честно казано чувала съм много за пред местроялния синдром, но да съм го изпитвала - не знам. При мен май няма нищо особено освен подуването на гърдите и зъдржането на вода в тялото, за второто по-скоро съм чела, не че съм го установила с точност. Казват, че 3-4 дни преди и след цикъл се задържа до килограми вода в тялото. А относно нервите - ми не забелязвам някакво особенно обтягане освен веднъж Отивам аз с ново гадже на планина - на почивка - да караме ски и естествено закачка иии най-неочаквано /уж ги следя тези неща/ хоппп месечната ми менструация Е наистина усетих какво е да си опънат нервите на база това женско явление - пооолудях просто от яддд _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Е да де, то и при нас така се получи - всичко квот може биде направено, че квот не може даже мамаааа все пак в началото красотата на нещата е важно нещо и да отидете на почивка и да кажеш "еййй оп дойде ми" - парво е ужасна изцепка.
Второто - притеснението от това, че малко проваляш възможностите за интимност най-добре да се надскочи и въпреки това си е притеснение сега
Все пак това ми беше май най-хубавата връзка после - люююбов ти казвам, не мож я описа Така, че само като пример за временни нерви, притеснения и ядове с месечното неразположение мога да я дам случката май _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 183 Местожителство: Wild Rose Country
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 6:22 pm Заглавие:
Те затова мюсюлманите, като имат по няколко жени, никога не остават валат.
Обаче понякога един такъв проблем, може и да те предпази от "задълбочаване" на връзка, за която ще съжаляваш в последствие. Да ви кажа пък аз.
Зависи - братовчедка ми забременя по време на месечния си цикъл. И това не е е чаааак толкова голяма рядкост. В смисъл не е супер често, но риса си е голям. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Ммда, пък и секса без презерватив по време на цикал не е много здравословен за мъжа. Все пак това е мръсна кръв.
5-6 дни нищо не са, а ако е силно желанието - мисля, че има доста начини да се задоволите и без обикновеното сношение _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
В този период съм много зле.Всичко гадно ми се изсипва в тези дни.Иска ми се и аз да не го усещах, така че Елси благородно ти завиждам .А относно секса нещо точно в тоя период не ми е комфортно, а и не съм от тези дето не могат да изчакат,ако партньора ми не може, мога да направя по специално нещо за него! _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
Пуснато на: Пет Ное 16, 2007 10:29 pm Заглавие: o,da
Ne znam dali e posuvmestno , no pri men e dosta iznervq6to.Moje bi dva puti po-ve4e za priqtelq mi.Naistina ima edno mnogo nepriqtno naprejenie,koeto oba4e zaduljitelno tr da se izvede navun...za sujalenie pravo kum purviq sre6tnat i nai-blizuk.
No za sexa po vreme na menstruaciq sum 4uvala pozitivni mneniq, dori v nqkoi religii tova jensko qvlenie se smqta za bojestveno i sexa v tozi period e sve6ten.E,stava vupros za izto4na , ne za zapadna religiq...estestveno
Samo ne razbrax v nqkakvo mnenie , na Lady dikoloto si spomnqm...''mrusna kruv'' ...kakvo ozna4ava tova i naistina tova e mrusna kruv,ne e li prosto struq normalna kruv , celq6ta da izvede neoplodenata qicekletka vun ot organizma.
''Mrusna'' mi zvu4i dosta po-iznervq6to....i vseki moment 6te mi doide ,za boga...
Та мръсна е защото "Тя има своеобразен мирис, дължащ се на примесите от секрета на мастните жлези на вулвата. Вследствие на явления от разпадане, които могат да настъпят под действието на бактерии от влагалището и външните полови органи, особено при пълните и нечистоплътни жени, менструационната кръв може да добие остър и неприятен, дори зловонен мирис."
. Абе не съм супер експерт, но един гинеколог ми каза 'Ако жените знаеха какво има в цикъла им - щяха да се мият през 5 мин"...Това трябва да е доста красноречиво...
А относно секса по време на цикъл - ами именно това описание по-горе и тези бактерии...не са много полезни за мъжете. Освен това, когато жената е в цикъл има много различно отделяне на хорони, което предивиква желание в жената за секс, но ако се прави - то е препъчително да е с презерватив. При това когато си в цикъл не трябва да има физическо натоварване - секса предизвиква цикъл..ако закъснява или тн.., а и определено съм срещала единици мъже, които не са погнусени от това, че като си го видят в кръв.. и то не особено чиста кръв...знам ли - всеки си има предпочитания. Но за полезно - моето мнение е по-скоро Не
П.С Моля те, пиш на кирилица - прочети темата за "правилата на форума". Не са много правилата, но това е доста основно _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Тя има своеобразен мирис, дължащ се на примесите от секрета на мастните жлези на вулвата. Вследствие на явления от разпадане, които могат да настъпят под действието на бактерии от влагалището и външните полови органи, особено при пълните и нечистоплътни жени, менструационната кръв може да добие остър и неприятен, дори зловонен мирис
Т.е. описано е мензис на жена с гинекологично заболяване. Нечистоплътността води до появата на бактериите, а те водят до заболяването. Например вулвит, причинен от бактерии (а също се причинява и от вируси, гъбички). Възпалението прониква в дълбочина и обхваща прилежащата мастна жлеза. Тогава може и да се случи това, което цитираш, там с бактерийките и със зловонието. То сигурно не случайно са споменати нечистоплътни пълни жени, а не здрави и читави девойчета, причиняващи си къпане сутрин и вечер.
Когато става въпрос за здрав женски организъм, подобно нещо е немислимо. Менструалната кръв е от разрастналия се слой на лигавицата на матката и няма мирис.
Ако жената е здрава и няма менструални болки, тя може да прави секс с човека, когото обича, ако двамата го желаят.
А ако не изпитва желание да прави секс по време на мензис, това е друга тема.
Последната промяна е направена от lilia на Съб Ное 17, 2007 10:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Аз мисля, че не се има предвид само жените с проблеми, но е отбелязано и за жени с такива.
При всички жени мисля, че кръвта не е просто чиста, нормална кръв.
Но както казах и горе - въпрос на избор е.
Би ли пояснила какво значи: "кръвта не е просто чиста, нормална кръв"?
До колкото четох по специализираните сайтове и което и написах- менструалната кръв е от разрастналия се слой на лигавицата на матката и няма мирис при здравите жени.
Поне аз не съм чувала да има ненормална кръв. А бактериите и зловонието не са признак на здраве и тогава бих се съгласила, че не е редно да се прави секс , а да се търси гинеколог, защото едно такова възпаление като вулвит при жената е опасно за мъжа и не само при секс по време на мензис всъщност и до колкото четох, като се открие при жена, на лечение минава и мъжът до нея.
Значи под нормална кръв имам предвид кръвта, която излиза като се порежеш например. Когато апочва да ти идва цикълът, както и когато спира, цветът е кафеникъв, което не е само кръв. Както е субстанцията е доста по-гъста, от колкото на кръвта. Освен отделянето само на кръв има и отделяне на вещество както при овулацията, което е като желе, както и парченца тъкан. Сега не мога да ги наричам с медицинските термини, все пак не съм специализирала това, но в никакъв случай, аз поне, не мога да приема, че това е 'чиста кръв". Не претендирам да разбирам, но когато съм говорила с гинеколози за това, са ми обяснявали, че това е "мръсна кръв" - говоря с техни думи. И относно секса, тази кръв влиза в каналчето на пениса им и може да се застои там и тези бактерии да са опасни за някакво възпаление.
Но дори и да илезнем от тази тематика и факти... се питам, ако на мъжа му тече кръв от пениса, дали бих искала да правя секс с него???
Не ме разбирайте погрешно, аз съм равила и определено в този период ми се прави повече секс, но именно заради това ми желание съм се допитвала до гинеколози и съм получавала този отговор. Не мога да дам научното обяснение, но за мен това е достатъчно.
Та темата беше "Предменструален синдром" ние малко се отвлякохме от нея. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Общо взето теорията за здравия и болния организъм на lilia ми е най-приемлив.
Струва ми се,че хората се срамуват и гнусят твърде много от собствените си тела и от тези на околните и това е странно...поне лично за мен.Тялото е дома на духа и при оказване на правилните грижи то си е чисто и годно за всякаква сексуална манипулация.Това 'гнусене' някак поставя табута и пречи на пълното себеопознаване.
Според мен дори сополите не са мръсно нещо, въпреки обидния им вид. Както казва ей това детенце 'Сополите ме требозят!Требозят ме! Они ми се бутат напред и ми пречат да се напием! ' http://www.vbox7.com/play:593478e3
Но ние наистина се отплеснахме твърде много от темата...
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 7:51 pm Заглавие:
Challenge написа:
Общо взето теорията за здравия и болния организъм на lilia ми е най-приемлив.
Струва ми се,че хората се срамуват и гнусят твърде много от собствените си тела и от тези на околните и това е странно...поне лично за мен.Тялото е дома на духа и при оказване на правилните грижи то си е чисто и годно за всякаква сексуална манипулация.
Искаш да кажеш, че лекарите ни лъжат ли? А защо да го правят?
На мен също ми се струва, че след като кръвта излезе от кръвоносната система на човека, не може да става дума за "чистота". Но това си е мое мнение. Иначе - това, което аз знам е, че в жената винаги има бактерии, без значение колко е здрава тя. Те поддържат нормалната киселинност на влагалището. Ако станат прекалено много, тогава нещо не е наред.
За въпросния синдром... при мен се забелязва задържане на течности 2-3 дни преди цикъла и от няколко месеца - мигрена около 2-рия ден (не всеки път, но когато я получа - за нищо не ставам). _________________ Луда съм, еййй!
Аз в този перод съм НЕВЕРОЯТНО гладна. Наяждам се, още ми е тежко и се усещам, че мисля....кккаакво още мода да хапна...нещо сладичко например. Ужасно е. После обаче, 1 седмица няам никакав апетит и след това влизам в норма
И съм ужасно изнервена. Усещам как в друга ситуация, нещо на което не бих обърнала внимание, сега ме вбесява. Абе не им е лесно на мъжете ни да ни търпят.
Но пък те спекулират...като се скарам с моя приятел, за нещо, за което се караме от много време.. винаги следва реликата "ти да не си пред цикъл пак?"...което ме побърква. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Извинявам се, но не мога да не бъда на всяка манджа мерудия и да кажа, макар и късно моето мнение за “мръсната кръв”.Първо Гхх много хубаво го каза:” На мен също ми се струва, че след като кръвта излезе от кръвоносната система на човека, не може да става дума за "чистота".” , така си е по време на този период жената се пречиства от токсини и различни вещества, това не означава , че и мъжете не трябва да се пречистват, затова е добре да ходят на няколко години да им източат кръвта.Освен това , всеки който е бил в час по биология, ще знае че процента на чистата кръв по време на цикъл е много малък.Така че Лейди е права за това, че е “МРЪСНА” и аз наистина много съм чувала от докторите.По време на цикъл женското тяло е най-податливо към полови заболявания.Половите сношения не са много желателни по време на цикъл, но по-голямата част от хората вече не се вълнуват от такива работи ,просто защото са спрели да се интересуват за здравето си, а по голямо значение има да задоволят нуждите си.
Ще го кажа така, по някога търпението е пътя към всичко хубаво! _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
А не, напротив, точно по темата сме, Лейди.
Самото отношение към мензиса е от значение за това как ще се чувства една жена преди да и дойде и по време на идването.
По време на неразположение една жена може допълнително да си утежни сама положението, добавяйки и психически дискомфорт към физическия.
Природата е дала този механизъм женското тяло да освобождава кръв от матката, като сигнал, че жената не е бременна. Когато една жена е здрава и е дошло, това я предупреждава, че не чака дете. В условията на липса на тестове за бременност някога в миналото, отсъствието на мензис е предупреждавало жената да се подготви да осигури на бъдещото си бебче дрешки, храна, дом и изобщо най-доброто за развитието му, докато се изгражда преди да се роди.
Кръвта се освобождава, защото всеки месец матката се развива, готова да продължи да се развива, ако има бебе. Стените и се разрастват до един момент и ако няма бебе, това развитие спира и матката се връща в нормалното си първоначално състояние чрез изтичането на кръв. За да започне всичко отначало.
Някой спомена за бактерии. Принципно в човешкото тяло има към 4-5 кг бактерии, като част от теглото. Но "бактерии" е общо казано. Има разлика между бактерии, които са си част от нас в симбиоза (тях не може да ги броим за нещо отделно от тялото, ще е неправилно) и такива, които не са част от тялото и причиняват болести (пневмонията, която може да бъде смъртоносна, може да се причинява и от бактерии например, освен от вируси). Така че въпросът е в това какви са бактериите.
Физическото здраве е важно като цяло и в този случай.
И както вече писах- отношението към ставащото в тялото. Ако една жена не умее да се подготви за ставащите промени в тялото по подходящ психологически начин, после кара по-тежък (в някакъв личностен аспект) мензис.
И още нещо:
Цитат:
...съм се допитвала до гинеколози и съм получавала този отговор.
И Вучков е професор, но не бих му се доверила само защото е професор. През ръцете са ми минавали учебници по гинекология. Отделно в руските сайтове и е-библиотеки има наистина качествени неща. Не става въпрос да се рови човек, докато не намери възглед, който да го устройва, а да чете и да осмисля прочетеното.
Кръвта си е кръв. Няма нужда да бъде делена на "чиста" и "мръсна" и да се оцветява в чувства, в случая отрицателни към нея, защото по този начин се създава и едно отрицателно отношение към мензиса, а от там и към жените в мензиса или отрицателно отношение на жената към самата себе си. Отрицателното отношение създава напрежение, нервност около този период. И това може да е само началото на други проблеми.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети