Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Имам хроничен колит

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Спорт, Хранене и Диети
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Лейла
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 7:19 pm    Заглавие: Имам хроничен колит Отговорете с цитат

От тук какво? Пробвах с активия, има ефект определено, но незнам дали не е само временно подобряване. Ако спра да я ям .. и въобще лекувам ли нещо или просто ги залъгвам?
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 1:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам, че е полезно да се яде киви сутрин. Но незнам как се лекува, дали има лекарства за това или само с такива неща като овесени ядки и пшенични трици става.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Angel
Разбирач
Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 12:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колита си е сериозен проблем. Най-добре е да идеш на лекар. Гастро ентеролог мисля, че се казваше, но може и да греша. Спортуване и добро хранене определено помагат. Ние младите прекаляваме със "сухи" храни и мисля, че това е голям проблем. Хора на по 20-30 години имат язва, гастрит, хемороиди, колит. Мисля, че това е основно заради начина на живот. Тези лекарства, които последно време рекламират(храносмилане, болки в корема и т.н.) явно показват колко много хора имат проблем с това. Иначе нямаше да ги рекламират. Повече готвени храни, по-малко обаче да е пържено. Поне аз така мисля PDT_003
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kotarana
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 12:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Вуйчо ми е имал колит 4 години, докато някой си му е казал да яде всяка сутрин смляно ленено семе с кисело мляко и вода. Каза, че за 1 месец се е оправил. До колкото той ми обясни, лененото семе се използва за извличане даже на гной, за прочистващо средство и за противовъзпалително. Незнам дали би могло да помогне, но не пречи да се опита.
Angel
Разбирач
Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 13, 2007 12:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен си е добре да иде човек на лекар. Народната медицина определено помага за някой неща, но по-добре първо да се консултира човек с медицинско лице. Чувал съм, че цитрусовите плодове помагат на храносмилането. Аз по принцип нямам проблем с такива неща, но аз съм открил, че кафето е чудно за хората, които не им е добро храносмилането Smile. Приятели пушачи казват, че цигара с кафе е рецептата против запичане, която работи безотказно.
meri_mari_68
Новак
Новак

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Авг 15, 2008 8:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Crying or Very sad
Колит ли?- много боли.
Наистина е хубаво да отидете на лекар, ама и аз отидох и какво?...
Лекарката каза няма да ядеш това, онова, твърди храни, и т.н., и аз не ям и се пазех, ама пак ме боли. И хапчета ми изписаха, и ги пиех, и пак ме болеше, и тогава прибегнах пак до бабините илачи. Сварих си гьозум, и на место вода си пиех от тоя чай. Не е никък лош, а и много помага.
При колита е важно да имате газове, знам, че ще ви стане смешно, ама е така- при колита трябва да имате газове. И точно диетата, по- меките храни и гьозума, ще Ви отпуснат- опитайте! Докато не опитате, няма да разберете.
Успех! icon_wavey
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Спорт, Хранене и Диети Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї