Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Не пия, не пуша, не изневерявам. Нормален човек ли съм?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Правила и въпроси към нас
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 6:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Обаче, с какво тогава ще бъдеш по-различен от "курва" означава жена, която не дава пет пари за чувствата на партньора си и мисли само за т'ва как да си начеше сливата с първия срещнат на някой купон или друг вид събиране?
Така единственото, което реално ще се случи е, че ти ще отглеждаш разочарованието и озлоблението в себе си, ще ги поливаш и ще се грижиш да растат, ще нараняваш други жени, за да им отмъстиш за причиненото ти от конкретна жена и самият ти ще се превърнеш в образ и подобие на това, от което както изглежда, се отвращаваш - някакъв мъжки вариант на курвата, която описваш. Дали това е, което наистина искаш?
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 6:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и така да е, но поне няма да обичам и след края на връзката не мен ще ме боли.
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 6:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, ти сам правиш изборите за себе си, обаче - дали след края на всички тези връзки това все още ще си си Ти и дали наистина ще се харесваш?
И дали наистина ще харесваш света, ако в него всички се движим по тези правила?
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 6:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

От мноооого отдавна вече не съм т'ва, което бях преди. Жените ме промениха и едва ли ще се намери жена, която да върне човекът, който бях някога. Той умря преди 6 години и вече няма значение какъв ще бъда от тук нататък.
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 6:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо да няма значение? Нали все пак си жив?
Не знам дали ще намериш жена, която да върне човека който си бил (а той явно е бил изпълнен с мечти и любов), обаче - и да срещнеш такава жена - как ще я разпознаеш в тълпата от набързо претупани еднонощни връзки и как ще й дадеш какъвто и да е шанс да бъде истински с теб?
А пък, ако не я срещнеш - нали все пак имаш себе си. Ако Тя не може да върне човека, който си бил, Ти не можеш ли да го направиш?
Или ще останеш цял живот подвластен на една, вече въображаема жена, която те наранява отново и отново в мислите ти?
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 6:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом за 25 години не я срещнах, значи няма такава.
И за какво да го връщам? Сега си ми е добре така, живея нормален живот - на реалист, а не живот пълен с илюзии за несъществуващата идеална жена. Rolling Eyes
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 7:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чакай сега - ти от 25 години ли я търсиш? Или си на 25? Защото ако е второто, имаш доста много път пред себе си, за да го вървиш сам и ядосан - не че не можеш, естествено, обаче - защо ти е пък да го вървиш така?
Казваш, че сега си реалист, но дали е така? Понеже реалността, доколкото можах да я видя през очите ти, изглежда доста лишена от надежда, близост и доверие. Не знам има ли смисъл да връщаш човека, който си бил - това само ти си знаеш и решаваш, но на мен той ми се струва по-добър, по-мил и с много повече шансове пред себе си, докато гневът и озлобеният сарказъм са силни оръжия, вярно, и ти спестяват нови болки, обаче - какъв е смисълът, щом ти още си носиш старата в себе си? И щом, спестявайки си всяка нова болка си спестяваш и всеки нов шанс?
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 7:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Защото старата все някога ще умре, а ако прибавя и нова - къде ще му се види краят? Rolling Eyes
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 7:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип си прав - теоретично- обаче - старата болка няма да умре, защото гневът, самотата и новите разочарования(а те не може да са други, ако подхождаш към всяка жена с това усещане) ще я поливат и подхранват отново и отново. И тя ще си е все така жива, може би ще умре само ако умре душата ти - ако гневът те обземе дотолкова, че нищо друго не остане от теб. И, естествено, никой не може да ти попречи да вървиш по този път, въпросът пак е - наистина ли го искаш? Наистина ли точно това би си избрал, ако не се страхуваше от нова болка?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Правила и въпроси към нас Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї