкова.
Да не говорим, че примерно американците те нямат Ц и не могат и да го произнесат..При това, има толкова времена на български, които аз съм сигурна, че и ти дори не гизнаеш Smile Wink. Аз като ги учих наскоро пак и ми стана лошо.. мислех, че си познавам езика.. ама не е така.
L00P7R00P
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Нед Дек 09, 2007 8:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, че българинът прави грешки е проблем на образователната система и запростяващата младеж (а и не само). А за термините: да! не ги знам, не ми и трябва. За какво ми е да знам какво е сегашно бъдещо време с не-знам-си-какво-си там подчинено. Пълни простотии, важното е да използваш езика и да не правиш грешки. Все пак не е въпрос всички да сме лингивсти.

ПП: Май се отклонихме малко от темата.

Знаете ли, че човешкото зрение, колкото и добре развито да си мислим, че е, всъщност е много по-зле развито от това на някои птици. Колибрито различава трите цвята, които ние различаваме: синьо, зелено и червено, а в допълнение и ултравиолетовата светлина. Това им позволява да получават много по-обхавтна представа за околния свят. Това е факт, който научих от Дискавъри Smile с тях водете следващия спор Smile

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Клюки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї