Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 2:56 pm Заглавие:
lilia, интересно описание, наистина. Но това не променя факта, че в менструалната кръв има (предимно) артериална кръв + още нещо... всичко, което една жена има в утробата си и което не трябва да се намира в кръвта по принцип, и което може да реагира с тази кръв, и да се окаже, че вирее добре там.
Имам eдин въпрос:
Ако се наложи да ти влеят кръв и ти кажат, че това е менструалната кръв на друга жена, как ще се почувстваш? Разбира се - минала през всички тестове и без болести. Знам, че е малко гнусно и докато пиша, обяда ми се напъва да се върне, но... поне аз бих предпочела да не ми вливат това.
И друго: това, че изтичащата ми кръв не е като тази в кръвоносните съдове (айде, да не казвам "мръсна"), не ме настройва срещу менструацията. Приемам това за съвсем нормално и просто го изчаквам да приключи. _________________ Луда съм, еййй!
Значи думите ми са малко изопачени. Както казах и по-горе, аз не се притеснявам от мензиса ми, нито от това какво съдържа той. Мисля, че съм в пълен синхрон с тялото си. Значи и изражненията са част от мен, но не мога да ги нарека много приятни... това не означава, че не мога да живея с тях или пък, че имам "отрицателно виждане и настройка" към тях. Те са часто от тялото ми и природата ми. Аз не се "гнуся" или създавам табута от тялото с което живея, както каза Челиндж, а просто не смесвам нещата. Значи аз приемам, че ходя до тоалетната по голяма нужда, но не правя секс тогава нали?.. или пък мъжът уринира - това е супер нормално и аз н изпитвам погнуса от приятелят ми когато уринира, но не правя секс докато го прави.
Това ми е идеята и за менструацията - аз не се погнусявам от тялото си, нито от това, което илиза (въпрреки, че пробвайте така да си говорите с мъже за мензис и ще видите те колко "нормално" приемат секса през този период - много малко мъже ще са изцяло ок с това, без да правят компромис със себе си, заради жената. - Е и това ли е погнусяване...) но просто казах, че не е полезно за мъжа, защото това не е "чиста кръв" - от там тръгна. В никакав случай нямам отрицателно отношение към мензиса си и тн. Има много неща, които просто знаеш, че са така и това не те напряга...знаеш, че изпражненията съдържат токсини и бактерии, но това не те кара да се чувстваш зле спрямо тях...
И преди някой да го избие на там - сравнявам менструацията, изпражненията и урината - защото общото между тях е, че са изходни продукти - тялото ни ги изхвърля.
А относно гинеколозите, за които говоря - аз съм доволна от тях, както и много други познати, тъй като са известни. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
lilia, интересно описание, наистина. Но това не променя факта, че в менструалната кръв има (предимно) артериална кръв + още нещо... всичко, което една жена има в утробата си и което не трябва да се намира в кръвта по принцип, и което може да реагира с тази кръв, и да се окаже, че вирее добре там.
Имам eдин въпрос:
Ако се наложи да ти влеят кръв и ти кажат, че това е менструалната кръв на друга жена, как ще се почувстваш? Разбира се - минала през всички тестове и без болести. Знам, че е малко гнусно и докато пиша, обяда ми се напъва да се върне, но... поне аз бих предпочела да не ми вливат това.
И друго: това, че изтичащата ми кръв не е като тази в кръвоносните съдове (айде, да не казвам "мръсна"), не ме настройва срещу менструацията. Приемам това за съвсем нормално и просто го изчаквам да приключи.
Кръвта има навика да се сгъстява и съсирва. Е, ама при здрава жена, не би трябвало да има "още нещо", освен кръв от стените на матката. Какъв е проблемът да се признае този факт? Пък какво вирее при жените с лоша хигиена спокойно може да се обсъжда в комшийска папка, щом това е интересно.
Относно въпроса как бих реагирала, ако тръгнат да ми преливат такава кръв- ами бих набила умника. Не, защото кръвта е менструална, а защото в човешкото тяло има венозна кръв и артериална кръв, освен кръвни групи и разни други особености, които не позволяват идеята за преливане на менструална кръв да буди нещо различно от смях. Апропо въпросът да ме накара да се отвратя някак от менструалната кръв ли целеше?
Хубаво, радвам се за теб, че не си настроена по някакъв начин срещу менструацията (не те гнуси, не ти създава неудобство някакво) и всичко е нормално и просто го изчакваш да приключи.
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 4:59 pm Заглавие:
lilia написа:
Е, ама при здрава жена, не би трябвало да има "още нещо", освен кръв от стените на матката. Какъв е проблемът да се признае този факт?
Има "още нещо", lilia, това се опитвам да кажа. Дори и при здравите жени. И аз не виждам какъв е проблема това да се признае. Не претендирам за изключителна компетентност, просто това е, което съм чела и знам. Щеше да е добре тук да има лекар, който да ни светне, ама... май няма.
lilia написа:
Апропо въпросът да ме накара да се отвратя някак от менструалната кръв ли целеше?
Не. Изразяваше несъгласието ми, че менструалната е като не-менструалната. По-скоро беше риторичен. Даже си отговорих _________________ Луда съм, еййй!
Малеее ква дискусия се е заформила чак не издържах да я доизчета до края
Обаче ще Ви забия с един факт - правила съм секс по време на цикъл /тая дума мензис много ми е селска и просташка на мене лично не знам защо/, без презерватив и без мъжа да има контакт с моята кръв, независимо каква е точно там. При мен се появи като свърхкреативност в резултат на взаимното голямо желание. Но ако някой се сети е тая работа как става давам бонуси ? _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Аз знам.... с тампон. До колкото знам техниката е тампонът се вкарва, но се даржи кончето. И като правите секс си има достатъчно място за пениса и няма нито капка кръв....
Какво печеля????????? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Усмивка по радиото иии розичка де PDT_017 Само дето не се държи кончето щото мин лично държането на някакво конче и коцентрацията в тая работа би ми развалило удоволствието... Не ми се случвало и без да го придържам досега някъде да избяга или да се мушне - така че който го придържа да не се притеснява - няма нужда...
А и при много прекалено и твърде надарени мъже май може и да не върши работа щото може и да ти влезне този тампон в гърлото най накрая _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Усмивка по радиото иии розичка де PDT_017 Само дето не се държи кончето щото мин лично държането на някакво конче и коцентрацията в тая работа би ми развалило удоволствието... Не ми се случвало и без да го придържам досега някъде да избяга или да се мушне - така че който го придържа да не се притеснява - няма нужда...
А и при много прекалено и твърде надарени мъже май може и да не върши работа щото може и да ти влезне този тампон в гърлото най накрая
Направо втори гръбначен стълб може да си подредиш така...
А относно спора - не са достатъчно убедителни аргументите в подкрепа на мнението, че менструалната кръв е мръсна.
Не мога да се доверя и наистина ще се опитам да разбера как стоят нещата , а дотогава си оставам на моята версия.
И си стоя, и мисля колко ли мръсна кръв е циркулирала в мен докато съм нямала цикъл и колко ли още ще си стои в мен таз мръсната работа след критическата.....и ...шегувам се... ...тази тема ми се струва премина в друга сфера. Дали е едното или другото в случая по-скоро си е въпрос на viewpoint и не себеусещане и ...както и да е...разбрахте ме
Значи под нормална кръв имам предвид кръвта, която излиза като се порежеш например. Когато апочва да ти идва цикълът, както и когато спира, цветът е кафеникъв, което не е само кръв. Както е субстанцията е доста по-гъста, от колкото на кръвта. Освен отделянето само на кръв има и отделяне на вещество както при овулацията, което е като желе, както и парченца тъкан. Сега не мога да ги наричам с медицинските термини, все пак не съм специализирала това, но в никакъв случай, аз поне, не мога да приема, че това е 'чиста кръв". Не претендирам да разбирам, но когато съм говорила с гинеколози за това, са ми обяснявали, че това е "мръсна кръв" - говоря с техни думи. И относно секса, тази кръв влиза в каналчето на пениса им и може да се застои там и тези бактерии да са опасни за някакво възпаление.
Но дори и да илезнем от тази тематика и факти... се питам, ако на мъжа му тече кръв от пениса, дали бих искала да правя секс с него???
Не ме разбирайте погрешно, аз съм равила и определено в този период ми се прави повече секс, но именно заради това ми желание съм се допитвала до гинеколози и съм получавала този отговор. Не мога да дам научното обяснение, но за мен това е достатъчно.
Та темата беше "Предменструален синдром" ние малко се отвлякохме от нея.
Парченцата тъкан са отронена от стените на матката кръвна субстанция.
Значи думите ми са малко изопачени. Както казах и по-горе, аз не се притеснявам от мензиса ми, нито от това какво съдържа той. Мисля, че съм в пълен синхрон с тялото си. Значи и изражненията са част от мен, но не мога да ги нарека много приятни... това не означава, че не мога да живея с тях или пък, че имам "отрицателно виждане и настройка" към тях. Те са часто от тялото ми и природата ми. Аз не се "гнуся" или създавам табута от тялото с което живея, както каза Челиндж, а просто не смесвам нещата. Значи аз приемам, че ходя до тоалетната по голяма нужда, но не правя секс тогава нали?.. или пък мъжът уринира - това е супер нормално и аз н изпитвам погнуса от приятелят ми когато уринира, но не правя секс докато го прави.
Това ми е идеята и за менструацията - аз не се погнусявам от тялото си, нито от това, което илиза (въпрреки, че пробвайте така да си говорите с мъже за мензис и ще видите те колко "нормално" приемат секса през този период - много малко мъже ще са изцяло ок с това, без да правят компромис със себе си, заради жената. - Е и това ли е погнусяване...) но просто казах, че не е полезно за мъжа, защото това не е "чиста кръв" - от там тръгна. В никакав случай нямам отрицателно отношение към мензиса си и тн. Има много неща, които просто знаеш, че са така и това не те напряга...знаеш, че изпражненията съдържат токсини и бактерии, но това не те кара да се чувстваш зле спрямо тях...
И преди някой да го избие на там - сравнявам менструацията, изпражненията и урината - защото общото между тях е, че са изходни продукти - тялото ни ги изхвърля.
А относно гинеколозите, за които говоря - аз съм доволна от тях, както и много други познати, тъй като са известни.
Чета сега една книга Китайска медицина...пише невероятни суперлативи за благоприятното въздействие на урината,приемана орално!!!Дори и за мен е доста учудващо това,но коя съм аз да споря с китайските медици.
Освен това , всички знаят ,че има...да,необикновено е , но има хора,които обичат гаджето им да уринира, докато правят секс. Лично на мен това не ми допада и не е в сексуалния ми репертоар,но е факт.
Отново viewpoint
Що бе Дедо да не си падаш пооовечко по специалните ефекти в сексуалните взаимоотношения ? _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Що бе Дедо да не си падаш пооовечко по специалните ефекти в сексуалните взаимоотношения ?
Елси,предпочитам да не ти отговарям на този въпрос.Просто бих казал,че ми е някак непонятно как от неща с идейно съдържание стигнахме до окосмяване и менструация,при това не лишени от живописно описание и ненужни подробности. _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Всичко може да има едейно съдържание, Дедо - а високопарния изказ и поставянето на табута са именно тези, които според мен могат да карат да изглеждат темите за менструмацията и сексуалните предпочитания на човек някак забранени, вулгарни, дори грозни - вероятно, ако човек го е срам да опознае и открие себе си от тази си страна така се получава - не зная
Сетих се обаче за Фройд... не че съм привърженичка на теориите му, но просто се присетих
Хора сме все пак, не извънземни или Богове. Не смятам, че наличието на нечий /примерно твоя/ явно и ярко по-изявен интелект трябва да му затваря очите и вратите към откриване на чисто човешки неща. ХОРА СМЕ ДЕДО - Боговете са на небето. И колкото и да се опитваме да даваме превес на духовното и интелектуалното - физическата ни човешка същоност си остава в нас - няма нужда да я низвергмваме, пренебрегваме или подтискаме смятам аз.
А колко много психологически и личностни проблеми водят началото си именно от задръжки или проблеми в интимния и сексуален свят на човека няма да коментираммм... Ще кажа само, че аз мисля, че са наистина много. Защо да избягваме тези теми тогава във форум за психология? _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
А Дедото общо взето е нещо като представителна извадка на мъжете...което подкрепя твърението ми :
Цитат:
Това ми е идеята и за менструацията - аз не се погнусявам от тялото си, нито от това, което илиза (въпрреки, че пробвайте така да си говорите с мъже за мензис и ще видите те колко "нормално" приемат секса през този период - много малко мъже ще са изцяло ок с това, без да правят компромис със себе си, заради жената.
Чалиндж проговори за табутата и за погнусата..
Аз мисля, че най-извисените хора - са най-земните. Тези, които приемат тялото си и неговите функции като базисни. Дедо без този цикъл... ти нямаше да можеш да си сред нас.. и толкова извисен...
Добре, че родителите ни не са били извисени... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Аз нямам нищо против темата,дори напротив,но съм против детайлизирането на някои иначе съвсем ясни и очевидни явления.Предменструалния синдром е нещо наистино много важно,което е съществена част от психическата активност при жената и следва да му се обърне сериозно и задълбочено внимание.За потиснатата сексуалност пък да не говорим...
Иначе и аз като всички не съм чак толкова извисен,но просто предпочитам да има поне едно местенце,в което да съм.И понеже съм си най-естествен в ежедневието,с присъщите ми налични потребности,в този форум показвам именно онова,което не мога да изявя при нормални обстоятелства.Лесно е да се говори за всякакви глупости,безмислици,да се отпускаме ,забавляваме и пр.,но е много по-трудно да запазим едно по-високо и стойностно ниво на общуване.Доколкото знам това е целта на това място,нали?!Именно липсата на това условие не ми допада.Това е форум,който харесвам много.Участвал съм почти от самото му създаване,усещам го и като свое притежание,поради което апелирам да има конструктивен и приличен вид,да бъде ползотворен,целеви,разбира се,доколкото зависи от мене това е факт.
Лейди,нещо лично към тебе-представителна извадка на какво съм аз?! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Първо искам да ти благодаря за думите за форума и както съм казвала (ако не съм сега казвам) оценявам хората, които бяха в началото част и все още са част от него. Особено ти имаш доста принос в него.
А относно въпроса ти - може би не съм се изразила правилно, но исках да кажа, че ти олицетворяваш мъжкото мнение по тази тема. Тъй като аз силно вярвам, че мъжете по принцип са по-... как да кажа..по-неприятна и по-гнусна и отдалечена им е тази тема. Което е нормално, тъй като това е нещо, което вие не изживявате сами, а косвено.. и то с доста негативни емоции Общо взето ПМС е станало като нарицателно от мъжете, когато жената нещо е "изнервена". Та когато го каза общо взето подкрепи моето предположение по-горе, което съм цитирала.
Ако не съм права се извинявам, но просто мъжката част около мен като приятели и познати са с доста ... гадно отношение а цикъла.. от рода на "може ли да говорим за друго", което го прави типчен женски проблем... както е казала и Жана в началото на темата _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Лейди съгласна съм и аз, че си е женски приблем това Малко са мъжете, които го възприемат без погнуса като нещо естествено и ако те обичат и са ти наистина близки само тогава май се получава,не знам.
Дедо, по повод кратката ни и емоционална дискусия - лично аз не възставам срещу идеите и нагласите за този форум, както и срещу факта, че дадени теми не ти харесват /въпреки че аз лично не бих влезла да ги коментирам, ако не ми допадат, но това е моя избор/ аз лично възразявам на дръзкото и съмоуверено усъждане на някого или нещо. Възразявам винаги, когато се сблъскам с него и не се срамя да покажа, че не ми допада - на мен не допада, което не значи, че е нещо лошо. Аз обаче си мисля, че никой, ама абсолютно никой няма право да съди сякаш е по-високо от другите, защото просто не е. И според мен не е красиво. Аз лично, когато общувам с хора, които ми се струва, че превъзхождам примерно интелектуално не съдя, а се поитвам да им бъда полезна с нещо, да помогна, да им предам частичка от моето познание и така. Това мисля аз - не одобрявам високопарния език и високомерието и превземките. За мен всеки, който се отнася в тази посока има нужда от удър с ютия по главата , та да се осъзнае, че си е най-прост и обикновен човек с нищо нито повече, нито по-малко от останалите. Така мисля аз просто.
И ако кажем бе не може по учения човек сега да няма самочувствието, че е повече от другите, та той си е Можем да го кажем, обаче историята ще ни обори безмълвно веднага с имената на хората, за които четем в книгите, с куп примери на самородни и неуки таланти в музиката, художественото изкуство, в лидерството и управлението и пр-е. Та за мен това е истината - гледам да не се превъзбуждам щото аз съм една мравка от мравуняка - знам си, че съм специална и неповторима за мен и за близките ми особено, но все пак ни повече, ни по-малко специална от всички други мравки И може би от този същия Гошо дето днес го скъсвам от базик утре ще излезе нещо велико, а аз все злобливо ще си викам "тоя пък смотаняк как стана такъв голям писател, ма той тоя беше толко прост" _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Добре,Елси,Лейди,всички останали...Предавам се!Ще ви оставя дя си общувате съвсем спокойно,носени от "червения вятър на промените" _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Умно решение Дедо! _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
Последната промяна е направена от mishleto на Съб Дек 01, 2007 7:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети