Секса задълбочава или разсейва паник атаките. Хората, които са имали паник атаки ще ме разберат. Когато имаш такива проблеми, всичко, което предизвиква и 1 от симптомите - е тригер за паник атаката. Ходенето на фитнес - разтуптяване на сърцето, изпотяване, умора.. При секса също присъстват тези симптоми, но при мен поне не ми предизвикваше атака, а по-скоро я разсейваше. Защо? _________________ mur-mqu
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 9:59 pm Заглавие:
На мен ми е влияело. Не толкова паник атаките, ами по-скоро състоянието, което е по-скоро като "тревожност". Когато правиш секс и си стресиран, се случва да има едно постоянно напрежение, мисълта ти се лута много бързо и не позволява на човек да се отпусне и да се забавлява. Абе гадно си е. Но искам да кажа на котарана, че последното нещо за което мисли човек с паник атака е секс. Тогава човек гледа да спаси кожата или да не превърти. Удоволствието е на заден план.
При мен секса не минава на заден план, ами обратно - успява да ме разсее. Може би млакото неща, които действат ободряващо, въпреки задъхването и изпотяването. Може би защото знам каква е истинската причина и не се страхувам
При жените и мъжете сексът работи различно. Мъжът отдава повече, а получава по-малко енергия, а жената получава повече, а отдава по-малко. Дори при владеене на източните похвати това естествен оположение трудно се променя.
Самият секс, при липса на някои психотравми, е чудесен и е най-мощният инструмент за директно удовлетворяване на основната потребност на "аза" - удоволствието. Разликата е след това - около час ил идва след кат овъзбудата утихне хормонално, в мъжа став аследното:
- раздразнение, по-нисък праг на задръжн ипроцеси на корово ниво, известна невротичност, която често се компенсира несъзнателно с агресия. Чувството за красота намал;ява и единствен осе появява нужда от нов стимул - точно както при зависимостите. Може да се обясни хормонално, но е дълго...
Горните следствия силно намаляват при секс с овладян "долинен оргазъм", като дори води до т.н. трансперсонални(духовни) състояния на недуалн оединство, сливане и цялостност.
Едно още по-високо ниво на преживяване на този базисен имного важен нагон - либидото, е пренасяне на секс. на по-високо ниво, кат осливане между вътрешнит епротивополюси на индивидуално ниво - Ин и Ян, Анимус и Анима, Шива и Шакти, Разум и Чувства, Лява и Дясна моз. Хемисфери... За последния вид изживяване на нагона се изисква целомъдрие и дългогодишен и задълбочен личен опит в медитацията!
...
Общо взето, при секса мъжът отдава много енергия, хормони - задейства се един специфичен хормонален цикъл, който може да се контролира чрез усвояване на горните степени (овладян оргазъм при нормално любене и целомъдрие).
При жената, ако няма изнасилване през ранните години, общо взето, сексът си е много добра терапия на въпросните Паник Атаки.
...
И при двата пола - Сексът, особено този с култивиран (долинен) оргазъм е добър при психотерапията на невротични състояния и безсъние - поне действа директно като хапче! А за по-цялостна терапия на невротичните състояния се иска сериозна терапия и усилия и от страна на самия човек! _________________ Бъдете здрави !
На мен ми е интересно, про това положение, може ли да се разграничат двата пола в отнощението ин към секса, ако страдат от панически атаки. Примерно - при жените да се увеличава желанието за сексуален контакт, а при мъжете - отдръпване от секса? Може ли паник атаките да влияят върху ЖЕЛАНИЕТО за секс? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 12:40 am Заглавие:
Според мен може и то негативно. Ако човек е стресиран не му е до секс бе, не толкова физически ами просто не ти е до тва. Да правиш секс ако имаш проблем с панически атаки ми звучи като човек с фобия от високо да реши да прави секс на върха на Айфеловата кула. Шанса да го иска е нулев, по скоро ще си мисли за един хубав парашут. Малко са ми тъпи метафорите, но при паник атака се държиш все едно се е случило нещо страшно и тялото ти е в шок, организма включва режим "оцеляване", а не "оцеляване чрез размножаване". Ама тва са си мои теории де и говоря не ако си притеснен или угрижен (защото тогава секса може да те разтовари) а за човек с кризи. PDT_044
Ами Уили, аз мога да кажа, че при мен - въпреки, че имах силни панически атаки - желанието ми за секс не намаля - напротив. Може би тогава най-добре се откъсвах от съсредоточаването в това, каквво изпитвам, изтръпвам ли, припадам ли и тн. Както и след секс се чувствах надъхана, че "нищо ми няма бе, гледай колко яко е всичко" едно такова чувство на увереност, че мога да се справя. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 7:21 pm Заглавие: И аз години наред се борих с това
Сексът при паник атаките не помага но може много да навреди ако е рутинен и се прави с партньора едва ли не по задължение.Ние и без това сме с изострена чувствителност и ако сексът е нещо което не ти доставя наистина удоволствие ти насажда допълнително идеята че си слаб и безполезен.Панинк атаките започват най често след психотравма която ти не помниш или си заровил някъде дълбоко в гънките на мозъка.Сексът не е лекарство но може много да помогне ако е с подходящия партньор, не е натрапен по задължение и не е бягсво от реалноста.А за да се наслаждаваш на едно наистина приятно изживяване просто си налагаш да забравиш че имаш проблем и да се наслаждаваш на момента.Този тренинг на волята понякога изисква време но си заслужава усилията.
Helenita, че кой прави умишлено секс с неподходящ партньор, а и дали е такъв обикновено разбираш по време на сеанса или след това. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
По принцип е така но само по принцип.Споделих своето мнение директно по въпроса.Но ако си търсиш партньори за в леглото с терапевтична цел това едруг въпрос-те определено трябва да се пробват.Но от пробване може и да си смениш професията.Според мен сексът включва голяма гама от преживявания а самото физическо проявление е завършека.И ако го няма това си е просто миг откраднато удоволствие а така трудно се живее.
Съглсен съм с теб, че секса включва много чувства и емоции. Аз също съм директен. Според мен във всяко нещо има толкова чувство колкото вложиш в него, като за щастие или нещастие това не винаги е толкова колкото си предполагал, като това важи и в двата смисъла. Със секс съм си лекувал само главоболиетоси и определено ми помага, но тогава го правя с човека с който знам, че винаги ще ми е добре и удоволствието ще е взаимно. А за пробването не съм съгласен, според мен винаги когато го правиш с някой за първи път не знаеш какъв ще е резултата, защото въпроса не опира само до привличането, има и други хактеристики които имат значение. На мен лично на няколко пъти ми се е случвало да открия нещо там съдето най-малко съм очаквал. Според мен има разлика с даден човек от другия пол /е може и от същия, но това май не е за мен/ да си допаднете като общуване и в леглото. И тук не говоря за физически характеристики а за допадане в предпочитания и физика и много други неща. А да не забравяме и феромоните, които на практика май нямат нищо общо с интелекта а само с привличането на противоположните полове и то само в сексуално отношение. Мисля, че има много случаи в които вразките са започвали със секс а са завършвали със щастливо остаряване на двама души, които първоначално са привлечени само сексуално. А ми е интересно какво ще е мнението на аудиторията по въпроса като срещнеш представител на другия пол какво преценяваш най-напред – физиката или интелекта, кое е първото което би те привлякло. В Щатите си бяха направили анкета която постави по привлекателност за мъжете на първо место дупето, като много хора се учудиха, че бюста е на 9-то место /мен лично това много не ме учуди/. Има и още нещо, не трябва за забравяме какво е секса поначало – средство за възпроизводство на човешкия вид, това че хората го правят предимно /а някои и само/ за удоволствие е едно от нещата които ни отличават от другите животински видове. Пно тази причина са изобретени и контрацептивите. Ако имаш придвид създаването на поколение като пишеш „физическо проявление е завършека” съм напълно съгласен с теб. И кога накрая хората ще си признаят, че секса, имам предвид този който се прави за удоволствие, си е в крайна сметка само едно удоволствие, което при наличието на чувства просто е по - силно като изживяване. Всеки има право да си доставя толкова удоволствие колкото счита, че му е необходимо и по какъвто начин на него му харесва стига да не засяга интересите на останалите индивиди. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 6:01 am Заглавие: Моето лично мнение
Изхождайки и от вече натрупаният ми житейски опит мога да твърдя че секса като спорт се практикува предимно до около25год.Оттам на сетне започваш да търсиш нещо много повече.Само сексуалното привличане само по себе си не води до никъде освен до една приятно прекарана вечер ако си падаш по връзки еднодневки.Това за дълбоките старини или е случайност или определено е имало и нещо друго което в този момент е останало на заден план.При една емоционална връзка евентуалните проблеми в секса почти винаги са решими но само плътско привличане никога не може да бъде основа за нещо по сериозно.За мен е важно правилото -не разпилявай емоциите си напразно особено когато имаш възможност да получиш повече с подходящия човек и в подходящото време.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети