А ти дедо хубаво питаш, а сам си траеш и не казваш какво работиш?
Аз работя в областта на финансирането.
А това,с правораздаването-не го разбрах.Каква ти е длъжностната характеристика? _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Че каква може да бъде една длъжностна характеристика, освен дъъъъълга?
Накратко казано замествам колеги, които са в отпуска или болничен в системата на съда, в който работя, от средно ниво като йерархия на длъжности. Работата е за постоянно и си я харесвам.
А ти колега икономист ли си или не си колега икономист?
Че каква може да бъде една длъжностна характеристика, освен дъъъъълга?
Накратко казано замествам колеги, които са в отпуска или болничен в системата на съда, в който работя, от средно ниво като йерархия на длъжности. Работата е за постоянно и си я харесвам.
А ти колега икономист ли си или не си колега икономист?
Налага ми се да съм колега икономист. _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 4:35 pm Заглавие:
lilia написа:
Цитат:
тестер на софтуер
Това ми звучи като да проверяваш дали нещо работи и каквото откаже- бой с чука... Улучих ли?
Доста си близо.
Проверявам дали работи изобщо и ако работи - дали е според заданието.
Ако не работи - бой по програмистите
Е, не чак бой, но им докладвам за грешки и да си ги оправят.
Ниво - среден мениджмънт както се вика -сфера -Маркетинг и продажби.
Поне до скоооро - сега поемам нов път в професионално отношение, но пак ще да е в тази сфера _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 10:01 pm Заглавие:
Елси написа:
Ниво - среден мениджмънт както се вика -сфера -Маркетинг и продажби.
Поне до скоооро - сега поемам нов път в професионално отношение, но пак ще да е в тази сфера
Ха така! Ето кого ще питам. Според теб, редно ли е маркетинга и продажбите да се слагат на едно място? В смисъл, един и същи човек да се занимава и с маркетинга, и с продажбите в една фирма.
Доколкото знам, не трябва да се смесват, но на много места правят точно това. _________________ Луда съм, еййй!
Така - аз по образование, надявам се след годима да съм допломиран Психолог
А по професия - не работя, тъй като още уча, но сега стажувам в една HR компания. Набор на персонал - човешки ресурси. Може и там да се ориентирам, въпреки, че ме влече към семейна консултация. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Така - аз по образование, надявам се след годима да съм допломиран Психолог
А по професия - не работя, тъй като още уча, но сега стажувам в една HR компания. Набор на персонал - човешки ресурси. Може и там да се ориентирам, въпреки, че ме влече към семейна консултация.
Лейди,аз се развивам в абсолютно същите две направления,които представляват много важни измерения на човешките взаимоотношения-HR и консултиране _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Ей това винаги съм се чудила- защо психолози се занимават с УЧР?
УЧР без солидни икономически познания е сакато УЧР.
Преди време, като завърших УНСС, нали бях специализирала УЧР, викам си, така и така съм го учила, айде сега да си намеря работа.
Опит съответно нямам. Но пък съм с амбиции. Гледам някаква обява, на някаква голяма компания, предлага каквото търся, но искат опит.
Обаждам се за конкурса. Обяснявам любезно, че почти 6 години съм го учила това нещо, познанията ми за онова време са последния писък на УЧР-то по света и ако туй не е опит, то какво е? Допускат ме до конкурс.
Ей това беше моментът, дето разбрах, че се конкурирам с психолози някакви. Ами, позагледах им отговорите. И се замислих. Аз ако реша да им дам да ми решат една задача от висшата математика, да речем с която са ме мъчили мен в УНСС, колко от тях ще изхълцат измъчено? И по тази логика, колко от тях как биха се справили с математическата част от УЧР-то.
Накрая от тази фирма се обадиха да ми кажат, че съм се била справила перфектно и много се били замислили дали да не ме вземат, но все пак предпочели човек с опит.
После с много тъга установих, че в България с УЧР се захващат включително хора със средно образование, които нямат хал хабер понятие нито какво е това икономика, нито какво е това психология.
И стигнах до скромното мое лично убеждение, че в България УЧР-то не включва и 30% от същинското УЧР, точно защото този пост е за икономисти, които не могат да се доредят до това да разгърнат тази практика в пълния и блясък. С част от УЧР-функциите в България се занимават счетоводителите и разни други, дето това не им влиза в работата. УЧР не е само набор на персонал.
Ха така! Ето кого ще питам. Според теб, редно ли е маркетинга и продажбите да се слагат на едно място? В смисъл, един и същи човек да се занимава и с маркетинга, и с продажбите в една фирма.
Доколкото знам, не трябва да се смесват, но на много места правят точно това.
Абсолютно си права, ghh - това се две съвсем различни науки и практики, и професии съответно. Общото е, че насоката и целта е една и съща - реализацията на продажби. Най-общо казано Маркетингът изследва пазарите, конкурентите, потенциалните потребители, потребителски групи, тяхните навици и нагласи и съответно предлага действия за борба с конкуренцията, навлизане на нови пазари, заемане на даден пазарен дял и предложения за послания, с които чрез рекламата, дизайн на продукта или методи на предлагане на услугата и прочие да се облъчат потенциалните потребители с цел най-просто казано да купуват . Пфуу - продажбите и търговията имат много проявления според стоката или услугата - в един случай говорим за преки продажби, при бързооборотните стоки говорим за преговори по веригата - слооожничко е.
Все пак това дали маркетингът и продажбите ще са отделно зависи и от стоката или услугата, която се продава от фирамата. Пример - бързооборотни стоки - там маркетингът е много сериозно застъпен като самостоятелно звено и задължително има търговски отдел и търговски директор, маркетинг отдел и маркетинг директор - хихи и винаги са в разпри между другото . Ако вземен за пример посредническата дейност да кажем за продажба на стоки с висока инвестиционна стойност - например недвижими имоти - там всичко опира до комисионната - и маркетингът е много слабо звено - по важни за една продажба са техниките за преки продажби, защото колкото и добра комуникационна стратегия да изкараш и канали за реклама, ако човекът който продава няма умението да обеди потенциалния клиент, че трябва да даде едни 100 000 евро и те ще са добра инвестиция - всичко отива подяволите. Та в някои браншове маркетинг и продажби са общо звено, дори в международни фирми, защото едната дейност е много по-слобо застъпена. Има и доста фирми за маркетингови проучвания, които така или иначе трябва да наемеш, защото вътрешния отдел не може да догони национална извадка и когато маркетинговите активности не са толкова застъпени просто търговеца или друг човек неспециалист маркетолог си контактува с агенциите.
Иначе аз съм ги работила и заедно и поотделно, и в различни сфери и си права, че това са две различни професии, извън специфичните случаи, просто в България все още нещата са малко кашави и в това отношение и не винаги се случват според най-добрите възможни практики _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети