Аз преди пих Серопрам...... той също си причислява към антидепресантите Честно казано......когато го пих се чувствах много спокойна и тн.......а сега откакто спрях...съм много напрегната
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 9:49 am Заглавие:
Egoist написа:
Аз преди пих Серопрам...... той също си причислява към антидепресантите Честно казано......когато го пих се чувствах много спокойна и тн.......а сега откакто спрях...съм много напрегната
Внимавай да не се пристрастиш, ей! _________________ Луда съм, еййй!
Егоист, това е нормално да се чувстваш така, тъй като хапчето ти дава наготово серотонин, и огранизма привиква да не го произвежда сам.
Примерно, ако на теб ти е нужно, за да си добре 20гр серотонин на ден, мозъкът ти при депресия, произвежда 10 - да кажем- по-малко е, но все пак той го произвежда. Когато започнеш да му даваш на готово 20гр, чрез хапче, той не само, че спира да прозивежда каквото и да е количество, но и свиква да си го иска. Ти спираш хапчето и той е в паника - къде е този серотонин, аз имам нужда от него. Но вече е отвокнал.
За това антидепресантите са УЖАСНО нещо. Аз лично наблегнах на хомеопатията, която за разлика от горе описания пример, кара мозъка - ръчка го да произвежда повече и повече. и когато спреш да пиеш хапченцата - мозъкът ти вече си е повишил производството на 20гр.
Не се поддавай отново на антидепресантите, ами опитай с алтернативен вариант. Още не сме стигнали толкова напред, за да намерим истинско лечение - традиционно говоря. Лекуват депресия с електрошокове и тн. Аз с хомеопатията се чувствам много по-добре, от колкото когато и след акто пих антидепресантите.
Здравейте аз също съм с паническо разтройство от около година. Пих 6 месеца dianxit и се чувствах добре. Сега обаче 1 месец по-късно нещата започнаха пак да се повтарят. Досега съм имала 2 по-сериозни атаки и се страхувам, 4е ще продължат.Намерих една хранителна добавка и искам да питам дали някои е пил от нея и на каква цена може да се закупи.
A-Я Първият билков екстракт от
блатен тъжник побеждаващ стреса
Течната форма на екстракта гарантира бързото проникване и всмукване на биологично-активните вещества в кръвоносната система.
В състава му наред с добре познатите билки като:
маточина,
жълт кантарион,
валериана,
лавандула,
хмел, присъства и
блатен тъжник.
Не съм го чувала, но по съдържанието мисля, че ще е полезно.
А иначе прочете ли темата за паник атаките ... там може да ти е полезно нещо от това, което сме говорили за справянето с тях.. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Може ли някой да ми даде съвет как да спра антидепресанта и премина на хомеопатия?
От 1/07 пия лекарства,но имам усещането,че не ми действат както трябва.Смениха един вид с втори,намалят дози и все резултата е да си ходя замаена по цял ден.От 3 дена пия Mirtazapine, 30мг. Изписаха ми го за 45 дена по 1 таблетка. Веднага щом взех първото хапче ме повали на леглото и спах 12 часа много дълбоко. На другия ден взех полувин хапче и така вече 3-ти ден (по полувин). Освен,че съня ми е по спокоен друго положително няма. Сутрин като стана главата ми тежиии-не е мойта Пия едно хапче витамини и се започва едно непрестанно ядене- нямам ли нещо в устата главата ми се замайва. Концентрацията ми я няма никаква. Сама се усещам как на моменти не мога да си "събера мислите". Иска ми се да ги спра като намаля дозата (нали така се спират антидепресанти) но се страхувам от неизвестното. Колко време се пие по малка доза?
Откак ви намерих вас и разбрах,че не съм единствената направих всичко възможно да се самоконтролирам и си мисля,че успях. След близо 3 месеца в къщи вече ходя навсякъде сама,от понеделник започвам и работа.
От 8/09 започвам да ходя на психотерапия и се надявам тя да ме "пречупи" и спрат проблемите със съня ми. С това хапче спа по дълбоко,но по цял ден като замаен не е работа.
Вие,които сте вземали антидепресанти,как ги спряхте? Знам,че ще ми кажете да отида при лекар,но не ми се иска. Те ме убеждават,че не е толкова лесно да се контолира това състояние и трябва да пия лекарства.
Психо аз ги спрях много постепенно като както казваше лекарката ми - "всеки ден изтъргвай по малко от хапчето. На следващия ден изтъргвай още и още докато накрая не остане".
А относно хомеопатията до колкото знам няма проблем да се взима с други лекарства, но е най-добре хомеопатът да ти го потвърди. Мисля, че могат да се засичат- но ак казвам МИСЛЯ че. Попитайте хомеопатът ви - ако той каже, че няма проблем и не си вияят - ще стане още по-лесно спирането, защото хомеопатичните ще си ви подкрепят, и няма да има състояние в което да останете след хапчетата.
Искам да ви предупредя, че има един период след като ги спрете, когато пак ще ви се върнат малко страховете - защото хапчетата са ви замайвали и са ви давали разни вещества. След това оставата на собствен ход и може да се поуплашите - аз мисля, че антидепресантите имат по-скоро психологически от колкото реален ефект - идеята, че пиете хапче за болестта си. Когато спрете хапчетата - се получава по-скоро психологически ефект - сега като не пия хапчета и не се лекивам.. какво да правя? Истината е, че с или без тях - е все тая за паническите пристъпи, така че очаквайте го този момент и не му давайте да ви прекърши. Това е много важен момент, защото уплашвайки се, че нямате опората на хапчето сте сконна да започнете отново. Ако в този момент има хомеопатия - мисля, че ще е по-лесен този момент, защото първо има хапче, и второ - поне при мен действат.
Другото, за което ви предупребдавам, за да не се уплашите е хомеопатията - ако не сте взимали до сега никога, може първата седмица да се чувствате някак особено - не лошо, не добро...просто по-различно. Това нещо е защото организъма се преподрежда. Може и изобщо да го нямате това усещане - при някои хора го има, при някои - не. Но просто го казвам, защото знам ние колко сме "смели" и колко се следим какво и как ни се случва. Да ви кажа, че е нормално и да не му се шашкате, ако просто детектора ви засече нещо различно. При мен хомеопатията много ми помогна. Но хапчето само оправя физиологичните промени - другото трябва вие да си го преработите, а за това терапията ще ви помогне.
Успех и смело напред. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Мерси,Лейди
Нямам хомеопат .Мисля да се обърна към китайската медицина. Говорих с лекар от центъра който е най близко до нас и той ми каза,че трябва да спра хапчетата и да минат поне две седмици след което ще ми даде билки които ще варя и пия сутрин и вечер. Хубаво,но лекарите от традиционната медицина твърдят,че трябва да пия антидепресанти. В Бг лекарите също ми казаха да не пия антидепресанти,те са за хора в много по тежко състояние. Още две седмици ще пия хапчета и като дойда в Бг ще опитам като теб,да стържа хапчето докато свърши. Страхувам се да го направя преди това за да не ми стане зле и какво ще им казвам тогава
Ти ако още от сега си неуверена, ще ти е трудно и след като ги спреш. За това написах и по-горе, че това е психологически проблем - вече не пия хапчета, ами ако ми стане лошо.. и още с тази мисъл се провокира атаката.
Трябва да поработиш върху начина на мислене - няма АКО или АМИ АКО или ДАЛИ - това няма как да го знаеш, няма как да го измислиш. Паник атаката идва, когато човек се паникьоса от това, че няма изход или че не може да намери решение и се чувства безсилен, че няма контрол. Трябва да се работи по начина на мислене най-вече, защото не трябва да има АМИ АКО, защото човек никога не може да знае какво и как ще му се случи, а страха от страданието е по-голям и по-опасен от самото стрдание.
Прочети хубаво темите за паник атаките, защото там сме писали много именно за това как да се проени този начин на мислене и може да се опиташ да приложиш някои от тях на себе си. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Относно антидепресантите - Според мен депресеията поразява по-чувствителните хора, които са по-различни от всички останали, възприемат света около тях по различен начин, с повече болка в сърцето, страдат повече за несправедливостите в живота, за отношенията между хората, за нещастията, които всекидневно се случват.Такива хора, обикновано са добри, смирени, мачкани от други, на които не им пука от нищо, всяка обида , отправена към тях я изживяват винаги трагично, комуникацията с други хора е по-трудна от страх може би да не останат наранени и така нататък, все описания за човек, който много лесно може да се доведе депресивно състояние, ноооо всички знаем, че депресията е болест и когато се остави на самотек тя прогресира. При различните хора последстивята са различни, но симптомите подобни.След като човек е склонен към депресивни състояния, то той няма как да сипомогне самичък.Наложително и спешно е обръщането към специалист-психиатър, който да се запознае задълбочено с конкретния проблем и да изпише съответните медикаменти, без които няма оправяне, разберете. Човек, склонен ли е към депресия, може да се депресира от редица причини, от които на другите хора например да не им пука.Този човек е такъв по природа и няма как да се промени неговия характер.Разбира се най-често всичко тръгва от ранното детство и те е променило като личност.Даже като се направи един кърс на лечение от поне 6 месеца, се прави почивка и пак се повтаря и така до края на живота - това е жестоката реалност, но пък антидепресантите те карат да изшевееш живота си по -шастливо и разумно.Ако антидепресантите те карат да се чувстваш гадно, като парцал и така нататък, то ти не си с правилната диагноза и хапчетата не са за теб.Е по добре от време на време да гълташ антидепресанти, които ще оправят живота ти, отколкото алкохол, наркотици, които ще го съсипят - преживяла съм го лично и с радост и надежда ви го споделям това. Но спасението е в навременното лечение от ранна детска възраст, защото нещата се задълбочават.
Здравей Зина,
Виждам че си преминала през ада на депресията и доколкото разбирам си имала проблеми с алкохола. Колко дневно алкохол трябва да изпие човек на ден, за да разбере че вече му е проблем.Разкажи ни . И как си се справила с това. _________________ Най-силен е този , който има власт над самия себе си
На мен антидепресантите ми помогнаха само да започна да ям и да си възстановя теглото. Страничните им ефекти ме вадеха от равновесие.
От почти месец не пия антидепресанти,в по напрегнати моменти вземам един Транксен (диезепан)но и него избягвам защото пристрастява а и се дава само с жълта рецепта.
СИЛНА ВОЛЯ СЕ КАЗВА ЛЕКАРСТВОТО на тази "болест".
Април бях на легло,днес,6-ти септември вече работя и втора седмица не ми се е налагало да вземам нищо. Ходя си навсякъде сама и се чувствам все по добре. Чат пат се замайвам още,но като изпия един литър вода на глътки се оправям. Все още спазвам диетата която ми казаха лекарите
* Не пия и не ям нищо съдържащо кофеин (кафе,черен чай,кола,шоколад...),алкохол и наркотици никога не са ми били успокоителни.
* Не правя нищо което не ми е по силите -организма ви сам си показва кога и колко можете да издържите.
Преди като се върнех и започвах "втора смяна"-чистене,готвене,пране...- сега чистят всички в къщи,готвим ако имаме време,пералнята е задължение на всички,за гладене си плащаме на жена.
*Почивка-колкото е възможно по често излизайте сред природата,с приятели,в парка- кой където се чувства добре .
*Не си претоварвате мозъка с мисли за пари.
Много хора се депресират точно от това. Живее се и с 2 и с 200. Разликата е,че тези които спечелят 200 с робски труд се разболяват и ги дават за лекарства.
* Ако някой близък ви тормози намерете своя начин да го отстраните.Психолога само може да ви насочи,той не е в главата ви.
Когато осъзнаете къде точно ви е проблема тогава със силна воля ще се справите.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети