Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ревност?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
serenity
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пон Окт 01, 2007 12:33 am    Заглавие: Ревност? Отговорете с цитат

Здравейте.
Ето го и моя случай.
Ревнива съм. Много. Нямам основания за това, той никога не ми е давал поводи.
Става обаче така, че той има приятелки от детинските му години, с които, естествено се вижда отвреме-навреме. Ревнувам и от колежките му...от виртуалните му приятелки-също.
Осъзнах, че проблема е в мен, а не в него, и аз, а не той, сама си причинявам това. Осъзнах също, че навярно съм с ниско самочувствие, а и нямам кой знае какви забавления, които да осмислят моя ден, че да се чувствам добре когато той не е наблизо.
Моля за помощ.Какво според вас трябва да направя?
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Окт 01, 2007 3:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Наскоро имах позната, която я познавам от много време и никога не е била ревнива, стана такава. Както ти се описваш. И двете с нея умувахме, защо така се е получило. Приятелят и не и дава поводи, но тя все си ги намира.
Преговорихме всички страни за ревността и накрая се стигна до следното.
Тя преди беше много самостоятелно момиче - йивееше сама, оправяше се сама, имаше много познати и приятели и най-вече тренираше спорт много активно. В един момент обаче едно по едно с течението на времето, нещата са изчезвали. Прекрати тренировки, премести се да живее в тях, започна да излиза само с негови познати - и преди да се усетиш, ставаш "зависим". Което естествено довежда до едно "вкопчване" в единственото неща, което е останало от интересите ти. Ако вниманието и интересите ти са 100%, преди е било 40% той, 30% спорт, 30% приятели - при изчезването на другите стават 80%ТОЙ и някакви си 20% по познати и хоби. Съответно ти започваш да се страхуваш да не загубиш големите проценти.

Когато го открихме с нея това, тя много се уплаши, защото видя, как се е затворила в себе си и се е вкопчила в него. Започна да си възвръща познанствата, да излиза сама. Започна пак тренировки и когато скоро се видяхме, каза, че се чувства много по-добре. Когато ти си задоволем и ентусиазиран - си много по-полезен за връзката си, от колкото когато си насочил всички усилия към нея.

Незнам дли е така при теб, но помисли дали има такъв елемент.

ПоздравиSmile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
minion_of_fire
Разбирач
Разбирач

Местожителство: Wild Rose Country

МнениеПуснато на: Чет Ное 15, 2007 3:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хареса ми отговора и анализа на Лейди-то.
Сигурно това са причините. Не тормозете и не ограничавайте любимия си с тази ревност. Малко му остава на човек да си помисли: "Виж другите как свободно ме приемат и оценяват. Само тя (той) искат да ме затворят и вържат за себе си." Малко остава и човек може да преосмисли нещата и да избере свободата. Сега сме по-свободни от преди, нали?

Затова е добра идея, ревнивият да си намери повече интереси и приятели извън двойката. И така да разбере приятеля си и да се отпусне. Хората не обичат чуството, че някой иска да ги притежава и ограничава. Даже и да им дава сигурност и любов днес, но утре вече може и да не е точно така. Помислете малко. Rolling Eyes
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2008 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези случаи са много деликатни и си мисля, че в случая не говорим за човек, който е бил ревнив, а който с течение на обстоятелствата е станал такъв. И на мене ми се случи нещо подобно Rolling Eyes и смея да кажа, че изобщо не е приятно! Лейди е много права за разпределянето на енергията и вярвайте, определено има ефект... Shocked
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 12:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз обаче смятам, че това има ефект само ако ревността е "придобита". Ако обаче човек е ревнив като "личностна черта"....тогава.. може би този метод не помага...
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 11:34 am    Заглавие: За ревността Отговорете с цитат

Мисля,че наистина е ужасно когато човек започне да ревнува от всичко и всички любимия си човек.
При мен проблема е от страна на моя мъж.Той ме ревнува дори и от моите приятелки.А неговите колеги и приятели твърдят,че не е бил такъв преди.
Наистина в началото нямаше проблем с това.Но с течение на времето се появи тази ревност-в началото в лека форма,после доста по-силно.
Аз съм жена,която има много приятели и приятелки.За мен е важно да имам време да се виждам с тях понякога.Но усещам как се ограничавам заради него.Чувствам се като в окови.
Разбирам го и него,но все пак не е приятно.Той има приятели,но когато излиза с тях ме кара винаги да ходиме заедно.Неговото виждане по въпроса е такова.Докато аз имам нужда понякога да съм без него,дори и за 1 час.
За мен решението на проблема е индивидуално при всяка двойка.Би трябвало да се правят компромиси и от двамата в името на разбирателството и любовта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї