Психология

..или как да.. направим живота си по-приятен !

| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ] 
Българите по земята и обратно 
Автор Съобщение
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение Българите по земята и обратно
Здравейте хора.
Хора но Българи.
Българи но по света.

Тази папка е сътворена от едни прекрасни млади хора с идеалната цел ако могат с нещо да помагат, поправят и задължително намерят начин да утешат нечия разплакана, нежна, наранена душа.
Благодарение на 45-50 и вече 60 години "благоденствие" най накрая на народа ни се полетя по безкрайния свят за да прокламира "развития всестранно и леко оголен духовно човек".
Напускайки "прекрасното" гнездо с "великата майка орлица", която с деситилетия бдя над гнездото и пазеше неопитното гропалче да не изпадне в широкия свободен но "див" свят, каляваше го с лозунги и лишаваше от естествените му защитни реакции,и сега гропълчето се оказа само пред устата на лисиците, вълците и другите подобни и безподобни в джунглата свят.
Най трудно и най неподготвен се оказа народа от така наречения от правешкия войвода "среден ешалон".
Напълно лишен от някаква среда сред безкрайно разноликите огромни световни градове ( за разлика от децата на по-равните другари...това за тях не се важи ) и хората от последните вагони, които няма как и до съседното село да отидат и остават там да доизживяват, вегетират и трансформират.

После прод... :wink:

Сря Окт 24, 2007 10:25 pm
Профил WWW
Site Admin
Site Admin
Аватар

Мнение 
Стони .. абе много ми е интересно... имаш ли я тая прочута носталгия?? И ако да - то. за кое по-точно?? Какво ти липсва от тук?

Сря Окт 24, 2007 10:36 pm
Профил
Подрастващ
Подрастващ
Аватар

Мнение 
И аз бих те попитала същото...т.е. освен близки и приятели,какво друго ти липсва?
До идването ни тук-в Испания-ми липсва6е възможността да разгледам красотите на България.Но,уви,нямах нито времето,нито средствата да пътувам :( .Тук имам и двете!
Какво да ми липсва за момента от страната ми,като дори не я познавам.Пейзажите от картичките?

Чет Окт 25, 2007 12:48 pm
Профил WWW
Разбирач
Разбирач
Аватар

Мнение 
Аз не съм живяла в чужбина, но имам доста познати, които са заминавали и връщали и всички се оплакват от 2 неща - Българите зад граница и самотата. Разбира се голяма част от хората са били в САЩ, но и в германия също. Тази самота от неприемането - мит ли е или реалност?

Чет Окт 25, 2007 1:05 pm
Профил
Подрастващ
Подрастващ
Аватар

Мнение 
Тук нямаме тези проблеми.Явно е до нагласата,с която заминава6.Дали си готов да се приспособи6 към новото или не?Живеем с още трима българи,които испанска телевизия не гледат,за 4 години не са научили повече от 10 думи на испански,и не общуват с никого.А тук др.българи няма.От това по-самотно накъде?А и чия е вината?
За разлика от тях ние и приятели си намерихме,и в празниците участваме,и хората ни приемат като всички останали.

Чет Окт 25, 2007 2:01 pm
Профил WWW
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
lady-to написа:
Стони .. абе много ми е интересно... имаш ли я тая прочута носталгия?? И ако да - то. за кое по-точно?? Какво ти липсва от тук?

Нямам я Лейди.....в самото начало ми липсваха няколкото добри приятели и хубавото бърборене на чашка след работа....
Всъщност носталгията каточели преминава след няколкократното преместване и смяна на родното...
Носталгия, носталгия...какво е това, какво казва психологията?

Чет Окт 25, 2007 7:22 pm
Профил WWW
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
mimiii написа:
Тук нямаме тези проблеми.Явно е до нагласата,с която заминава6.Дали си готов да се приспособи6 към новото или не?Живеем с още трима българи,които испанска телевизия не гледат,за 4 години не са научили повече от 10 думи на испански,и не общуват с никого.А тук др.българи няма.От това по-самотно накъде?А и чия е вината?
За разлика от тях ние и приятели си намерихме,и в празниците участваме,и хората ни приемат като всички останали.

Ако си позитивен и добре настроен...малко и симпатичен е достатъчно да бъдеш приет нормално от околните.
Едва ли бих приел и търпял някое мрънкало и бурсук на когото космоса му пречи ...така де на крива ракета космоса и пречи :D :D :D

Чет Окт 25, 2007 7:26 pm
Профил WWW
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
...та значи така за българина загубил закрилницата си майка оказала се мащеха и великия си татко оказал се пияница, останал ограбен от "нея" и винаги заплашван от "него"тръгнал да се дири по широкия свят.
Да ама не е лесно да се намериш, изкочил от гнездото нез мъх по крилете и първото нещо което следва е "пилето" да запада надолу стремглаво.Падайки туй птиче се оказва, че там долу е една буйна река и цъмбурва горкото, та дори и дъх неуспяло да си поеме.Завлачва го реката и запокитва на дъното на един студен безкраен свободен извор, свободния свят.
После пак..........

Пет Ное 02, 2007 10:44 pm
Профил WWW
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Jana D'ark написа:
Аз не съм живяла в чужбина, но имам доста познати, които са заминавали и връщали и всички се оплакват от 2 неща - Българите зад граница и самотата. Разбира се голяма част от хората са били в САЩ, но и в германия също. Тази самота от неприемането - мит ли е или реалност?

Зависи кой как го приема, то си е до човека..

Е, няма баби по пейките, хората ама наистина много работят, и по улиците ги няма. И съседите може и да не те поздравяват, ако си умреш необезпокоен, ще те намерят като се стопли (преувеличавам) :lol: .

Но на мен не ми пречи толкова. Особено ако имаш семейство и конкретни цели. Трудно е за сами младежи, много често не си намират половинка и се налага да си идват до родната страна, и да се оженят за някой съученик, щото местните са съвсем други хора, просто не стават, в повечето случаи.
Но това беше само част от тъмната страна. На практика не е толкова страшно... :D

Сря Ное 07, 2007 8:12 am
Профил
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
....а водата студено-кристално чиста.Оказва се че компаса, нито биологическия, нито социалния, нито най нормално работи.Не е способен да ориентира гаржето само дори за посоката.Къде е наготре, къде е изхода, къде е мястото до повърхноста?..а в дробовете кислорода се изчерпва...липсата на ръката с поставяща жизнено важнта субстанция е осезателна.Махането нагоре надолу в излишни движения катализира процеса на изтощение...а водата кристално чиста и студена.Очите отворени привикнали набързо с шибащите ги струи от бързопрлитащите риби, раци, щуки с номер БГ, търсят трескаво най важното, глътка въздух.Тук е първия вододел на изпадалите от клоните по време на вятара на промените в реката на свободния свят.Но общо взето конвулсиите са равномерно измерени и на падналите от по високото гнездо и на падналите по средата и на падналите от най близкото до водата птиче.Естествено под законите на земното превличане и гравитацията, падаш от ниско потъваш по- малко.Почти е на повърхноста таз категория папагали.Основния и проблем е смятането на поетия въздух и слабата подготовка за вдишване, точно преди цъмбурване....някои дори са с въздух под наем, назаем и тем подобни бележки за измам на измамниците :wink:
Пак...при кеф :D

Сря Ное 07, 2007 3:34 pm
Профил WWW
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Стони, колко гаджета си удавил? :shock:

Добре че имате приток на свежа плът там... :wink:

Чет Ное 08, 2007 4:33 am
Профил
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Какви гаджета бе брачед...глей колко съм остарял :D :D :D

Сря Ное 14, 2007 12:35 am
Профил WWW
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Стони, от теб Канадата, от тях младостта. Няма да пишеш, че си на 33 вече... Ама хайде, няма да правим "шипки" от хубавата тема.

Обаче е вярно, че в типичния случай, българите емигранти 1во поколение се връщат в родината, за да си намерят и доведат половинка. След поредица опити необвързващ секс и пробни бракове.. :?

Сря Ное 14, 2007 5:05 am
Профил
Site Admin
Site Admin
Аватар

Мнение 
Значи българките са за предпочитане пред американките? или чужденките??

Аз имам познат българин, който вече си е женен за американка и си има синче :), но май наистина повечето, които понавам си искат българка...

Сря Ное 14, 2007 4:31 pm
Профил
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Да, трудно се излиза от родообщинния строй...малко по е лесно за хората от по големите градове...София, Варна...но пък съгласете се,че броя на имигриралите от тази категория световно социализирали се семейства е минимален....те отдавана още по татово време са се закачили на друго ниво и легалната имиграция не е сред приоритетите на огромната им процентна част.
От там напускат "новите граждани", които естествено са си селяни като мен :D ....обаче с объркано съзнание на граждани от голямото добро утро и е много трудно за няколко дни да израстнат с няколко века :D и по пътя на най малкото съпротивление започва връщането към традиционалното.
Трудно е да се приеме, че жена ти няма да ти готви и няма да ти чисти а ще се налага да си плащаш на някого, а в това време Тя ще е на шопинг със собствената си кола и ще се налага ежемесечно да оправяш билове по гаражи и преглътваш увеличената застрахователна вноска, което се решава единствено с работа и мислене за увеличаване на приходите....това е трудно упражнение за всеки нормален пък какво да кажем за нов имигрант.Изхода е в плавния преход, докато си решаваме укрепителната линия си гоним питомното та на лов ще ходим и чак до БГ.
Това е само една от причините.

Сря Ное 14, 2007 5:55 pm
Профил WWW
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Тук сега пък ми идва идеята, че съм разгледал проблема едностранно...забравил съм жената в в случая и как тя се променя в имиграция.
Това е относително по интересната и сложна страна.Амплитудата на промени е значително в по големи граници и се наблюдават странни и големи отскоци и подскоци и стремглави сривове.Оказва се, че жената е психически много по неуравновесена от един мъж поставен в нови качествени и количествени изменения на действителността.
Един мой приятел казва, че има някакъв вирус който те "глътват и пощръкляват"....наблюдава се една хипер превъзбуда и подгонване на някакви имажинерни цели във всевъзможни посоки.
Според мен си е отприщване на подтисканите подсъзнателни унаследени и скрити в човек естествени..... и тук либидото е особенно от значение за жената.
За разлика от мюсюлманските общности, които остават сравнително капсуловани в новия свят...нашего ни кон ни магарица се юрва по свободата и избива капаците на задръжките, а както знаем поколението над 30 днес е с толкова мното каменни плочи подтиснало ТО и изхлузвайки ги започва да лети...но това е процес който се развива след втората година...а новите пиленца са все още под повърхността на водата и щукат за първа глътка въздух...в моя разказ :D

Чет Ное 15, 2007 5:02 pm
Профил WWW
Гуру
Гуру
Аватар

Мнение 
lady-to написа:
Значи българките са за предпочитане пред американките? или чужденките??

А може и американските жени да не харесват тъмните балкански субекти ;)

Пет Ное 16, 2007 1:24 pm
Профил
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Цитат:
А може и американските жени да не харесват тъмните балкански субекти

Харесват ни те нас, даже много, както и по-тъмнокожи субекти, обаче ние не се даваме. Да приемеш брак с такава жена, значи да приемеш и цялата култура тукашна също.

Но случаи всякакви де - и канадци с българки, и обратно. По-трудно е за 1вото поколение, за децата после е лесно.

Съб Ное 17, 2007 6:52 am
Профил
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Знаеш ги тез работи ти minion_of_fire...ама кой да ти хване вяра...по е лесно да е кисело гроздето и да си кажеш на опашката...Докато християнска западна европа и останалия свят се отваряха през последните 50 години, нашето племе беше в ръцете на комувида фанатикус и го превърнаха ни във кон ни в магаре...всъщност в магаре с конски мозък :D

Чет Ное 29, 2007 4:57 am
Профил WWW
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Гроздето е кисело..и плодовете на най великата система взеха да се люшкат...
Ииииииииииииииии най ми е бясно на онази която със злъчна лицимерност произнася "да напишат МОЛБА до"...как не ви е страм поне...изчеткания шаблонен говор на немислещия български бюрократ...повръща ми се от ей такива хора...повярвайте ми мога да ги разпозная и когато говорят на чужд език...дяволския звук няма различни езици, май заради това го разпознавам..
http://programata.bnt.bg/node_103/node_ ... 29_2008__1

Четете тук бе жалки човечета, четете тук и проумейте само едно и няма да имате проблеми дори и на луната..
http://stoni.blog.bg/viewpost.php?id=111997

Пон Фев 18, 2008 2:55 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]