Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Защо се казва глухарчето - глухарче

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Клюки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ani-bani
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Чет Фев 15, 2007 6:23 pm    Заглавие: Защо се казва глухарчето - глухарче Отговорете с цитат

Като малка ми отбясняваха, че се казва така, защото когато ти влезне в ухото оглушаваш. Ама ми се струва мит. Наскоро се замислих за това и никъде в нет-а не можах да намеря отговор. Някой знае ли?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Чет Фев 15, 2007 10:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тва пък от къв зор ти е Very Happy Very Happy Very Happy

Mен по ме интересува, защо дните или живота след 25-30 започва да тече толкова бързо и все по бързо аааа
Ало спецовете има ли начин да понамалим тая скорост бре маааму стара Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kotarana
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Съб Фев 17, 2007 3:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoni написа:
Тва пък от къв зор ти е Very Happy Very Happy Very Happy

Mен по ме интересува, защо дните или живота след 25-30 започва да тече толкова бързо и все по бързо аааа
Ало спецовете има ли начин да понамалим тая скорост бре маааму стара Very Happy Very Happy Very Happy

Ами истината е, че когато имаш свободно време, времето минава бавно, когато си зает - бързо. Ако искаш да ти минава бавно времето - скучай Laughing Laughing
Лейла
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Съб Фев 17, 2007 3:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, когато приятелят ми беше на бригада в чужбина - времето просто не искаше да минава. Като знаех, че 2 месеца няма да го има и времето минаваше ужасно бавно. Имах чувството, че никога няма да дойде. Правех много неща с идеята да ми минава по-бързо времето - но ставаше мъчение, защото вместо да се разсейвам с работа от това, че го няма - се разсейвах от работата. Когато се прибра - не усетих как минаха вече 5 месеца. Идеята ми е, че времето е абстрактно понятие - дали ти минава бързо или бавно - въпрос на гледна точка.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Съб Фев 17, 2007 4:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много странно как се докара до тук темата, но се радвам. Аз имам една теория по въпроса. Забелязали ли сте, че целият ни живот минава в чакане- да започне любимия филм, да дойде лятото, нова година, рожден ден, влака, рейса, края на работния ден или каквото и да е. Винаги има нещт, което чакаме. Измислени са милиони неща за запулване на времето - докато пак чакаме нещо, дори и да стане вечерята или да дойде време да си лягаме. Судоку, списания, игри или какво ли още не. Да, те са забавни и тн, но и донякъде пак са запълване на време. Когато сестра ми роди и го усетих това. Беше - еее сега да пролази, еее сега да проговори еее само да стане по-човек и в един момент се обърна и каза - кога стана детето на 2 години... ми докато чакаше всички тия неща. Някак не сме научени да се радваме на мометна "СЕГА". Не можем да го изпитаме напълно. Оценяваме го само като спомен.
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Съб Фев 17, 2007 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе аз знам, защо ама незнам как да го спра...
Иначе по принцип с времето човек е способон да сравнява поради натрупания опит от миналото...сравнява как е протекала 1 година после 5 и после 10...когато знае отрязака от 20 г. но след като си е задал този въпрос, знае колко бързо е минал и знае как ще минат времето се засилва и започва да лети....та въпроса е как да го спрем в главата си мааму стараааааааа....... Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Фев 18, 2007 1:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Както вече казах - научи се да се наслаждаваш на СЕГА-то и спри да мислиш как минава времето, защото иначе ще мине, докато го чакаш да свърши Confused
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 19, 2007 10:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

СЕГА-то е твърде кратко, за да му се насладиш. Докато се усетиш, става минало Wink
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пон Фев 19, 2007 11:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

O, миг поспри...особено с готина мадама и без пижама Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Ani-bani
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Вто Фев 20, 2007 12:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ghh написа:
СЕГА-то е твърде кратко, за да му се насладиш. Докато се усетиш, става минало Wink

Мигът е толкова дълъг, колкото си го направиш!!! Пак е много относително. Ако се научиш да го запазваш и оценяваш, ще е толкова гълъг, колкото го помниш. Razz
Върнете се в началото
Angel
Разбирач
Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 10:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Измислете си различни занимания. Редувайте ги. Има дни в които сутринта си някъде в провинцията, на обяд си в София, после имаш работа в 3 следобед някъде по центъра, после разходка с кучето и кафе с приятели. Накрая семейна вечеря примерно и гледане на филм или дискотека си викиаш "леле, а само преди няколко часа пътувах към София от Пловдив". Уфф, дадох тъп пример, но когато си зает(но не от нещо рутинно), времето минава по-бавно. Пример- първите дни на море са най-дълги, после стават еднакви и накрая са "бързи и яростни" Smile. Поне на мен са ми така, станат ли еднкви не усещам кога съм се прибрал вкъщи и мечтая за следващата ваканция някъде.
Върнете се в началото
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Пон Дек 10, 2007 12:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И за глухарчето.... Smile Laughing

и аз го знам това, че ако ти влезне в ухото - ще оглушееш, но не искам да го пробвам. Не ме интересува.

piroman
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 5:12 pm    Заглавие: Re: Защо се казва глухарчето - глухарче Отговорете с цитат

Ani-bani написа:
Като малка ми отбясняваха, че се казва така, защото когато ти влезне в ухото оглушаваш. Ама ми се струва мит. Наскоро се замислих за това и никъде в нет-а не можах да намеря отговор. Някой знае ли?

Да пусна и аз една тема как се казват тези малките пластмасови тръбички накрая на връзките за обувки Rolling Eyes Ако някой знае, дори ако подозира tell me Laughing
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 7:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е много добър въпрос...даже незнаех, че имат име. Но може да предположа - промушвачки Smile

Но разтърсих се малко из нета и видях, че им казват "накрайници на връзките за обувки" Даже го има в уикипедия.

Цитат:
Накрайниците на връзките за обувки са приспособления с различна форма, поставяни в краищата на връзките за обувки

piroman
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 10:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Това е много добър въпрос...даже незнаех, че имат име. Но може да предположа - промушвачки Smile

Но разтърсих се малко из нета и видях, че им казват "накрайници на връзките за обувки" Даже го има в уикипедия.

Цитат:
Накрайниците на връзките за обувки са приспособления с различна форма, поставяни в краищата на връзките за обувки

"накрайници на връзките за обувки" - звучи ми като - оператор на биологична единица (народното е кравар), м да - друго са си колоритните - потник, глухарче и любимото ми - изгъзица, ако на глухарчето му викат глухарче защото ако ти влезе в ухото оглушаваш, то произхода на последната дума ме кара да потръпвам Rolling Eyes
sPonGy
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Мар 03, 2008 4:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лично моята логика е свързана с това как изглежда глухарчето. Т.е. тези белите чадърчета, закрепени едно до друго на мен лично ми приличат на онези шапки, които ползват ескимосите, докато са на риболов. И понеже са големи, за да те пазят от студа и се предполага, че ако те повикат ти нищо няма да чуеш. Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Клюки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї