Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 12:24 pm Заглавие: Сентенции, цитати, крилати фрази и т.н.
Здравейте, приятели!
Подготвям една презентация и за целта събирам разни цитати, крилати фрази, мисли..., посветени на общуването, изразяването, разбирането, думите.
От два дни се ровя в интернет, но ми се струва, че съм в някаква прашна библиотека, пълна със старовремски мъдри книги, от чийто страници древни мъдреци ми размахват пръст и сърдито ми повтарят "Мълчанието е злато!" Искам да намеря някакви позитивни послания, които да поощряват хората да бъдат открити и честни в общуването, да се стремят да се изразяват ясно, да слушат с внимание и уважение другите - за да може в крайна сметка всички да се разбираме по-добре!
Ако на някой от вас му попаднат ценни мисли в тази посока, моля да ги сподели в тази тема!
Благодаря
“Интересуваме се от другите, когато те се интересуват от
нас.”(Публилий Сур)
Обрегон: "Не се страхувай от неприятеля, който те напада,
страхувай се от приятелите, които те ласкаят"
“Когато двамата партньори винаги са
съгласни един с друг, единият е излишен.”(Дейл Карнеги)
“Ако спориш, лютиш се и противоречиш, може понякога и да спечелиш, но победата ти ще бъде измама, защото никога няма да
спечелиш благоразположението на опонента си"(Бен Франклин).
"Ако въобще има тайна на успеха, тя е в умението да разбираме гледната точка на другия, да се опитаме да видим
нещата от неговия ъгъл, а след това от своя собствен?”(Хенри Форд)
“Можеш да спечелиш повече приятели за два месеца, като искрено се
интересуваш от другите, отколкото за две години, като се опитваш да ги накараш да се интересуват от теб.”(Дейл Карнеги)
"Любимата дума на всеки е неговото собствено име." (Дейл Карнеги)
"Когато ходим за риба,не слагаме на кукичката ягода със сметана, както на нас ни харесва, а слагаме червей или скакалец пред устата на някоя риба и сякаш й казваме: “не ти ли се
иска да похапнеш от това?”Защо не полагаме същия здрав разум, когато се опитваме да спечелим хората?" (Дейл Карнеги)
И като цяло ако намериш книгата на Дейл Карнеги "Как да печелим приятели и да влияем на другите" в нея всяко изречение е бисер - и е на темата, която те интересува - общуването. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
ММда има много добри попадения Особено последното - толкова много неща ми идват като гениални идеи вечер, и сутрин като си споня ми изглеждат като пълна глупост
И дори и думи - като си мисля нещо да кажа и ми звучи много добро и важно и като го кажа - някак увисва... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Ако говоря всички човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед, що звънти, или цимбал, що дрънка. - Глава 13, стих 1 от Първото послание на апостол Павел към коринтяните
Споделяйте знанията си с други. По този начин ще постигнете безсмъртие. - Далай Лама
Една вечер сладки приказки с умен човек струват колкото десет години над книгите. - Китайска поговорка
Колкото и да са кратки думите “да" и “не” те изискват най-сериозният размисъл. - Питагор
В изблик на гняв не бива да се говори, нито да се действа. - Питагор
Шегата, подобно на солта, се ползва умерено. - Питагор
Заговори, че да те видя. Сократ
Твое право е да ме ругаеш, мое право е да не те слушам. - Аристип
Ако мислиш два пъти, преди да кажеш един път, ще го кажеш два пъти по-добре. — Т. Пейн
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина. — Катон
Не говори винаги, каквото знаеш, но знай винаги какво говориш. — Клавдий
Съвършенството е достигнато не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне. — Антоан дьо Сент Екзюпери
Мнозина разбират какво им говорят, но малцина разбират защо им го казват.
Истинското приятелство идва, когато мълчанието между двама души е приятно. - Дейв Тайсън Джентри
Понякога израз на любов е да общуваш с някого, с когото нямаш нищо общо и все пак си очарован.
Който се прави на врял и кипял, обикновено дрънка врели — некипели.
Думите, които идват от сърце, винаги достигат до сърце.
Да знаеш много езици значи да имаш много ключове за една брава. - Волтер
Който говори – сее; който слуша – събира жетвата.
Преди да кажеш нещо на другите, кажи го на себе си. - Сенека
Говори с убеждение, думите и влиянието върху слушателите ще дойдат сами по себе си. - Гьоте
Словото само тогава достига своята цел, когато зад всяка дума се чувствува душата на говорещия; чувства се оная сила, онова душевно състояние, което ги е породило.
Мълчанието е най-сигурното нещо за този, който няма доверие в себе си. - Ларошфуко
Монита, много са хубави тези крилати фрази ще потърся и аз и по други теми...интересн е да имаш цяла тема само с мъдрости _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Съб Мар 08, 2008 11:58 pm Заглавие:
"Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел."- Албер Камю
"Всеки от нас счита своя живот за филм, който не му се отдава по вина на режисьора"- Славомир Врублевски
"Живей всеки ден така, все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав"- Рей Чарлз
"Животът е или дръзко приключение, или нищо."- Хелън Келър
"Животът е песен, чийто припев е смъртта"- Виктор Юго
"Животът е разновидност на затвора, откъдето рядко някой иска да се освободи предсрочно"- Сергей Тимченко
"Цял живот се стремим да залагаме малко и да печелим много, а след това казваме, че животът е измамил нас"- Антоний Лесневски
"Свободният човек може да бъде пленник, но не и роб"- Жак Амио
"Равнодушието е паралич на душата"- Антон Чехов
"Не взимай живота твърде насериозно. Никога няма да се измъкнеш от него жив."- Елбърт Хъбард
"Даден ни е кратък живот, но споменът за добре изживеният живот е вечен"- Цицерон _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
ще целуваш букви вместо устни
ще прегръщаш кръста вместо мен."
"Ако човек не е намерил нещо, за което е готов да умре, той не заслужава да живее" - Мартин Лутър Кинг Младши.
"Всички искат да отидат в рая, но никой не иска да умре" - Тимбукту. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 176 Местожителство: Wild Rose Country
Пуснато на: Сря Авг 27, 2008 10:59 am Заглавие:
Джордж Бърнард Шоу:
* „Алкохолът е упойка, която помага да се изтърпи операцията, наречена живот.“
* "Да се старее е отегчително, но това е единственият начин да се живее дълго."
* „Единственият начин за жена да се погрижи за себе си, е да бъде от полза за мъж, който може да си позволи да й бъде от полза.“
* „Заслуга за обществото имат както оптимистите, така и песимистите. Оптимистът, например, е измислил самолета, а песимистът — парашута.“
* „Когато човек иска да убие тигър, нарича това спорт; когато тигърът иска да го убие, нарича това жестокост.“
* „Колко пъти съм ви казвал да пускате колкото искате врагове пред вас, но да не оставяте никой от тях зад гърба си!“
* „Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.“
* „Не бива да предполагате, че щом съм човек на перото, никога не съм се опитвал честно да си печеля хляба.“
* „Не е нужно да изядеш цялото яйце, за да разбереш, че е развалено.“
* „Не съм достатъчно млад, за да знам всичко.“
* „Ненавистта е отмъщението на страхливеца за изпитания страх.“
* „Опасно е да си искрен, освен ако не си и глупав.“
* „Пияните шкипери разчитат на провидението. Но провидението понякога насочва кораба към скалите.“
* „По-добре жив неуспех, отколкото мъртъв шедьовър.“
* "Светът се управлява от младите, които са остарели."
* „Ти виждаш нещата и питаш «защо?». Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам «защо не?»“
* "Приятелството е като чая - трябва да бъде силно и не много сладко."
* "Има две трагедии в живота - едната е да загубиш копнежа на сърцето си, а другата - да си го върнеш."
* "Мъченичеството е единствения път към славата, който не изисква никакви умения"
* "Най-големия ни грях към ближния не е ненавистта, а безразличието"
* "Човек, който не вярва в нищо, се страхува от всичко."
* "Разумния човек се опитва да се приспособи към света. Неразумния - да приспособи света към себе си. Затова човешкият прогрес се дължи на неразумните."
* "Идеалите са като звездите - ако не можем да ги достигнем, поне можем да се ориенираме по тях."
* "Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните."
* "Който не умее да се учи, преподава."
* "Мислите скачат като бълхи, но не всекиго хапят"
* "Науката става опасна само когато си мисли, че може да постигне целта си."
* "Нищо, което си заслужава да притежаваш, не може да бъде постигнато без риск."
* "Няма по-сикрена любов от тази към яденето."
* "Никога не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш."
* "Никога не се пазя от изкушението, защото съм забелязал, че нещата, които ми вредят, не ме привличат."
* "Песимист - някой, който смята, че всички са толкова лоши колкото него и затова ги неневижда."
* "Щастие през целия живот?! Никой не би понесъл нещо такова! Това би бил ад на земята!!!" _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети