| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ani-bani Подрастващ

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 6:23 pm Заглавие: Защо се казва глухарчето - глухарче |
|
|
| Като малка ми отбясняваха, че се казва така, защото когато ти влезне в ухото оглушаваш. Ама ми се струва мит. Наскоро се замислих за това и никъде в нет-а не можах да намеря отговор. Някой знае ли? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 10:53 pm Заглавие: |
|
|
Тва пък от къв зор ти е
Mен по ме интересува, защо дните или живота след 25-30 започва да тече толкова бързо и все по бързо аааа
Ало спецовете има ли начин да понамалим тая скорост бре маааму стара  |
|
|
 |
kotarana Подрастващ

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 3:35 pm Заглавие: |
|
|
| Stoni написа: | Тва пък от къв зор ти е
Mен по ме интересува, защо дните или живота след 25-30 започва да тече толкова бързо и все по бързо аааа
Ало спецовете има ли начин да понамалим тая скорост бре маааму стара  |
Ами истината е, че когато имаш свободно време, времето минава бавно, когато си зает - бързо. Ако искаш да ти минава бавно времето - скучай  _________________ mur-mqu |
|
|
 |
Лейла Новак

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 3:41 pm Заглавие: |
|
|
Да, когато приятелят ми беше на бригада в чужбина - времето просто не искаше да минава. Като знаех, че 2 месеца няма да го има и времето минаваше ужасно бавно. Имах чувството, че никога няма да дойде. Правех много неща с идеята да ми минава по-бързо времето - но ставаше мъчение, защото вместо да се разсейвам с работа от това, че го няма - се разсейвах от работата. Когато се прибра - не усетих как минаха вече 5 месеца. Идеята ми е, че времето е абстрактно понятие - дали ти минава бързо или бавно - въпрос на гледна точка. _________________ Аз знам как става... |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 4:30 pm Заглавие: |
|
|
Много странно как се докара до тук темата, но се радвам. Аз имам една теория по въпроса. Забелязали ли сте, че целият ни живот минава в чакане- да започне любимия филм, да дойде лятото, нова година, рожден ден, влака, рейса, края на работния ден или каквото и да е. Винаги има нещт, което чакаме. Измислени са милиони неща за запулване на времето - докато пак чакаме нещо, дори и да стане вечерята или да дойде време да си лягаме. Судоку, списания, игри или какво ли още не. Да, те са забавни и тн, но и донякъде пак са запълване на време. Когато сестра ми роди и го усетих това. Беше - еее сега да пролази, еее сега да проговори еее само да стане по-човек и в един момент се обърна и каза - кога стана детето на 2 години... ми докато чакаше всички тия неща. Някак не сме научени да се радваме на мометна "СЕГА". Не можем да го изпитаме напълно. Оценяваме го само като спомен. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 4:37 pm Заглавие: |
|
|
Абе аз знам, защо ама незнам как да го спра...
Иначе по принцип с времето човек е способон да сравнява поради натрупания опит от миналото...сравнява как е протекала 1 година после 5 и после 10...когато знае отрязака от 20 г. но след като си е задал този въпрос, знае колко бързо е минал и знае как ще минат времето се засилва и започва да лети....та въпроса е как да го спрем в главата си мааму стараааааааа.......  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 1:40 am Заглавие: |
|
|
Както вече казах - научи се да се наслаждаваш на СЕГА-то и спри да мислиш как минава времето, защото иначе ще мине, докато го чакаш да свърши  _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 10:54 am Заглавие: |
|
|
СЕГА-то е твърде кратко, за да му се насладиш. Докато се усетиш, става минало  _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 11:06 pm Заглавие: |
|
|
O, миг поспри...особено с готина мадама и без пижама  |
|
|
 |
Ani-bani Подрастващ

|
Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 12:19 am Заглавие: |
|
|
| ghh написа: | СЕГА-то е твърде кратко, за да му се насладиш. Докато се усетиш, става минало  |
Мигът е толкова дълъг, колкото си го направиш!!! Пак е много относително. Ако се научиш да го запазваш и оценяваш, ще е толкова гълъг, колкото го помниш.  |
|
|
 |
Angel Разбирач

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 10:19 pm Заглавие: |
|
|
Измислете си различни занимания. Редувайте ги. Има дни в които сутринта си някъде в провинцията, на обяд си в София, после имаш работа в 3 следобед някъде по центъра, после разходка с кучето и кафе с приятели. Накрая семейна вечеря примерно и гледане на филм или дискотека си викиаш "леле, а само преди няколко часа пътувах към София от Пловдив". Уфф, дадох тъп пример, но когато си зает(но не от нещо рутинно), времето минава по-бавно. Пример- първите дни на море са най-дълги, после стават еднакви и накрая са "бързи и яростни" . Поне на мен са ми така, станат ли еднкви не усещам кога съм се прибрал вкъщи и мечтая за следващата ваканция някъде. |
|
|
 |
L00P7R00P Асистент

Регистриран на: 06 Дек 2007 Мнения: 364 Местожителство: Looptroopland
|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 12:25 am Заглавие: |
|
|
И за глухарчето....
и аз го знам това, че ако ти влезне в ухото - ще оглушееш, но не искам да го пробвам. Не ме интересува. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields. |
|
|
 |
piroman Подрастващ

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2008 5:12 pm Заглавие: Re: Защо се казва глухарчето - глухарче |
|
|
| Ani-bani написа: | | Като малка ми отбясняваха, че се казва така, защото когато ти влезне в ухото оглушаваш. Ама ми се струва мит. Наскоро се замислих за това и никъде в нет-а не можах да намеря отговор. Някой знае ли? |
Да пусна и аз една тема как се казват тези малките пластмасови тръбички накрая на връзките за обувки Ако някой знае, дори ако подозира tell me  _________________ Не можеш да избягаш от себе си - можеш само да се промениш |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2008 7:01 pm Заглавие: |
|
|
Това е много добър въпрос...даже незнаех, че имат име. Но може да предположа - промушвачки
Но разтърсих се малко из нета и видях, че им казват "накрайници на връзките за обувки" Даже го има в уикипедия.
| Цитат: | | Накрайниците на връзките за обувки са приспособления с различна форма, поставяни в краищата на връзките за обувки |
_________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
piroman Подрастващ

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 10:32 am Заглавие: |
|
|
| lady-to написа: | Това е много добър въпрос...даже незнаех, че имат име. Но може да предположа - промушвачки
Но разтърсих се малко из нета и видях, че им казват "накрайници на връзките за обувки" Даже го има в уикипедия.
| Цитат: | | Накрайниците на връзките за обувки са приспособления с различна форма, поставяни в краищата на връзките за обувки |
|
"накрайници на връзките за обувки" - звучи ми като - оператор на биологична единица (народното е кравар), м да - друго са си колоритните - потник, глухарче и любимото ми - изгъзица, ако на глухарчето му викат глухарче защото ако ти влезе в ухото оглушаваш, то произхода на последната дума ме кара да потръпвам  _________________ Не можеш да избягаш от себе си - можеш само да се промениш |
|
|
 |
sPonGy Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 4:08 pm Заглавие: |
|
|
Лично моята логика е свързана с това как изглежда глухарчето. Т.е. тези белите чадърчета, закрепени едно до друго на мен лично ми приличат на онези шапки, които ползват ескимосите, докато са на риболов. И понеже са големи, за да те пазят от студа и се предполага, че ако те повикат ти нищо няма да чуеш.  _________________ Never argue with a fool.People may not see the difference... ;] |
|
|
 |
|