Психология

..или как да.. направим живота си по-приятен !

| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Емиграцията на младите! 
Автор Съобщение
Асистент
Асистент
Аватар

Мнение 
Ivaylo написа:
Забравих да кажа също, че не харесвам наглите хора от разни кредитни институции ... днес един младеж дойде да ме пита искам ли да си купя на кредит в Техномаркет. След като му отвърнах любезно, че не искам и му благодарих за вниманието , той ме попита защо не искам на кредит а ще плащам кеш като мога да си запазя сега парите а после да платя едни 12-15 % лихви горница?!?! :shock: Ядосах се и му казах защо ... казах му че мога да си го позволя сега и нямам мужда от кредит, а той само ме попита дали съм от София? => хората които имат пари и не вземат кредити и се дразнят като им досаждат нагло се казват Софиянци да знаете :lol:

Хехе, според мен, щом те е питал дали си от София, ти е направил комплимент, че не говориш меко :lol: :wink: А всъщност просто е трябвало да те пита дали си от Габрово, щом искаш да си спестиш лихвата! :lol: :lol: :lol:

П.П. Надявам се не си се засегнал от шегичките ми :D Бъзикам те само :wink: И мен много ме дразнят тези досадници!

Пон Мар 09, 2009 7:15 pm
Профил
Доцент
Доцент
Аватар

Мнение 
Това със софиянците, обаче е така. Знам, че е тема на друг разговор, но го е имало и ще го има :)

Пон Мар 09, 2009 10:19 pm
Профил WWW
Асистент
Асистент
Аватар

Мнение 
elfi666 написа:
Това със софиянците, обаче е така. Знам, че е тема на друг разговор, но го е имало и ще го има :)

Кое имаш предвид? Че имат пари или че не купуват на кредит? :roll: Аз познавам всякакви Софиянци, не само богати и надути :wink:

Пон Мар 09, 2009 10:33 pm
Профил
Доцент
Доцент
Аватар

Мнение 
Съжалявам, не се изразих правилно. Имам предвид, че е изградено някакво мнение за софиянци (че имат пари и са със завидно живеене) и хоп квалификация.
Все едно кажи му софиянец и не говори повече :)

Пон Мар 09, 2009 11:05 pm
Профил WWW
Асистент
Асистент
Аватар

Мнение 
Мда, права си, има нещо такова май... Както и за онези, които живеят в кв.Лозенец. Един вид, ако кажеш, че си от Лозенец, значи си голям богаташ. А точно оттам познавам едно момче, чието семейство, и той, живеят доста безпарично...
Ама какво да правиш, предрасъдъци ;)
(аз спирам с офтопика ;))

Пон Мар 09, 2009 11:13 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

Мнение 
Jane Eyre написа:
Хехе, според мен, щом те е питал дали си от София, ти е направил комплимент, че не говориш меко :lol: :wink: А всъщност просто е трябвало да те пита дали си от Габрово, щом искаш да си спестиш лихвата! :lol: :lol: :lol:

П.П. Надявам се не си се засегнал от шегичките ми :D Бъзикам те само :wink: И мен много ме дразнят тези досадници!

Няма проблем, аз на бъзици "нося". Нямам нищо против хората, който си вършат работата , но много от тях прекаляват и не знаят какво правят понякога. Габровци не са стиснати , просто са пресметливи. За съжаление в една част от тях тази пресметливост е мутирала в дребнавост , но ще им мине с времето.
Поздрави от Търново :lol:

Пон Мар 09, 2009 11:33 pm
Профил
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач
Аватар

Мнение 
Аз не че нещо ама темата е за Българите в чужбина а не за Българите в България :lol: :lol: :lol:

Пон Мар 09, 2009 11:56 pm
Профил
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач
Аватар

Мнение 
Кво да ви кажа - живял съм около 35 г. в БГ, стига толкова. Не мисля, че камъкът си тежал на мястото и др. глупости... аз съм глобален отвсякъде. И профисията, дето ще я работя или не, ми е последната грижа. Докато имам избор, ще го упражнявам. Да, и отношението е важно, по-човешко е. Засега поне така мисля. Добре че и първите заселници не са се върнали обратно. 8)

Нед Мар 15, 2009 12:03 pm
Профил
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач
Аватар

Мнение Re: Емиграцията на младите!
Елси написа:
Емиграцията на младите грамотни хора извън България - по-скоро бич за страната или неизбежно спасение за можещите и грамотните?!

Реших да понапълня на Стони папката, ако нямаш нищо напротив разбира се :) И понеже съм патриотче си помислих да Ви попитам именно за онези млади завършили, интелигентни, профилирани специалисти, които напускат страната ни за по-добро възнаграждение и хоризонти в кариерата си...ИТ специалисти, ПР специалисти, Маркетолози и т.н.

Дали грамотната младеж не е бъдещето на нацията? Дали така не обричаме страната ни на културан упадък, упадък на ценностите, морала? Дали не я обричаме на това герой на нацията да е Азис, 5-токласниците да искат от живота БМВ 7-ма серия и 3 хубави недохранени каки? Дали именно теорията - "Всеки да се спасява по отделно" не е най-големия бич за страната ни и донякъде катализатор на упадъка в българската действителност?

Да се включа и аз по темта.
Днес си получих визата за САЩ. Определено мисля да замина за да видя как е там. Не е за по-високо заплащане, защото и тук ми плащат достатъчно. Повече е за разнообразие, да видя различен начин на живот, да мога да направя някакво сравнение. И аз съм си патриот и си харесвам страната, харесвам си живота тук, но ми е изкочила възможност и мисля да се възползвам. Ценностите така или иначе си упадат и не мисля, че ИТ специалисти, ПР специалисти, Маркетолози и т.н. ще променят това. Ще го променят учителите. Те са тези от които зависи.

Пет Авг 07, 2009 6:58 pm
Профил
Кандидат Гуру
Кандидат Гуру
Аватар

Успех:)

Любовта,братя мои,е най-трагичното,което съществува на този свят и в живота.Любовта е рожба на измамата и ражда разочарованието.Любовта е утеха в безутешността,единственият лек срещу смъртта,защото тя е нейна сестра.

Съб Авг 08, 2009 9:51 pm
Профил
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

тежкуйй е!!! стискай ти ни палци :cry:
Цитат:
Ценностите така или иначе си упадат и не мисля, че ИТ специалисти, ПР специалисти, Маркетолози и т.н. ще променят това. Ще го променят учителите. Те са тези от които зависи.

То не е въпрос на цености, а въпрос на разум!неможеш да искаш от 2ма цигани да излезе семе ,дет живее ф олигофреска среда.както и немойеш да искаш от баща идиот и майка полуидиотка да стане нещо стойностно :lol: :lol:
тъйче генотипа е калпъф :)

Нед Ное 15, 2009 6:49 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2