Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Паник атаки
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Паник атаки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 9:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Случвало се е. А това, че изпускаш нещо е УЖАСНО характерно. Браво, че си го подложила на рационален анализ и си го установила.
Това е част от нагласата и липсата на търпение - как така просто ще седя на едно място... пропилявам си живота, искам да го живея, а незнам как...това са тревожни мисли.
Това е част от уроците на втори курс - да се научиш а живееш сега, а не с мисли и приеснения а бъдещето или съжаления за миналото. Но до там ще стигнем, след като започнеш да рапознаваш паник атаките и да рационализараш чувствата.
Но си на път да минеш на второ ниво - това е страхотно.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jane Eyre
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 9:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Но си на път да минеш на второ ниво - това е страхотно.

JH+ Йеееее!!!! Wink
Върнете се в началото
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 9:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато се е случвало - не съм го разбирала.Но после се усещам.Когато имам проблем - го прехвърлям и в друга сфера.Едното ми се отразява на другото.Почвам да мисля,че проблемът е в мен - че съм неспособна и т.н.Но се усещам че спирам да мисля какво не е наред в семейството ми.И по-бързо ми минава.Защото в работата се оправям много бързо с проблемите си.И отшумява.Не го слагам на сърце толкова.Другото ме измъчва повече - взаимоотношенията ми в семейството.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 9:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бибини ти получавала ли си панически атаки?

и П.П защо не пишеш в блога, ти имаш много креативна мисъл и може да ти е приятно да си твориш статийки и да разказваш за неща.
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 9:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз явно не мога да го определя като ПА.Още от малка си бях такава.Когато трябваше да ме изпитват - стомаха ми се свива,лошо ми е и т.н.Явно съм свикнала с тия неща.Пред хора се стягам да говоря,да изнасям лекции и т.н.Когато ми предстои нещо важно - сърцето ми се обръщауне спя,само мисля и разсъждавам.Понякога ми прилошава.Същото е и когато имам проблеми.Изговарям някои неща,крещя,викам.После може и да не помня какво точно съм казала и да съжалявам.Мразех детската градина,ревях,разболявах се и наистина дигах температури.И само защото бях злояда,а те ме караха насила да ям.И куп такива неща.Знаеш ли другото от което ме обхваща параноя?Смешно е,но когато тръгна да готвя - откачам.Трябва ми настройка.И знаеш ли защо - ами ако не им хареса яденето?Ау-страшно е тъпо,но е истина.А до блога - ще помисля някой ден.Сега нямам много време.
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 10:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И може би започнах да осъзнавам че е така едва когато се включих да отговоря на Jane Eyre.А сега ти ми обясни според теб дали е ПА?
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 10:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мисля, че нямаш панически атаки - много са различни нещата.
Това, което е при теб е тревожност и за готвенето - неувереност определено.
Ние имаме сходни проблеми - тревожността, неувереността, но при теб нещата спират до една граница, която ние преминаваме и се паникьосваме. Ти имаш същите симптоми, но не стигаш до паника.
Така да се каже - от двете злини, твоята по-малката Wink

Ти също ТРЯБВА да работиш върху увереността си, за да контролираш тревожността, но при хората с анически атаки е много по-различно - там е паника просто. Ти успяваш да се овладееш малко повече Smile
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За което благодаря.И наистина не съм мислела че е ПА.Но беше странно че вчера се замислих върху това - имам или не ПА.Все пак се успокоих.

А написах коментар по темата КОГАТО СЕ КАРАМЕ /пусната от теб/ с любимия/любимата.Много е готина и страшно ми хареса.
Jane Eyre
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 10:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bibini написа:
Още от малка си бях такава.Когато трябваше да ме изпитват - стомаха ми се свива,лошо ми е и т.н.Пред хора се стягам Когато ми предстои нещо важно - сърцето ми се обръща, не спя,само мисля и разсъждавам.
Смешно е,но когато тръгна да готвя - откачам.Трябва ми настройка.И знаеш ли защо - ами ако не им хареса яденето?Ау-страшно е тъпо,но е истина.

Биб, копирах нещата, които се отнасят и за мен. Особено се впечатлих за готвенето! Аз мога да готвя наистина вкусни неща, но ми трябва настройка, а настройката е да си кажа - абе я да сготвя еди какво си (просто ей така, за кеф!). Иначе, ако знам, че искам да го направя за някой, ако искам да се получи вкусно, никога не става. Затова и не готвя по-често от 1 път на 3 месеца. И досега винаги съм имала гаджета, които са ми готвели Very Happy
Върнете се в началото
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 10:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Смешно е ужасно.Но на мен понякога ми е трагично.Защото не може само мъжа ми да готви.Той може даже и по-добре от мен.Но никой друг не знае това ми притеснение.Тук е първото място където споделих това.И мои бивши гаджета са ми готвили.В последно време и моя мъж започна да готви.Но не знае причината.Аз гледам да готвя събота и неделя.През седмицата - той.Аз се прибирам доста по-късно от него.И той си мисли че е това причината.Уморена,скапана.Тепърва като почне - кога ли ще стане яденето?А ме е страх да му призная.Ще ме помисли за луда. Twisted Evil
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 11:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо не се опиташ да намериш истинската причина за притеснението ти - например някой критикувал ли е готвенето ти или нещо свързано с това притеснение и тази неувереност. Опитай да намериш някаква причина и просто я пребори - няма смисъл да искаш разбиране за някой свой страх - просто намери причната за притеснението и неувереността и я бори.
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 11:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Никога не съм обичала да готвя и това е в основата.А когато правя нещо,което не харесвам - си мисля че не е хубаво и другите също няма да го харесат.Това е основния ми страх в случая по темата с готвенето.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 11:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дали...?
Има причина зад "не обичам да готвя". Т.е има причина за това не обичам да готвя, която е ключът към задачата. За това потърси по-дълбоко..защо не обичаш да готвиш?
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 11:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще мисля по-задълбочено Exclamation
poopo
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 12:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Случвало ли се е на някой да не харесва себе си до такава степен ,че като се види в огледалото и изпада в ПА.На мен от известно време ми се случва. И защото не мога да избягам от себе си , и тази мисъл предизвиква ПА, аз не мога да се отърва от нея, изпадам в безизходица, като че ли съм в капан. Най-лесно ми е да повърна, просто защото подсъзнателно искам да се освободя от тези страхове, но не мога. Вцепенявам се цялата, изтръпвам, сърцебиене, в главата ми - все едно някой миксер е пуснал, хаотични мисли и чувството че нещо с мен не е наред.Постоянно, ежеминутно.Сега явно съм в криза, иначе когато съм спокойна мога и да давам съвети, но сега аз се нуждая от това.Кажете ми - как да се справя с тази мисъл че не харесвам себе си и от там, - не искам това да съм аз.
deanne
Наш човек
Наш човек

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 1:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще ми се да ти дам съвет, но само като ми видиш подписа е ясно, че не мога да го дам Sad

Може би и аз ще се наредя на опашката с теб, с тази разлика че нямам панически атаки.
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
poopo
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 1:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

deanne, сигурно съм в последната фаза на лудост, но така не може да продължава. Така или иначе си давам сметка че не мога да избягам от себе си и факта че това ще ме докара до лудост и кой знае до какво ме плаши до смърт.Но какво да направя. В края на седмицата заминавам на море и само факта че ще ми се случи и там и ще разваля почивката на всички ме кара да се намразвам още повече. Както си стоя и съм спокойна, така изведнъж ми светва тази мисъл и започвам да се треса.Натраплива невроза ли е или какво - не зная но това не е живот.Не знам следващия път до къде ще ме доведе.Уплашена съм. И не напразно го пиша тук, за да разбера по-вече мнения.
deanne
Наш човек
Наш човек

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 1:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не си луда, а защо те е страх, че не можеш да избягаш от себе си, в крайна сметка никой не може. За почивката си помечтай колко ще е хубава и ти няма за нищо да се разтревожиш и няма да получиш никаква атака. Мисли си колко ще е приятно и как ще си умираш от кеф, докато си с приятелите ти.

И не мрази себе си заради другите, ти живееш заради себе си, а колкото и да им е трудно те трябва да бъдат до теб и да те разбират.
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
poopo
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 2:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз за това се плаша защото знам че не мога да избягам от себе си, знам че е абсурдно, знам че е невъзможно и въпреки всичко тази мисъл стои в главата ми.Всъщност това е може би някакъв страх който намира най-различни трансформации, под различни форми и мисли.Но това сега е основното за мен и аз трябва да намеря някакво утвърждение с което да го преборя.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 5:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Поопо, нали говорихме за рационализацията.

Вместо да бягаш, просто се опитай да се харесаш. Не е нужно да полудяваш - лудит не осъзнават, че са луди. Ти просто се страхуваш - нищо повече от това. Успокой се.
Ами ако .... най-вредната мисъл, а паниката идва от това, че не намираш изход от безкрайните въпроси и неизвестни.
Вместо да искаш да бягаш от сеге си и да се оплакваш, че не се харесваш - се опитай да промениш това.
Нали говорихме - "не ми харесва това, че се плаша от такива глупави неща - ще го променя". Ти изпадаш в състояние на зацикляне от нужда от негативни емоции. Просто си търсиш нерешими проблеми.
Не зацикляй в тях, а намирай доказателства за обратното. Както със всеки страх - нали говорихме за това, че човек търси несъзнателно подкрепи на хипотезите. И ако тези хипотези с лоши - то той ще задълбава. Най-добрия начин е да обърне тенденцията.

Всяка сутрин, всеки момент в който си позволиш да си помислиш, че не се харесваш - веднага си кажи я стига глупости, аз съм... изкарай колкото се може повече положителни свои черти, неща които са те карали да се чувстваш добре - ти си здрава, права, имаш съпруг, имаш дом и семейство - много хора не могат да се похвалят с нито едното. Не гледай лошите неща - ти се фокусираш над тях, а се опитай да погледнеш и хубавите. ВСЯКО НЕЩО ИМА ЛОШИ И ХУБАВИ СТРАНИ - САМО НАШ ИЗОР Е, КОЙ ИСКАМЕ ДА ВИЖДАМЕ.
Ако си търсиш прочини да се съжаляваш и да си докажеш колко си зле - ще ги намериш. Но ти не си. Това е истината.
И не полудяваш и не си зле и не си болна - просто се предаваш на страха и зацикляш.

РАЦИОНАЛИЗИРАЙ - не се подавай на емоцията - просто си много силно емоционална и чувствата ти толкова силно крещят, че раумът не може да каже и гък.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Паник атаки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща
Страница 12 от 16

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї