Знаете ли че на всеки ден от седмицата съответства определен цвят?
А в какво се изразява съответствието? В смисъл, от къде идва то и какво значи? Дай малко повече информация, моля
Ами счита се,че всеки ден от седмицата се свързва със специфични планетни влияния и носи различни вибрации,откъдето и влияе на човек по различни начини.Всеки ден носи по нещо ново в себе си,което е характерно и уникално.Тези енергии се харектеризират и с цветово съотношение,които стимулират определени енергийни и мисловни конструкции.Има проучвания в тази посока,които удостоверяват,че дори визоализацията(представата)на съответния цвят ти помага да се хармонираш с излъчването на съответния ден и да си в много по-добра кондиция с външния свят и със себе си.А самите цветове проектират и стимулират различни въздействия върху човека според степента на неговото развитие и състояние.
Знаете ли,че няма мозъчен център на мисълта, нито на паметта. И все пак ние мислим и си спомняме. В действителност паметта е разпределена навсякъде в мозъка.В течение на живота ни, нашият опит оставя следи в изключително сложните мрежи, изградени от невроните.Мисленето и съзнанието остават загадка за науката. Но може да се твърди, че те са свързани със цялостната дейност на кортекса и с взаимодействията му с останалите части на тялото. Именно затова е невъзможно да се изобрети компютър, способен да мисли, освен ако той не бъде снабден с тяло и чувства.
Така е. Това го знам.
Също така е интересно, че информацията, която обработваме и запомняме е с асоциативни връзки. Т.е помним по категории. И когато нова дума научаваме, я причисляваме в дадена категория и след това когато я вадим нея, можем лесно да вадим и думите от тази категория. Ако запомните 10 думи, от които 3 са от един вид, по един или повече критерии,и се сетите 1 от тях после, е по-голяма вероятността да се сетите и другите 2 от колкото останалите 7.
Когато разпознаваме предмет или се запознаваме, гледаме да го причислим към група, в която имаме съвпадение на максимално количество качества еднакви. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Сря Мар 28, 2007 4:57 pm Заглавие:
Dedoto написа:
Именно затова е невъзможно да се изобрети компютър, способен да мисли, освен ако той не бъде снабден с тяло и чувства.
Ами то и без това компютъра няма как да мисли. Той работи. Работи с ток, който тече по жички, по някаква програма, разработена от хора.
Винаги ми е било интересно как някои хора смятат компютрите за "умни", "зли" и т.н. А те са си просто машини... _________________ Луда съм, еййй!
Пуснато на: Сря Мар 28, 2007 4:58 pm Заглавие:
А защо се казва "Добър вечер", след като вечер е в женски род? Това е по-скоро въпрос към тези, които знаят. Винаги ми е било чудно... _________________ Луда съм, еййй!
Оригиналното е Добра вечер. Но понеже се казва добър ден и е тръгнало добър вечер. Както и по задушница казват "БОг да прости", се сменя ударението - то не е правилно, но понеже главно бабите бутат традициите и обичаите а ние ги учим от тях - ги учим грешно, като копираме.
По тази тема и от къде идва Goodbye - Когато си е тръгвал някой са казвали "God be with you" Бог да е с теб. Но от бързината на изговаряне (опитайте и вие) се е получило съкращение, което със всяко поколение е губело корените си _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Ами знаете ли, защо на къщата на кокошките се казва кокошкарник, на свинете - свинарник, на кравите - краварник, а пък забележете където са делфините се казва делфинарИУМ !?
Вид дискриминация май...
Трябжа да се приравни...да стане делфинарник !Виж как звучи КОКОШКАРИУМ, КРАВАРИУМ и наи-сетне свинарИУМ
не знам и аз.... _________________ Не страдам от психично разстройство.Наслаждавам му се!
Аз пък си мислех за друго. Как ви звучи - ЧОРАПОГАЩНИК....на мен тази дума ми е ужасна. Ако се замислиш по нея... ЧОРАПИ и ГАЩИ...ГАЩНИК..абе ужасно..приемаме я като термин все едно (или поне аз) и като се замислих един ден.. и...или ПОТНИК... от ПОТ _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Знаете ли, че българският език е един от най-лесните за учен и говорене? _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Странно, аз знам че е доста труден за чужденците и им е доста тежко ученето на тия съгласувания, падежи и бла бла _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 183 Местожителство: Wild Rose Country
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 10:23 pm Заглавие:
L00P7R00P написа:
Знаете ли, че българският език е един от най-лесните за учен и говорене?
И аз мисля, че е доста труден за чужденците. Лесен е може би само за хора, дето са си полиглоти или знаят някой друг славянски език, пък и имат желание да го научат. LOOP, ти това от опит ли го знаеш или го прочете някъде ..? _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни.
Имам наблюдения върху някои европейски езици.
И не мисля, че за чужденците е труден. Имах един даскал по английски, който много добре си говореше български. Лесен е, защото каквото чуваш, това пишеш. А пък и падежите хич не са сложни. Ако направим сравнение с руския, където са 6 падежа и всеки падеж си има различни правила за ползване, особености, простотии, нашият език си е като песен. Иначе езици, в които има много от буквите, които ги има в нашата азбука (латиницата например), са направо невъзможни за говорене. Вземете немския, френския, италианския. Там все едно човек се опитва да си върже езика на възел. Но това си е мое мнение. Не казвам, че трябва да се съгласявате. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Аз определено не съм съглана. Не мисля, че е каквото чуваш това пишеш..защото ако е така.. нямаше и българите да правят толкова много правописни грешки. Аз смея да твърдя, че българите не познаваме езика си..хем го говорим толкова.
Да не говорим, че примерно американците те нямат Ц и не могат и да го произнесат..При това, има толкова времена на български, които аз съм сигурна, че и ти дори не гизнаеш . Аз като ги учих наскоро пак и ми стана лошо.. мислех, че си познавам езика.. ама не е така. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Това, че българинът прави грешки е проблем на образователната система и запростяващата младеж (а и не само). А за термините: да! не ги знам, не ми и трябва. За какво ми е да знам какво е сегашно бъдещо време с не-знам-си-какво-си там подчинено. Пълни простотии, важното е да използваш езика и да не правиш грешки. Все пак не е въпрос всички да сме лингивсти.
ПП: Май се отклонихме малко от темата.
Знаете ли, че човешкото зрение, колкото и добре развито да си мислим, че е, всъщност е много по-зле развито от това на някои птици. Колибрито различава трите цвята, които ние различаваме: синьо, зелено и червено, а в допълнение и ултравиолетовата светлина. Това им позволява да получават много по-обхавтна представа за околния свят. Това е факт, който научих от Дискавъри с тях водете следващия спор _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети