| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 11:25 pm Заглавие: Българите по земята и обратно |
|
|
Здравейте хора.
Хора но Българи.
Българи но по света.
Тази папка е сътворена от едни прекрасни млади хора с идеалната цел ако могат с нещо да помагат, поправят и задължително намерят начин да утешат нечия разплакана, нежна, наранена душа.
Благодарение на 45-50 и вече 60 години "благоденствие" най накрая на народа ни се полетя по безкрайния свят за да прокламира "развития всестранно и леко оголен духовно човек".
Напускайки "прекрасното" гнездо с "великата майка орлица", която с деситилетия бдя над гнездото и пазеше неопитното гропалче да не изпадне в широкия свободен но "див" свят, каляваше го с лозунги и лишаваше от естествените му защитни реакции,и сега гропълчето се оказа само пред устата на лисиците, вълците и другите подобни и безподобни в джунглата свят.
Най трудно и най неподготвен се оказа народа от така наречения от правешкия войвода "среден ешалон".
Напълно лишен от някаква среда сред безкрайно разноликите огромни световни градове ( за разлика от децата на по-равните другари...това за тях не се важи ) и хората от последните вагони, които няма как и до съседното село да отидат и остават там да доизживяват, вегетират и трансформират.
После прод...  _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 11:36 pm Заглавие: |
|
|
Стони .. абе много ми е интересно... имаш ли я тая прочута носталгия?? И ако да - то. за кое по-точно?? Какво ти липсва от тук? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |
mimiii Подрастващ

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 29 Местожителство: Valera de Abajo(Cuenca)-Espana
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 1:48 pm Заглавие: |
|
|
И аз бих те попитала същото...т.е. освен близки и приятели,какво друго ти липсва?
До идването ни тук-в Испания-ми липсва6е възможността да разгледам красотите на България.Но,уви,нямах нито времето,нито средствата да пътувам .Тук имам и двете!
Какво да ми липсва за момента от страната ми,като дори не я познавам.Пейзажите от картичките? _________________ Животът е хубав,защото е красив! |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 2:05 pm Заглавие: |
|
|
| Аз не съм живяла в чужбина, но имам доста познати, които са заминавали и връщали и всички се оплакват от 2 неща - Българите зад граница и самотата. Разбира се голяма част от хората са били в САЩ, но и в германия също. Тази самота от неприемането - мит ли е или реалност? |
|
|
 |
mimiii Подрастващ

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 29 Местожителство: Valera de Abajo(Cuenca)-Espana
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 3:01 pm Заглавие: |
|
|
Тук нямаме тези проблеми.Явно е до нагласата,с която заминава6.Дали си готов да се приспособи6 към новото или не?Живеем с още трима българи,които испанска телевизия не гледат,за 4 години не са научили повече от 10 думи на испански,и не общуват с никого.А тук др.българи няма.От това по-самотно накъде?А и чия е вината?
За разлика от тях ние и приятели си намерихме,и в празниците участваме,и хората ни приемат като всички останали. _________________ Животът е хубав,защото е красив! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 8:22 pm Заглавие: |
|
|
| lady-to написа: | | Стони .. абе много ми е интересно... имаш ли я тая прочута носталгия?? И ако да - то. за кое по-точно?? Какво ти липсва от тук? |
Нямам я Лейди.....в самото начало ми липсваха няколкото добри приятели и хубавото бърборене на чашка след работа....
Всъщност носталгията каточели преминава след няколкократното преместване и смяна на родното...
Носталгия, носталгия...какво е това, какво казва психологията? _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 8:26 pm Заглавие: |
|
|
| mimiii написа: | Тук нямаме тези проблеми.Явно е до нагласата,с която заминава6.Дали си готов да се приспособи6 към новото или не?Живеем с още трима българи,които испанска телевизия не гледат,за 4 години не са научили повече от 10 думи на испански,и не общуват с никого.А тук др.българи няма.От това по-самотно накъде?А и чия е вината?
За разлика от тях ние и приятели си намерихме,и в празниците участваме,и хората ни приемат като всички останали. |
Ако си позитивен и добре настроен...малко и симпатичен е достатъчно да бъдеш приет нормално от околните.
Едва ли бих приел и търпял някое мрънкало и бурсук на когото космоса му пречи ...така де на крива ракета космоса и пречи  _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 11:44 pm Заглавие: |
|
|
...та значи така за българина загубил закрилницата си майка оказала се мащеха и великия си татко оказал се пияница, останал ограбен от "нея" и винаги заплашван от "него"тръгнал да се дири по широкия свят.
Да ама не е лесно да се намериш, изкочил от гнездото нез мъх по крилете и първото нещо което следва е "пилето" да запада надолу стремглаво.Падайки туй птиче се оказва, че там долу е една буйна река и цъмбурва горкото, та дори и дъх неуспяло да си поеме.Завлачва го реката и запокитва на дъното на един студен безкраен свободен извор, свободния свят.
После пак.......... _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |
minion_of_fire Дипломиран разбирач

Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 204 Местожителство: Wild Rose Country
|
Пуснато на: Сря Ное 07, 2007 9:12 am Заглавие: |
|
|
| Jana D'ark написа: | | Аз не съм живяла в чужбина, но имам доста познати, които са заминавали и връщали и всички се оплакват от 2 неща - Българите зад граница и самотата. Разбира се голяма част от хората са били в САЩ, но и в германия също. Тази самота от неприемането - мит ли е или реалност? |
Зависи кой как го приема, то си е до човека..
Е, няма баби по пейките, хората ама наистина много работят, и по улиците ги няма. И съседите може и да не те поздравяват, ако си умреш необезпокоен, ще те намерят като се стопли (преувеличавам) .
Но на мен не ми пречи толкова. Особено ако имаш семейство и конкретни цели. Трудно е за сами младежи, много често не си намират половинка и се налага да си идват до родната страна, и да се оженят за някой съученик, щото местните са съвсем други хора, просто не стават, в повечето случаи.
Но това беше само част от тъмната страна. На практика не е толкова страшно...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 07, 2007 4:34 pm Заглавие: |
|
|
....а водата студено-кристално чиста.Оказва се че компаса, нито биологическия, нито социалния, нито най нормално работи.Не е способен да ориентира гаржето само дори за посоката.Къде е наготре, къде е изхода, къде е мястото до повърхноста?..а в дробовете кислорода се изчерпва...липсата на ръката с поставяща жизнено важнта субстанция е осезателна.Махането нагоре надолу в излишни движения катализира процеса на изтощение...а водата кристално чиста и студена.Очите отворени привикнали набързо с шибащите ги струи от бързопрлитащите риби, раци, щуки с номер БГ, търсят трескаво най важното, глътка въздух.Тук е първия вододел на изпадалите от клоните по време на вятара на промените в реката на свободния свят.Но общо взето конвулсиите са равномерно измерени и на падналите от по високото гнездо и на падналите по средата и на падналите от най близкото до водата птиче.Естествено под законите на земното превличане и гравитацията, падаш от ниско потъваш по- малко.Почти е на повърхноста таз категория папагали.Основния и проблем е смятането на поетия въздух и слабата подготовка за вдишване, точно преди цъмбурване....някои дори са с въздух под наем, назаем и тем подобни бележки за измам на измамниците
Пак...при кеф  _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2007 5:33 am Заглавие: |
|
|
Стони, колко гаджета си удавил?
Добре че имате приток на свежа плът там...  |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 6:05 am Заглавие: |
|
|
Стони, от теб Канадата, от тях младостта. Няма да пишеш, че си на 33 вече... Ама хайде, няма да правим "шипки" от хубавата тема.
Обаче е вярно, че в типичния случай, българите емигранти 1во поколение се връщат в родината, за да си намерят и доведат половинка. След поредица опити необвързващ секс и пробни бракове..  _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни. |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 5:31 pm Заглавие: |
|
|
Значи българките са за предпочитане пред американките? или чужденките??
Аз имам познат българин, който вече си е женен за американка и си има синче , но май наистина повечето, които понавам си искат българка... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 6:55 pm Заглавие: |
|
|
Да, трудно се излиза от родообщинния строй...малко по е лесно за хората от по големите градове...София, Варна...но пък съгласете се,че броя на имигриралите от тази категория световно социализирали се семейства е минимален....те отдавана още по татово време са се закачили на друго ниво и легалната имиграция не е сред приоритетите на огромната им процентна част.
От там напускат "новите граждани", които естествено са си селяни като мен ....обаче с объркано съзнание на граждани от голямото добро утро и е много трудно за няколко дни да израстнат с няколко века и по пътя на най малкото съпротивление започва връщането към традиционалното.
Трудно е да се приеме, че жена ти няма да ти готви и няма да ти чисти а ще се налага да си плащаш на някого, а в това време Тя ще е на шопинг със собствената си кола и ще се налага ежемесечно да оправяш билове по гаражи и преглътваш увеличената застрахователна вноска, което се решава единствено с работа и мислене за увеличаване на приходите....това е трудно упражнение за всеки нормален пък какво да кажем за нов имигрант.Изхода е в плавния преход, докато си решаваме укрепителната линия си гоним питомното та на лов ще ходим и чак до БГ.
Това е само една от причините. _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 6:02 pm Заглавие: |
|
|
Тук сега пък ми идва идеята, че съм разгледал проблема едностранно...забравил съм жената в в случая и как тя се променя в имиграция.
Това е относително по интересната и сложна страна.Амплитудата на промени е значително в по големи граници и се наблюдават странни и големи отскоци и подскоци и стремглави сривове.Оказва се, че жената е психически много по неуравновесена от един мъж поставен в нови качествени и количествени изменения на действителността.
Един мой приятел казва, че има някакъв вирус който те "глътват и пощръкляват"....наблюдава се една хипер превъзбуда и подгонване на някакви имажинерни цели във всевъзможни посоки.
Според мен си е отприщване на подтисканите подсъзнателни унаследени и скрити в човек естествени..... и тук либидото е особенно от значение за жената.
За разлика от мюсюлманските общности, които остават сравнително капсуловани в новия свят...нашего ни кон ни магарица се юрва по свободата и избива капаците на задръжките, а както знаем поколението над 30 днес е с толкова мното каменни плочи подтиснало ТО и изхлузвайки ги започва да лети...но това е процес който се развива след втората година...а новите пиленца са все още под повърхността на водата и щукат за първа глътка въздух...в моя разказ  _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Пет Ное 16, 2007 2:24 pm Заглавие: |
|
|
| lady-to написа: | Значи българките са за предпочитане пред американките? или чужденките??
|
А може и американските жени да не харесват тъмните балкански субекти  _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 17, 2007 7:52 am Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А може и американските жени да не харесват тъмните балкански субекти |
Харесват ни те нас, даже много, както и по-тъмнокожи субекти, обаче ние не се даваме. Да приемеш брак с такава жена, значи да приемеш и цялата култура тукашна също.
Но случаи всякакви де - и канадци с българки, и обратно. По-трудно е за 1вото поколение, за децата после е лесно. _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 5:57 am Заглавие: |
|
|
Знаеш ги тез работи ти minion_of_fire...ама кой да ти хване вяра...по е лесно да е кисело гроздето и да си кажеш на опашката...Докато християнска западна европа и останалия свят се отваряха през последните 50 години, нашето племе беше в ръцете на комувида фанатикус и го превърнаха ни във кон ни в магаре...всъщност в магаре с конски мозък  _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2008 3:55 am Заглавие: |
|
|
Гроздето е кисело..и плодовете на най великата система взеха да се люшкат...
Ииииииииииииииии най ми е бясно на онази която със злъчна лицимерност произнася "да напишат МОЛБА до"...как не ви е страм поне...изчеткания шаблонен говор на немислещия български бюрократ...повръща ми се от ей такива хора...повярвайте ми мога да ги разпозная и когато говорят на чужд език...дяволския звук няма различни езици, май заради това го разпознавам..
http://programata.bnt.bg/node_103/node_368/node_148525/29_2008__1
Четете тук бе жалки човечета, четете тук и проумейте само едно и няма да имате проблеми дори и на луната..
http://stoni.blog.bg/viewpost.php?id=111997 _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |
|