Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Паник атаки
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 12, 13, 14  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Паник атаки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Toto
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 6:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да наистина ще ми изглежда странно...в смисъл че и на мен ми се е случало така да се страхувам примерно защото баща ми закъснява без да се е обадил или нещо подобно...неуместно е...обаче аз вече дори незнам дали изпитвам страх или не...нищо не усещам какво се случва...дайе си мисля че сънувам и ще се събудя някой ден...адски тежко ми е с тази нереалност и това как ваобще не си усещам тялото...наистина сякаш е сън...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 6:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нее, ти пак не ми отговаряш....Как ще ти изглежда, когато ДРУГ се страхува. Не ти как изглеждаш....ДРУГ как би ти изглеждал. Излез от АЗ АЗ АЗ как изглеждам.. представи си как някой до теб е улашен....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Toto
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 6:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ами ще ми изглежда абсолютно безсмислено да се страхува...неоснован страх...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 7:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Оптай да си го представиш наистина...да си го визуализираш...Да си представиш приятелката ти или майка ти как се лута и "дали... лле ами ако.. ами дали..."
Когато ти си вътре - нещата изглеждат реални, но ако можеш да се погледнеш отстрани - ще видиш че се държиш просто като уплашен човек, а не като нереалност. Опитай. Визуализирай си се отстрани...
Toto
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 7:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

добре разбирам...наистина като се замисля изглеждам така...но дори като не чувствам страх пак всичко ми е като на сън...и мене заради това ме е страх от полудяване щото незнам дали действам нормално...снощи ходих на купонче и беше тъпичко обаче си говорих с един френд дето не му бях разказвал до този момент и той ми разправяше че и той имал такива някви подобни мисли и чувства...но сам е излязъл от това състояние...без да занимава техните и околните...обаче аз не мога свикнал съм да получавам подкрепа и търся някой да ме изведе от унеса...но очевидно няма кой...пък аз всеки ден си мисля че затъвам повече и пропадам повече в тази дупка...вместо като се събудя да ми е по добре става точно обратното...и вчерашният ден е толкова далече и все едно не съм го живял аз...като на сън е всичко постоянно...излизам говоря си с хора обаче то ми става по зле...незнам дали антидепресантите нямат нещо общо с този толкова дълбок унес обаче е адски гадно да чувствам предишният ден толкова далеченSad
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 7:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да.... принципно е така... това е характерно за хора, които отлагат онова, което не им се прави или са свикнали да го правят с друг или друг да им го прави.... разбирам те. Но недей да говориш за това с всеки. Знам че това те е обсебило, но именно за това когато излизаш и говориш за това, ти не се откъсваш от него - напротив. Говори си ако ще на автопилот с някой за коли, жени или там за каквото обичаш, но недей да говориш за това толкова и с всеки.
Оооох... знам колко ти е трудно... но ТРЯБВА да разбереш, че ще отмине всичко... но САМО ти си този, който трябва да се бори САМ. Това е борба за един... никой ама НИКОЙ не може да ти помогне..За това не търси алтернативни варианти, или да очакваш някой да ти свърши работата....
1- визуализирай си страха
2-представи си как ли изглеждаш отстрани и колко абсурдни са страховете ти
3-ядосай си се...
4-приеми, че не си по-различен от другите хора.
Toto
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2008 12:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

почвам да следвам съвети по стриктноSmile наистина ми даваш сила да се оправяSmile)
Върнете се в началото
Toto
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Нед Май 04, 2008 11:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

сега се замислих относно паник атаките. преди година и половина отидох при личната лекарка просто за профилактичен преглед. и съвсем случайно ме накараха да си направя екг. та личната лекарка ме стресна че нещо не е наред. направих си ехокардиография и всичко беше наред но от тогава почнах да се плаша че може нещо да ми има. та сега се сещам че още тогава ми се случи един два пъти вечер както си лежа и си гледам нещо и в един момент изненадващо усещам че нещо ще ми се случи...станах тогава и майка ми ми измери кръвното и беше височко...това се случи няколко пъти тогава като самото усещане беше като при първият път когато ми се случи преди 3 месеца. Та си мисля че още от тогава е почнало нещо...но като бях в щатите нищо такова не съм усетил...върнах се тука и се почнаха всичките неща...първо кръвно...после дядо ми...и сега съм така...сигурно от тогава още е започнало...
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Май 05, 2008 12:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами рядко има 1 причина...Ти си имаш предразположеност...като си тревожен човек от раждането си. Нали се сещаш, че на някой ако му каже същото лекарката, няма и да го забележи. Ти си го забелязал, защото си тревожен и това е било повод да се притесниш...
Т.е ти си човек, който лесно се притеснява.. и това е просто повод. После смъртта на дядо ти и промените около теб са направили този проблем. Психиката ти не е могла да догони всички промени. За един емоционално стабилен човек примерно му трябва 1 седмица да свикне, да приеме и да преодолее някакво събитие (Примерно говоря). А на тревожен човек ще му трябва месец. Е когато ти се случат накуп няколко промени - психиката ти капитулира и изпушва и блокира и казва "гледай си работата, незнам какво първо да обработя" и ти се панираш.
Toto
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Май 05, 2008 1:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

незнам дали гледа това предаване бтв репортерите преди малко...там беше моят психиатър. Ставаше дума за депресиите...и всякаш чух моята история...доста интересно. и беше много хубаво че и нашите го гледаха Smile може би сега ще започнат да ме разбират още по добре
Върнете се в началото
djamaq
Новак
Новак

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Нед Май 11, 2008 11:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to може ли да ми дадеш малко литература в интернет за фобията и паниките,искам да науча повече.благодаря ти предварителноSmile
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Май 12, 2008 12:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да ти кажа нямам литература, още повече в интернет. Нямам идея. Това е събирателен проблем. Т.е аз лично съм чела за други неща, които като се допълнят дават картината.
Физиологичните реакции при стрес - Борба и Бягство, емоциите и техните пътища, начините на мислене и пътищата на психоанализата... просто не мога да ти дам всичко това обхванато в статич за паник атаките и паническото разтройство. Съжалявам
poopo
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2008 4:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук отдавна не е писано. Да считам ли че вече всичко е ок?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2008 5:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С кое да е ок poopo?
poopo
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 2:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

По скоро въпроса ми беше към Тото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vili
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 4:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Naistina kakvo stava v tova momche , izgubi se , chetiah s interes kakvo pishe poneje prejiviavam absoliutno sashtoto.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 4:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз си позволявам да пиша вместо него, понеже той е в Щатите на бригада. Ние писахме на лична няколко пъти преди да замине. Писа ми последно вчера - каза че е бил по-гобре в началото, но сега пак го има това чувство за нереалност и страх, че ще полудее.

vili какво чувстваш ти?
vili
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 5:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Zdravei , ami sashtoto chuvstvam , straj , panika , useshtane za nerealnost , fizicheska slabost . Navremeto predi 5 godini i polovina imat takiva panik ataki no ot kakto napusnah BG nikoga ne mi se e sluchvalo , prez kakvo li ne sam minala i ne sam izpitvala strah i v edin moment kogato postignah tva koeto iskam i otnovo mi se luchva, ne moga da si go obiasnia. V petak imam chas s homeopat , misleh i tozi pat da mina bez lekarstva no naprejenieto e goliamo. Ima i oshte neshta , koito useshtam , no tiah shte gi spestia za da ne me mislite za totalno pobarkana Laughing .
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 6:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Изобщо не те мислим за побъркана - или поне не повече от нас Smile
То това е най-големия страх - да не полудееш, да не умреш...Обикновено се случва след загуба или...примерно при моят приятел - и той така след като е постигнал това, което е искал в чужбина. Точно когато си мислиш, че нещата са наред и БАМ една червена лампа идва да светне, че нещо трябва да се промени....
vili
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 6:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Pri men nai golemia strah e da narania horata koito obicham ,ot tam idva straja ot poludiavane , sled tova e straja che egoto mi moje da postrada ot tam idva i straja ot prejdevremenna smart. Ne e priatno da useshtash tolkova silna panika ,no vapreki tova viarvam che vsicko koeto se sluchva e za dobro i ne e sluchaino , opitvam se da gledam na atakite kato porednoto izpitanie i znam che v momenta hiliadi hora si zadavat sashtia vapros " Zashto na men ?" i sam sigurna , che rano ili kasno poluchavat otgovor. Idea
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Паник атаки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 12, 13, 14  Следваща
Страница 8 от 14

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї