Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ние сме трева , която всеки обича да мачка....
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Кой съм АЗ?
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lilia
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Икономист съм по образование. И подготовката ми в УНСС е такава, че може спокойно по познания да не отстъпвам на никой психолог. Специализирала съм УЧР.

Икономиката е по-жива, по-чувствена, отколкото се вижда на пръв поглед, Елси. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Сря Сеп 12, 2007 12:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Икономист съм по образование. И подготовката ми в УНСС е такава, че може спокойно по познания да не отстъпвам на никой психолог. Специализирала съм УЧР.Икономиката е по-жива, по-чувствена, отколкото се вижда на пръв поглед, Елси.

Оки ЛилияSmile Ама "емоциите пречат на бизнеса" е масов лаф - както се казва - за висчки и на масов език - за да го разберат - не само за теб или за мен.

Не се и съмнявам, че както аз проумях нуждата от корекция и дообясняване на фразата в този форум точно и без да съм психолог, след анализа на Дядото, така и ти си ... Но това е друго на ръка - аз просто твърдя, че мъдростта, сентенцията, поговорката или цитатът, който използваме винаги зависи от средата, в която е въникнал, степента му на масовост, към кого е бил изначално насочен като публика при създаването си...иначе всичко може се тълкува двуяко, но мисля, че интелигентните , знаещи и гъвкави хора могат да прескачат от ниво на ниво, за да вникнат в езика, както на детското сладко построено първо изречение, на народната мъдрост, така и на философската сентенция... Дай да разтълкуваме като философска сентенция първото смислено изречение на детето си Laughing - интересно ще е, защото то носи стойност точно на езика и на нивото на което е възникнало Very Happy

Иначе съм учила първо Моден Дизайн, после преминах на ПР и накрая записах и Маркетинг, ако това е идеята – в ПР-а влизаха, основи на психологията, социална психология, поведенчески модели, медийна психология, филофия и др. – обаче аз за себе си хич не съм психолог и не мога да бъда, и не мога да се сравнявам или меря с квалифицираните такива, просто се интересувам, чета, разсъждавам Very Happy
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Сря Сеп 12, 2007 12:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В тази връзка, какво ще кажете за собствените ни пътеки? Т.нар. "принципи", които сме си изградили в един момент от живота си и ги следваме нататък без да се замисляме? Нещо лошо ли са или ни помагат?

Здрасти ghh,

вчера пих кафе и ми се падна едно късметче Very Happy - "Когато става въпрос за стил, носи се по течението. Когато става въпрос за принципи, бъди като скала." - Томас Джеферсън

Та в отговор на въпроса ти и в реда на мисли на цитата като мое мнение бих добавила само, че принципите и степента ни на зрялост имат връзка и според мен е важно да не решим на 30г., че знаем всичко за живота и никога и по никакъв начин няма какво да добавим към своите принципи, какво да променим или да научим. Мисля, че като във всичко се иска баланс и границата между принципност и дървена глава е тънка, същевременно "фурнаджийските лопати" никой не ги уважава, не знам дали и те сами себе си уважават като не знаят кои са и какво защитават всъщност. Това мисля - че и принципите като много други неща са фактор зависещ от баланса на личността. Балансираната личност само печели от своите пронципи, същевременно всяка крайност може да ги направи вредни според мен.
lilia
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Сря Сеп 12, 2007 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах предвид психолозите, навлизащи в УЧР-то с трудова психология.
Знам какво говоря. Просто защото трудовата психология и сродните и дисциплини (които не знам в различните университети как се водят като имена и ще ми е интересно, ако някой с такава специализация ги изброи по аналогичната дискусия в "На работното място") се учат на това като магистърска специализация. Тя е преко сили 2 години.

Моето са 6 години обучение само за това. Т.е. аз знам това, което и психолозите, но в пъти повече като преподаван материал. Плюс съм учила няколко различни вида счетоводство, плюс висша математика, плюс няколко вида статистики, плюс няколко вида право, плюс още други икономически- всичко това ми е във връзка с УЧР.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Сря Сеп 12, 2007 2:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пращам ракопляскащото емотиконче еййй, ще помоля шефката да сложи вече Very Happy

Отговорих ти просто, защото не видях връзката с темата и това, което бях писала на Дедото - реших нещо да не съм казала не както трябва дето се разбира другакси някакси Very Happy - а иначе че си психолог, никой не успорва.

Всеки с квалификацията си - за мене факт е, че много ми е приятно и забавно да си приказвам с всички тука - интересни хора с мнение и познания Wink
lilia
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Сря Сеп 12, 2007 2:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
за мене факт е, че много ми е приятно и забавно да си приказвам с всички тука - интересни хора с мнение и познания

И за мен е същото. С всички тук ми е много приятно да си дискутирам. Smile
Върнете се в началото
Yoja
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 11:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мммммм Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 10, 2007 9:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Yoja написа:
мммммм Rolling Eyes

Нали?
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 5:46 am    Заглавие: Re: Ние сме трева , която всеки обича да мачка.... Отговорете с цитат

Елси написа:
Wink Чудих се много къде да мушна тази тема, но не открих място точно като за нея Smile затова нека бъде тук Very Happy . Става въпрос за човешкото его, но не само...- провокацията ще бъде под формата на латинска сентенция, защото просто някой по-мъдър, учен и умен е успял да каже това, за което аз бих изписала три страници в 1 изречение Very Happy Ще се радвам на коментари и мнения по нея щом сте онлайн, според личната интерпретация и разбиране на всеки, разбира се... Надявам се да ви се струва интересна.....
Rolling Eyes

"Ние сме трева , която всеки обича да мачка , но само смачканата трева се превръща в пътека , по която вървят останалите."

Ха сега де?! Very Happy Cool

Ще те мачкат ако позволяваш това да се случва. Wink
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 4:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че всеки човек в различен етап от живота си минава през различни фази.Понякога ти си тревата,която мачкат,понякога ти си този който мачка тревата.

И не можеш да кажеш че никога няма да се случи ти да си тревата.Но след такова мачкане може да станеш,да се отърсиш от праха и да тръгнеш напред много по-силен и с още нещо,което си разбрал от живота.Така че според мен е важно понякога да се научиш да губиш,но с достойнство.Силата е не само да печелиш.
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 6:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bibini написа:
И не можеш да кажеш че никога няма да се случи ти да си тревата.

Аз пък мога. Защото не позволявам да ме мачкат и унижават. Ако някой прекали с опитите се стига и до агресия. Е, вярно е, че заради това съм ял доста бой, но поне тези хора са разбрали, че дори и до смърт да ме пребият няма да се призная за победен. Защото обикновено се опитваха да ме поставят на колене пред тях - някои в буквален, други в преносен смисъл. И и в двата случая ядях доста бой, но не коленичех пред никого. Още по-малко пък сега някой може да ме накара.
Примерно бившия ми шеф - веднъж започна да ме кара да върша неща, които не са мое задължение. Аз му казах, че няма да правя нищо, за което не пише да ми е работа в договора. Опита се да ми посегне, аз го хлопнах с един стол в главата, той ми отвърна също със стол, а като се свестих повторих удара и в крайна сметка и и двамата завършихме в Пирогов с бинтовани глави. Но от тогава изведнъж стана много любезен и се опитваше да ми е приятел.
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 6:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина не си достатъчно дорасъл,за да разбереш някои неща от живота.Губи смисъл да ти казвам нещо.Ако имаш един ден дете - и тогава ли ще реагираш така?Някога и аз мислех,че никога няма да ми се случи.Но живота е много гаден понякога.Наистина ако не е тайна - на колко години си?
sellfkiller
Доктор
Доктор

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 3:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А според мен най-правилно е всичка да внимават да не мачкат тревата, но това си е направо утопия Sad
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 6:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bibini написа:
Наистина не си достатъчно дорасъл,за да разбереш някои неща от живота.Губи смисъл да ти казвам нещо.Ако имаш един ден дете - и тогава ли ще реагираш така?Някога и аз мислех,че никога няма да ми се случи.Но живота е много гаден понякога.Наистина ако не е тайна - на колко години си?

Деца няма да имам по две причини: първо, не обичам деца; второ, няма мацка, заради която да си струва да жертвам личната си свобода и да се оженя за нея. Защото бракът е един вид доброволно оковаване и премахване на свободата да правиш каквото си искаш и с когото си искаш.
Доктор
Доктор

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 7:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама на теб кой ти каза, че трябва да си женен за да имаш деца Question
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Юли 06, 2008 2:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Различни етапи на развитие се сблъскват тук Smile

Няма да можете да се разберете взаимно според мен - Селф е достигнал до много изводи в живота си, достигнал си до етап на развитие. 30-32 до към 40-45.
lovekiller също има своята философия, но тя е ужасно характерна за човек на друга възраст и говореща за един друг период - от 18-19 до към 22-23 години.

Просто всеки от вас мисли много характерно за периода и етапа си Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sellfkiller
Доктор
Доктор

МнениеПуснато на: Нед Юли 06, 2008 3:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Различни етапи на развитие се сблъскват тук Smile

Няма да можете да се разберете взаимно според мен - Селф е достигнал до много изводи в живота си, достигнал си до етап на развитие. 30-32 до към 40-45.
lovekiller също има своята философия, но тя е ужасно характерна за човек на друга възраст и говореща за един друг период - от 18-19 до към 22-23 години.

Просто всеки от вас мисли много характерно за периода и етапа си Smile

Напълно си права 013 Затова и, както написах преди малко на Елси , съм взел едно решение, което в случая смятам за най-правилно и вие ще го разберете. Не ми се иска да отварям отворена врата AW_
minion_of_fire
Разбирач
Разбирач

Местожителство: Wild Rose Country

МнениеПуснато на: Сря Юли 09, 2008 4:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз я разбирам тая сентенция като деца и родители също. Ако вятърът и снегът не смачкат старата трева, семената и няма да дъдат живот на новата и младата, пак там на пътеката или другаде. Времето ни мачка преди всичко. Иначе няма да има развитие. Представете си един шеф - жизнен и (дълго)вечен; как ще виреят и растат другите около него?
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Сря Юли 09, 2008 5:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз я разбирам по друг мой начин, обаче ти отвори страхотна тема.
Ми няма как в отговор на въпроса ти, Минион. Аз съм точно такава ужасна личност и ме е срам ужасно. Не допускам развитие около мен лесно и съм толко ревнива към нещата си в служебен план - ужасна съм просто и ме много срам наистина Embarassed Искам всичко и съм лакума и обсебваща. Добрата новина е, че не съм просто лакума ми си нося нагръб заграбеното и се грижа за нещата, НО толко ми е тъпо, че съм такава луда и ревнива и за внимание от баш човека и за самата работа - бе ужас.

Странното е, че във връзките в интимен също съм ревнива понякога и влизам във фобии, но чак така май не е, даже мога да давам пълна свобода на думи на човека и физическото само не е изневяра и бла-бла.

Обаче за работа ко ми става - луда съм ей и много гадно просто. Сигурно повече любов, по малко работа му майката просто tooth
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Кой съм АЗ? Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї