| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kotarana Подрастващ

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 12:48 am Заглавие: Знаете ли, че...? |
|
|
Това е тема за това, което някои знаят а други не.
Знаете ли, че вестибуларния апарат на човека е в УШИТЕ му?? И, че равновесието, което пазим всъщност е течност в ушите ни, която като се наклоним на една страна тази течност се накланя и така дразни рецептори, които задействат система за да се сигнализира, че има движение и така това кара течността да се уравновеси. _________________ mur-mqu |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Ааа това го знам!
Гледах филм, в който на една жена й беше влезнала бубулечка в ухото докато спеше. Беше започнала яко да залита и изобщо не можеше да ходи, докато разберат какво й е. _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 8:31 pm Заглавие: |
|
|
Знаете ли, че мъжката менопауза се нарича Андропауза. И мъжете си имат климактериум  |
|
|
 |
Лейла Новак

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 7:38 pm Заглавие: |
|
|
Хехе, много интересна тема
Знаете ли, че охлювът е животното с най-много зъби _________________ Аз знам как става... |
|
|
 |
lili Подрастващ

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 8:58 pm Заглавие: |
|
|
Знаете ли,че херпеса минава бързо ако го намажете с ушна кал! _________________ Горе главата,дори когато губиш играта! |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 11:05 pm Заглавие: |
|
|
Знаете ли, че човешкият мозък е набразден, защото ако трябва да е гладък, главите ни трябва да са като огромни балони. Просто когато усвояваме нови неща, се увеличава обемът на мозъка и понеже няма място - се нагъва |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 12:47 pm Заглавие: |
|
|
| Jana D'ark написа: | Знаете ли, че човешкият мозък е набразден, защото ако трябва да е гладък, главите ни трябва да са като огромни балони. Просто когато усвояваме нови неща, се увеличава обемът на мозъка и понеже няма място - се нагъва |
Момент, че тук не разбрах нещо. Как така се увеличава обемът? Това значи, че трябва да расте и черепа... Обемът си е обем и няма как да расте, без да расте и това, в което се намира мозъка.
Може би се увеличава мозъчната кора и само тя се нагъва повече, но чак пък целият мозък... _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
Angel Разбирач

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 12:51 pm Заглавие: |
|
|
Хммм, може би е искала да каже, че се увеличава не обема като цяло, ами само този на кората(в смисъл на повърхността). И понеже няма как защото е затворен в черепа расте само кората като прави нови гънки. Но Гхх е права, че обема си е обем и ако едно тяло е с обем Х, то този обем не се променя ако се набръчка при положение че няма накъде да расте и пълнее щото е притиснато (в случая от черепа). _________________ Който умира с възторг, нека се пази от възкресение. |
|
|
 |
Dedoto Асистент

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 3:59 pm Заглавие: |
|
|
Знаете ли, че... Чудодейна мелодия на мобилен телефон увеличавала женския бюст
Жадуваната от женското съсловие композиция е озаглавена Rockmelon
Томабейчи, който проповядва когнитивистика, твърди, че мелодията се състои от звуци, които действат на подсъзнателно ниво, а самата тя се явява своеобразно “позитивно промиване на мозъка”.
Според японски списания наистина има дами, които са се сдобили с допълнителни сантиметри към гръдната си обиколка с помощта на вълшебната мелодия. Томабейчи заяви, че следващите му пациенти ще бъдат пушачите, които искат да откажат цигарите, както и оплешивяващите, които също ще могат да се радват на подобни чудодейни мелодии. Айде,де!Тоя човек много се забави |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 4:30 pm Заглавие: |
|
|
Еее, най-накрая ми се реши проблема
Има ли някъде ценоразпис? Колко ще ми струва да ми я прати тази женската мелодийка? _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 8:02 pm Заглавие: |
|
|
| ghh написа: | Как така се увеличава обемът? Това значи, че трябва да расте и черепа... Обемът си е обем и няма как да расте, без да расте и това, в което се намира мозъка.
Може би се увеличава мозъчната кора и само тя се нагъва повече, но чак пък целият мозък... |
Да това е идеята, явно не съм се изразила правилно. Не се увеличава мозъка, а кората и понеже не расте на големина, расте на гънки, които стават повече и по-дълбоки. |
|
|
 |
Dedoto Асистент

|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 3:55 pm Заглавие: |
|
|
Знаете ли, че мненията ни в този форум,хипотетично изразени статистически в проценти биха изглеждали така:
92%от нас се интересуват най-много от ядене и от фигурата си
70%са загрижени за осигуряването на сексуален партнъор
65% от нас са в депресия,когато не успеят да си намерят или са го загубили
55%говорят общи приказки за да запълнят времето
48%едва се съобразяват с правила и и задават въпроси
47%имаме мислещи и предлагащи решения
38%се интересуват от легенди и бабини лекове
54%от които невротизирани
33%са зависимите
29% едва мислят за семейство
25%от които са с панически разтройства
25%образование стига…
23% от тях се опитват да противодействат на тези проблеми
 |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 10:52 pm Заглавие: |
|
|
Поименно, колега, поименно!
 _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
kotarana Подрастващ

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 1:18 pm Заглавие: |
|
|
| Dedoto написа: | Знаете ли, че мненията ни в този форум,хипотетично изразени статистически в проценти биха изглеждали така:
70%са загрижени за осигуряването на сексуален партнъор
65% от нас са в депресия,когато не успеят да си намерят или са го загубили
|
Аз не съм съгласна. Къде ги видя тези хора. То дори и тема няма такава... _________________ mur-mqu |
|
|
 |
Dedoto Асистент

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 6:22 pm Заглавие: |
|
|
"Аз не съм съгласна. Къде ги видя тези хора. То дори и тема няма такава..."
Това са всичките главни папки с темите и мненията в тях(поне толкова бяха когато направих този пост).Така са озаглавени,а процентите представляват броя мнения.Всичко това е в кръга на шегата,разбира се!  |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 12:11 am Заглавие: |
|
|
| Знаете ли, че китайците нямат един ензим и не могат да ядат и мляко и млечни продукти. И в тяхната кухня няма мляко. Ако приемат мляко в по-големи количества, ще умрат, защото не могат да го разградят. |
|
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 12:15 am Заглавие: |
|
|
Също имат проблеми с разграждането на алкохола...горките от 2 бири падат като талпи  |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 12:18 am Заглавие: |
|
|
Това не го знаех, но знам, че имат страшно здравословна храна и е много по-добре смилаема. За това и нямат проблеми със затлъстяването като нас и американците и европейците За съжаление, ако не отидеш там, няма как да го знаеш, защото тук китайските ресторанти са пригодени към нашите стандарти и не са натурални, ако мога така да кажа. |
|
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 12:22 am Заглавие: |
|
|
Знаете ли че Квебек е единствената франкофонска провинция в Америка
А Монтреал втория по големина френско говорящ град в света след Париж. |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 2:09 pm Заглавие: |
|
|
Знаете ли, че столицата на Слазиленд (Swaziland) e Mbabane )) Това е държавата с най-голямо разпространение на Спин, заради което средната продължителност на живота там е 32.62 години. Тя е много малка и се намира в Южна Африка _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |
|