| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 10:49 pm Заглавие: За общуването |
|
|
Дейл Карнеги - "Как да печелим приятели и да влияем на другите". Уникална е! Става въпрос за това как да общуваме, грешките, които павим. Как да имаме успех когато искаме нещо от някой и за преговори. Много полезни неща има в нея. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
monita Подрастващ

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 7:10 pm Заглавие: Общуване без агресия - Наръчник по ненасилствена комуникация |
|
|
„Общуване без агресия” от Маршал Розенберг.
Според мен методите на т.нар. ненасилствена комуникация, описани в тази книга са невероятни!
Още повече изпитах на собствен гръб какво е да споделиш проблема си с човек, който ги прилага на практика - получава се едно истинско свързване с твоите чувства и нужди и накрая терзанията ти са облекчени и се успокояваш. Много е хубаво...
Сега искам и аз да се науча да общувам по този начин и се надявам да стана толкова добра, че да разрешавам конфликти и да ги довеждам до мир.
Смятам, че книгата е полезна за всички, на които работата им е свързана с общуване, за лекари, психолози, пък и за всеки, който би искал да се разбира с хората. |
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2008 4:45 pm Заглавие: |
|
|
lady-to спомена ми за емоционална интелигентност и някаква книга,свързана с това.Би ли могла да ми кажеш от кой автор е и точното заглавие? _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 1:32 pm Заглавие: |
|
|
Да, веднага казвам:
Даниел Голман - "Емоционална интелигентност"
Страхотна е. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 1:38 pm Заглавие: |
|
|
Много ти благодаря.Ти си душичка.Толкова ми помогна тези дни.  _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 1:47 pm Заглавие: |
|
|
Не съм аз - ти свърши голямата работа. Аз само мога да дам насока, но желанието да се вслушаш, да опиташ, да се помъчиш да направиш нещо - то е решаващото.  _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
Glaveev Новак

|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2008 12:14 pm Заглавие: Относно себеусъвършенстването |
|
|
Здравейте!
Има един революционен метод в психологията, може би най-ефикасният психотерапевтичен метод днес - Невро-лингвистично програмиране (съкратено НЛП). На български има няколко преведени няколко книжки - "НЛП за 21 дена" на Хари Алдер и Берил Хедър, "НЛП - практически наръчник за постигане на желани резултати" на Джоузеф О'Конър и "Неограничена власт" на Антъни Робинс. Това са чудесни и много вдъхновяващи книжки - поне според мен. Препоръчвам ги на всички. От тях може да научим как да постигаме по най-удовлетворяващ начин целите си, как да използваме езика, за да постигаме разбирателство с другите и как да направим живота си максимално плодотворен и продуктивен...
Чрез НЛП една фобия може да се отстрани за 15 минути - това също е много интересно...
Ще се радвам някой да сподели идеи, ако знае нещо за този метод... |
|
|
 |
Vanq Подрастващ

|
Пуснато на: Съб Ное 22, 2008 7:26 pm Заглавие: |
|
|
Добре,но може ли да се даде линк от къде да си я дръпа,защото нещо не я намирам?  _________________ Животът е това,което се случва докато кроим планове за бъдещето! |
|
|
 |
|