Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Домашните любимци
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Домашните любимци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 11:27 pm    Заглавие: Домашните любимци Отговорете с цитат

Нашите домашни любимци са едни от най-добрите ни приятели. Аз искам да споделя опита си и полезното действие на животните в дома ни. Когато имах проблемите с паник атаките, кучето ми много ми помагаше. Винаги усещаше, когато не ми е добре и идваше и ме разсейваше. Когато се съсредоточавах върху усещанията ми, какво и куде ме боли и тн, когато започвах да се плаша, и се заиграех с него-се разсейвах. Също така зачнах всеки ден да се разхождам в парка с кучето - отначало заради него, по-късно и заради самата себе си. Открих колко по-добре се чувствам, когато излизам на Витоша, в парковете и тн. Забавно е когато се заговаряш с други собственици на кучета, и най-много си тренираш търпението. Аз съм доста темпераментен човек и голяма част от проблема с това го осъзнах покрай кучето ми. Когато осъзнах, че искам да се нацупя на куче, защото съм му съпдита - си казах, явно проблема е в мен. Винаги можеш да намериш вина в хората около теб - никой не е перфектен, но когато откриеш, че се цупиш на куче... си казваш "леле".
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ani-bani
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Фев 25, 2007 7:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз обожавам животни и особено котките. Имам котка и макар, че не е като куче вярна и предана, точно за това ми харесва. Харесва ми, че имат характер, че не ти се дава, като кучето. Отмъстителни са, наистина, но и горди животни. Котките, много усещат настриението на стопаните си и също като теб и кучето ти, така и аз съм имала моменти, в които котката ми много ми е помагала - когато ми е било криво и съм плакала, идва в мен и се свива и започва да мърка като трактор. Ако някога имаш неблагоразумието да да си помислиш, че си сам и на никой не му пука за теб - когато се свие в теб и си даваш сметка, че има нещо, което те обича и живее благодарение на теб толкова добре. Ти си всичко за него - и собственика и врага. Абе няма по-хубаво от това да си легнесх и да усетиш топлината в краката ти, и вибрациите от мърканетоSmile и вече не си сам
Върнете се в началото
Angel
Разбирач
Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 26, 2007 4:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз да кажа нещо за паник атаките и кучетата. Като живях в САЩ, бях видял една жена с куче, което беше обучено да и помага в такива ситуации. И то беше облечено с една дреха на която пишеше "това е специално обучено куче, моля не ограничавайте досъпа му на забранени за домашни любимци места". Много странно, както има кучета за слепи, така има и за хора с такива проблеми.
Иначе гледането на куче те учи да си отговорен за нещо, което зависи от теб и се нуждае от грижи всеки ден. Аз от скоро гледам куче и съм много доволен, има си естествено моменти кога искаш да го обесиш с опащката му Smile но хубавите са много повече.
Върнете се в началото
mishleto
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 5:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм на мнение, че който не обича животни, не обича и хора.Винаги съм ги обичала.Когато бях по-малка живеех при баща ми в гр. Варна, там имаме голяма къща с двор и най-различни животни.От около 5 години живея в апартамент в гр. София при майка ми и едва миналата седмица си взех едно страхотно куче.Наистина не мога да ви опиша колко съм щастлива и колко дълго време се надявах да дойде този момент, във който ще отворя хладилника и там вече ще има кучешка храна.SmileНов член в семейството, който изпълва живота ти с толкова много емоции и чувства.Започваш да обичаш едно малко дете и да харесваш всички негови движения и стойки.Усмихваш се, когато виждаш как за такова кратко време този член започва да те целува сутрин, да те чувства близък, да се привързва, да те гледа с уважение,да те следва.Виждаш усмивката му когато си играете, започваш да четеш мислите му.То ти подарява сърцето си, а ти просто трябва да го обичаш и всичко останало си идва само! Преданост,Вярност,Благодарност,Уважение,Любов,Искреност, ето това би ти дало едно същество, когато ти му покажеш, че има теб, че има някой, който го обича и бди над него.И никой освен това същество не може да ти даде на 100% тези чувства, ето защо аз съм толкова съгласна с Лейди. Никой не ти е толкова добър приятел, колкото домашния ти любимец.Никога няма да те упрекне, наскърби, предаде, защото те обича истински.
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 8:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mishleto написа:
Аз съм на мнение, че който не обича животни, не обича и хора.Винаги съм ги обичала.Когато бях по-малка живеех при баща ми в гр. Варна, там имаме голяма къща с двор и най-различни животни.От около 5 години живея в апартамент в гр. София при майка ми и едва миналата седмица си взех едно страхотно куче.Наистина не мога да ви опиша колко съм щастлива и колко дълго време се надявах да дойде този момент, във който ще отворя хладилника и там вече ще има кучешка храна.SmileНов член в семейството, който изпълва живота ти с толкова много емоции и чувства.Започваш да обичаш едно малко дете и да харесваш всички негови движения и стойки.Усмихваш се, когато виждаш как за такова кратко време този член започва да те целува сутрин, да те чувства близък, да се привързва, да те гледа с уважение,да те следва.Виждаш усмивката му когато си играете, започваш да четеш мислите му.То ти подарява сърцето си, а ти просто трябва да го обичаш и всичко останало си идва само! Преданост,Вярност,Благодарност,Уважение,Любов,Искреност, ето това би ти дало едно същество, когато ти му покажеш, че има теб, че има някой, който го обича и бди над него.И никой освен това същество не може да ти даде на 100% тези чувства, ето защо аз съм толкова съгласна с Лейди. Никой не ти е толкова добър приятел, колкото домашния ти любимец.Никога няма да те упрекне, наскърби, предаде, защото те обича истински.

Поздравявам те за поста!!!Това наистина е много чисто и красиво чувство,неподправено от многобройни претенции и безпочвени човешки изисквания.Именно такова или подобно усещане определям като най-близко състояние до щастието.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ghh
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 8:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mishleto написа:
Започваш да обичаш едно малко дете и да харесваш всички негови движения и стойки.Усмихваш се, когато виждаш как за такова кратко време този член започва да те целува сутрин, да те чувства близък, да се привързва, да те гледа с уважение,да те следва.Виждаш усмивката му когато си играете, започваш да четеш мислите му.То ти подарява сърцето си, а ти просто трябва да го обичаш и всичко останало си идва само! Преданост,Вярност,Благодарност,Уважение,Любов,Искреност, ето това би ти дало едно същество, когато ти му покажеш, че има теб, че има някой, който го обича и бди над него.И никой освен това същество не може да ти даде на 100% тези чувства, ето защо аз съм толкова съгласна с Лейди. Никой не ти е толкова добър приятел, колкото домашния ти любимец.Никога няма да те упрекне, наскърби, предаде, защото те обича истински.

Предполагам, че говориш само за кучетата. Пробвай същото нещо с някоя зла котка... Уважение? Любов? Понякога просто не се получава. И животните си имат характер Rolling Eyes
ghh
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 8:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Казват, че котките са за хора, които имат нужда да обичат, а кучетата са за хора, които искат да бъдат обичани. Според вас има ли основания за такова твърдение?
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 8:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dedoto написа:
Именно такова или подобно усещане определям като най-близко състояние до щастието.

Имаше такава сентенция "Щастието се намира в промеждутака между посягането към ябълката и откъсването й". Аз не бих окачествила всички животни там, но кучетата, конете, зайчетата като домашни любимци. Гледала съм котка 14 години, и е на галактики от това да имаш куче. Имат си и добрите страни, но за мен е много по-добре да имам куче - дава ти много повече усещане за привързаност. Котката те гледа все едно ти е господар и ти напишква обувките, дава да я галиш само когато тя пожелае, а кучето е - там е друга работа. Хората са си казали - кучето е най-добрият приятел на човека. И пак изключвам породи като кучета убиици и естествено като хората, не всички са читавиSmile
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 8:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Dedoto написа:
Именно такова или подобно усещане определям като най-близко състояние до щастието.

Имаше такава сентенция "Щастието се намира в промеждутака между посягането към ябълката и откъсването й". Аз не бих окачествила всички животни там, но кучетата, конете, зайчетата като домашни любимци. Гледала съм котка 14 години, и е на галактики от това да имаш куче. Имат си и добрите страни, но за мен е много по-добре да имам куче - дава ти много повече усещане за привързаност. Котката те гледа все едно ти е господар и ти напишква обувките, дава да я галиш само когато тя пожелае, а кучето е - там е друга работа. Хората са си казали - кучето е най-добрият приятел на човека. И пак изключвам породи като кучета убиици и естествено като хората, не всички са читавиSmile

Аз също обичам много повече кучетата,те са по-открити и по-сърдечни от котките,в тях има топлина,но харесвам и котките.Не случайно предполагам точно те са били изографисвани по разни пещери и са представлявали тотеми в древността...Аз самият имах куче немска овчарка и много го обичах.Трогателна жертвоготовност имаше това животно...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 9:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ghh написа:
Казват, че котките са за хора, които имат нужда да обичат, а кучетата са за хора, които искат да бъдат обичани. Според вас има ли основания за такова твърдение?

Аз бих се съгласила с това твърдение. От котката трудно можеш да получиш такава обич. Моята котка водеше война със сестра ми. Пишкаше само под нейното легло и миришеше ужасно. Тя естествено я биеше и това се повтаряше, докато сестра ми не порастна и се изнесе. Тогава миряса за малко, но след това си взехме куче и тя живя 1 седмица в гардероба ни. Не ядеше, не пиеше вода нищо. Вадиш я и тя пак отиваше. Но когато започна да свиква, че не е царицата и собственицата на жилището, по-миловидна гледка не съм виждала - реши, че ще бъде господарка на кучето. Грижеше се за него, ядяха от една купичка, спяха вдин в друг и естествено идилията се разваляше, когато се заиграят тя тичаше, кучето лаейки я гони, правеха лудница и тя го биеше с лапи, нобез нокти. Върхът обаче беше, когато котката сваляше бисквити от рафтовете изаено ги ядяха. Smile
mishleto
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 10:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Дедо!
Всяко едно животно има своята красота и положителни черти.Освен това аз мисля, че както хората сме толкова различни, така и животните.Всяка котка е различна, всяка си има своя характер,така е и с кучетата..Аз съм гледала и много котки и не мога да кажа нищо критично за тях!Моите котки, не са били нито зли, нито лоши.Имах една която ми помагаше.Когато ме боли корема, тя лягаше точно там и след 15 мин ми минаваше.Дори съм чувала, че котката изсмуква болката и болестите.А това за богинята с котешката глава е вярно, казвала се е Бастет, но не вярвам някой да не знае, че много от египетските богове са изобразявани с глава на различни животни.
Съжалявам много, но аз не мога да кажа кое харесам повече или по малко!Просто ги харесвам и както майката не дели децата си,така и аз не мога да ги разделя.Обичам домашните любимци, за мен всяко излъчва топлота и обич!
А за немските овчарки, мога само да кажа едно, това е най-хубавото,предано и добро куче!Няма друго, което да се сравни с него по-качества!Вложих прекалено много чувства в поста именно заради немската овчарка, която изпълни дома ми с много щастие !
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 9:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Наскоро се замислих... гледам навън, как някаква баба разхожда кученце. Гледах как то върви след нея, спира, пресича с нея и си казах - как става това? Аз имам куче и то просто е неуправляем още. Едва на годинка е и е ужас. Това кученце на бабата е към 5-6 годишно, но дори и когато е било малко - тя пак е била баба. Как се е научило то? Дали усещат, че бабата не може да го гони и да го бие, защо при нея не се налага както моето куче..запитах се и дали кучетата усещат какъв тип си? Аз и приятелят ми сме малко съзтезателен тип хора - все някой да е отгоре, и дали кучето не става като нас? Бабата е мирна, не се налага и кучето става мирно? Много ми е странна тази зависимост. Всеизвестно е и, че котките на баби са много по-гальовни и мирни...Как?
Върнете се в началото
mishleto
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Мар 30, 2007 12:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Jana D'ark написа:
Наскоро се замислих... гледам навън, как някаква баба разхожда кученце. Гледах как то върви след нея, спира, пресича с нея и си казах - как става това?

Наистина много интересно!Аз си мисля, че както кучето,така и стопанина започват да си приличат.В смисъл докато взаимно се нагаждате вие така неусетно започвате да си приличате.Не говоря за визуални прилики, но що пък не може и такива да имате Very Happy !
Започвате да си приличате по навици, по характер.Аз например вече усещам как с моето куче ставаме всяка сутрин заедно вечер си лягаме заедно. Абе има нещо определено.
sweet_love
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Апр 06, 2007 10:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам куче и морско свинче. Преди да ми подарят свинчо винаги кучето е било със мене въпреки, че то е много лигаво и през останалото време когато съм добре и не съм разтроена постоянно квичи и това е доста дразнещо не само за мен но и за цялото ми семейство. Сега мишо ми е упората винаги когато се скарам със нашите или със гаджето ми или просто ми е кофти за нещо, винаги мишо си е със мене, то усеща болката която изпитвам и винаги се стреми да съм спокойна и аз много си го обичам. Обаче сега се наложи да го дам на приятелят си да го гледа, защото аз ще пътувам и немога да го водя на много далече (от страх да не му стане нещо) и ми е толкова гадно цяла нощ не съм спала и незнам какво да правя
Върнете се в началото
ghh
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2007 8:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sweet_love написа:
Обаче сега се наложи да го дам на приятелят си да го гледа, защото аз ще пътувам и немога да го водя на много далече (от страх да не му стане нещо) и ми е толкова гадно цяла нощ не съм спала и незнам какво да правя

Няма ли някакви специални кутии за животинчета? Може би ще ти е по-спокойно ако си го вземеш.
sweet_love
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Апр 11, 2007 8:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми има ама аз неискам да го водя защото е много пътя (София - Велико Търново и обратно) и то за малко време и незнам какво ще му се случи, пък и там има много животни и да не хване някое паразитче и така, но ние вече се оправихме (със много рев за мишо) и така
Върнете се в началото
muki
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Май 06, 2007 8:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочетох темата с голям интерес, от малък обичам животните, имах куче което умря преди една година Crying or Very sad Crying or Very sad но живота продължава няма начин, имам и 3 котки живи и здрави за сега, това което мога да напиша като лично мнение е че по хубаво домашно животно от котката просто няма и всеки който е имал котка ще разбере защо го казвам, пухкаво, мъркащо, драскащо, хапещо, диво и игриво, зло и добро това е котката едно прекрасно същество Very Happy Very Happy Very Happy много ги обичам и не мога да си представя живот без котка, котките ми са две женски и една мъжка като се казват Котио, Тиги и Бехемот SmileSmileSmile хехехе.
Върнете се в началото
deanne
Гуру
Гуру

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 9:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз обичам всички животни, ама най-си обичам кучетата.Имам 1 куче, което толкова ми промени представата за животните.Преди смятах, че те са само спътник на човека, ходят по теб без мисъл, без чувство.Да, ама не.
Оказа се, че са и доста своенравни, е не колкото котките де.От доста продължителните наблюдения поне върху моето куче, разбрах че има моменти, в които му забранявам съвсем изразително, че това не може, обаче поглежда ме и го прави убеден, че така е редно. После, разбира се няма да му се карам, защото това го изнервя и прави още по-големи бели, ами чрез промяна в настроението или отношението ми към него постигам повече.Също така категорично съм против възпитанието с побой или каквото ще да е изразено по този начин,смятам за супер тъпо да показваш сила пред явно по-слабия.Мен кучето ми може да ме е хапало много пъти, но пак не съм го удряла и той разбира грешката си.Идеята ми е, че човек трябва да удари животно само, ако съществува реален риск за живота му.
ще прегръщаш кръста вместо мен."
Върнете се в началото
C.Jung Jr.
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Нед Мар 02, 2008 4:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно съм съгласен. Кучетата имат характер, който по скромните ми наблюдения зависи до някъде и от породата. Имал съм куче от по-дребна порода, което беше относително послушно и гальовно, а вълкът, който имам сега е много по-своенравен, самостоятелен и не обича прекалените ласки.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Мар 02, 2008 4:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моят "вълк" пък си е своенравен, но много обича ласките... направо е като плюшена играчка. Но когато е навън - не можеш да го пипнеш.. само иска да си души, да си тича.. и много добре знае какво се изисква от него - но просто не желае Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Домашните любимци Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї